Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Λιγότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα

100 διορισμοί νέων πανεπιστημιακών θα γίνουν μέσα στο 2013

Κάτω από τις 2.000 κλείνει η «συνεισφορά» της δημόσιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο τελικός αριθμός απέχει από τα σενάρια που είχαν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα και έκαναν λόγο ακόμη και για 7.000 εκπαιδευτικούς.
Την ίδια στιγμή στο μέτωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, περίπου 100 διορισμοί νέων πανεπιστημιακών θα γίνουν μέσα στο έτος.
Αντίθετα, δεν προκρίθηκε η επέκταση του ορίου συνταξιοδότητσης των πανεπιστημιακών από τα 67 στα 70 έτη.
Ειδικότερα, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε πλεόνασμα (για ποικίλους λόγους) 1.953 καθηγητών από διάφορες ειδικότητες.
Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που τελικά θα μετακινηθούν σε διοικητικές θέσεις είτε του υπ. Παιδείας είτε άλλων υπουργείων, στο πλαίσιο του προγράμματος διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Οδηγίες για την οδική ασφάλεια την περίοδο του καλοκαιριού από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου

Επειδή το καλοκαίρι παρατηρείται μεγαλύτερη κυκλοφορία αυτοκινήτων και οι μετακινήσεις μας είναι πιο συχνές, και μάλιστα πολλές φορές με όλη την οικογένεια, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση.
Κατά τις μετακινήσεις μας λοιπόν με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα στη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, πρέπει για τη δική μας ασφάλεια, την ασφάλεια της οικογένειας μας και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, να τηρούμε τις παρακάτω οδηγίες:
Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει.
Πριν την αναχώρησή μας για τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι απαραίτητο να κάνουμε έναν πλήρη έλεγχο στο όχημά μας. Αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να περιλαμβάνει από φρένα και ελαστικά μέχρι κουτί πρώτων βοηθειών και κλιματισμό.

Ξεκινά η αποστολή εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2011-2012

Αφορούν 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012 στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013.
 Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις το 2014, κάτι το οποίο άφηνε ανοικτό ως ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι θα παραμείνει στο 20% και ο συντελεστής φορολογίας στις αποζημιώσεις απολύσεων για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ο οποίος στο νομοσχέδιο ήταν αυξημένος στο 25%. Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην προκαταβολή φόρου για ΟΕ και ΕΕ η οποία θα παραμείνει στο 55%.

ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος σε πολλά χωριά του Νομού Ιωαννίνων την Δευτέρα και την Τετάρτη

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει σε αρκετά χωριά του Νομού Ιωαννίνων από τη Δευτέρα 8 έως την Τετάρτη 10 Ιουλίου για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, από τις 8:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι στις περιοχές Κωστάνιανη, Αγία Αναστασία, Δραγοψά, Χίνκα (οικ. Ζόριανη), Πολύγυρος, Ψήνα, Ελευθεροχώρι, Μπαουσιοί, Κουμαριά, Ανθοχώρι, Ασπροχώρι, Πλατάνια, Λίππα (οικ. Ανάληψη), Αρτοπούλα, Καταμάχη, Βαλανιδιά, Πετούσι, Παρδαλίτσα και Ζωτικό, και από τη 13:00 έως τις 2:15 το μεσημέρι στη Δωδωνούπολη.
Την Τρίτη 9 Ιουλίου, από τις 9:00 το πρωί έως τη 13:00 στις περιοχές Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα, κάμπος Ζίτσας, Μαθητική εστία Ζίτσας, Οινοποιείο Πράσσου, Οινοποιείο Γκλίναβου, Σακελλαρικό, Λίθινο, οικ. Μελισσίου, Βασιλόπουλο, Καστρί, Σιάνιστα, Ιερομνήμη.
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, από τις 8:30 έως τις 11:30 το πρωί στις περιοχές Τέροβο, Βαρλαάμ, και από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 στην Αγία Τριάδα.

Για ποιους χτυπά η καμπάνα της απόλυσης στο Δημόσιο!

Βάσει του σχεδίου διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, αναμένεται να μετακινηθούν μέσω μετατάξεων 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και να απολυθούν όσοι δεν μετακινηθούν μετά την περίοδο διαθεσιμότητας και όσοι εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα στους δήμους και το υπουργείο Πολιτισμού.
Στις 15.000 απολύσεις και όσοι δεν επαναπροσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ.
Έχουν ήδη βρεθεί οι πηγές από όπου θα αντληθούν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες. Η τρόικα πιέζει προκειμένου να έχουν ετοιμαστεί στα τέλη Ιουλίου οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που θα μετακινηθούν, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.