Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Κοντά στους φίλους της, η οικογένεια Φούσα ανταλλαγές ευχών με το Μητροπολίτη και τους Δημάρχους Ιωαννιτών και Πωγωνίου


Σε ποικιλία συναντήσεων με φίλους της οικογένειας αλλά και θεσμικούς εκπροσώπους φορέων αφιέρωσαν τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο π. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας και ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.
Εθεάθησαν σε γνωστό στέκι των γιορτινών και όμορφα στολισμένων Ιωαννίνων με πολλούς φίλους να ανταλλάσσουν ευχές το βράδυ της Πέμπτης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Δημαρχείο και ανταλλαγή ευχών με το Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ.  
Στο πατρικό της Ρεπετίστας, το βράδυ της Παρασκευής, υποδέχτηκαν και αντάλλαξαν ευχές με συγχωριανούς. 
Το πρωί του Σαββάτου, επισκέφτηκαν το πολιτιστικό κέντρο «Μελάδες» στην πλατεία Ρεπετίστας,  αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο.     
  

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕ Καραϊσκάκης 2-0

Παντελάκης στο 24΄ και Κριζμάν στο 25΄ τα γκολ του ΠΑΣ


Με δύο γκολ σε δύο λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη επί της ΑΕ Καραϊσκάκης και διατηρήθηκε στο +4 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Νίκες και για Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας.
Σε έναν αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ Γιάννινα καθάρισε μέσα σε δύο λεπτά το ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης.
Οι γηπεδούχοι με την έναρξη ξανά της αναμέτρησης πίεσαν και κατάφεραν σε δύο λεπτά να πετύχουν δύο τέρματα.
Αρχικά στο 24' με κεφαλιά του Παντελάκη και στο 25' με σουτ του Κρίζμαν. Ο ΠΑΣ έφτασε στο 2-0 και εν συνεχεία διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): 
Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Ζιούλης, Σιόντης, Κάστρο, Λώλης Λεό 63′), Ξύδας (Λιάσος 78′), Παμλίδη (Πήλιος 88΄), Κρίζμαν,
ΑΕ Καραϊσκάκης (Χαραλαμπίδης): 
Μέλκας, Παναγιώτου, Καραγιαννίδης, Χατζηστράβος, Καπίας, Κούστα (Τσιούτσιος 40′ λ.τ), Ψιάνος, Μέτσε (Αλμπάνης 46΄), Μασούρας, Βλάχος, Παπανίκου.

Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από την Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή».

Παρακάλαμος: Πάρτι την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, στο «Plegma Cafe Bar»

Πάρτι την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, στο «Plegma Cafe Bar» στον  Παρακάλαμο Πωγωνίου.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου.  

Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μίας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπές από καταστήματα ρούχων


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μιας απόπειρας

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε κατάστημα ρούχων στην πόλη των Ιωαννίνων προσποιούμενοι τους πελάτες, επιχείρησαν να αφαιρέσουν είδη ρουχισμού, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του καταστήματος και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί την ίδια ημέρα στην αφαίρεση ειδών ρουχισμού από τέσσερα ακόμη ομοειδή καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους υπευθύνους των αντίστοιχων καταστημάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου



ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ   198η
"Χριστούγεννα τότε... Χριστούγεννα σήμερα..."

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Δημοτική βραδιά την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Δημοτική βραδιά την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στην ψησταριά «Θέα»  στο Μαυρονόρος Πωγωνίου.

ΕΠΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά


 Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του σκοπευτηρίου στο πρώην ελικοδρόμιο Δελβινακίου

 Άρχισαν από τον Σκοπευτικό όμιλο Ιωαννίνων οι εργασίες κατασκευής του σκοπευτηρίου στο πρώην ελικοδρόμιο Δελβινακίου.
Το πρώην ελικοδρόμιο, παραχωρήθηκε για την κατασκευή σκοπευτηρίου, από τον Δήμο Πωγωνίου, μετά από αίτημα του Σκοπευτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μπούντο.




Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

ΜΗΤΕΡΑ: Καινοτόμος σύνθετη τεχνική διάνοιξης του μεσοκολπικού διαφράγματος σε νεογέννητο με σοβαρή εκ γενετής καρδιοπάθεια


Η Κλινική Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ,  πραγματοποίησε πρόσφατα και δημοσίευσε στο έγκριτο περιοδικό “World Journal of Pediatric Congenital Heart Surgery” μια καινοτόμα τεχνική διάνοιξης μεσοκολπικής επικοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε σε νεογέννητο με σοβαρή εκ γενετής καρδιοπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή οξυγόνωση και επιβίωση του.
Ο προγραμματισμένος τοκετός πραγματοποιήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ λόγω προγεννητικής διάγνωσης και υποψίας αναγκαιότητας επέμβασης μέσα στις πρώτες ώρες ζωής. 
Την τεχνική εφάρμοσαν σε κατάσταση επείγοντος οι ιατροί του αιμοδυναμικού τμήματος όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρή ανατομική παραλλαγή που δεν επέτρεπε την διενέργεια της κλασσικής  διαφραγματοστομίας. 
Το νεογνό κατόπιν υπεβλήθη σε πλήρη διόρθωση της καρδιοπάθειας του και είναι πλέον υγιές.  
Η κα Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, η οποία πραγματοποίησε τη διαδερμική πράξη σχολίασε: «η προγεννητική διάγνωση επέτρεψε στην οικογένεια που διέμενε στην Βόρεια Ελλάδα, να προγραμματίσει εγκαίρως τη μετάβαση στην Αθήνα και τον τοκετό στο ΜΗΤΕΡΑ, ώστε το νεογνό να έχει άμεση φροντίδα από την εξειδικευμένη ομάδα των Παιδοκαρδιολόγων και Παιδοκαρδιοχειρουργών. Η τεχνική που εφαρμόστηκε στο νεογέννητο θα μπορέσει ενδεχομένως να βοηθήσει και άλλα νεογνά με παρόμοια καρδιοπάθεια, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση τους, χωρίς τις επιπλοκές της εγκεφαλικής υποξίας».