Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 47χρονος έμπορος ναρκωτικών ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από 125 κιλά κάνναβης

Μεσημεριανές ώρες χθες (10-01-2014) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ-παγκάζ και στα πίσω καθίσματα (96) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (125.850) γραμμαρίων.


Ο 47χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ προσδιορίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας ότι το «φορτίο» των ναρκωτικών προοριζόταν για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM κατασχέθηκαν. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 30-12-2013 (Νο 23)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  30-12-2013  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  23/30-12-2013]

ΘΕΜΑΤΑ
1. Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ 328
2. Έγκριση απόφασης 35/2013 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος  υποστήριξης κοινωνικής σίτισης ασθενέστερων κοινωνικών ατόμων, ευπαθών ομάδων, ατόμων 3ης ηλικίας, Α.Μ.Ε.Α.  κ.λ.π.  ΑΠΟΦΑΣΗ 329
3. Παροχή εντολής και εξουσιοδότησης, για την ολοκλήρωση της δωρεάς 2 αυτοκινήτων από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων  Α.Ε. «ΒΙΚΟΣ» ΑΠΟΦΑΣΗ  330
4. Έγκριση σύνταξης έκθεσης 3ου τριμήνου 2013, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  331
5. Πρόγραμμα χρηματοδότησης: «Τεχνική βοήθεια Δήμου Πωγωνίου» ΑΠΟΦ. 332
6. Γνωμοδότηση για το ετήσιο πρόγραμμα δασοπονίας του Δασαρχείου Ιωαννίνων. ΑΠΟΦΑΣΗ 333
7. Εκμίσθωση του μουσείου υδροκίνησης Ρογοζίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 334
8. Επί αιτήσεως Κούρου Ηλία για την τροποποίηση όρου μίσθωσης του εκτροφείου θηραμάτων στο «Χάνι Δελβινάκι» ΑΠΟΦΑΣΗ 335
9. Επί αιτήσεως Εξωραϊστικού-Αγροτικού Συλλόγου Δρυμάδων «Η Πρόοδος» σχετικά με την παραχώρηση Δημοτικής αίθουσας για τις ανάγκες του Συλλόγου. ΑΠΟΦΑΣΗ 336
10. Επί αιτήσεως Αδελφότητας Κρυονεριτών Πωγωνίου για παραχώρηση αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου, για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου. ΑΠΟΦΑΣΗ 337
11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Τοιχείο αντιστήριξης από πλατεία έως οικ. Ν. Παππά στο Τ.Δ. Ριαχόβου».  ΑΠΟΦΑΣΗ 338

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 30-12-2013 (Νο 22)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  30-12-2013  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  22/30-12-2013]

ΘΕΜΑ
1. Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ 327

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Ηπειρώτικο αντάμωμα της Αδελφότητας Κρυονερίου (Λίμποβου) Θεσπρωτίας, στις 26 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στο «Μουσικό Σαλόνι», (πρώην Ηπειρώτικο Σαλόνι), στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, Λεωφ. Βουλιαγμένης 370

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κρυονερίου Θεσπρωτίας «Καλόγερος Σαμουήλ» σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στον ετήσιο χορό που θα διοργανώσει στις 26 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 1:00 το μεσημέρι, στο «Μουσικό Σαλόνι», (πρώην Ηπειρώτικο Σαλόνι), στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, Λεωφ. Βουλιαγμένης αριθμ. 370 (τηλ. 210 9929373).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για μας ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

19η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Κόνιτσας 12-01-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αρμυρός Βουνοπλαγιάς-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 12-01-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Α.Ο. Ζωοδόχου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 12-01-14/11:00 π.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Αετό Χαροκοπίου (11-01-14/15:00 μ.μ.), για την 19η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΡΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα 19ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 
Περίβλεπτος- Πεντέλη
Αμπελόκηποι- Αγία Μαρίνα
Πρωτόπαπα-Ανάργυροι
Αμφιθέα- Ραφταναίοι
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Κόνιτσας
Α.Ο. Ζωοδόχου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου
Αρμυρός Βουνοπλαγιάς-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος
ΑΠΟΕΛ- Σταυράκι

Ασβεστοχώρι-Δαβάκης

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στηρίζει το έργο του Πνευματικού Κέντρου ''Τσακάλωφ''


Αθήνα 10-1-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Προεδρείο της ΠΣΕ, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου κ. Γιώργου Οικονόμου αποφάσισε ομόφωνα, υλοποιώντας αίτημα του «Πνευματικού Κέντρου Τσακάλωφ» της 4ης Ιανουαρίου 2014
α) να τοποθετήσει «κουμπαρά» οικονομικής αρωγής στα γραφεία της ΠΣΕ και
β) να διαβιβάσει το αίτημα για ενίσχυση του Κέντρου στους ανά την Ελλάδα και τον κόσμο Συλλόγους - μέλη της, προκειμένου να ανεγερθεί κτίριο «Ηπειρωτικής 'Όπερας» στα Ιωάννινα και να ευοδωθεί γενικά το σπουδαίο έργο του Πνευματικού αυτού Κέντρου ( το οποίο εξάλλου στο πρόσφατο παρελθόν έχει βραβευθεί από την ΠΣΕ για τη δράση του).
Η ΠΣΕ καλεί όλους να στηρίξουν το έργο του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ».

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δείτε εδώ για το Πνευματικό Κέντρο ''Τσακάλωφ''

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (377,1) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (09-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 40χρονο, βρήκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (9,4) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (367,7) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Μικρή βατιά, μεγάλος λαγός

Γράφει ο Βοστινιώτης Παναγιώτης


Ψάχνοντας στο Internet να βρω κάτι για την προέλευση της λέξης τερτίπι,  έπεσα στη λέξη Τεριάχι, και πιο συγκεκριμένα σ ένα video που αναφέρονταν σε μια εκδήλωση που είχε οργανώσει η Πανπωγωνισιακή μαζί με τον Δήμο Πωγωνίου για τους Απόδημους, στο Τεριάχι-Πωγωνίου,  την 11-8-2013.
 Είδα πρώτα, αυτό που γύρευα, την  λέξη!
Η λέξη είναι τούρκικης προελεύσεως από την λέξη tertip αλλά συναντιέται και στα Αραβικά , Λατινικά, και στα Βλάχικα.
Στα Ελληνικά,  σημαίνει τέχνασμα, ματσαραγκιά, ξεγελασιά, αλεπουδιά, απάτη. Έτσι έχουμε λογιστικά τερτίπια, επικοινωνιακά τερτίπια, προεκλογικά τερτίπια. 
Τα επικοινωνιακά τερτίπια τα μεταχειριζόταν με εκπληκτική δεξιοτεχνία οι Τούρκοι Αγάδες κάθε φορά που έπρεπε να βγουν στα καμποχώρια της Θεσσαλίας να καθησυχάσουν στους απελπισμένους  ιθαγενείς, να μην εξεγερθούν. 
Τα κατάφερναν μια χαρά. 
Οι ιθαγενείς, (μεταξύ αυτών και ξενιτεμένοι στην Πόλη και στην Αίγυπτο), άκουγαν με κατάνυξη τα λόγια του Αγά, τους περνούσε κι ο θυμός  και μετά το πέρας της ομιλίας  τον  καταχειροκροτούσαν!  
Ύστερα κάθισα να δω το  video που αναφερόταν στην εκδήλωση!
Η μικρή η βατιά κρύβει μεγάλο λαγό, λένε οι κυνηγοί.
Στο μικρό Τεριάχι λοιπόν, ακούστηκαν μεγάλες αλήθειες.
Νάναι καλά οι απόδημοι!
  Πρώτος ομιλητής ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, δεύτερος ο σημερινός Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης.
 Αξίζει να δείτε ολόκληρο αυτό το video:    http://www.youtube.com/watch?v=bqp8wxPfL7k
 Είναι διαρκείας 1:08: 56 μια ακόμη ευγενική προσφορά του: www.tzourlakos.com 

Γραμμενίτσα Άρτας: Σύλληψη ημεδαπού για παροχή καταλύματος σε μη νόμιμο αλλοδαπό

Συνελήφθησαν χθες (9-01-2014) το πρωί στη Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 68χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος, υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε ο 31χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 68χρονος του παρείχε κατάλυμα διαμονής σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμονή του στη χώρα. 
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Συνελήφθη χθες (09-01-2014) το απόγευμα κοντά στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 26χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Πολωνίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα από την περιοχή της Αττικής,
  αντί του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Θέμα ημερών η καταβολή της τρίτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα 59,5 εκατ. ευρώ προς τους δικαιούχους του επιδόματος, που κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και την επιφάνεια της κατοικίας.
Ο Γενικός Γραμματέας δημόσιων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω twitter πως η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θα πιστωθεί μέσα σε λίγες μέρες τους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σημειώνεται πως η  ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευθεί για εξόφληση του επιδόματος μέσα σε είκοσι ημέρες από την υποβολή της αίτησης, αλλά στην πράξη έχει καταδειχθεί πως απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων», την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19:00