Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 23,1% εκτινάχθηκε η ανεργία το Μάιο


Στο 23,1% εκτινάχθηκε η ανεργία το Μάιο του 2012, από 16,8% που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους η ανεργία είχε φτάσει το 22,6%.
Οι άνεργοι τώρα αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση κατά 37,2% και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.147.372 άτομα.
Κατά 7,7%, σε σχέση με το Μάιο του 2011, μειώθηκαν οι απασχολούμενοι,  δηλαδή κατά 320.540 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0.01%). Συγκεκριμένα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός έφτασε  τα 3.361.131 άτομα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανακοίνωσε πέντε μεταγραφές

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοίνωσε την Τετάρτη, κλείνοντας με επιτυχία το ρόστερ του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου τις μεταγραφές πέντε ποδοσφαιριστών.
Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε τους: Ιλιτς Μπράνα που πέρσι αγωνιζόταν στο Καζακστάν με την Ακτόμπε, τον Γιώργο Νικλητσιώτη που επιστρέφει στην Ολλανδία με τη Χελμονέλ Σπορτ, τον Σίμο Ρουμπουλάκου (Καλαμάτα), τον Πέτρο Τοπούζη από τον Τύρναβο και τον Σταύρο Τσουκαλά, που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.
Όλοι οι παίκτες υπέγραψαν διετές συμβόλαιο συνεργασίας εκτός του Ρουμπουλάκου που υπέγραψε τριετές.

Το Συμπόσιο για τον ''Εθνικό και Ολυμπιακό Ευεργέτη Γ. Αβέρωφ'', με τη συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που διοργανώθηκε στο Μέτσοβο στις 4-5 Αυγούστου 2012, κατέγραψε πρωτοφανή επιτυχία

Τιμήθηκε ο ομογενής Ηπειρώτης Παύλος Κοτρώτσιος.

Με τους μελωδικούς ήχους της αρχαιοελληνικής άρπας, απαγγελία ποιημάτων και την ψυχική ανάταση που δημιούργησε σε όλους τους συνέδρους το προσωπικό παράδειγμα ευποιίας του «Πρύτανη» των Εθνικών Ευεργετών Γεώργιου Αβέρωφ, έριξε την αυλαία με τη λήξη των εργασιών του το Συμπόσιο με θέμα: «Γεώργιος Αβέρωφ: Εθνικός και Ολυμπιακός Ευεργέτης», που πραγματοποιήθηκε στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΒΕ) του Ε.Μ.Π. στις 4-5 Αυγούστου 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Μετσόβου και της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών.
Της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου προηγήθηκε επίσημη τελετή εγκαινίων σχετικής θεματικής εκθέσεως με φωτογραφίες και εφημερίδες εποχής, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμητικής διάκρισης «Άθλος ευεργεσίας» στον διακεκριμένο ομογενή Ηπειρώτη επιχειρηματία Παύλο Κοτρώτσιο, Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC), ιδρυτή της Ομογενειακής Εφημερίδας «Hellenic News», καθώς και της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης «Hermes-Expo» για την δυναμική του παρουσία στο χώρο της ομογένειας των ΗΠΑ και τη διάδοση των ελληνικών αξιών.
Την τιμητική διάκριση απένειμε στον Παύλο Κοτρώτσιο ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος, ο οποίος τόνισε τον αλτρουισμό που χαρακτήριζε τους Εθνικούς Ευεργέτες, σημειώνοντας με έμφαση πως «πλέον η χώρα μας λόγω της κρίσης, αναζητά τους σύγχρονους ευεργέτες, που θα συνδυάσουν δημιουργικά το «homo ethicus» με το «homo economicus».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοποθέτηση στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής

Αύγουστος 2012
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Κυρίες και κύριοι, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κε πρόεδρε, Κε Δήμαρχε:
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου έχοντας ως προμετωπίδα αυτό που και προεκλογικά υμνούσε τον¨ Καλλικράτη  τον υλοποίησε χωρίς παρέκκλιση.
Ο νόμος αυτός ,ο  Καλλικράτης,  βαθιά αντιδραστικός, έφερε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα σε όλη τη Τοπική Διοίκηση, έδωσε νέες αρμοδιότητες στους Δήμους που δεν μπορούσαν να διεκπεραιωθούν.
Η λογική του ¨Καλλικράτη ¨ – το λέγαμε σε όλους – ήταν να μεταφέρει στους Δήμους νέες αρμοδιότητες, χωρίς τους αναγκαίους πόρους, χωρίς κονδύλια.
Με βάση αυτή τη πολιτική η έλλειψη χρηματοδότησης και προς το Δήμο μας ήταν αναμενόμενη, εξάλλου αν ήθελαν οι Κυβερνήσεις να δώσουν χρήματα για κοινωνικούς σκοπούς θα κρατούσαν τις αρμοδιότητες για την Κεντρική Εξουσία.
Επιμένουμε, ότι ήταν και είναι αντιδραστικός- απάνθρωπος -ο Καλλικράτης, και πρέπει να τονίσουμε εδώ , τη προπαγάνδα που στήθηκε προεκλογικά, σχετικά με την αυξανόμενη χρηματοδότηση που θα είχαν οι νέοι Δήμοι και δη των ορεινών , των παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών , όπως και ο δικός μας.
Πιστεύουμε ότι γνώριζαν πολύ καλά τι θα γινόταν στην πράξη, τί σήμαινε ο Καλλικράτης και συνειδητά  συμφώνησαν από την προεκλογική περίοδο. Το πιστεύουμε αυτό, και ισχύει για όλες τις παρατάξεις του Δήμου, γιατί τουλάχιστον οι επικεφαλής τους  ήταν πολιτικά έμπειροι και Δήμαρχοι στους Καποδιστριακούς τους Δήμους, αλλά με αυτό τον τρόπο ως στελέχη των κομμάτων εξουσίας βοηθούσαν να περάσει αυτή η πολιτική,
 Κύριες και Κύριοι
Λόγω και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης η ΣΑΤΑ είναι μειωμένη, θα συνεχίσει να μειώνεται κάθε χρόνο, όπως και οι ΚΑΠ, όπως μειωμένα θα είναι τα χρήματα για όλες τις υπηρεσίες που μεταβιβάστηκαν στο Δήμο. Και όσο η πηγή χρηματοδότησης από την Κεντρική Διοίκηση στερεύει, ο Δήμος , θα φτάνει μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία η λύση που προτείνεται και υπηρετείται είναι οι περικοπές και η ανταποδοτικότητα. Νέες περικοπές θα έχουμε το επόμενο διάστημα και η ΚΕΔΕ κάνει έκτακτο συνέδριο τέλους του μήνα , γιατί ήδη 40 Δήμοι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, καο ο Δήμαρχος δεν ανέφερε τίποτε γι’ αυτό το θέμα , όντας ο ίδιος μέλος της ΚΕΔΕ!
Σήμερα ούτε λόγος δεν γίνεται για τα μεγάλα έργα. Αυτά έχουν παραπεμφθεί για το αόριστο μέλλον, μετά την οικονομική κρίση. Τότε θα ανοίξουν οι κρουνοί, λένε, των ταμείων . Κάτι που δεν πρόκειται βέβαια να γίνει με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Οι κρουνοί ανοίγουν για
παροχές- μίζες στο Κεφάλαιο.
Τα μικρά έργα που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλά δεν παραδίνονται, γιατί οι εργολάβοι δεν έχουν πληρωθεί. Τα ελάχιστα νέα έργα σε καμιά περίπτωση   δεν είναι ικανά να ικανοποιήσουν τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής μας.
Οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι μεγάλες, (μόνιμοι υπάλληλοι έχουν φύγει και χαίρεται ο Δήμαρχος , γιατί μειώνει τοκόστος),  οι προσλήψεις που έγιναν είναι ορισμένου χρόνου, ο Δήμος έγινε το όχημα για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε όλη τη κοινωνία, 2μηνα, 5μηνα, ή 7 μεροκάματα το μήνα!! Ένα μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα σε βάρος και των παρεχόμενων υπηρεσιών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου π.χ. η καθαριότητα, ενώ ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να τη δώσει σε ιδιώτες , δεν είναι αλήθεια, γιατί όταν ο ίδιος Δήμαρχος Καλπακίου για πολλά χρόνια δεν έφτιαξε αυτή την υπηρεσία ,ενώ τώρα  την διέλυσαν και εκεί που λειτουργούσε σε δύο πρώην Καποδιστριακούς  Δήμους.  Αυτή η πολιτική τους  θέση είναι που δεν μπορεί να στηρίξουν   τις προτάσεις που καταθέσαμε κατά καιρούς π.χ. για την υγεία και την συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Δημοτική Αρχή θέλει δημοτικό Πολυιατρείο και εθελοντισμό!!!! Φανταστείτε τους Δημοτικούς Γιατρούς με συμβάσεις  και απλήρωτους για 6-7 μήνες, όπως γίνεται με  άλλους εργαζόμενους στο  Δήμο αλλά και τον Ιδιωτικό Τομέα.
Για την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης , του πνεύμονα της κτηνοτροφίας ίδια στάση κράτησαν  , όπως και με τις άλλες υπηρεσίες. Για την Αγροτική Τράπεζα , που ενώ την πουλούσαν ο καβγάς γινόταν για τα υποκαταστήματα, η για τους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου .Όταν λοιπόν έχεις θέση υπερ της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου σου  , δεν μπορείς να αντιπαλέψεις αγωνιστικά ιδιωτικοποιήσεις ή συρρίκνωση υπηρεσιών της Κεντρικής Εξουσίας , πέρα από μερικές ανακοινώσεις.
Και όταν ακούμε λόγια για θέσεις , για ανάπτυξη, έχουμε παραπέρα συρρίκνωση και εγκατάλειψη. Ουσιαστικά έχει εγκαταλειφτεί η προσπάθεια δημιουργίας ΒΙΟΠΑ στη περιοχή μας . Προτεραιότητα τώρα της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία της περιβόητης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης
(ΕΟΖ )στην περιοχή μας. Κύριο κριτήριο της ΕΟΖ είναι αυτό που λέγανε εδώ και δύο χρόνια Γερμανοί ιθύνοντες, ότι στην Ελλάδα πρέπει να δημιουργηθούν ΕΟΖ. Τώρα, είπε ο Δήμαρχος ,το επικαλέστηκε και ο Ολι Ρεν , αυτοί οι¨ καλοί άνθρωποι ¨ που ¨μας αγαπάνε ¨τόσο πολύ και θέλουν ¨την ανάπτυξή μας¨ !!!
Η αμοιβή των εργαζόμενων, οι συνθήκες εργασίας θα είναι σύμφωνα με το διεθνή περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα. Διαλέξτε αγαπητοί φίλοι :
μισθούς Αλβανίας; Σκοπίων ; Βουλγαρίας; Τουρκίας; Αυτό είναι το ¨περιβάλλον¨ της δικής μας χώρας . Όσοι λένε ότι δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο δεν λένε την αλήθεια, συνειδητά  κατά τη γνώμη μας. Σήμερα υπάρχει μεγάλη εμπειρία από αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, που εφαρμόστηκε και στηρίχτηκε και από τις Τοπικές Διοικήσεις και έχουμε  φτάσει , ως εδώ ,δηλαδή στην εξαθλίωση μεγάλης μερίδας του λαού που δυστυχώς διευρύνεται.  Απαντάει ο Δήμαρχος  σε όλους τους τόνους ,  ότι είναι ευλογία να γίνει ΕΟΖ στην περιοχή μας και θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία της χώρας μας και ¨δεν θα επιτρέψουμε εμείς  να γίνουν αυτά που λέτε¨. Αλήθεια, έκανε καμιά παρέμβαση η Τοπική Διοίκηση  στις  επιχειρήσεις που έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους 6-7 μήνες και πολλούς ανασφάλιστους και θα κάνουν παρέμβαση στην ΕΟΖ; Ποιον κοροϊδεύουν ;
Από τη μεριά μας επιχειρούμε να κάνουμε κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής στη βάση θεμελιωδών Αρχών και κατευθύνσεων σε επίπεδο πολιτικής στη στρατηγική και όχι τόσο σε διαχειριστικά ζητήματα ,που βέβαια έχουν και αυτά τη σημασία τους, ωστόσο ενέχουν τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί κανείς σε λεπτομέρειες και να χάσει το ουσιώδες. Είναι πρόβλημα σοβαρό η έλλειψη του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες , η  χωματερή στο Κεφαλόβρυσο που έκαιγε 6, 7 μήνες γεμίζοντας διοξίνες την περιοχή , είναι τα βοσκοτόπια , είναι η ξύλευση κ.λ.π.
Πρέπει να δοθεί βάρος στον πολιτισμό και στην ιστορία του τόπου μας. Η περιοχή μας είναι αυτοί που απέκρουσε τους εισβολείς του 1940, όμως και περιοχή που έδρασε η Εθνική Αντίσταση με σημαντικές μάχες για το διώξιμο του κατακτητή , όπως η μάχη της Καλλιθέας και χρειάζεται το μνημείο να συντηρηθεί και να αναδειχτεί .
Σήμερα είμαστε μια μέρα πριν από την επέτειο της βόμβας των Αμερικανών στη Χιροσίμα και συνεχίζεται η επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Συρία , θα πάνε  στο Ιράν και το κύμα μεταναστών από τους βομβαρδισμούς  , θα αυξηθεί στη χώρα μας και γι ‘ αυτό μετακινούνται οι αστυνομικοί προς τον Έβρο. Με την συμμετοχή της χώρας  μας στις  επεμβάσεις , διώχνουμε τον κόσμο από τη χώρες τους και βοηθάμε στην αύξηση της μετανάστευσης
Εν κατακλείδι γι αυτό που κυρίως ελέγχεται η Δημοτική Αρχή είναι ,το  ότι αποδείχτηκε προεκλογικά αλλά κυρίως κατά την άσκηση των καθηκόντων της ,ότι θα εφαρμόσει πιστά ό,τι απαιτείται από την Κεντρική Διοίκηση, ότι δεν θα αμφισβητήσει τις κεντρικές κατευθύνσεις, θα υλοποιήσει μέτρα ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους και από το αν εξυπηρετούν ή όχι τις ανάγκες της περιοχής μας  και των κατοίκων της
Γι αυτό και δεν αντέδρασε σε καμία περίπτωση όσο σκληρά μέτρα και αν πάρθηκαν. Παρέμεινε ένας απλός θεατής των αρνητικών εξελίξεων. Αυτό βέβαια δεν μας εκπλήσσει, το περιμέναμε , γνωρίζαμε τους στόχους και τις κατευθύνσεις της Δημοτική Αρχής , για αυτό και την καταγγέλλαμε όταν μας δινόταν η ευκαιρία.
Εξάλλου και σήμερα δεν αναφέρθηκε καθόλου γι’ αυτούς που έχουν την ευθύνη της σημερινής κατάστασης , για αυτούς που φτάσανε τα πράγματα ως εδώ, που είναι αυτοί που μας κυβέρνησαν οι χτεσινοί και συνεχίζει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση
Η πολιτική  θέση ότι ¨όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης ¨,¨ όλοι μαζί τα φάγαμε¨  είναι θέση που εξισώνει τα θύματα με το θύτη.
Κυρίες και Κύριοι
Η οικονομική καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει , τα κοινωνικά προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Οι λαϊκές οικογένειες έχουν ανάγκη από δουλειά, από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από ασφάλιση, από κοινωνικές παροχές. Και από μια Δημοτική Αρχή συμπαραστάτη, συναγωνιστή , πρωτοπόρα.
Στο σημερινό σχεδιασμό της Οικονομίας που το κέντρο , η κινητήρια δύναμη, είναι η αύξηση των κερδών, όλοι οι τομείς που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων συνεχώς υποβαθμίζονται, να  αποτελεί μονόδρομο η ιδιωτικοποίηση.
Ο Αγώνας λοιπόν πρέπει να στρέφεται στη καρδιά του προβλήματος και να έχει στόχο  την αλλαγή της δομής της οικονομίας, ώστε να έχει κέντρο και κινητήρια δύναμη τον άνθρωπο και τα προβλήματα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη Δευτέρα 13 έως και το Σάββατο 18 Αυγούστου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια της αδελφότητας Στρατίνιστας, από τη Δευτέρα 13 έως και το Σάββατο 18 Αυγούστου  στο χωριό Στρατίνιστα Πωγωνίου.


ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Γιορτή καλαμποκιού 2012», τη Δευτέρα 13 Αυγούστου

Στο χωριό Κουκλιοί  Πωγωνίου, οργανώνεται «Γιορτή καλαμποκιού 2012», τη Δευτέρα 13 Αυγούστου.


ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δρώμενα Πολυφωνίας Κτισμάτων και Δερόπολης, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου

Δρώμενα Πολυφωνίας Κτισμάτων και Δερόπολης, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στο χωριό Κτίσματα  Πωγωνίου.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 13 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στο χωριό Αγία Μαρίνα  Πωγωνίου.

Καταργούνται κενές οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ

Συνολικά 54 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΔΔ αυτών (1 Περιφέρειας, 24 δήμων και 26 ΝΠΔΔ) υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Επί των ανωτέρω αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 63,4%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 36,6%.
Εξάλλου, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε αποφάσεις επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2012 για έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Οι επιχορηγήσεις αφορούν:
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης» για ποσό ύψους 348.432,00 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Έβρου» για ποσό ύψους 178.704,07 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Ημαθίας» για ποσό ύψους 139.385,90 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στο Νομό Ιωαννίνων» για ποσό ύψους 136.052,34 ευρώ.

Από την Πειραιώς θα εξυπηρετούνται από την Παρασκευή οι πελάτες της ΑΤΕ

Συναλλαγές με βιβλιάριο καταθέσεων θα μπορούν να πραγματοποιούν από αύριο το πρωί σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς οι πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς λαμβάνεται μέριμνα ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο της πελατείας της ΑΤΕ. Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ απεργούν από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, αντιδρώντας στον διαχωρισμό της και την μεταβίβαση του υγιούς τμήματός της στην Πειραιώς. Ήδη από την Τετάρτη 1η Αυγούστου οι πελάτες της ΑΤΕ μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω του δικτυού ΑΤΜ της Πειραιώς χωρίς χρέωση. Στόχος τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτούνται μέσω της ATEbank και καθώς δεν διαθέτουν κάρτες αναλήψεως μετρητών έχουν μείνει χωρίς χρήματα λόγω απεργίας.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί η διοίκηση της Πειραιώς συναντήθηκε με το προεδρείο των εργαζομένων της ΑΤΕ και αφού τους διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι όλες οι θέσεις εργασίας είναι εξασφαλισμένες, τους ζήτησαν να επιστρέψουν και πάλι στην εργασία τους.

Πρώτο "κουδούνι" ... με απεργία

Απεργία των δασκάλων στις 12 Σεπτεμβρίου

Σε απεργιακή κινητοποίηση με το... καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς κατέρχονται οι δάσκαλοι. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με πολιτικά κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης.

ΑΡΤΑ: Εξιχνιάστηκε άμεσα διάρρηξη περιπτέρου


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κλοπή σε περίπτερο που έγινε χθες (07-08-2012) νωρίς το πρωί στην Άρτα και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 37 ετών.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ο 37χρονος ημεδαπός ενώ αναζητείται ο 35χρονος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία και απείθεια.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο δράστες διέρρηξαν περίπτερο, ιδιοκτησίας, 39χρονης ημεδαπής στην Άρτα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πακέτα τσιγάρων.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Φωτιά απειλεί να περάσει στο ελληνικό έδαφος, στην περιοχή της Χαραυγής Πωγωνίου

Φωτιά καίει εδώ και δύο μέρες και καταστρέφει μεγάλες δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις στην Αλβανία στην περιοχή Λόγγου κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει πολύ μεγάλο μέτωπο και απειλεί να περάσει στο ελληνικό έδαφος, στην περιοχή της Χαραυγής Πωγωνίου.
Οι αλβανικές Αρχές αδυνατούν να την θέσουν υπό έλεγχο, πύρινα μέτωπα της οποίας απειλούν και κατοικημένες.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων έχει τεθεί σε συναγερμό, για να αποφευχθεί η είσοδος της φωτιάς στο ελληνικό έδαφος, όπου υπάρχουν πυκνές δασικές εκτάσεις και πολλά χωριά.