Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δράσεις ύψους 3,128 εκ. ευρώ προκηρύσσει η Περιφέρεια Ηπείρου για δομές καταπολέμησης της φτώχειας και στέγασης αστέγων

Το ποσό των 3.128.940 ευρώ διατίθεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή βασικών αγαθών σε ομάδες πληθυσμού που είναι αντιμέτωπες με τη φτώχεια και για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών αστέγων.
Συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020" δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο προσκλήσεις, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
Οι "δομές Αστέγων"
Η πρώτη αφορά τη δράση «Δομές Αστέγων» η οποία αφορά τη λειτουργία «Υπνωτηρίων» (δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο, παρέχουν υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης). Μέσω της εν λόγω δράσης θα χρηματοδοτηθεί η συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων Υπνωτηρίων, οι οποίες δύνανται να εξυπηρετήσουν το ελάχιστο 30 άτομα. 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ο Μπάμπης Νταλάκας στο τιμόνι της ομάδας και την νέα αγωνιστική χρονιά

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Δ.Σ με πρόεδρο τον Σταύρο Κόντο έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει την συνεργασία με τον έμπειρο προπονητή.
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ οι δυο πλευρές αναμένεται να δώσουν τα χέρια και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Να σημειώσουμε πως της επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστά και τα αλλά μέλη που απαρτίζουν του νέο Δ.Σ.

Επιπλέον κίνητρα για επιχειρήσεις σε παραμεθόριες περιοχές δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης

Επιπλέον κίνητρα για την εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε παραμεθόριες περιοχές δίνει ο θεσμός της «παραμεθόριας περιοχής», που ενσωμάτωσε η κυβέρνηση στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορά μια ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι το θετικό πρόσημο ανάπτυξης θα επιτευχθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Ο θεσμός της «παραμεθορίου περιοχής» απαντά σε ορισμένα από τα αιτήματα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος -σε εκδήλωση του οποίου θα μιλήσει απόψε ο κ. Σταθάκης- είπε ο υπουργός, ενώ και τα άλλα αιτήματα του Συνδέσμου είναι υπό συζήτηση, όπως τόνισε.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, διότι τέτοιο θεσμικό πλαίσιο δεν υφίσταται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με εξαίρεση την Πολωνία, όπου υπάρχουν δύο ζώνες με μεταβατική, καταληκτική ημερομηνία) και είναι δύσκολο έως αδύνατο να εισαχθεί τέτοιος θεσμός.

Κερδίζει τη μάχη για την Ευρώπη ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Η UEFA ανάβει "πράσινο" φως για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΣ και ο "Άγιαξ της Ηπείρου" αναμένεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυση του με την πρώτη του εμφάνιση στο Europa League.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δύσκολα δεν θα δώσει αρνητική εισήγηση για την άδεια στην ΠΑΕ Πανιώνιος για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ως εκ τούτου τη θέση του στο Ιστορικού στο Europa League θα την πάρει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο ΠΑΣ.
Oι "κυανέρυθροι" είχαν μπει στα πλέι οφ της Super League και είχαν εξασφαλίσει συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΠΑΣ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο εκ των εκπροσώπων μας.

Επίσκεψη της Ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη στην Περιφέρεια Ηπείρου


Επίσκεψη πραγματοποίησε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη στην Περιφέρεια Ηπείρου σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. 
Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στη Διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου, καθώς και θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας από ευρωπαϊκά προγράμματα. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κώστα Τασούλα, των Αντιπεριφερειαρχών Ιωάννη Καραμπίνα και Οδυσσέα Πότση και του Περιφερειακού Συμβούλου Αλκιβιάδη Λάμπρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr


Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για σωματικές βλάβες σε βάρος 65χρονου ημεδαπού στην Πεδινή Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (13-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος 65χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, προχθές (12-06-2016) το βράδυ στην Πεδινή Ιωαννίνων, ο 51χρονος προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 65χρονο ημεδαπό.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας λόγω Αγίου Πνεύματος

Στο μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα προχωρήσει η Τροχαία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων.

1. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00 έως 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).
2. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από ώρα 16.00 έως 23.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή μοτοποδηλάτου και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (13-06-2016) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοποδηλάτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα στην Επαρχιακή Οδό Σαγιάδας - Μαυροματίου, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν τους δύο άνδρες να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Σαγιάδας.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι καθώς και ένα μπουκάλι με βενζίνη, ενώ το μοτοποδήλατο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση εργασίας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ώρα 10:00 π.μ.

Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 10 π.μ., η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, εθνικός συντονιστής για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, διοργανώνει στα Ιωάννινα ( Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου Ν. Ζέρβα 28-30 - εντός Στοάς) συνάντηση εργασίας, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αναζητήσουν κοινές δράσεις για:
- την αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων σε προγράμματα Διά Βίου Μάθησης
- τη συσχέτιση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της αγοράς εργασίας
- την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικών με τον αλφαβητισμό, τον αριθμητισμό και τις νέες τεχνολογίες
- τη διαρκή ενημέρωση των ατόμων με χαμηλά προσόντα για προγράμματα που θα τους επιτρέψουν την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων αλλά και την προσωπική τους ανάπτυξη

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2016: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, θέατρο Πέτρας, η πιο όμορφη, η πιο γεννναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας!

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2016: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, θέατρο Πέτρας, η πιο όμορφη, η πιο γεννναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας!
Έτσι προσκαλέσαμε στη φετινή μας γιορτή και κρατήσαμε τον λόγο μας!
Η φετινή ήταν η πιο πλούσια σε συμμετοχές γιορτή πολυφωνίας! δεκαέξι πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία και μαζί μια απαράμιλλη κομπανία και μια εξαίρετη Θρακιώτικη ζυγιά.
Τη σκυτάλη της γιορτής εκράτησαν σχεδόν εκατό πενήντα ερμηνευτές και μουσικοί!
Αληθινά η πιο γενναιόδωρη γιορτή!
Οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, ο αντιφωνικός χορευτικός όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", το πολυφωνικό σχήμα Αετόπετρας, το "Πεντάτονο" με τον Βαγγέλη Κώτσου, οι πολυφωνικοί όμιλοι του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών "Χάονες", του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Δερόπολη", της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού, το "Πολύφωνο" του Εργαστηρίου Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, το Εργαστήρι Ηπειρώτικης Πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής, οι Αλβανοί Lot Kurbeti, οι Βουλγάρες Rhodina,, οι Terra Voce και ο Κώστας Κωνσντάτος σε πολυφωνίες και pizzica από την Κάτω Ιταλία, η ηπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, η Θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη ήταν όλοι εκεί! και μαζί, πολύ περισσότεροι θεατές και γλεντιστές!
Το μεγάλο γαϊτανάκι των ομίλων και των τραγουδιών κορυφώθηκε με ένα κυκλωτικό χορό ως αργά μέσα στη νύχτα. στους κύκλους του χορού όλοι οι όμιλοι αλλά κι οι θεατές, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, όχι μονάχα του χορού αλλά και της Κοινότητας Πολυφωνίας που σιγά σιγά, χάρη στη δράση του Πολυφωνικού Καραβανιού, χάρη στις δεκαεπτά Μεγάλης Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού που διοργάνωσε μέχρι τώρα η "Άπειρος", γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτη, πολυπληθής και ζώσα!

Διόρθωση μυωπίας με laser σε μισή ώρα

Για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού  και ΟΡΙΣΤΙΚΗ απαλλαγή των γυαλιών προσφέρεται η καλοκαιρινή περίοδος σύμφωνα με τους χειρουργούς οφθαλμίατρους.
Κι αυτό γιατί οι ασθενείς με την χρήση της άδειας τους έχουν περισσότερο χρόνο  τόσο για να προγραμματίσουν την επέμβαση όσο και για αποθεραπεία.
«Είναι γεγονός  ότι το Καλοκαίρι οι ασθενείς κάνοντας χρήση της άδειας του έχουν περισσότερο χρόνο  και έτσι απαλλαγμένοι από το άγχος της άμεσης επιστροφής στη δουλειά έχουν καλύτερη αποθεραπεία»   αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ Βασίλης Κοζομπόλης  και προσθέτει.
«Ο περισσότερος χρόνος σε συνδυασμό με τη χρήση της διαθλαστικής χειρουργικής (τελευταίας γενιάς laser)   η διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού  είναι πλέον επεμβάσεις  ρουτίνας και έχουν δώσει λύσεις σε εκατομμύρια άτομα στον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες».
Τα αποτελέσματα από την χρήση laser, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, είναι θεαματικά καθώς στην διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού, έχουμε επιτυχία που ξεπερνά το 98%.
Η διόρθωση είναι  μόνιμη  και η απαλλαγή από τα γυαλιά οριστική.
Οι οδηγίες των γιατρών για επεμβάσεις διόρθωσης τους καλοκαιρινούς μήνες δεν διαφέρουν από τον υπόλοιπο χρόνο και οι ασθενείς μετά από λίγες ημέρες μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας.
Η διόρθωση της μυωπίας, της  υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού  γίνεται χωρίς ουσιαστικά  να θυσιάσουν σημαντικά πράγματα από τις ομορφιές που προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι.