Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ώρα 13:00

Την Παρασκευή 11-11-2016 και ώρα 13.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-10-2016 συνεδριάσεως.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επιδιόρθωση στηθαίων στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. μέχρι την 31-01-2017.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ολοκλήρωση του έργου “Ανάδειξη αγοράς Παρακαλάμου”», αναδόχου ΤΡΙΠΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε., μέχρι την 13-12-2016.
Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2016.
Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο της Δυτικής Νεκρόπολης της Αρχαίας Αμβρακίας», αναδόχου εταιρείας «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» μέχρι την 15-12-2016.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αντιπλημυρικής προστασίας στον ποταμό Λούρο», αναδόχου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗ, μέχρι την 30-09-2017.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο», αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη ΕΔΕ, μέχρι την 30-07-2017.
Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Ανήλιο – Χαλίκι», αναδόχου «Δημήτριου Τσομπίκου, Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-12-2016.
Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά», αναδόχου Ιωάννη Γεωργούλα Ε.Δ.Ε., μέχρι την 31-12-2016.
Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού με υπέρβαση λόγω αύξησης ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ανθοχωρίου - Βοτονοσίου», αναδόχου «R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ».

Κανονικά οι αγώνες του ερασιτεχνικού το Σαββατοκύριακο

Η αναστολή στα Εθνικά πρωταθλήματα, δεν θα έχει επιπτώσεις στα ερασιτεχνικά.
Οι αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν κανονικά, το Σαββατοκύριακο.

Η ΕΠΣΗΠ προχώρησε στον  ορισμό των διαιτητών.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων (για χρήση κινητής τηλεφωνίας)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 224/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 120/2016 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων  που περιγράφονται παρακάτωβάση των όρων:
Περιγραφή ακινήτων:
1.Δημοτική έκταση εξακοσίων μέτρων (600m2) που βρίσκεται στη  Θέση πλησίον  Δελβινακίου- Ύψωμα Άνω Ρονίτσα - Δήμου Πωγωνίου - site 4155- και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200 στο τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού κ. Ζησιάδη Αναστασίου.
2.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση πλησίον  Βασιλικού – Ασήμι Λιθάρι – Δήμου Πωγωνίου - site 4158 και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α  και κλίμακα 1:200 στο τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού κ. Ζησιάδη Αναστασίου.
Τόπος και ημέρα διεξαγωγής των δημοπρασιών:
Οι δημοπρασίες θα διεξαχθούν την 28η  Νοεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα στο Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι και ώρα:
1. Πλησίον Δελβινακίου 600τ.μ.-Ύψωμα Άνω Ρονίτσα-site 4155- ώρα έναρξης 10:00 π.μ.

2. Πλησίον Βασιλικού 500 τ.μ.-Ασήμι Λιθάρι-site 4158 - ώρα έναρξης 10:30 π.μ.

ΟΑΕΔ: Έως 20 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό

Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων και Ανέργων με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017 τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 23.59.
Οι διακοπές με το Πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ, ενώ θα έχουν διάρκεια από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις όταν επιλεχθούν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή από 1 έως 5 ημέρες για καταλύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι κατά το έτος 2015:
- είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή
- έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
- έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή
- συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι στο ειδικό μητρώο ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ κατά τη λήξη υποβολής αιτήσεων.
Ο συνολικός αριθμός δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 150.000 άτομα και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.oaed.gr

Στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ

          Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που εδώ και χρόνια έχουν αναπτύξει τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ με το Αμερικάνικο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, φοιτητές του ACT από το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων και οργάνωσαν για τους μαθητές των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου ένα καινοτόμο workshop για τη δημιουργικότητα και τη δημιουργική σκέψη.
Το workshop περιελάμβανε παρουσίαση, προβολή, συζήτηση, παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων, ανάληψη ρόλων από τους ίδιους τους μαθητές και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα δημιουργικό και ευχάριστο κλίμα μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτών.

Οι μαθητές βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες που προάγουν τη θετική στάση απέναντι στη μάθηση και οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες να ανταπεξέλθουν, ως έφηβοι στις συνεχείς αλλαγές και προκλήσεις της εποχής μας, σε μια κρίσιμη περίοδο της σωματικής, πνευματικής, ατομικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου Δημήτρη Ντότη

Πληροφορηθήκαμε σήμερα από έγκυρες πηγές ότι τελικά το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της Καστάνιανης συγχωνεύεται με το τμημα Δελβινακίου και από δω και στο εξής η περιοχή θα καλύπτεται με περιπολίες τροχοφόρων οχημάτων από το τμήμα Δελβινακίου.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει θεατές του μεγαλύτερου θεάτρου παραλόγου, ενός θεάτρου όμως που αντί για ψυχαγωγία χαρίζει απλόχερα πόνο και πληγές στο πολύπαθο Πωγώνι μας και τους κατοίκους του.
Εδώ και πέντε χρόνια βλέπουμε τη μία να υπάρχει θέμα με τη μεταφορά της ΑΤΕ από τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, την άλλη να υπάρχει η διάθεση να κλείσουν δημοτικά-νηπιαγωγία της περιοχής μας, να υπολειτουργεί η ΑΤΕ στο Δελβινάκι, να τίθεται θέμα να κλείσει τόσο το ΕΚΑΒ στα Δολιανά όσο και (ακόμα πιο εγκληματικό) το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Κεφαλόβρυσο, να μεταφερθεί το αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου στο Καλπάκι να διαλύεται σιγά σιγά η Μεταλλουργική και σήμερα να κλείνει το Τμήμα Συνοριοφύλαξης στην Καστάνιανη.
Η παράταξή μου και εγώ είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όλο αυτό το παιχνίδι εκείνων που βάλθηκαν να καταστρέψουν, να διαλύσουν και να ερημώσουν το Πωγώνι μας και θα παλέψουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα με όλες τις δυνάμεις μας για να μη συμβούν όλα αυτά.
Έκκληση λοιπόν προς τους αρμόδιους και υπεύθυνους: Επισκεφτείτε πρώτα το Δήμο Πωγωνίου ώστε να διαπιστώσετε πού βρισκόμαστε γεωγραφικά, ποιες ανάγκες και ιδιαιτερότητες έχει η περιοχή μας και μετά μπορείτε να λάβετε οποιαδήποτε απόφαση με ελαφρά τη καρδία όπως κάνετε μέχρι τώρα!                 

Με τιμή
Δημήτρης Ντότης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δήμου Πωγωνίου

Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν πάνω από (20) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οδήγησαν στη σύλληψη 49χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί στο 45,5ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 49χρονο αλλοδαπό, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο χώρο των αποσκευών, (19) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (20.568) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
-20- κιλά και -568- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που περιέχονταν στις -19- συσκευασίες
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη
το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΡΧΕΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Χαρτοκολλητική έργων ζωγραφικής των μαθητών

Με αφορμή την έκθεση της Έπης Νικολακοπούλου, που φιλοξενείται στα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, παρακαλούνται τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Αρσάκειο καθώς και τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00, να κατασκευάσουν τα έργα των μαθητών με Χαρτοκολλητική (Κολάζ) σε χαρτόνι, στο χρώμα που θα επιλέξουν (κίτρινο, κόκκινο, μπλε, πράσινο, μαύρο), διαστάσεων 70Χ100 και να τα παραδώσουν  στην Υπηρεσία μας την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00 έως 14.00.
Τα πολύχρωμα αυτά έργα χαρτοκολλητικής με τα έργα των μαθητών θα αναρτηθούν κατά την ημέρα του διαγωνισμού, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, στον όροφο,   στις 20 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο –
Μουσείο Ηπείρου
ΜΑΡΘΑ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, PhD

Κομμένο Άρτας: Συνελήφθη 30χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (206,89) γραμμάρια κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά
Συνελήφθη, χθες (09-11-2016) στο Κομμένο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (09-11-2016), πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δράστη, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και αποθήκευσης των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους (206,89) γραμμαρίων,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
ένας μεταλλικός τρίφτης,
το χρηματικό ποσό των (330) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 23,4% η ανεργία τον Αύγουστο

Στο 23,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, μειωμένο μεν από το 24,6% τον ίδιο μήνα πέρυσι, αλλά οριακά αυξημένο σε σύγκριση με το 23,3% του Ιουλίου εφέτος. 
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.126.455 άτομα, με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται, εκτός από τους νέους σε ηλικία, και στα άτομα 55- 64 ετών όπου η ανεργία - λόγω απολύσεων και πρόσληψης στη θέση τους χαμηλόμισθων - αυξήθηκε κατά 3,5 μονάδες σε ένα έτος. 
Σημαντικό θεωρείται και το γεγονός ότι στα νησιά του Αιγαίου, η ανεργία αυξήθηκε κατά 4 μονάδες (αποδίδεται και στην πτώση της τουριστικής κίνησης, λόγω προσφυγικού).
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 59.894 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2015 (μείωση 5%) και αυξήθηκαν κατά 1.669 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2016 (αύξηση 0,1%).

Περιφέρεια Ηπείρου: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο. 
Το σοβαρότερο από αυτά αφορά την κατάρρευση γέφυρας επί της επαρχιακής οδού προς την Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας Δήμου Κόνιτσας. Την περιοχή επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης,  μαζί με  τον  Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου,  τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όπου εξέτασαν λύσεις για προσωρινή αποκατάσταση της συγκοινωνίας, που απαιτούν ιδιαίτερα δύσκολες τεχνικές εργασίες. 
 Επίσης από καταπτώσεις διακόπηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες η συγκοινωνία από Μέτσοβο προς Μηλιά, με αποτέλεσμα- και μέχρις ότου καθαριστεί ο δρόμος με τα μηχανήματα που έχουν σταλεί από την Περιφέρεια-  η  συγκοινωνία να διεξάγεται μέσω Κρανιάς Γρεβενών.
 Καταπτώσεις, μεταφορά φετών υλικών και πτώσεις βράχων έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Καλπακίου - Κοζάνης, στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας στο Μαυρολάγκαδο, στη Γέφυρα Γκόγκου, στη Βοβούσα, στο Ματσούκι, στην περιοχή Τερόβου της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας και στην Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων, για την απομάκρυνση των οποίων εργάζονται συνεχώς μηχανήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από σπίτι στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη-κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 10-07-2014, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το Κ.Α.Σ. ενέκρινε τη μελέτη για την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες  κατασκευής σύγχρονης εισόδου  στην πόλη της Πρέβεζας, που αποτελεί  μια πολύχρονη επιδίωξη των κατοίκων της και εν γένει του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας.
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016, ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, την οποία παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου μαζί με τον μελετητή.
 Με το συγκεκριμένο έργο θα ενοποιηθεί παράλληλα ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, που σήμερα είναι διχοτομημένος από την εθνική οδό που διέρχεται μέσω αυτού, ενώ εκτός όλων των άλλων, ικανοποιείται και μια βασική προϋπόθεση για την ένταξή του στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Έρχεται μεγάλο ψαλίδι στο εφάπαξ του Δημοσίου

 Κάθε χρόνο και λιγότερα

Μεγάλο ψαλίδι έρχεται στο εφάπαξ του Δημοσίου, καθώς χρόνο με τον χρόνοι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν όλο και λιγότερα ενώ οι πληρωμές μένουν πίσω και πλέον το βοήθημα θα καταβάλλεται σε τόσους δικαιούχους όσους αντέχουν τα ταμεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το μέσο εφάπαξ ήταν 40.016 ευρώ το 2009, έπεσε στις 26.112 ευρώ μέχρι τον Αύγουστο του 2013, μειώθηκε στις 21.172 ευρώ στο τέλος του 2013 και όσοι αποχώρησαν το 2016, με 20 έως 35 χρόνια, θα πάρουν κατά μέσο όρο 20.870 ευρώ.
Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, το μέσο ποσό πέφτει πιο κάτω και διαμορφώνεται στις 19.625 ευρώ.
Μέσα σε μια δεκαετία (2010-2020) εμφανίστηκε το 50% του εφάπαξ και έπεται συνέχεια, καθώς αυτό για το οποίο για το οποίο δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι και δεν γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι είναι ότι το εφάπαξ έχει στην ουσία καταργηθεί με το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).
Ο νόμος αυτός, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», διατήρησε την ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών στο εφάπαξ μόνο για τα έτη εισφορών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/2013.
Για τα έτη ασφάλισής τους μέχρι το 2013, το εφάπαξ που δικαιούνται είναι πάνω από τις εισφορές που κατέβαλαν.

Νέα Οδός: Νέο video με την προόδου των εργασιών

Με λιγότερο από 1 1/2 χρόνο να απομένει για τη συνολική παράδοση του αυτοκινητοδρόμου στην κυκλοφορία, η αλματώδης πρόοδος κατασκευής του έργου είναι εμφανής σε όλο του το μήκος.
Στο βίντεο για πρώτη φορά πραγματοποιείται μια πλήρης διάσχιση της εντυπωσιακής σήραγγας της Κλόκοβας, μιας σήραγγας διπλού κάδου, συνολικού μήκος 3 χιλιομέτρων, η οποία διανοίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, μόλις σε 13 μήνες.
Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, κατασκευάζονται ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις. Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2016, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό άγγιζε το 84,92%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών παρουσιάζει το Βιβλίου «όσα φέρνει ο Καλαμάς» του Τάσου Δ. Βασιλείου, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.