Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Μαΐου


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις τον Απρίλιο.
Η αλλαγή αυτή στις πληρωμές για τις συντάξεις, γίνεται προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά εικόνες συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες.
Αναλυτικά οι νέες ημερομηνίες είναι οι εξής:
ΙΚΑ – ΟΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9.
Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0 2 4 6 8.
ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ
Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου
ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 29 Απριλίου.

Σωτήρης Τσιόδρας: 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 72 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε  72 νέα κρούσματα, και 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 2.081 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 75 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 11 Απριλίου)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ



Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα ( Σάββατο 11 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
• Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
• Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι σταθερά βελτιωμένος.
• Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο ασθενής παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.
• Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή .
4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα οκτώ (68) νέα δείγματα. Τα πενήντα ένα (51) αφορούσαν τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και τα δέκα επτά(17) το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Όλα ήταν αρνητικά.
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για άλλα δύο.
• Από το σύνολο των εκατόν είκοσι εννέα (129) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Τα είκοσι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν δέκα τέσσερα (14) νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εξήντα τρία (363) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.
Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τρία πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα.
• Πέραν των ανωτέρω σήμερα λήφθηκε και ένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού για SARS-COV-2, το οποίο παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του και αναμένεται αποτέλεσμα.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.
Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Τα δύο δείγματα που ελήφθησαν χθες ήταν αρνητικά.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται τριάντα επτά (37) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της προώθησης τους στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.
Ολοκληρώθηκε η εξέταση των εργαζομένων στην επιχείρηση της Άρτας
Από την Π.Ε. Άρτας γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η λήψη και η εξέταση δειγμάτων από το σύνολο του προσωπικού επιχείρησης, στην οποία σε αρχικό στάδιο είχαν εντοπιστεί τέσσερις εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό. Συνολικά εξετάστηκαν 145 άτομα, από τα οποία τα 141 ήταν αρνητικά ως προς τη νόσο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι το αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης, δεν άρει την υποχρεωτική και αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής και τη διατήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης την οποία πρέπει να υιοθετεί κάθε πολίτης, είτε είναι εργαζόμενος σε μια βιομηχανία, είτε ασχολείται με αγροτικές κ.α. δραστηριότητες. Οι ανωτέρω συστάσεις πρέπει να αποτελούν καθημερινή πρακτική καθώς θεωρούνται ότι αποτελούν την αποτελεσματικότερη μέθοδο προστασίας για όλους τους πολίτες.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θέλει να εκφράσει την ευαρέσκειά της για τον σεβασμό που επέδειξε προς τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και την επιχείρηση η συντριπτική πλειοψηφία πολιτών, ΜΜΕ και φορέων της Ηπείρου και ειδικά της Άρτας, ευελπιστώντας ότι όσοι κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση προκαλώντας σύγχυση να αντιληφθούν το λάθος τους και τουλάχιστον να μην το επαναλάβουν σε τυχόν άλλη περίπτωση.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τη κοινωφελή εργασία


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την νέα κοινωφελής εργασία και τις προσλήψεις 36.500 ανέργων του ΟΑΕΔ. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωφελούς 2017, 2018 και του 2019.
Οι όροι έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ εξαιρούνται τελικά από την συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς και όσοι συμμετείχαν στην κοινωφελή εργασία του 2017.
Ειδικότερα εξαιρούνται οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.
Η δράση που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ αποσκοπεί:
α) στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας,
β) στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων,
γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και
δ) στην σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. 

3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου στο Εργαστήριο 3D απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital για την προστασία των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό


Κανένας από τους ανθρώπους  που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορωνοϊού χωρίς ατομική προστασία. Με αυτό τον στόχο, έχει ξεκινήσει  η «Hellas COVID 19 3D Printing Supplies», μια πανεθνική πρωτοβουλία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μέσα ατομικής προστασίας. Στην πρωτοβουλία αυτή, στην οποία συμμετέχουν ιδρύματα και δομές από όλη τη χώρα εκτυπώνοντας 3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου, συμμετέχει εξαρχής το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital.

Οι ασπίδες προσώπου είναι ειδικές διαφανείς οθόνες με εργονομική σχεδίαση που «δένουν» στο μέτωπο και καλύπτουν πλήρως μάτια, μύτη και στόμα. Είναι και οι μόνες που, μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας ως κατάλληλες για να φτιαχτούν με τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital εκτύπωσε και παρέδωσε στους συντονιστές της πρωτοβουλίας τις πρώτες 20 προστατευτικές ασπίδες προσώπου. 

Ο συνεργάτης του εργαστηρίου Νίκος Αγγέλου, Φυσικός M.Sc., συνεχίζει την εκτύπωση των επόμενων 30 ασπίδων οι οποίες θα είναι έτοιμες προς παράδοση εντός της εβδομάδας.
Το εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης της Πλαστικής Χειρουργικής του Metropolitan είναι το μοναδικό in-house (hospital-based) εργαστήριο σε ελληνικό θεραπευτήριο. Έχοντας την τεχνολογική υποδομή και την τεχνογνωσία μπορεί να συμβάλλει με την εκτύπωση και άλλων όπλων εναντίον της πανδημίας όπως μάσκες FFP2/3 και βαλβίδες αναπνευστήρων όταν αυτά κριθούν απαραίτητα και πάρουν έγκριση από το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα το εργαστήριο συνεχίζει το ερευνητικό και επιστημονικό  του έργο, εν μέσω πανδημίας και στέλνει μήνυμα προς όλους: μείνετε σπίτι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για επικοινωνία, εργασία, συνεργασία, έτσι ώστε οι επαγγελματίες της υγείας να συνεχίσουμε τη μάχη προστατευμένοι και απερίσπαστοι, σε βάση 24x7.

Εξήντα οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Παρασκευή 10 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 10 Απριλίου, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.451) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
 (913) στην Αττική,
 (287) στη Θεσσαλονίκη,
 (180) στη Δυτική Ελλάδα,
 (175) στην Κεντρική Μακεδονία,
 (153) στην Κρήτη,
 (120) στην Πελοπόννησο,
 (118) στα Ιόνια Νησιά,
 (98) στη Θεσσαλία,
 (89) στη Στερεά Ελλάδα,
 (80) στο Νότιο Αιγαίο,
 (76) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 (68) στο Βόρειο Αιγαίο,
 (60) στην Ήπειρο
 (34) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (31.592) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (394) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (378) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Έως τις 27 Απριλίου παραμένουν κλειστά, καταστήματα, παραλίες, χιονοδρομικά και αθλητικά κέντρα


Με απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ θα παραμείνουν
κλειστές έως τις 27 Απριλίου όλες οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους ΚΑΔ και έχουν κλείσει προσωρινά για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Από το μέτρο εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ ' οίκον (e-shop κτλ.) που προσφέρουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους 67 πληττόμενους ΚΑΔ.
Επίσης παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των χιονοδρομικών κέντρων, των αγορών των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 (Α ́ 171) και των αναβατήρων (τελεφερίκ). Καθώς επίσης και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, και των αθλητικών ομίλων.
Επίσης απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops-in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

ΑΑΔΕ: Επισπεύδεται η διαδικασία αίτησης για την επιστροφή φόρου

Στην περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας αίτησης των επιστροφών φόρου, για τη δραστική μείωση των επισκέψεων στις Δ.Ο.Υ., προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Με οδηγίες, που απέστειλε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω e-mail.
Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:
Ο αιτών σαρώνει (μέσω scanner) ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα.
Συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία είναι ακριβή αντίγραφα.
Αποστέλλει τα αρχεία αυτά στην ηλεκτρονική διεύθυνση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, (ο σχετικός κατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε.).
Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση, που διαπιστωθεί πως στάλθηκαν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, ακολουθείται ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και αποστέλλεται αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και με βάση τα αποτελέσματά του, θα αξιολογηθεί η περαιτέρω εφαρμογή του.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbeast.gr/

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13-04-2020 έως 19-04-2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19 Απριλίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Μεγάλη Δευτέρα (13-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Μεγάλη Τρίτη (14-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.
Μεγάλη Τετάρτη (15-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Μεγάλη Πέμπτη (16-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Μεγάλο Σάββατο (18-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 
Μεγάλη Δευτέρα (13-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος –Δολό.
Μεγάλη Τρίτη (14-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.
Μεγάλη Τετάρτη (15-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.
Μεγάλη Πέμπτη (16-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι – Κεράσοβο.
Μεγάλο Σάββατο (18-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι – Διχούνι. 
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Μεγάλη Δευτέρα (13-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 02:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Μεγάλη Τετάρτη (15-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 02:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Μεγάλη Πέμπτη (16-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 02:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Μεγάλη Παρασκευή (17-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 02:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Μεγάλο Σάββατο (18-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 02:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Κυριακή του Πάσχα (19-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 02:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Μεγάλη Δευτέρα (13-04-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Μεγάλη Τρίτη (14-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Μεγάλη Τετάρτη (15-04-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Μεγάλη Πέμπτη (16-04-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.
Μεγάλο Σάββατο (18-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Μεγάλη Δευτέρα (13-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Μεγάλη Τρίτη (14-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Μεγάλη Τετάρτη (15-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Μεγάλη Πέμπτη (16-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Μεγάλη Παρασκευή (17-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Μεγάλο Σάββατο (18-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Παγκόσμια έρευνα για τις επιπτώσεις του COVID-19 στον ιδιωτικό τομέα

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce-ICC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization- WHO) ξεκινούν μία παγκόσμια έρευνα για τις επιπτώσεις που έχει ο COVID-19 στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος του ICC Ελλάς, κ. Πέτρος Δούκας τονίζει ότι "Το ICC και ο WHO διεξάγουν από κοινού έρευνα για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ώστε να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η έρευνα αποσκοπεί στο να βελτιωθεί η ροή των πληροφοριών μεταξύ των κρατών και των διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων, να κατανοήσουν το πώς οι διάφορες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, εφοδιασμού και διάθεσης των προϊόντων τους και το πώς διαχειρίζονται τις γενικότερες συνέπειες, για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Ο στόχος είναι να επινοήσουν τρόπους αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων και φυσικά η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και διαχείρισης των οικονομικών συνεπειών της”.
Η έρευνα αυτή είναι ένα ακόμη βήμα της εξαιρετικής συνεργασίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19 στον ιδιωτικό τομέα και την ανάπτυξη αξιόπιστης καθοδήγησης για τις επιχειρηματικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. 
Η πανδημία αφορά όλη την κοινωνία στο σύνολό της. 
Ο ιδιωτικός τομέας καλείται να ανταποκριθεί στον βαθμό που του αναλογεί και για αυτό μέσα από αυτή την έρευνα μπορεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία που μόνον οι πρωταγωνιστές της πραγματικής οικονομίας γνωρίζουν.