Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ως τις 19 Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 9.820 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με μοριοδότηση των προσόντων τους, όπως ανάφερε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη στο Μαξίμου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το Σάββατο, ο παραπάνω αριθμός προκύπτει από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων.
Το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότητας στο δεύτερο «κύμα» του Σεπτεμβρίου θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, αφού αθροιστικά τα τρία υπουργεία αναμένεται να καταγράψουν 6.000 πλεονάζοντες υπαλλήλους.
Ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών από όπου αναμένεται να προκύψουν 750 πλεονάζοντες υπάλληλοι, όχι μόνο από τις κεντρικές υπηρεσίες, αλλά και από τους εποπτευόμενους φορείς.
Από το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 600 υπάλληλοι, ενώ από 500 υπαλλήλους θα θέσουν σε διαθεσιμότητα το κάθε ένα από τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: www.in.gr