Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου για επιδείνωση του καιρού

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  ανακοινώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) ως και ενημέρωση που έγινε από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο καιρός θα παρουσιάσει από την Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες επιδείνωση από τα Βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων, των δήμων και των πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Επιστολή Ριζόπουλου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Την ανάγκη για μια επεξεργασμένη και ορθολογικά στοχευμένη στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου την είχαμε επισημάνει ήδη από τον Ιούλιο με άρθρο εδώ, προκειμένου να αποφύγουμε τους αυτοσχεδιασμούς αλλά και την κατασπατάληση πολύτιμων πόρων σε ενέργειες με μικρή απόδοση.
Παρακολουθώντας συνεπώς την διαγωνιστική πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για την τουριστική προβολή της και επειδή αποφάσισα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, προχώρησα στη συγγραφή επιστολής προς την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου ως επαγγελματίας της επικοινωνίας, εγώ και οι συνεργάτες μου να ενισχύσουμε με αμισθί συμβουλευτική υποστήριξη την τεκμηρίωση και παραλαβή του σημαντικού αυτού έργου. Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ σε διαδικασίες που είτε δεν ενισχύουν ουσιαστικά είτε δεν ταυτίζονται με τη σχετική διακήρυξη.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενό μου προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου:
Αγαπητή κα Λύγδα, Αγαπητέ κε. Τσεπέλη,
Αναφορικά με την προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Δικτύωση και Προβολήτου Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», επιθυμώ με την παρούσα επιστολή
να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ως Ηπειρώτης εμφορούμενος από συναισθήματα πατριωτισμού για τον τόπο μου, πιστεύω ακράδαντα στην αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς για το κοινό καλό. Δεδομένης της στρατηγικής σημασίας του τουρισμού για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου, η επιτυχία πρέπει να συνιστά μονόδρομο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (7.550) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.
*Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
*Χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Άρτας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
*Χθες αργά το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
*Χθες αργά το βράδυ στην Πυρσόγιαννη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (3.000), για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 9:00 π.μ.

Την Πέμπτη 30-11-2017 και ώρα 9.00 συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-11-2017 έκτακτης συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 03-08-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της ...
Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση  E.O.  Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με Φ.Π.Α.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 08-08-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση της Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις δοκιμασίες λειτουργίας των εγκαταστάσεων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας - Β΄ φάση».
4. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μεταφορά προκατασκευασμένων οικίσκων από Θήβα στα Ιωάννινα» του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2017ΕΠ53000002.
5. Έγκριση του από 23-11-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 14-11-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Μικρού Περιστερίου», προϋπολογισμού 70.000,00 € με Φ.Π.Α.
6. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης - λοιπές εργασίες στην επαρχιακή οδό Χουλιαράδων – Βαπτιστού της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 120.000,00 € με Φ.Π.Α.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 21χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 29-10-2017, σε μονοκατοικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Παρακάλαμος: Νέα επιτυχία για την ομάδα του νεοσυνταξιούχου λαγοκυνηγού

Νέα επιτυχία για το νεοσυνταξιούχο λαγοκυνηγό καθώς η ομάδα του μεγάλωσε με νέες μεταγραφές και ενισχύθηκε με πολύ δυνατά «εργαλεία»!

Δόξα Κρανούλας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 5-0

*Η Δόξα Κρανούλας ήταν η μεγάλη νικήτρια επί του Αγροτικού Αστέρα στα προημιτελικά Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΗΠ. την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στο γήπεδο Κρανούλας αφού επικράτησε με το ευρύ 5-0.*
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 28΄ με αυτογκόλ του Ζόta Romeo.
Στο 32΄ ο Νούγιας Σωκράτης  διπλασίασε τα τέρματα για την Δόξα.
Ο Ζόta Romeo αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44΄ και ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίχτες.
Ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε με εννέα παίχτες στο 58΄ καθώς ο Λαγιοκάπας Ευριπίδης αντίκρισε κόκκινη κάρτα.
Ο Νούγιας Σωκράτης  ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 61΄.
Στο 77΄ ο Ζδραβος-Ριζος Κων/νος έκανε το 4-0 για τους γηπεδούχους.
Το τελικό 5-0 για τη Δόξα Κρανούλας έγραψε ο Ριστάνης Ευάγγελος στο 89΄.

Δόξα Κρανούλας:

Αρχοντάκης Δημήτριος, Νασιος Άγγελος (Νιτσιάκος Αλέξανδρος-Ανδρέας 46΄), Μαρμούτας Φίλιππος, Τσούλιαης Ιωάννης (Τσιέπας Γεώργιος 63΄), Γκόλιας Κων/νος, Παρχαρίδης Χαράλαμπος (Ριστάνης Ευάγγελος 46΄), Τσουμάνης Δημήτριος,  Μιχάλης Δημήτριος (Μουζακίτης Νικόλαος 63΄), Νούγιας Σωκράτης, Γκέγκα Γκέραλντ, Ζδραβος-Ρίζος Κων/νος 
Αγροτικός Αστέρας:

Ζota Joel (Γαμβριάς Αντώνιος 84΄), Λιάρος Κωνσταντίνος, Πανίδης Νικόλαος, Ζόta Romeo, Τάσσος Παναγιώτης, Ζότα Αρσέν, Καράβας Αναστασιος (Μπενέκος Αχιλλέας 70΄), Άμρο Χρήστος (Δρίβας Λάζαρος  63΄), Γκόνης Πέτρος, Πατσούρας Ανδρέας, Νούσης Ευάγγελος (Λαγιοκάπας Ευριπίδης 46΄)

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης Κυπέλλου περιόδου 2017-18
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2017
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0-1                
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 5-0                
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0-2
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 3-0

Η Δόξα Κρανούλας, ο ΠΑΣ Κράψης, ο Θρίαμβος Σερβιανών και ο Κένταυρος Μουσιωτίτσας πέρασαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ.

Μέσα στον Δεκέμβριο οι πληρωμές ενισχύσεων και εξισωτικών αποζημιώσεων στους αγρότες

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι οι προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων και εξισωτικών αποζημιώσεων στους αγρότες άνω των 1,2 δισ. ευρώ δρομολογούνται μέχρι τέλος της χρονιάς, ενώ περί τα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον αγροτικό χώρο, για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, μέσω σχετικού προγράμματος που προκηρύσσεται.

«Περίπου αυτό είναι το ποσό που θα δοθεί. Όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει σε χρόνους προγραμματισμένους να ξέρει ο αγρότης, ποιες είναι οι πληρωμές των ενισχύσεών του και πότε καταβάλλονται».

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Συγκεκριμένα, επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, και η Δυτική Μακεδονία.
Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές, η δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος, η Κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, και η υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη.
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά(κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.
Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου τις πρωινές ώρες θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι και την Κυριακή τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο, πιθανώς 9 μποφόρ.

Μέχρι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου η λοταρία των αποδείξεων για 1.000 ευρώ

Έως την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη λοταρία αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών.
Έτσι, 1.000 τυχεροί θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος, ενώ όσοι φορολογούμενοι κερδίσουν θα ενημερωθούν με e-mail.
Υπενθυμίζεται πως όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές του πρώτου εννεάμηνου του έτους θα συμπεριληφθούν στη μεγάλη λοταρία που θα πραγματοποιηθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ.
Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:
Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.
Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ευχαριστεί τα καταστήματα Hall of Brands


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ευχαριστεί τα καταστήματα Hall of Brands για την παραλαβή του αθλητικού υλικού, αλλά και την διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΗΠ. για την στήριξη σε τέτοιες ενέργειες.

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (κύπελλο)

Παλικαρίσια πρόκριση με δέκα του ΠΑΣ κόντρα στον Άρη

Αν και έπαιζε με δέκα από το 36' (αποβολή Καρανίκα), ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε παλικαρίσια πρόκριση μέσα "Κλ. Βικελίδης".
Ο Κοζορώνης επιχείρησε να απομακρύνει τη μπάλα αριστερά στη μεσαία γραμμή, αυτή πήγε πάνω στον Σόουζα και ακολούθως στον Καρανίκα. Ο μπακ του ΠΑΣ ενώ ετοιμαζόταν να διώξει, δέχεται κλωτσιά από τον Πορτογάλο που πήγε να αμυνθεί. Ο Καρανίκας αντέδρασε και πήγε να βάλει το πόδι στον Σόουζα, ενώ αυτός πήγε να επιστρέψει στα αμυντικά του καθήκοντα. Η αψιμαχία των δύο έφερε κίτρινη στον Σόουζα και κόκκινη στον Καρανίκα.
Στο 60' ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μιλούνοβιτς νίκησε στη μονομαχία τον Τζημόπουλο και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννίκογλου για το 1-0.
(0-1).

Ο Καρίμ Σολτάνι στο 72' αξιοποίησε τη μπαλιά του Μπέριου, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μαραγκού και ισοφάρισε με πλασέ μέσα από την περιοχή σε 1-1!

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Σόουζα, Μαραγκός (83' Καπνίδης), Νίκιτς (76' Πλατέλλας), Παυλίδης, Λώττας (46' Στεφάνοβιτς), Μπαργκάν, Κάσσος, Μιλούνοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μανθάτης (68' Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (70' Γιάκος), Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Βιδάλ (41' Ναδάλες), Πέδρο Κόντε, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (7ος)
1. ΠΑΣ Γιάννινα 5
2. Πανιώνιος 4
3. Άρης 4
4. Παναιγιάλειος 0

* Ο Παναιγιάλειος υποδέχεται τον Πανιώνιο την Πέμπτη (30/11, 17.15).

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Αυδίκου ''Οι τελευταίες πεντάρες'', τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Καραΐσκου 104, πλατεία Κοραή

Tο βιβλίο με τίτλο «Οι τελευταίες πεντάρες» του καθηγητή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Βαγγέλη Αυδίκου μας μεταφέρει στην μεταπολεμική Πρέβεζα Στο επίκεντρο του είναι η «Παργινόσκαλα», ένα σημείο αναφοράς για την Πρέβεζα με τον συγγραφέα να μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στην εποχή του εμφυλίου, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάστηκαν μέσω της τυφλής βίας.
Η ιστορία της Παργινόσκαλας περνάει μέσα από την επίσκεψη του Σπυρίδωνα που έρχεται από το Λονδίνο στην Πρέβεζα. Ήταν ένα τάμα και μια υπόσχεση στην αγαπημένη του Νίκη και τον παππού του. Η επίσκεψη γίνεται αφορμή να γνωρίσει μια άλλη πλευρά του παππού του. 
Η εικόνα με την οποία μεγάλωσε θρυμματίζεται. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Σκέψεις και καλά κρυμμένα μυστικά. Ανοίγει σιγά - σιγά η κουρτίνα της λήθης που σκέπασε την πόλη και όσα έγιναν την εποχή εκείνη. Μια πόλη που χωρίστηκε στα δύο. Μια εποχή όπου επικράτησε η αλόγιστη βία. Ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάστηκαν. Ο φόβος που απλώθηκε παντού. Η σιωπή που έκλεισε τα στόματα των περισσότερων. Όλα αυτά ως τη στιγμή που φτάνει ο Σπυρίδων. Όλοι πια ξύνουν τις πληγές και τη μνήμη τους. Αναφέρονται σε πάθη και αδυναμίες. Στην απρονοησία και τον φανατισμό. Σε όνειρα και προσδοκίες. Σε συγκρούσεις και απογοητεύσεις. Στον πόνο και την ερήμωση της πόλης. Σε έρωτες που πόνεσαν αλλά και ξεπέρασαν τις αντιθέσεις».
Τα γεγονότα της Παργινόσκαλας τον Σεπτέμβριο του 1944, λίγο πριν τα Δεκεμβριανά της Αθήνας, οπότε και εκτελέστηκαν σαρανταοχτώ πολίτες και ανάμεσά τους νεαροί που συγκροτούσαν την ΕΠΟΝ και ακολούθησε ο ΕΛΑΣ που εκτέλεσε σαράντα ντόπιους που είχαν δεσμούς με τον ΕΔΕΣ, προκαλούν ακόμα συζητήσεις, όσο και εάν κάποιοι επιθυμούν τη λήθη.
Όπως έχει γράψει ο συγγραφέας πριν λίγο καιρό, η δίδυμη εξουσία στην πόλη οδήγησε σε υπονόμευση της αρχικής συναινετικής συγκρότησης της επιτροπής για την απελευθέρωση της πόλης. Ακολούθησαν οι εμφύλιες συρράξεις στα κάστρα της πόλης (Αγίου Γεωργίου, Αγίου Αντρέα) και στο παραλιακό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας. Θέατρο της τραγωδίας, όμως, ήταν το κάστρο του Παντοκράτορα, έδρα του τάγματος του ΕΔΕΣ.

«Οι πληγές δεν κλείνουν με το κλείνουμε τα μάτια και να σβήνουμε τις σελίδες της ιστορίας. Χρειάζεται να θυμόμαστε για να τιμήσουμε όσους έχασαν τη ζωή του, εκείνους που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο των σκοπιμοτήτων. Εκείνο που μένει ως σήμερα είναι οι ανοιχτοί τάφοι.

Ρυτίδες: Το νεανικό δέρμα αρχίζει από τον τρόπο ζωής

Οι κρέμες για τις ρυτίδες, τα serum για τα μάτια και τα άλλα προϊόντα αντιγήρανσης μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των σημαδιών του γήρατος, αλλά μόνα τους δεν αρκούν για λαμπερό και νεανικό δέρμα.
Αυτό αναφέρει η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία (AAD), η οποία επισημαίνει ότι οι 40άρες και 50άρες που θέλουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιγήρανσης, πρέπει να αρχίσουν υιοθετώντας ορισμένες βασικές, καλές συνήθειες.
Τα οφέλη της συνδυασμένης προσέγγισης, λένε οι ειδικοί της AAD, είναι η πρόληψη των κηλίδων στο δέρμα, η διατήρηση για περισσότερο καιρό της σφριγηλότητάς του, η μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, η διατήρηση της επιδερμίδας πιο φωτεινής και νεανικής, και η διατήρηση του δέρματος μαλακού.
Ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική) εξηγεί τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης των ρυτίδων.
1. Προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου είναι από τους χειρότερους εχθρούς του δέρματος και η προστασία από αυτήν αποτελεί το θεμέλιο κάθε σωστού προγράμματος αντιγήρανσης. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μειώνει σαφώς τις πιθανότητες ανάπτυξης δερματικού καρκίνου. Για να αποφύγετε τις επιδράσεις της και την συνακόλουθη φωτογήρανση, πρέπει να κάνετε τρία πράγματα: να αλείφετε καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, το πρόσωπό σας με αντηλιακή κρέμα (πρέπει να έχει SPF 20 ή υψηλότερο, να είναι ευρέος φάσματος και να είναι ανθεκτική στο νερό), να προσπαθείτε να μένετε μακριά από τον ήλιο τις ώρες της ημέρας που η σκιά σας είναι πιο κοντή από εσάς (ιδιαίτερα το μεσημέρι) και να φοράτε καπέλο και μακριά ρούχα.