Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Βρέθηκε νεκρός ο 59χρονος αγνοούμενος από το Μεγάλο Περιστέρι

Βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό είκοσι μέτρων ο 59χρονος αγνοούμενος από το Μεγάλο Περιστέρι.
Ο άτυχος άντρας, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε βγει χθες το μεσημέρι για περίπατο και, όταν αργότερα δεν επέστρεψε, η αδερφή του ειδοποίησε τις Αρχές και ξεκίνησε επιχείρηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.
Βρέθηκε νεκρός φέροντας τραύμα στο κεφάλι, από την πτώση στο γκρεμό.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να δώσει τις σαφείς πληροφορίες για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του 59χρονου.

Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων των φοροτεχνικών

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αρχή την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια την Τρίτη 1η Μαρτίου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
- Αποκλεισμός εφοριών σε όλη τη χώρα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
- Επαναβεβαίωση της απόφασης για κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή του TAXISNET.

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών, όπως αναφέρει ανακοίνωση, παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, η συζήτησή του από μηδενική βάση και, μάλιστα, με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία ως απαραίτητη προϋπόθεση, για να ξαναρχίσει ο διάλογος.

Ερώτηση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, για την αλλαγή στις προϋποθέσεις σύστασης Οργανώσεων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σχετικά με την αλλαγή στις προϋποθέσεις σύστασης Οργανώσεων Παραγωγών για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. 
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι για τις προϋποθέσεις αναγνώρισης Οργανώσεων Παραγωγών ορίζεται για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός παραγωγών για τη σύσταση μιας οργάνωσης στους διακόσιους (200) και η ελάχιστη αξία εμπορεύσιμης παραγωγής στα 1,8 εκ. ευρώ, με τους παραπάνω αριθμούς να είναι αδικαιολόγητα υψηλοί για την περιοχή.
Επειδή ο θεσμός των Οργανώσεων Παραγωγών μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, ανοίγοντας θέσεις εργασίας και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τους αγρότες, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την κερδοφόρα διάθεση των προϊόντων τους και την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη αλλαγής και ευθυγράμμισης των προϋποθέσεων για την περιοχή της Άρτας με τις υπόλοιπες περιοχές αντίστοιχης τουλάχιστον δυναμικότητας.
Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ερωτάται σε ποια κριτήρια βασίστηκε αυτή η μεγάλη διαφοροποίηση των απαιτήσεων για τον Ν. Άρτας σε σχέση με την πλειονότητα των Νομών της Χώρας. Επιπλέον, για τη διασφάλιση της διαφάνειας ζητείται από τον βουλευτή Άρτας η ανάλυση των κριτηρίων στα οποία βασίστηκαν οι απαιτήσεις ανά Νομό, ενώ απευθύνει ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις ενέργειές του, ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και να μειωθεί δραστικά ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μελών για τη σύσταση Οργανώσεων Παραγωγών, καθώς και η ελάχιστη απαιτούμενη αξία εμπορεύσιμης παραγωγής.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (15-02-2016) αργά το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 30χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 30χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, αλβανικό διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εξόδου.
Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2016) στην Ηγουμενίτσα και στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας αντίστοιχα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα:
Σε βάρος του 27χρονου, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών, για έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, για το αδίκημα της λαθρομεταφοράς.
Σε βάρος του 40χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου:Πρόσκληση για την 5η/17-02-2016 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 17-02-2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 10-02-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 1ης Τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 τροποποίηση – συμπλήρωση των πινάκων των κωδικών δεκτικών έκδοσης ΧΕΠ, και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ακύρωση της σχετικής αριθμ. 3/87/28-01-2016 απόφασης της Ο.Ε.).
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-12-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου» προϋπολογισμού € 4.002.000,00 με ΦΠΑ.
3. Απόφαση επί της από 21-01-2016 ένστασης της Κ/ξίας με την επωνυμία «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε.» κατά του από 18-01-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-12-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού € 3.220.000,00 με ΦΠΑ και επί της έγκρισης του ως άνω Πρακτικού ΕΔ.
4. Έγκριση κατανομής πίστωσης για την επισκευή και συντήρηση κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2015ΕΠ53000000.
5. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσης Άρτας», αναδόχου Λάμπρου Βερλέκη, μέχρι την 19-08-2016.
6. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης στέγης Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας Αρίστης Ζαγορίου», αναδόχου Γεωργίου Νανάκη, μέχρι την 06-04-2016.
7. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κόμβους Αυγού, Μουσιωτίτσας, Παντάνασσας», αναδόχου Δημητρίου Λαγού, μέχρι την 23-05-2016.

Πρόγραμμα διαχείρισης του στρες για βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας

Η διαχείριση του στρες, το οποίο ευθύνεται για τη σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, που εκδηλώνεται είτε ως στυτική δυσλειτουργία είτε ως πρόωρη εκσπερμάτιση, είναι το αντικείμενο δωρεάν προγράμματος, το οποίο διοργανώνει η Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία με το Ανδρολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν.
Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι άνδρες,  ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες  και να αντιμετωπίζουν την στυτική τους δυσλειτουργία αλλά και την πρόωρη εκσπερμάτιση.
«Είναι επιστημονικά  αποδεδειγμένο ότι το στρες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για  την στυτική δυσλειτουργία του άνδρα» αναφέρει ο   διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος  είναι υπεύθυνος  για την υλοποίηση του προγράμματος υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών. 
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιστημονικών μελετών η  στυτική δυσλειτουργία είναι μια από τις συχνότερες διαταραχές του ανδρικού πληθυσμού και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Δεν είναι πάθηση, αλλά σύμπτωμα που εμφανίζεται στα πλαίσια κάποιας άλλης κατάστασης. Μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκεί να βρεθεί ο παράγοντας που την προκαλεί και συχνά τα αίτια δεν είναι οργανικά αλλά ψυχολογικά.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: 1913-2016-Επέτειος 103 ετών από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Επιτροπή Περιβάλλοντος: Δράσεις Περιφέρειας για τα αλιευτικά καταφύγια - Λειτουργία ΧΥΤΑ Ιωαννίνων

Δράσεις προκειμένου τα αλιευτικά καταφύγια της Ηπείρου να έχουν "μεικτή" χρήση από αλιευτικά, αλλά και τουριστικά σκάφη/ σκάφη αναψυχής υλοποιεί η Περιφέρεια. Η σχετική ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου, με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Μετατροπή του υφιστάμενου καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό καταφύγιο και εγκατάσταση πλωτών προβλητών».
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει η περιφερειακή αρχή για τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων (κυρίως στην Π.Ε. Πρέβεζας) και τη μετατροπή της χρήσης τους σε "μεικτή". «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των σχετικών μελετών και Μ.Π.Ε., ενώ έχουν κατατεθεί οι φάκελοι στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων. Και αυτό γίνεται για να μπορέσουν μελλοντικά να ενταχθούν αυτοί οι χώροι σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρήσεων».

Ποιοι θα πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ποιοι θα απαλλαγούν

Επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των εισοδημάτων του φορολογούμενου από όλες σχεδόν τις πηγές, εφόσον υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.


Ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,7% έως και 8% θα επιβληθεί φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όσους φορολογούμενους απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2015 συνολικά εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, καθώς και σε όσους δεν είχαν πραγματικά εισοδήματα μεγαλύτερα από 12.000 ευρώ, αλλά με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα εμφανιστούν με τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Από φέτος, οι συντελεστές επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 30.000 ευρώ θα είναι αυξημένοι κατά 42,8% έως 185,7%.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ του συνολικού ετήσιου εισοδήματος που δηλώνει ο φορολογούμενος από όλες τις πηγές και του τεκμαρτού εισοδήματός του, το οποίο προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
 Η εισφορά υπολογίζεται επί ολόκληρου του ποσού του δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος, με συντελεστές που ανέρχονται σε:

Για τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Η χρησιμότητα των σχολικών εκδρομών, ως παράγοντας κοινωνικοποίησης των μαθητών, είναι αδιαμφισβήτητη γι αυτό και αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της σχολικής ζωής. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την επέκταση των πολυήμερων εκδρομών ακόμα και στο Δημοτικό –με διάφορες μορφές - υπάρχει τεράστια απόσταση.
 Οι πολυήμερες εκδρομές και μάλιστα στο εξωτερικό, δεν προβλέπονται, πλην της Γ΄ Λυκείου. Όταν, ωστόσο, αυτές ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα τότε επιτρέπονται. Η αναφορά δεν γίνεται σε επισκέψεις ή ανταλλαγές στα πλαίσια διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία διασφάλιζαν, έστω, την δυνατότητα συμμετοχής όλων των παιδιών καθώς δεν επιβαρύνονταν οικονομικά. Γίνεται για εκδρομές στις οποίες οι μαθητές πληρώνουν όλο το κόστος.
Κάθε Σύλλογος διδασκόντων, με βάση το υπάρχον πλαίσιο, έχει δικαίωμα να αποφασίσει για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μιας εκδρομής στο εξωτερικό, τους στόχους, τη διάρκεια, τους συνοδούς, το πρόγραμμα κλπ. και η απόφασή του δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή. Σεβαστή, ωστόσο, πρέπει να είναι και η έκφραση γνώμης ή και κριτικής πάνω σε αυτή την απόφαση, ιδιαίτερα από όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Την κύρια ευθύνη, βεβαίως, την έχει το Υπουργείο το οποίο ορίζει το πλαίσιο των σχολικών εκδρομών και τις εγκρίνει. Ευθύνη, ωστόσο, έχει και ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων ο οποίος παίρνει την απόφαση.

Στη δημοσιότητα η 1η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στρατηγικών έργων στο Interreg «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020»

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 16 Μαΐου 2016 και ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 11.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 9.350.000 ευρώ αποτελούν κοινοτική συνδρομή και το 1.650.000 ευρώ εθνικούς πόρους των δύο χωρών.
Ο προϋπολογισμός κάθε έργου δύναται να εντάσσεται στον Ειδικό Στόχο 1.1 «Ενίσχυση των διασυνοριακών υποδομών για μεταφορές, διαχείριση υδάτων και αποβλήτων» από 1.200.000 ευρώ έως 4.000.000 ευρώ και στον Ειδικό Στόχο 2.1 «Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων ως προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής» από 1.000.000 ευρώ έως 2.500.000 ευρώ.
Το νέο Πρόγραμμα μεταξύ των δύο χωρών για την περίοδο 2014-2020 εγκρίθηκε στις 30 Ιουλίου και ο συνολικός του προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 42,3 εκατ. ευρώ, στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει με σχεδόν 36 εκατ. ευρώ μέσω του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην:

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου τιμά την συμπλήρωση 103 χρόνων Απελευθέρωσης της Ηπείρου από τους Τούρκους, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18,30΄στον κινηματογράφο ''Αλέκα'', στην πλατεία Γαρδένια του Ζωγράφου