Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους υπέρ, 136 κατά, 5 παρών

Σε σύνολο 296 βουλευτών, με 155 ψήφους υπέρ, 136 κατά, 5 παρών, υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ήταν αίτημα του Κ.Κ.Ε. και του ΛΑ.Ο.Σ..
«Όχι» επί της αρχής ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και είπε «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα.


Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14. Επίσης, άφησε αιχμές για τη διαδικασία, λέγοντας ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει.
Αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχε χρόνο να αναπτύξει τις απόψεις του σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο.


«Όχι» επί της αρχής ψήφισε η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου. Επί των άρθρων ψήφησε «όχι» στα άρθρα 27 έως 36.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Νέες τιμές στα φάρμακα

Νέες τιμές στα φάρμακα ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο προέβη σε ανακοστολόγηση όλων των φαρμάκων που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά και εξέδωσε σήμερα το 2ο Δελτίο Τιμών φαρμάκων, σύμφωνα με τo οποίo ανακοστολογούνται 1.200 πρωτότυπα φάρμακα, 3.500 φάρμακα στα οποία έχουν λήξει οι πατέντες και 7.000 αντίγραφα. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο προσδιορισμός των τιμών έγινε σύμφωνα με πρόσφατο νόμο του 2011, ο οποίος προβλέπει ότι τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν τιμές στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης. Όσον αφορά στα φάρμακα των οποίων οι πατέντες (off patent) έληξαν στο 70% της τιμής του πρωτότυπου και τα αντίγραφα - γενόσημα στο 63% της τιμής του πρωτότυπου. Το Δελτίο Τιμών αναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Υγείας και ισχύει από αύριο 1η Ιουλίου 2011.


Ανακοίνωση για το Δελτίο Τιμών εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στην οποία αναφέρει ότι : «Το Υπουργείο Υγείας τήρησε τα προβλεπόμενα από το νόμο και συγκεκριμένα από το άρθρο 14 του νόμου 3840/2010, βάσει του οποίου οι τιμές των φαρμάκων δεν δύνανται να είναι χαμηλότερες από το μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών στις 22 χώρες της Ε.Ε.».

ΑΚΑΔΗΜΙΑ «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πρωταθλήτρια στο προπαιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, αφού νίκησε στο τελικό με 2-1 τον Α.Ο. Γιάννινα

 Στις 28-6-2011 ημέρα Τρίτη στο γήπεδο Ανατολής έγινε ο τελικός του ΠροΠαιδικού Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. ΗΠ, όπου οι “ΕΛΠΙΔΕΣ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ επικράτησαν με 2-1 του Α.Ο. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και κατέκτησαν επάξια το Πρωτάθλημα για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2010-2011.


Σε ένα γήπεδο κατάμεστο από φιλάθλους έγινε ο τελικός.


Στο Α΄ Ημίχρονο οι “ΕΛΠΙΔΕΣ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είχαν καθολική υπεροχή αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο με περίτεχνες φάσεις, συνδυασμούς και δημιουργώντας πέντε (5) κλασικές ευκαιρίες για επίτευξη ενός ή περισσοτέρων τερμάτων, το Ημίχρονο όμως έληξε με σκορ 0-0.


Στο Β΄ Ημίχρονο οι “ΕΛΠΙΔΕΣ” μπήκαν πιο σοβαρά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκόρ (1-0) με τον Σιώλο και διπλασίασαν τα τέρματά τους (2-0) με τον ίδιο παίκτη. Προς το τέλος του Τελικού ο Α.Ο. ΓΙΑΝΝΙΝΑ μείωσε το σκορ σε 2-1.


Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. ΗΠ κ. Βασίλειος Μάντζιος με την παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. κ.κ. Βαρζιώτης, Γείτονας, Κολλιός, Τζαμάκος, Ρουσσάκης.


Οι μικροί ποδοσφαιριστές των “ΕΛΠΙΔΩΝ” πανηγύρισαν με έξαλλους πανηγυρισμούς την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι αθλητές κατέλαβαν την 2η θέση σε Διεθνές Τουρνουά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που διεξήχθη από 19-24/6/2011.

Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μείνουν “προσγειωμένοι” και να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά που ξεκίνησαν εδώ και έξι (6) χρόνια, υπό τις οδηγίες του Προπονητή τους Κώστα Νάτση γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.


Οι παίκτες που αγωνίστηκαν:
Δήμος Αλ., Γιώτης Ορ., Τριάντος Ιωάνν., Καραμπίνας Ιωάνν., Μπάγκας Δημ., Μούτσιος Βαλεντ., Πετούσης Ιάσον., Μασούρας Αλεξ., Ζιώγας Γρ., Σιώλος Ιωάνν., Ρίζος Ρωμ., Κολιάκης Θωμ., Μπουκουβάλας Δημ., Νούτσος Γεώργ., Βαλάκος Λεωνίδ., Λογοθέτης Άρης.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Αναστέλλονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις

Την αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων στο Δημόσιο από 1η Ιουλίου 2011, μέχρι την θέσπιση του νέου ενιαίου μισθολογίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις σχετικές αλλαγές που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο, η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνει και την μισθολογική προαγωγή του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος οι ωριμάνσεις αναστέλλονται για να συνυπολογιστούν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του Δημοσίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: «Δεν ξέρω αν μας έλεγε την αλήθεια ο Παπακωνσταντίνου»

Ο ανεξάρτητος - πλέον - βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι αν ο Βενιζέλος είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών από τον Μάρτιο σήμερα δεν θα ήταν τόσο τραγική η κατάσταση ενώ επέρριψε ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως δεν έλεγε πάντα την αλήθεια και δεν άκουγε κανέναν από τους βουλευτές.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε, σε τηλεοπτικό δελτίο, ότι τα χρήματα θα τα παίρναμε ακόμα και αν δεν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θέλει απλά να μας επιβάλλει τους δικούς της όρους.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει ενοχλημένος με τη στάση της Ε.Ε. ενώ δεν μετανιώνει για την απόφασή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής και αναπροσαρμογές συντάξεων στον εφαρμοστικό νόμο

Σε νέες αλλαγές προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον Εφαρμοστικό Νόμο.


Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:
- Θα ισχύσουν και για το αγροτικό πετρέλαιο ότι αλλαγές θα ισχύσουν για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
- Μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση στο ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ για το 2011 και κατά 100 εκατ. ευρώ το 2012.
- Αναπροσαρμόζονται από 1/7/2011 και εφεξής οι συντάξεις του Ταμείου του ΝΑΤ, ώστε να προκύπτει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.
- Ορίζεται το Δημόσιο ως διεκπεραιωτής των δανειακών συμβάσεων του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις και προτείνεται η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να επιτρέπεται να ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος στο Ταμείο.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις

Tέλος στα προβλήματα.


Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε  η ΓΕΝΟΠ, πράγμα που σημαίνει ότι από σήμερα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση χωρίς διακοπές.
Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επίσης να καταθέσει εξώδικο και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται ο νόμος για τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων που προβλέπει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει τη διαφορά εσόδων - δαπανών του ταμείου, έναντι της ασφαλιστικής περιουσίας που αναγνωρίστηκε ότι είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.
«Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Αυξάνεται το αφορολόγητο των 8.000 ευρώ για φορολογούμενους με παιδιά-Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά οι τυφλοί και οι ανάπηροι

Κατά 2.000 ευρώ για το ένα παιδί,
κατά 4.000 ευρώ για τα δύο παιδιά,
κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία παιδιά
και για κάθε παιδί άνω των τριών κατά 2.500 ευρώ

Σύμφωνα με τροποποίηση διάταξης του εφαρμοστικού νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα παιδί που τον βαρύνει, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο παιδιά και κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία παιδιά.
Για κάθε παιδί πάνω από τα τρία το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.500 ευρώ.
Εξάλλου με άλλη τροποποίηση απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά οι τυφλοί και οι ανάπηροι με προβλήματα κινητικής. αναπηρίας άνω του 80% για τον μισθό και την σύνταξη τους και όχι μόνο για το επίδομα αναπηρίας.
Για τους άλλους αναπήρους δεν υπολογίζεται στο εισόδημα τους και άρα δεν επιβαρύνεται με έκτακτη εισφορά το αναπηρικό επίδομα.

ΕΚΑΣ: Από 30 έως 230 ευρώ μετά την αναπροσαρμογή των εισοδημάτων

Πιο αυστηρά τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους.


Από 30 έως 230 ευρώ θα κυμαίνεται το νέο ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) μετά την αναπροσαρμογή των εισοδημάτων αλλά και του επιδόματος.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά ότι με τη νέα κλίμακα του ΕΚΑΣ θα ωφεληθούν περίπου 70.000-80.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ κόβεται σε άλλους 15.000.
Κατά το υπουργείο, έπαιρναν ΕΚΑΣ άνθρωποι με εισόδημα 50.000, 100.000 ή και 400.000 ευρώ τον χρόνο!


Με το νομοσχέδιο του ΣΕΠΕ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί προσεχώς, καθιερώνεται ο συνυπολογισμός όλων των εισοδημάτων στα κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.
Έτσι, από 1/1/2011 το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων καταβάλλεται στους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, των οργανισμών κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, καθώς και του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, από τους φορείς που συνταξιοδοτούνται, εφόσον πληρούν αθροιστικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Οι συνταξιούχοι γήρατος και θανάτου να έχουν συμπληρώσει την 1η Ιανουαρίου 2011 το 60ό έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας δεν απαιτείται όριο ηλικίας.
2. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημά τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα να μην υπερβαίνει τα 8.472,09 ευρώ. Από το εισόδημα αυτό εξαιρούνται τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων και θυμάτων πολεμικής περιόδου κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, στην ισόβια σύνταξη σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
3. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνουν τα 9.884,11 ευρώ.
4. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνουν τα 15.380,90 ευρώ.
5. To συνολικό ακαθάριστο καταβαλλόμενο κατά τον μήνα που προηγείται εκείνου της έναρξης ισχύος του νόμου αυτού ή - προκειμένου για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την έναρξη ισχύος του νόμου και μέχρι 31/12/2011 - το δικαιούμενο κατά τον πρώτο πλήρη μήνα συνταξιοδότησης ποσό συντάξεων (κύριων και επικουρικών) να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.
6. Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: «Άλλαξε ο σχεδιασμός για ΔΕΗ και ΕΥΑΘ»

Αισθάνεται καλά με την απόφασή του να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο δελτίο του Mega είπε με χιούμορ ότι «με δροσίσανε», καθώς 20 περίπου άτομα τον προπηλακίσανε νωρίτερα στη Βουκουρεστίου πετώντας του νερό και μπουκάλια.
Ο κ. Αθανασιάδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται καλά με την απόφασή του επειδή πέρασαν οι ενστάσεις του, δηλαδή άλλαξε ο σχεδιασμός για ΔΕΗ και ΕΥΑΘ όπως ήταν και οι προτάσεις του για το Μεσοπρόθεσμο.

ΑΓΟΡΕΣ: Πως αντέδρασαν ευρώ, spread και ασφάλιστρα κινδύνου στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Πτώση σημείωσαν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και τα spread των ομολόγων, ενώ το ευρώ ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου αμέσως μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οι αγορές αντιμετώπισαν με ανακούφιση την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος εκτιμώντας προφανώς ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας της χώρας μας, και κυρίως των αλληλεπιδράσεων σε όλη την Ευρώπη, αφού ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου και το νέο πακέτο βοήθειας.
Το spread του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε μέχρι τις 1.328 μονάδες βάσης, από 1.350.
Τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) αν και υποχώρησαν κατά 60 μονάδες στις 1.992 μονάδες βάσης συνεχίζουν να 82% πιθανότητες για χρεοκοπία μέσα στα επόμενα πέντε έτη.
Η τιμή του ευρώ ανέβηκε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου τις επόμενες στιγμές της ανακοίνωσης για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από την Ελληνική Βουλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εξετάζει να δώσει σε ιδιώτες η είσπραξη φόρων

Την ανάθεση της είσπραξης φόρων σε ιδιώτες εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τα προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Οι εισηγήσεις που δέχεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και οι οποίες έχουν διατυπωθεί ξανά στο παρελθόν προτείνουν ελεγκτικές εταιρείες να αναλάβουν αρχικά διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση των βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο και εν συνεχεία να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο ως προς την συλλογή εσόδων.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απεκάλυψε χθες πως «υπάρχει η σκέψη» να χρησιμοποιηθούν ιδιώτες στο κομμάτι της εισπρακτικής δραστηριότητας των εφοριών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει α πρόκειται για τράπεζες, ή μεγάλα λογιστικά γραφεία ή ελεγκτικές εταιρείες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Την 30-06-2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-06-2011 συνεδρίασης.
2.Έγκριση συμπληρωματικής δαπάνης € 137,00 που αφορά στην καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης για την μετακίνηση της Δήμητρας Μαχαιρά, υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την συμμετοχή της σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΙΝΕΠ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από 14/03/2011 μέχρι 18/03/2011.
3.Έγκριση μετακίνησης των κτηνιάτρων, Νικολάου Ντούγια και Αικατερίνης Ντόντορου, υπαλλήλων της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μητρώο Πτηνοτρόφων & Πτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων», που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα.
4.Έγκριση μετακίνησης και της σχετικής δαπάνης για την εκτός έδρας μετακίνηση στην Πτολεμαΐδα, του κτηνιάτρου Θεοδώρου Πατσιούρα υπαλλήλου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την εφαρμογή του προγράμματος Μ.Σ.Ε. για συνοδεία ζώων προς αποτέφρωση – επιστημονική διερεύνηση.
5.Έγκριση δαπάνης για την αγορά υλικών για την εφαρμογή του προγράμματος Μ.Σ.Ε. – Βρουκέλλωσης, Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας.
6.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
7.Συγκρότηση της Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου καταπολέμησης κοινών και ανωφελών κουνουπιών για το έτος 2011, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
8.Ματαίωση του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ο οποίος κατέστη άγονος, βάσει των αριθμ. 1/15-06-2011 και 2/16-06-2011 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειάς του.
9.Έγκριση δαπάνης για τη φιλοξενία στην Π.Ε. Ιωαννίνων, δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το Ισραήλ.
10.Έγκριση συμμετοχής της Π.Ε. Πρέβεζας στη διοργάνωση TOYPNOYA BEACH VOLLEY και έγκριση των σχετικών δαπανών.
11.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, βραδιάς παραδοσιακού χορού και μουσικής στη Ν. Κερασούντα Πρέβεζας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
12.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, της 6ης Συνάντησης Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης στα χωριά της Πρέβεζας (Αηδονιά, Κανάλι, Λυγιά) για τον πολιτισμό και την παράδοση και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13.Έγκριση συμμετοχής της Π.Ε. Πρέβεζας, στη διοργάνωση Διεθνούς Πρωταθλήματος Τένις, με την επωνυμία “PREVEZA CUP 2011” και έγκριση των σχετικών δαπανών.
14.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, του 29ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
15.Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας λόγω φυσικών καταστροφών», προϋπολογισμού € 99.450,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η από 12-04-2011 δημοπρασία του απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς.
16.Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση από γέφυρα Τζαρή μέχρι Κούνιες», αναδόχου Γεώργιου Αγγέλη, ΕΔΕ, μέχρι την 30-09-2011.
17.Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακής οδού Καλλονής – Κυψέλης – Βουργαρελίου μετά των επεμβάσεων εντός του οικισμού», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη ΕΔΕ, μέχρι την 31-08-2011.
18.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο στα όρια του Δήμου Θεσπρωτικού», αναδόχου Αποστόλου Στεφάνου, μέχρι την 21-12-2011.
19.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή γέφυρας και τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Αργυροτόπου Δήμου Συβοτων», αναδόχου εταιρείας «Δημήτριος Χρήστου & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
20.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου αριθ. 3 από Φιλιάτες έως Λεπτοκαρυά (οδικό δίκτυο Μοργκάνας)», αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
21.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Συντήρηση οδικού δικτύου Πέρδικας», αναδόχου εταιρείας «Δημήτριος Χρήστου & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
22.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Ασφ/ση επαρχιακού οδικού δικτύου Δ.Δ. Ν. Σελεύκειας», αναδόχου εταιρείας «Δημήτριος Χρήστου & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
23.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εργασίες οδοποιίας στο οδικό δίκτυο Δ.Δ. Λαδοχωρίου», αναδόχου εταιρείας «Δημήτριος Χρήστου & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
24.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αρδευτικό έργο περιοχής Βοϊδομάτη – Φάση Β’», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη, μέχρι την 07-02-2012.
25.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αώο (Κάμπος Καλλιθέας)», αναδόχου Βασιλείου Σαράτση, μέχρι την 31-08-2012.
26.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή γέφυρας οδικού δικτύου σύνδεσης Μεταμόρφωσης», αναδόχου Ευγένιου Παππά, μέχρι την 28-10-2011.
27.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου προστασίας στον ποταμό Άραχθο (κτήμα Γράβου)», αναδόχου Αλέξανδρου Λάμπρου, μέχρι την 30-10-2011.
28.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ιερών Ναών Κοινότητας Συρράκου», αναδόχου Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 31-12-2011.
29.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή έργου στήριξης στο ανατολικό τμήμα του δρόμου προς προβλήτα φέρρυ μπωτ (περιοχή Ανάχωμα)», αναδόχου Μιλτιάδη Κουμπή, μέχρι την 25-08-2011.
30.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Γέφυρας Κουκλεσίου», αναδόχου Γεωργίου Ντάτση Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-09-2011.
31.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση 2ης επαρχιακής οδού στη θέση γέφυρας των Χριστών και στο τμήμα διέλευσης του οικισμού», αναδόχου Γεωργίου Τζοβάρα, μέχρι την 30-09-2011.
32.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση 41ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Θεοδώρου Κώστα ΕΔΕ, μέχρι την 30-10-2011.
33.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανάπλαση – Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Ασπραγγέλων Ζαγορίου», αναδόχου Χρήστου Αναστασίου, μέχρι την 31-12-2011.
34.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Τακτοποιητικός βάση εργασιών και Υπερβατικός λόγω αύξησης συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών πιστών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε.».
35.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικός λόγω αύξησης συντελεστή ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μικρή Γότιστα – Συνοικ. Σούτσου – Μεγάλο Περιστέρι (Γ' Φάση)», αναδόχου εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.».
36.Απόφαση επί της από 06-06-2011 ένστασης της εταιρείας «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.», κατά του 8ου Λογαριασμού (μειωτικού) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – διαπλάτυνση επαρχιακού δρόμου από Κεφαλόβρυσο μέχρι Δέμα Βασιλικού», του οποίου είναι ανάδοχος.
37.Έγκριση διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για τις ανάγκες των Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε. Ιωαννίνων για το έτος 2012, συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού και έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση της σχετικής διακήρυξης.
38.Έγκριση δαπάνης αγοράς καυσίμων κίνησης για το ΚΗΥ 9145 υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας Ιωαννίνων, για το μήνα Ιούνιο 2011.
39.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, βραδιάς παραδοσιακής Συρρακιώτικης μουσικής στη Φιλιπιάδα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
40.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, βραδιάς παραδοσιακής Συρρακιώτικης μουσικής στην Πρέβεζας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
41.Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων κίνησης και λιπαντικών, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
42.Έγκριση συνδιοργάνωσης από την Π.Ε. Άρτας, πολιτιστικών εκδηλώσεων Ν. Άρτας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
43.Έγκριση δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών την Π.Ε. Άρτας, από την Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς», σε εκδηλώσεις εορταστικού, επετειακού και εθνικού χαρακτήρα έτους 2011.
44.Έγκριση τροποποίησης των όρων της σύμβασης για την προμήθεια υγρών καυσίμων πλην πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας.
45.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή γέφυρας και συντήρηση 37ης επαρχ. οδού Μονολίθι – Πλατανούσα», αναδόχου Δημητρίου Μάρκου, μέχρι την 30-09-2011.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr