Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

«Σκόρπησε» ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά τον Π.Α.Ο. Ιωαννίνων (7-0)

* Σαρωτικός o Αγροτικός Αστέρας το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Π.Α.Ο. Ιωαννίνων και τον φιλοδώρησε με 7 τέρματα.
Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 31΄ με κοντινό πλασέ του Γρίβα Χρήστου.
Στο 33΄ ο Γκόνης Πέτρος με σουτ έγραψε το 2-0.
Με ψαλιδάκι του Γρίβα Χρήστου έγινε το 3-0 στο 43΄.
Στο 51΄ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ζota Joel εκτελεί εύστοχα πέναλτι για την ομάδα του και κάνει το 4-0.
Στο 57΄ ο Νταλάκας Χαράλαμπος, έκανε το 5-0.
Στο 62΄σουτ του Χαλιγιάννη Βασίλειου και 6-0.

Στο 85΄ το τελικό 7-0 ΄ με ωραία ατομική προσπάθεια του Ζηκόπουλου Δημήτρη.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel,  Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Μπίκας Κων/νος (Χαλιγιάννης Βασίλειος 53΄), Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος, Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Νταλάκας Χαράλαμπος (Ζηκόπουλος Δημήτριος 58΄)  

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 7-0
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-1 
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 5-2 
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 6-0
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2016
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  (15:00) 
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. ΝΗΣΟΥ  (15:00) 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00) 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ - Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  

Συνελήφθη 51χρονος υπήκοος Αλβανίας στον Ταύρο Αττικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης, μεθαδόνης, δενδρύλλιο, ζυγαριές ακριβείας κ.α.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (38) δέματα με πάνω από (41) κιλά κάνναβης, έτοιμα προς διακίνηση
Συνελήφθη, χθες (09-12-2016) το απόγευμα στον Ταύρο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 51χρονο, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών και διαφόρων άλλων ανταλλαγμάτων, τις οποίες αποθηκεύει και αποκρύπτει σε αποθήκη (καβάτζα), εντοπίσθηκε ο 51χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση, στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου Αττικής.
Στην κατοχή του και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης, απόκρυψης και διακίνησης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(38) ανισοβαρή δέματα και συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (41.230) γραμμαρίων, έτοιμα προς πώληση,
τρεις συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, έτοιμες προς πώληση και χρήση,
τέσσερα γυάλινα δοχεία, που περιέχουν μεθαδόνη, βάρους (227,8) γραμμαρίων,
δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (19) εκατοστών,
πλήθος νάιλον συσκευασιών για αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών,
τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών και
δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Αναβρυτό Φιλιατών Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» σε δασική περιοχή στον Αναβρυτό Φιλιατών Θεσπρωτίας, τέσσερις σάκοι που περιείχαν (87) κιλά και (653) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (09-12-2016) το μεσημέρι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν καθώς προέκυψε ότι επιτηρούσαν σε δασική περιοχή στον Αναβρυτό Φιλιατών Θεσπρωτίας, σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα), την οποία είχαν προηγουμένως εισαγάγει στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σάκοι, που περιείχαν πενήντα εννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (87) κιλών και (653) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Kοινή εκδήλωση για τα 150 χρόνια, από τον εκπατρισμό 40 οικογενειών της Γλούστας (σημερινό Κεφαλοχώρι Θεσπρωτίας) και την ίδρυση του παλαιού Μαυρονόρους Ιωαννίνων, διοργανώνουν οι Αδελφότητες Μαυρονοριτών και Κεφαλοχωρίου (Γλούστας), την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.00', στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, Γερνανίου 44, 5ος όροφος, Ομόνοια.

Kοινή εκδήλωση για τα 150 χρόνια, από τον εκπατρισμό 40 οικογενειών της Γλούστας (σημερινό Κεφαλοχώρι Θεσπρωτίας) και την ίδρυση του παλαιού Μαυρονόρους Ιωαννίνων, διοργανώνουν οι Αδελφότητες Μαυρονοριτών και Κεφαλοχωρίου (Γλούστας), την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, Γερνανίου 44, 5ος όροφος, Ομόνοια.

Γιάννης Καραγιάννης: Εθνική υπόθεση η έξοδος απ' την κρίση. Απαιτεί μεταρρυθμίσεις, κοινωνική συνεργασία και συνοχή!

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017, επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Ο προϋπολογισμός του 2017, συνδυάζει τους περιορισμούς που μας κληροδοτεί το παρελθόν, με τις οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το παρόν και το μέλλον. Οι περιορισμοί εντοπίζονται στις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στα αίτια της κρίσης με τις συνακόλουθες επιπτώσεις τους και τις σημερινές υποχρεώσεις της χώρας ως απόρροια πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι αποφάσεις στοχεύουν σε μακροοικονομική σταθερότητα, ενίσχυση της ανάπτυξης και κοινωνική προστασία.
Το παρόν Σ/Ν, βάσει της κατανομής των πόρων ανά υπουργείο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σταθεροποίηση της οικονομίας. Στηρίζει τον αγροτοδιατροφικό τομέα, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εξωστρέφεια, στηρίζει την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και διαμορφώνει ένα σταθερό και απλοποιημένο επενδυτικό περιβάλλον.
Ωστόσο, ο δρόμος προς την ανάκαμψη παραμένει μακρύς.
Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, το σταθερό φορολογικό, η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και η οργανωμένη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, θα συμβάλουν περαιτέρω στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που ενέχονται στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν, περίπου -104- κιλά κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σχετιζόμενα με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών  

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που ενέχονται σε εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διοχέτευσή τους στην εγχώρια αγορά, προχώρησαν σήμερα (09-12-2016) το πρωί, στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (δύο γυναίκες, 33 και 20 ετών και έναν 33χρονο άνδρα) καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, έναν 26χρονο και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, έκθεσης ανηλίκου, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν η 33χρονη, η οποία συνόδευε και το 4χρονο παιδί της, καθώς και η 20χρονη, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν τέσσερις σάκοι που περιείχαν σαράντα εννέα (49) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -104.350- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή, άλλο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες και όπως διαπιστώθηκε είχαν μεταβεί εκεί τόσο για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς των ναρκωτικών, όσο και για την κατόπτευση του δρομολογίου κίνησης και τον έλεγχο για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (104.350) γραμμαρίων
δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
ένα αεροβόλο πιστόλι τύπου, το οποίο βρέθηκε στο αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά
επτά κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΙΝΠΚΑ Ηπείρου: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε παιχνίδια για μικρά παιδιά

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου παραθέτει βασικά σημεία στα οποία οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά παιχνιδιού:
Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Κοινότητα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζονται από την κοινοτική και την εναρμονισμένη ελληνική νομοθεσία. Η συμμόρφωση των παιχνιδιών με τις απαιτήσεις αυτές επισημαίνεται με την ένδειξη « CE » που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή, ενώ πρέπει να φέρουν και προειδοποίηση αν τυχόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από κάποια ηλικία και κάτω. Καθήκον του κάθε κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών του είναι να ελέγχουν αν τα παιχνίδια φέρουν το «CE», που αποτελεί διαβατήριο για την κυκλοφορία στην αγορά, και αν αυτά που φέρουν το «CE» συμμορφώνονται πράγματι προς τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας. Αφού λοιπόν το σήμα τίθεται από τους κατασκευαστές και αφού πάντα υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες ενδεχομένως, για λόγους κόστους μπορεί να το θέτουν χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, ενώ οι έλεγχοι δεν μπορεί παρά να είναι δειγματοληπτικοί, αυτό σημαίνει ότι το «CE» είναι ένδειξη, αλλά όχι και εγγύηση ασφάλειας του παιχνιδιού.

Ξεκινά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία

Ξεκινά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο Τομέα της Υγείας, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.
Η σχετική Δημόσια Πρόσκληση Νο 13/2016, θα εκδοθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα αναρτηθεί στο portal του ΟΑΕΔ.
Το Πρόγραμμα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πρόγραμμα αποσκοπεί:
-στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των μακροχρόνια ανέργων,
-στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
-στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
-στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών των φορέων Υγείας
-στην βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας
-στην αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων
-στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των μακροχρόνια ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου 2016.

Μπείτε στο χορό... Ετήσιο αντάμωμα-χορός της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου, Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι

Μπείτε στο χορό...
Όλοι οι ηπειρώτικοι παραδοσιακοί χοροί χορεύονται σε σχήμα «ανοιχτού» κύκλου, με εξαίρεση τον «καγκελάρη» του χωριού Παπαδάτες, ο οποίος έχει σχήμα λαβύρινθου και τον «χορό των κοριτσιών» του Μέτσοβου και της Μηλιάς ο οποίος έχει σχήμα «κλειστού» κύκλου.
Οι Ηπειρώτες του Περιστερίου και ο πρόεδρος Ζήκος Κόντης σας καλούν στον ετήσιο χορό που διοργανώνει η Ένωσή τους την Κυριακή στις 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου, Εθνάρχου Μακαρίου 1 από τις 13:00, το μεσημέρι, για να ζήσετε μαζί τους στους ρυθμούς της Ηπειρώτικης ζωής.
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα σας ταξιδεύσουν σε μουσικά μονοπάτια των ντόπιων χαρακτήρων και της ιστορίας. Θα απολαύσετε επίσης τις υπέροχες Ηπειρώτικες νοστιμιές που μόνον οι φιλόξενοι, ανοιχτόκαρδοι και μερακλήδες Ηπειρώτες ξέρουν.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (12-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (13-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (14-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (15-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (16-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (17-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε η πράξη "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιωαννιτών"

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η πράξη  «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ», με επιλέξιμη  δημόσια δαπάνη που εγγράφεται στο ΠΔΕ 224,640.00 €. Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ).
Αντικείμενο δράσης του Κέντρων Κοινότητας είναι η υποστήριξη των Δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών θα λειτουργήσει από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Ιωαννιτών και θα εποπτεύεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών και την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών.
Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του δήμου Ιωαννιτών με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (12-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τρίτη (13-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Τετάρτη (14-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (15-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Παρασκευή (16-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (17-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.