Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 20/09/2019 από ώρα 08:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: τμήμα Κληματιάς (πέριξ ιχθυοτροφείου κ. Μπαλούγια), Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ραϊκο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγία Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα Φιλιατών.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Ενίσχυση της ομάδας με τέσσερις νέες μεταγραφές


Η διοίκηση της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου ανακοίνωσε την ενίσχυση της ομάδας με τέσσερις νέες μεταγραφές.
Πρόκειται για  τον Σωτήρη Μπάφα από τα Μουζακαία, τον Βαγγέλη Πάκιο από τον Ατρόμητο, τον Παναγιώτη Τσουμάνη από το Πετσάλι και τον Ιωάννη Γιαννόπουλο.
Η ανακοίνωση της ομάδας:
«Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου ανακοινώνει τους νέους της ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Μπάφα, Πάκιο, Γιαννόπουλο και Τσουμάνη.
Καλώς ήρθατε στην οικογένεια του Κεφαλόβρυσου».

Ανακοίνωση της παράταξης "Αυτοδιοικητική Συνεργασία" στο Δήμο Ζίτσας


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς όλα τα μέλη της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την παράταξή μας, νομιμοποιώντας την συνδιαλλαγή στον απόλυτο βαθμό και υπηρετώντας την «εντιμότητα», την αξιοπρέπεια και το ήθος που τον χαρακτηρίζουν, την μία μέρα ανεξαρτητοποιείται και την επόμενη ορίζεται αντιδήμαρχος, αναλαμβάνοντας το ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης στο Δήμο Ζίτσας, αφού βέβαια, μία εβδομάδα πριν είχε αποδεχθεί να είναι υποψήφιος με την παράταξη μας στην επιτροπή ποιότητας ζωής όπου και εκλέχτηκε.
Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και τον παραδίνουμε στους Δημότες μας να αξιολογήσουν την προσφορά του και την αξιοπιστία του στα κοινά.
Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία θα μείνει πιστή στις αρχές και τις αξίες, στο ήθος και την αξιοπρέπεια των μελών της, πιστή στις αξίες και τις δυνατότητες του «Κλεισθένη Ι», μέσω της απλής αναλογικής με πλειοψηφίες που διαμορφώνονται από τις κοινωνίες και όχι με μετεγγραφές –αγοραπωλησίες και πρακτικές άλλων εποχών, με συνεργασίες- συναινέσεις προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών μέσα από δημόσιο διάλογο και καθαρό προγραμματικό λόγο.
Σ΄ αυτή την παράταξη χωράνε όλοι όσοι υπηρετούν το θεσμό της αυτοδιοίκησης με εντιμότητα και καθαρές αυτοδιοικητικές θέσεις.
Σε όλους τους άλλους ευχόμαστε καλή τύχη.
«Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».
                                                                  
Η Γραμματεία της Παράταξης

Περιοδεία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα


Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα ήταν το  Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα.
Το  Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων είναι μια πρότυπη μονάδα που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων και στόχος του Πρωθυπουργού, μέσα από αυτήν την επίσκεψη, ήταν η ανάδειξη της ανάγκης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που περνά και  μέσα από τη διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονες περιβαλλοντικές μεθόδους.

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου


ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
(Πρωί από 09:00 έως και 13:00-Απόγευμα από 17:00 έως και 20:00)
Και
Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
(Πρωί από 09:00 έως και 13:00-Απόγευμα από 17:00 έως και 20:00)
Στον χώρο του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου
Την 2η «ΙΑΤΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ»
Θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ιατροί των κάτωθι ειδικοτήτων:
1) Παθολόγος
2) Χειρούργος Αγγειολόγος
3) Ορθοπαιδικός
4) Καρδιολόγος
5) Ουρολόγος
6) Γυναικολόγος
7) Παιδίατρος
8) Ακτινολόγος (χρήση υπερήχου)

Γιάννενα: Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΕΚΕ κ. Ιωάννη Γουδέβενου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Ιωαννιτών, ώρα 13:30


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται για πρώτη φοράστην πόλη των Ιωαννίνων.
Ομιλητές
Ι. Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Προέδρος ΕΚΕ
Ι. Κανακάκης, Διευθυντής Καρδιολογίας, Εκλεγείς Πρόεδρος ΕΚΕ
Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής Παθολογίας, Δήμαρχος Ιωαννιτών
Τόπος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Δημαρχείο Ιωαννιτών
Ώρα: 13.30.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 69 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή


Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 69 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον Σκορπιώνα Θεσπρωτίας όπου εκεί εισήλθαν σε σπίτι 53χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν 21 χρυσές λίρες Αγγλίας.
Κατασχέθηκε το όχημα των δραστών, ως μέσο τέλεσης εγκλήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Θάνατος λουόμενου στην Πρέβεζα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία “ΜΥΤΙΚΑ” Πρέβεζας, 84χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 27, 43, και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN καθώς και πλαστή άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                                                
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η «Πρόληψη» του Metropolitan Hospital ταξιδεύει σε χωριά των Ιωαννίνων στις 20 Σεπτέμβρη


Άλλη μια εξόρμηση, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα, κάνει το θεραπευτήριο Metropolitan, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, προκειμένου να υποβάλλει σε ιατρικές προληπτικές εξετάσεις, κατοίκους των χωριών του νομού την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
Κλιμάκιο γιατρών του θεραπευτηρίου , αποτελούμενο από καρδιολόγο, νευροχειρουργό, ορθοπεδικό, μαστολόγο και χειρουργό, θα βρεθεί στην Κόνιτσα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για δύο ημέρες.
Οι αποστολές του προγράμματος «πρόληψης»  του θεραπευτηρίου, γίνονται πάντα σε συνεργασία με την  τοπική αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η «πρόληψη» έχει κάνει και άλλες δράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Β. Εύβοια, Κάρυστο, Κέα, ορεινή Κορινθία και το ταξίδι συνεχίζεται!

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Ποια η σχέση της με την αϋπνία και την κατάθλιψη;


Αρνητικά επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, τον πόνο και την κατάθλιψη, η κόπωση που βιώνουν οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Σύμφωνα με έρευνες, η πάθηση δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν, εάν δεν αντιμετωπίσουν δραστικά την πάθησή τους.
«Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος έχει αρχίσει να αποτελεί μία από τις σοβαρότερες παθήσεις στον γηράσκοντα πληθυσμό παγκοσμίως. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ποιότητα ζωής και οδηγεί σε πολλά προβλήματα, όπως σε αναπηρία και σε κόπωση. Η τελευταία, που είναι το αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης αλληλεπίδρασης ιατρικών, σωματικών και ψυχιατρικών παραγόντων, είναι το συχνότερο παράπονο των πασχόντων, δεδομένου ότι τη βιώνει περίπου το ήμισυ (47%) αυτών. Μάλιστα τα άτομα ηλικίας 65 και άνω υποφέρουν από κόπωση τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι οι υγιείς άνθρωποι», μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Νικόλαος Γρανίτσας. Και συνεχίζει «Η κόπωση μπορεί να είναι το αρχικό αποτέλεσμα της οστεοαρθρίτιδας, μπορεί να οφείλεται σε παρενέργειες των φαρμάκων ή στην αϋπνία, η οποία μπορεί να προκύψει εξαιτίας του πόνου. Η κόπωση φέρνει κατάθλιψη στους ασθενείς, η οποία έχει δυσμενή επίδραση στον πόνο. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα και με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης πονούν περισσότερο!»
Πιο συγκεκριμένα, στο αρχικό στάδιο της νόσου, ο πόνος αυξάνεται με τη δραστηριότητα και μειώνεται στην ηρεμία, όσο η ασθένεια όμως εξελίσσεται ο πόνος γίνεται πιο έντονος και επίμονος. Ο πόνος που εξακολουθεί να υπάρχει σε κατάσταση ηρεμίας, μπορεί να ξυπνά τον ασθενή τη νύχτα. Αυτήν την κατάσταση βιώνει περίπου το 30% των πασχόντων. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις αναφορές των ασθενών, ότι η αρθρίτιδα επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Έχουν δείξει ότι οι ασθενείς δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν, έχουν συχνές διακοπές του ύπνου και πρόωρη αφύπνιση.