Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ως τις 19 Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 9.820 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με μοριοδότηση των προσόντων τους, όπως ανάφερε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη στο Μαξίμου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το Σάββατο, ο παραπάνω αριθμός προκύπτει από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων.
Το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότητας στο δεύτερο «κύμα» του Σεπτεμβρίου θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, αφού αθροιστικά τα τρία υπουργεία αναμένεται να καταγράψουν 6.000 πλεονάζοντες υπαλλήλους.
Ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών από όπου αναμένεται να προκύψουν 750 πλεονάζοντες υπάλληλοι, όχι μόνο από τις κεντρικές υπηρεσίες, αλλά και από τους εποπτευόμενους φορείς.
Από το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 600 υπάλληλοι, ενώ από 500 υπαλλήλους θα θέσουν σε διαθεσιμότητα το κάθε ένα από τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΔΩΔΩΝΗ και ΕΟΖ

Όσο απομακρύνεται ο άνθρωπος από τη Γη , τόσο μεγαλύτερο ρίσκο αναλαμβάνει!

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης,  αυτοί που αντέχουν περισσότερο είναι οι άνθρωποι,  που είναι πιο κοντά,  στην Γη, στην Θεά Γη κατά τους Αρχαίους.
Στη Γη  βρίσκουνε καταφύγιο πάντα και οι άνθρωποι της πόλης! Αυτό θα συμβεί και τώρα!
Αλήθεια πόσο κόσμο μπορούν να σώσουν οι εναπομείναντες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες; Και το σπουδαιότερο σε ποια Γη;
Η Γη φεύγει κάτω από τα πόδια μας, χωρίς να το έχουμε πάρει είδηση!
Λιμάνια, αεροδρόμια, ολόκληρα εργοστάσια, έφυγαν! Ακολουθούν τα βοσκοτόπια!
Τα «μαύρα κοράκια» με τα γαμψά τους νύχια,  κάνουνε κύκλους τώρα, πάνω από την Ήπειρο, φερμάρουνε και βουτάνε! Πάει η «ΔΩΔΩΝΗ». 
Αύριο, θα ακολουθήσει το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής στο Κεφαλόβρυσο!
Και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Το σενάριο των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), και των Κέντρων Κράτησης  είναι έτοιμο στα συρτάρια τους! Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη θα περιλαμβάνει και ολόκληρα χωριά ! Με τους ανθρώπους μέσα!
Και όλα αυτά με την υποστήριξη δυστυχώς και τοπικών αρχόντων (βλέπε Δήμος Πωγωνίου)!
Με την υποστήριξη και του τοπικού τύπου (βλέπε «Πρωινός Λόγος»)!
Εμείς λέμε ότι,  αν οι αγρότες πρέπει να φωνάξουν μια φορά  για να πάρουν τα λεφτά τους από το γάλα, που εδώ και κάτι μήνες έχουν παραδώσει, θα πρέπει να φωνάξουν εκατό φορές,  για να μην τους πάρουνε,  μέσω των ΕΟΖ, τα βοσκοτόπια τους. Και πολλοί, πάρα πολλοί  δεν  έχουνε ιδέα περί τίνος πρόκειται!
(Ένας από τους βασικούς οργανωτές της χθεσινής μαχητικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν ήξερε καν τι σημαίνει ΕΟΖ ! Δεν είχε ακούσει απολύτως τίποτα ο άνθρωπος)!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τα πάντα είναι αλληλένδετα  Καλλικράτης, Μνημόνιο, ένα, δύο, τρία, ΕΟΖ και για να επανέλθουμε στα δικά μας,  η μη πληρωμή των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, την στιγμή που υπάρχουν μάλιστα χρήματα, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Εταιρίας,  αποβλέπει όχι μόνο στην  διάλυση των κτηνοτροφικών μονάδων, στην εξαθλίωση των κτηνοτρόφων σήμερα , στην ταπείνωση τους, αλλά πρώτιστα στην πιο άνετη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), στην δημιουργία τεράστιων ιδιωτικών εκτάσεων γης, όπου οι κτηνοτρόφοι από νοικοκυραίοι θα μετατραπούν σε δούλους του κάθε επενδυτή!

Υ.Γ.:  Οι κτηνοτρόφοι μας «απάνω στα ψηλά βουνά»  έχουν ακόμα χρόνο για περισυλλογή : - Υπήρχαν μεμονωμένοι άνθρωποι, φορείς, π.χ Πανηπειρωτική, αλλά και  κόμματα που είχαν προειδοποιήσει «ότι ο εφιάλτης θα φανεί στο τέλος» ! Εδώ είμαστε τώρα. Το τέλος των κτηνοτρόφων της Ελλάδας, αρχίζει από την Ήπειρο. Τεράστια η ευθύνη των κτηνοτρόφων αλλά και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά!

Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ
http://enantiaeoz.blogspot.com

27 Ιούλη 2013

Αντάμωμα Λακκασουλιωτών, στις πύλες του Άδη, στις πηγές του Αχέροντα στο Μύλο του Σκούρα, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, ώρα 11:00

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, οι τοπικοί πολιτιστικοί Σύλλογοι Τρικάστρου  Πρέβεζας και Σερζιανών Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι Αποδήμων στην Αττική και των δύο χωριών, συνδιοργανώνουν το Αντάμωμα Λακκασουλιωτών στις Πύλες του Άδη στον Αχέροντα (Μύλος του Σκούρα - Γέφυρα Σεριζιανών) την Κυριακή στις 4 Αυγούστου 2013 στις 11:00 το πρωί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους Δημάρχους και τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τα τοπικά χορευτικά τμήματα ενώ η εκδήλωση θα συνεχιστεί με δημοτική παραδοσιακή μουσική και χορό από παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία.
Αχέρων, ο μύθος χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ταύτισαν τον Αχέροντα ποταμό με τις πύλες του  Άδη, θεωρώντας τον μάλιστα ως την κύρια οδό προς αυτόν.
Αυτή κάθε αυτή η λέξη Αχέρων είναι σύνθετη,  ΄΄ αχέα - ρέων ΄΄,  και δηλώνει αυτόν που φέρνει τις πίκρες και τα δάκρυα. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, ο Αχέρων κατέληγε στην Αχερουσία, λίμνη που ήταν ιδιαιτέρως παγερή, χωρίς ίχνος ζωής γύρω της.
Τις Πύλες του Άδη φρουρούσε ο άγριος και άσπλαχνος σκύλος Κέρβερος που είχε τρία κεφάλια, χαίτη από φίδια και αγκαθωτή ουρά.
Ο βαρκάρης-χάροντας παραλάμβανε τις ψυχές των νεκρών και τις μετέφερε με τη βάρκα του στον Κάτω Κόσμο.
Το αντίτιμο για το ταξίδι στον Άδη ήταν ένας οβολός, γι' αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες ενταφίαζαν τους νεκρούς τους με το αντίστοιχο ποσό.
Η ψυχή που δεν μπορούσε να πληρώσει ήταν καταδικασμένη να περιπλανιέται και να βασανίζεται αιώνια στις όχθες του ποταμού.

Διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μαζί με την Ελαιοτεχνία 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Χρυσό Αριστείον 2014, Διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μαζί με την Ελαιοτεχνία 2014
Στο πλαίσιο της Μεσογειακής έκθεσης 6η Ελαιοτεχνία 2014 http://www.eleotexnia.gr  η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα, ανακοινώνουμε τον 6ο διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου Χρυσό Αριστείον 2014 ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία: https://www.facebook.com/GoldAristion
6ο Χρυσό Αριστείον 2014 - ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου
6ο Χρυσό Αριστείον 2014 - συσκευασίας έξτρα παρθένου ελαιολάδου
Σκοπός του διαγωνισμού είναι:
α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.
Στον διαγωνισμό 6ο Χρυσό Αριστείον 2014 μπορούν να λάβουν μέρος ποικιλίες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας κάθε είδους, για τις οποίες παράγονται τουλάχιστον 1000 κιλά ανά είδος. Η συμμετοχή προϋποθέτει ορθή προετοιμασία και υποβολή της υποψηφιότητας εντός του ενδεδειγμένου χρονικού διαστήματος. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Συμπληρώστε σήμερα την αίτηση συμμετοχής εδώ:
http://www.eleotexnia.gr/dkotinosform.html

ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ!

(16 Αυγούστου στο Γραικικό Άρτας)
  Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

(Γραικικό Άρτας. Η πλατεία του χωριού)
Αυτή η παράδοση. Μπουχτίσαμε, θα έλεγε κάποιος. Όλο το καλοκαίρι στα Τζουμέρκα -ίσως και σ’ όλη την Ήπειρο-  «βαράει» κατακούτελα η παράδοση! Άλλοι προσπαθούν εκ των ενόντων, με κέφι και μεράκι, αξιοποιώντας το γηγενές στοιχείο -ατόφιο και οπωσδήποτε αληθινό- «να κάνουν κάτι παραδοσιακό», κι άλλοι μεταβαπτίζουν τα τζέρτζελα και τις ηλεκτρικές κιθάρες σε παράδοση! Τα φορτώνουν μάλιστα σε φορτηγά και νάσου στα πανηγύρια να μεταφυτευθούν-παραδοσιακά βέβαια, βέβαια- τα διάφορα τραμπατρουμποειδή ακούσματα, εξυμνώντας το μελαχρινάκι μαζί με  το φαρμάκι του.  Και να, η επιχορήγηση και να «η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη και διάδοση της Τζουμερκιώτικης παράδοσης».
Υπάρχουν όμως και οι μύστες της παράδοσης, οι οποίοι με μεράκι και κόπο, με άκαμπτη προσπάθεια και ασταμάτητη δουλειά κατορθώνουν να διατηρήσουν και να προάγουν ό,τι το παραδοσιακό, το αξιοπρεπές και-εν προκειμένω-Τζουμερκιώτικο πολιτιστικό δημιούργημα στο διάβα των αιώνων.
Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι:
Ο Φώτης Χαχούλης παρουσιάζει τον Αύγουστο το έργο – ιδιωτική πρωτοβουλία «Λαογραφικές Ρίζες,  Πέτρος Χαχούλης»

ΕΝΑΝ επίγειο παράδεισο δημιούργησε στο Άνω Γραικικό – Γραβιά Άρτας ο Φώτιος Π. Χαχούλης, Δικηγόρος, που διαμένει στην Αθήνα, αλλά ζει με το νου και την ψυχή στα Τζουμέρκα, τον οποίο είναι έτοιμος να παρουσιάσει στο κοινό, για να μοιραστεί τη χαρά και την ικανοποίηση του αποτελέσματος.
«Λαογραφικές Ρίζες Πέτρος Χαχούλης» είναι η ονομασία του δημιουργήματος, αφιερωμένη στον πατέρα του και πρόκειται για ένα έργο που αναπτύσσεται σε έκταση 30 στρεμμάτων, θυμίζοντας εικόνες από τα παλιά και διατηρώντας την παράδοση του τόπου. Για να φτάσει σε ένα μεγάλο ποσοστό το αποτέλεσμα του έργου του, ο Φώτης Χαχούλης επιστράτευσε το μεράκι, την αγάπη για τα Τζουμέρκα, το σεβασμό προς τα τοπικά ήθη και παραδόσεις, τη φαντασία, αλλά κυρίως την προσωπική του εργασία καθώς έγινε πελεκητής της πέτρας αλλά και χτίστης, όσο βεβαίως επέτρεπε ο χρόνος από την ενασχόληση με τη μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές του Νομού Άρτας

Συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που μετέφεραν κλοπιμαία κρυμμένα σε αυτοκίνητο, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία άλλων δύο συνεργών τους, που αναζητούνται
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας από το χειμώνα του 2012
Η αφαιρεθείσα λεία εκτιμάται ότι ξεπερνά σε αξία το χρηματικό ποσό των (220.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας είχαν πραγματοποιήσει σωρεία κλοπών σε σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας κατά το τελευταίο οκτάμηνο.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων μελών της συμμορίας (πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25, 29, 34 και 33 ετών) ενώ διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους και τα μέλη που τοποθετούνται στον εκτελεστικό πυρήνα – βραχίονα της οργάνωσης. Παράλληλα, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο από τα μέλη της σπείρας, τη στιγμή που μετέφεραν κλοπιμαία κρυμμένα σε αυτοκίνητο, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία.
Πρόκειται για κλοπές που έγιναν σε σπίτια με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο μεθόδου και δράσης, με στόχο την αφαίρεση χρυσαφικών και τιμαλφών, τα οποία στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν και μεταπωλούσαν στην Αλβανία. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι αφού ενεργούσαν προσεκτική αυτοψία και κατόπτευαν το στόχο τους, επέλεγαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και εισέρχονταν σε αυτά από σημεία και αγροτικούς δρόμους με περιορισμένη κίνηση , ώστε να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από μάρτυρες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (24-07-2013) το απόγευμα στην Εθνική Οδό Άρτας - Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, εντόπισαν και ακινητοποίησαν δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν δύο (2) μέλη της σπείρας, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 29 ετών.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου, κοσμήματα και χρυσαφικά την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ενώ οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών, που οι δράστες είχαν διαπράξει, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, σε σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις (220.000) ευρώ.
Τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν οι δράστες, κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ πολλά από τα κοσμήματα που βρέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης.

Σταυράκι Ιωαννίνων: Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθη χθες (25-07-2013) το πρωί, στο Σταυράκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 72χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 72χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Αθηνών, για καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (17.681.640,65) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.