Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Σύλλογος 3ης Ηλικίας Κουκλιών: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


Κατά την συνεδρίαση και ψηφοφορία των μελών που εκλέχθηκαν την 18/08/2024, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου 3ης Ηλικίας Κουκλιών για την περίοδο 2024-2026 έχει ως εξής:

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου: Ευχαριστήριο

 


Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου ευχαριστεί την οικογένεια του Προέδρου κ. Δρίβα Ανδρέα και συγκεκριμένα τον γιο του για την χορτοκοπτική μηχανή που έκαναν δωρεά στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Ε9: Έτοιμη η αυτόματη συμπλήρωση για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

 


Έτοιμη για την πλήρη αυτοματοποίηση του Ε9 για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων είναι η ΑΑΔΕ μετά την επέκταση της ψηφιακής υποβολής μέσω της πλατφόρμας myProperty και των τροποποιητικών δηλώσεων φόρου γονικών παροχών και δωρεών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα χρειάζεται να συμπληρώνουν το πολύπλοκο έντυπο Ε9. Η φορολογική διοίκηση έχει πλέον όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα που μεταβιβάζονται με οποιονδήποτε τρόπο. Πλέον οι μεταβολές στο Ε9 θα γίνονται αυτόματα, με τους ιδιοκτήτες να γλιτώνουν την ταλαιπωρία της επικαιροποίησης του Ε9, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφεται ο κίνδυνος να αυξηθεί ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ και να επιβληθούν ενδεχομένως και πρόστιμα.

Η αρχή έγινε τον περασμένο μήνα όπου οι εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ξεκίνησαν να υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας myProperty υπό τις προϋποθέσεις:

– Η αρχική δήλωση να έχει υποβληθεί μέσω της εφαρμογής myProperty της ΑΑΔΕ.

– Να μην έχει συνταχθεί το σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο της δωρεάς/γονικής παροχής.

Έρχεται επέκταση της έκπτωσης 50% στο τεκμήριο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών

 


Την επέκταση της μείωσης κατά 50% στο τεκμήριο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς οικονομικού επιτελείου έτσι ώστε να λάβουν την έκπτωση 50% στο τεκμήριο φορολόγησης περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες από όσοι την λαμβάνουν με το ισχύον καθεστώς, εντάσσεται στο πλαίσιο των «σημειακών» αλλαγών που θα λάβουν χώρα το φθινόπωρο και για τις οποίες έχουν προϊδεάσει και ο πρωθυπουργός και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το σημερινό πλαίσιο για το τεκμήριο εισοδήματος των επαγγελματιών, προβλέπεται μείωση κατά 50% για όσους παρουσιάζουν αναπηρία 67% έως 79%, ασκούν δραστηριότητα και έχουν την κύρια κατοικία σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, είναι γονείς μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα, είναι γονείς με εξαρτώμενα τέκνα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, είναι γονείς πολύτεκνων οικογενειών. Ακόμη όσοι έχουν μερίδιο έως 25% σε ταξί θα έχουν μείωση 50%.

Πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο οικίας στην Άρτα

 


Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο οικίας, στην περιοχή Γραμμενίτσα, του δήμου Άρτας  ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  24 Αυγούστου 2024.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος οκτώ (8) πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Αμφιθέα Ιωαννίνων: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα

 


Τέλος στην εγκληματική δράση δύο ατόμων, που κατηγορούνται ότι είχαν προβεί πρόσφατα σε πλήθος κλοπών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (23-8-2024) το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εκμεταλλευόμενοι εφαρμογή εύρεσης κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατάφεραν να εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Σε έρευνα που επακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμεναν, βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τιμαλφών και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την εξέλιξη των ερευνών και τον έλεγχο για την ταυτοποίηση των παραπάνω ευρημάτων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από τουριστικά καταλύματα (κυρίως διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης) από διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία εισέρχονταν είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα σημεία, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια.

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε:

3 κλοπές, που έλαβαν χώρα την 17 Αυγούστου στο Ναύπλιο,

12 κλοπές από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Αυγούστου και

κλοπή στην πόλη των Ιωαννίνων την 23 Αυγούστου.

Η λεία από τις παραπάνω περιπτώσεις υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, καθώς και χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ.

Το μεγαλύτερος μέρος των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δικαιούχων των μη ταυτοποιηθέντων κατασχεθέντων αντικειμένων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Γιάννενα: 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», Πάρκο Λιθαρίτσια, από 12 έως και 14 Σεπτέμβρη

 


Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- “Οδηγητή” στα Γιάννενα ανοίγει τις πύλες του, για τρεις ημέρες, 12-13-14 Σεπτέμβρη στο Πάρκο “Λιθαρίτσια”.

Φέτος κλείνουν πενήντα χρόνια που το Φεστιβάλ ΚΝΕ- “Οδηγητή” γράφει τη δική του ιστορία, ως ο μεγαλύτερος πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός της χώρας που αγκαλιάστηκε στο χρόνο από γενιές και γενιές μέχρι σήμερα. Η διαδρομή του έχει ενώσει την δημιουργία εκατοντάδων καλλιτεχνών, τη φωνή, το μεράκι και την ανησυχία χιλιάδων νέων που κάθε χρόνο περνούν από τις εκδηλώσεις του. Το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ που θα αντηχήσει σε κάθε γωνιά της χώρας είναι: “Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο- Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!”

Το πρόγραμμα των ημερών περιλαμβάνει:

–Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη:

• Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους “Τρείς Χάριτες & Μία”

• Αντιπολεμικό Ροκ με τους “AMRON 15”

• Βιβλιοπαρουσίαση: “Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο” από τουν Στέφανο Λουκά μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συγγραφέα του βιβλίου, θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο Γλέντι

• Λαϊκό γλέντι με το σχήμα “Οι Ασυμμάζευτοι”

–Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη:

• Αφιέρωμα στο τραγούδι της μεταπολίτευσης από συγκρότημα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Π.Ι.

• Μεγάλη συναυλία με τη Μάρθα Φριντζήλα

• Ηπειρώτικο Γλέντι

–Σάββατο 14 Σεπτέμβρη:

• Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία “Σαλτάρει ο γλάρος το δελφίνι να στραβώσει…” από την ομάδα μουσικής του Στεκιού Πολιτισμού της ΚΝΕ στα Γιάννενα

• Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

• Μεγάλη συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη

Το τριήμερο του Φεστιβάλ θα υπάρχει στο χώρο η κεντρική έκθεση και θα λειτουργούν στέκια με δραστηριότητες για μαθητές, φοιτητές και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Κουπόνια ενίσχυσης του Φεστιβάλ θα διατίθενται επί της Αλεξάνδρου Διάκου 4, πάροδος της οδού Αβέρωφ.

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Παρακάλαμου: Ευχαριστήριο

 


Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου ευχαριστεί  τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Ανδρέα Δρίβα για την άμεση ανταπόκριση και επισκευή της βλάβης που αντιμετωπίζαμε στην αντλία νερού της Αγίας Παρασκευής.

1ο Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Θεατράκι του Ιδρύματος Σάρρα, Καστρί, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, ώρα 21:00

Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, συμμετέχει την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00, στο Θεατράκι του Ιδρύματος Σάρρα, στο Καστρί,  για ένα ταξίδι στο παραδοσιακό τραγούδι.

Στο μικροσκόπιο 1.500.000 φορολογούμενοι με επιστροφές φόρου

 


Μέσω ειδικών διασταυρώσεων της Εφορίας διερευνάται η ορθότητα της συμπλήρωσης των κωδικών της φορολογικής δήλωσης 1.500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έλαβαν φέτος επιστροφές φόρου, των οποίων οι φορολογικές τους δηλώσεις ελέγχονται διεξοδικά.

Ειδικότερα φέτος έλαβαν επιστροφή φόρου 1.494.162 φορολογούμενοι, εκ των οποίων στους 961.627 το ποσό επιστράφηκε άμεσα, καθώς δεν είχαν χρέη προς την εφορία.

Επίσης, σε 488.728 φυσικά πρόσωπα, το ποσό επιστράφηκε κατόπιν συμψηφισμών με χρέη που είχαν προς την εφορία, ενώ σε 43.807 περιπτώσεις οι επιστροφές διενεργήθηκαν από τις τοπικές Δ.Ο.Υ. καθώς υπήρξαν διάφορα προβλήματα.

Όλοι οι φορολογούμενοι που δικαιούνταν επιστροφής, ελέγχθηκαν αυτόματα σε πρώτο στάδιο, αλλά παραμένουν και στη λίστα για περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πληρούν ορισμένα κριτήρια.