Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2016: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, θέατρο Πέτρας, η πιο όμορφη, η πιο γεννναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας!

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2016: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, θέατρο Πέτρας, η πιο όμορφη, η πιο γεννναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας!
Έτσι προσκαλέσαμε στη φετινή μας γιορτή και κρατήσαμε τον λόγο μας!
Η φετινή ήταν η πιο πλούσια σε συμμετοχές γιορτή πολυφωνίας! δεκαέξι πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία και μαζί μια απαράμιλλη κομπανία και μια εξαίρετη Θρακιώτικη ζυγιά.
Τη σκυτάλη της γιορτής εκράτησαν σχεδόν εκατό πενήντα ερμηνευτές και μουσικοί!
Αληθινά η πιο γενναιόδωρη γιορτή!
Οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, ο αντιφωνικός χορευτικός όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", το πολυφωνικό σχήμα Αετόπετρας, το "Πεντάτονο" με τον Βαγγέλη Κώτσου, οι πολυφωνικοί όμιλοι του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών "Χάονες", του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Δερόπολη", της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού, το "Πολύφωνο" του Εργαστηρίου Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, το Εργαστήρι Ηπειρώτικης Πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής, οι Αλβανοί Lot Kurbeti, οι Βουλγάρες Rhodina,, οι Terra Voce και ο Κώστας Κωνσντάτος σε πολυφωνίες και pizzica από την Κάτω Ιταλία, η ηπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, η Θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη ήταν όλοι εκεί! και μαζί, πολύ περισσότεροι θεατές και γλεντιστές!
Το μεγάλο γαϊτανάκι των ομίλων και των τραγουδιών κορυφώθηκε με ένα κυκλωτικό χορό ως αργά μέσα στη νύχτα. στους κύκλους του χορού όλοι οι όμιλοι αλλά κι οι θεατές, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, όχι μονάχα του χορού αλλά και της Κοινότητας Πολυφωνίας που σιγά σιγά, χάρη στη δράση του Πολυφωνικού Καραβανιού, χάρη στις δεκαεπτά Μεγάλης Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού που διοργάνωσε μέχρι τώρα η "Άπειρος", γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτη, πολυπληθής και ζώσα!



Η γιορτή μας φέτος ήταν ξεχωριστή γιατί γιορτάζαμε όχι μόνο το μεγαλύτερο ετήσιο και το πιο γενναιόδωρο διαχρονικά πολυφωνικό αντάμωμα αλλά και άλλους δύο καρπούς της δράσης της "Απείρου" και του Πολυφωνικού Καραβανιού - την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού (14 Μάη) και την εγγραφή του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού με βάσο την πρόταση και το δελτίο που διαμόρφωσε ο κερατζής του Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης.