Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Παρακάλαμος: Καθαρισμός γέφυρας και πρανών ποταμού Λιμπούσδας



Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης των σωλήνων του βιολογικού του Παρακαλάμου ο εργολάβος κάλυψε την σωλήνα με πέτρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικρό φράγμα στο πάνω μέρος της γέφυρας του ποταμού Λιμπούσδας στην κεντρική αγορά του χωριού που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται κάθε μορφής βρομιές, με το θέαμα να είναι αποκρουστικό.
Ο καθαρισμός έγινε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με  πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Άνω Καλαμά κ. Θανάση Φωτίου και με την συμπαράσταση του Προέδρου  της ΤΚ Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνου.

Ο εργολάβος έστειλε μηχάνημα και ο Δήμος Πωγωνίου έβαλε εργάτες και καθάρισε μια εστία μολύνσεως.
Με τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των δομικών υλικών και των φερτών σκουπιδιών η ροή του ποταμού επανήλθε στην φυσική της κατάσταση.


Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα σχολικά κτίρια σε Άρτα - Ιωάννινα με χρηματοδότηση του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Νέες σχολικές μονάδες σε Άρτα και Ιωάννινα, συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκ. ευρώ, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ».
Πρόκειται για την «Ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας», προϋπολογισμού 3.852.793,50 ευρώ και δυναμικότητας 25 μαθητών- 5 νηπίων, και το «Νέο νηπιαγωγείο στη θέση ‘Παλαιά Στρατιωτικά Αρτοποιεία’» Δήμου Ιωαννιτών, προϋπολογισμού 1.949.105 ευρώ και δυναμικότητας 50 νηπίων.
Το Ειδικό Σχολείο  Άρτας
Το νέο   κτήριο  για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας»,  θα  ανεγερθεί σε έκταση 8.800,89 m² εντός του οικισμού Γλυκορίζου, επιλύοντας το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα καθώς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Άρτας συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων με αναπηρία στο Νομό Άρτας  καθιστά επιτακτική την ανάγκη για κατασκευή ενός κτηρίου που θα παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες.     
Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, το ισόγειο θα περιλαμβάνει τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, κυλικείο χώρο φαγητού, τους χώρους φυσικής αγωγής και συγκεκριμένα γυμναστικής, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, τα γραφεία των θεραπευτών σε συνέχεια των χώρων φυσικής αγωγής. Το Νηπιαγωγείο τοποθετείται επίσης στο ισόγειο. Προβλέπεται για αυτό ανεξάρτητη είσοδος από τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή νηπίων με τα υπόλοιπα παιδιά.

Μέτσοβο: Συλλήψεις για κοκαΐνη και χασίς

Συλλήψεις χθες το πρωί, στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο άτομα, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 22χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 22χρονη είχε προμηθευτεί από τον 38χρονο αλλοδαπό, ποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν, μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2) γραμμαρίων, ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (2.075) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί, στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο άτομα, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 22χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 22χρονη είχε προμηθευτεί από τον 38χρονο αλλοδαπό, ποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης. Συνολικά κατασχέθηκαν, μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2) γραμμαρίων, ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (2.075) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Χθες το πρωί, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα Ελληνικών Αρχών.
Χθες το πρωί, στην Πάργα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ένας 20χρονος και μία 32χρονη, διότι μετά από έρευνα που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε σπίτι όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις ορεινές περιοχές (Κόνιτσα)

Στο θεματικό συνέδριο ορεινών περιοχών που  διοργανώνει στην Κόνιτσα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με θέμα «Με ταυτότητα, παράδοση & Αναπτυξιακή Δυναμική, Αντίσταση στην Κρίση και Δυναμική ανάκαμψη της χώρας», απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Αιδεσιμότατοι, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι,
Η ιστορική Κόνιτσα με την φροντίδα του φιλόξενου Δήμαρχου Παπασπύρου, υποδέχεται σήμερα ένα ιδιαίτερης σημασίας συνέδριο πανελλήνιας απήχησης, για την επιτυχία του οποίου μεταφέρω τις ευχές του Περιφερειάρχη  μας Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Από το 1985, έτος κατά το οποίο ξεκίνησαν οι χρηματοδοτήσεις προς τη χώρα μας στο πλαίσιο των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) μέχρι το 2020 –λήξη της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου-,  δηλαδή σε χρονικό διάστημα 35 ετών, η Χώρα μας θα έχει διαχειρισθεί υποστήριξη, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την διαρθρωτική ανάπτυξη, της τάξεως των 96 περίπου δις ευρώ.
Υλοποιήθηκαν Δημόσιες Υποδομές, όπως λιμένες, οδικοί άξονες, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, Σχολεία, κλπ., και αναπτύχθηκαν τα Μητροπολιτικά Κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).
Όμως οι Ορεινοί Όγκοι δεν επωφελήθηκαν δραστικά, αφού τα όποια έργα υλοποιήθηκαν στις περιοχές αυτές, δεν επέφεραν αυτοτροφοδοτούμενη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Είναι γεγονός, ότι η παραδοσιακή ταύτιση του όρου «Ορεινοί Όγκοι και κατ’ επέκταση Ύπαιθρος» με τις αγροτικές δραστηριότητες έπαψε προ πολλού να υφίσταται, και αναγνωρίζεται πλέον λειτουργικά και ταυτόχρονα, ως:
α) χώρος 1ης ή 2ης κατοικίας αστικών στρωμάτων,
β) χώρος αναψυχής – τουρισμού – πολιτισμού,
γ) χώρος φυσικού πλούτου (νερό, χλωρίδα, πανίδα, υπέδαφος κλπ.), και
δ) χώρος παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία κλπ.).
Η τόνωση του αγροτικού πληθυσμού είναι θέμα εθνικής επιβίωσης, γιατί η αστική κοινωνία είναι μια κοινωνία που καταναλώνει. Δεν δημιουργεί. Δεν αυτοαναπαράγεται. Δυστυχώς, η υπερτροφική ανάπτυξη του Δημοσίου καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες στην πατρίδα μας το «όραμα της θεσιθηρίας», όπου η χειρωνακτική εργασία άρχισε να θεωρείται υποτιμητική και η δουλειά γραφείου εξυψωτική.
Με δεδομένα τα συνοπτικώς αναφερόμενα ανωτέρω, η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου με την ανάληψη των καθηκόντων της (Ιανουάριο του 2011) ήταν αναγκαίο να εξυπηρετήσει τον στρατηγικό σκοπό της ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, και να καταστρώσει τα επιμέρους επιχειρησιακά σχέδια με ρεαλισμό, ορθολογισμό και ευθυκρισία.
Για αυτό και:
1. Την 10η Ιουνίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήσαμε το 1ο σε πανελλήνια κλίμακα Περιφερειακό συνέδριο με τίτλο: «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ», Επιδοτούμενη ή Αυτοτροφοδοτούμενη και βιώσιμη ανάπτυξη; και
2. Από την 19η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και την ανάρτησή της στις 4 Αυγούστου 2011,  και σε στενή συνεργασία με τους φορείς ευθύνης τομεακών και περιφερειακών πολιτικών της περιοχής μας, καταγράψαμε όλες τις προτάσεις για χρηματοδοτήση και υλοποίηση έργων.
Έτσι, καταδείχθηκε και τεκμηριώθηκε απολύτως η ανάγκη υιοθέτησης του προτύπου της «Πολικής Ανάπτυξης», υπό τις δεσμεύσεις ενός πολυσύνθετου υφιστάμενου νομοθετικού πλέγματος περιφερειακού σχεδιασμού: «Καλλικράτης», Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου, Τομεακά & Διασυνοριακά Προγράμματα, Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, Γενικό & Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια, Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων,  κλπ.
Το πρώτο απαραίτητο συστατικό στοιχείο της πολιτικής αυτής ήταν ο «εξοπλισμός» των Ορεινών Περιοχών με όλες τις απαιτούμενες βασικές υποδομές: οδικό δίκτυο και προσβασιμότητα, επαρκή και ποιοτικά δίκτυα ύδρευσης & αποχέτευσης, αξιόπιστη και σύγχρονη διαχείριση των αποβλήτων, εκτεταμένη ηλεκτροδότηση, σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή πρόσβαση (κατά προτίμηση ευρυζωνική), αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οργανωμένος μηχανισμός μετακίνησης των μαθητών σε σχολικές μονάδες, δομές στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας (π.χ. βοήθεια στο σπίτι), ευκαιρίες πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ.
Σε δεύτερο επίπεδο σχεδιάσαμε και εντάξαμε στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό μας, χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων στους άξονες Αγροβιοδιατροφή, Υγεία – Ευεξία, Νέα Επιχειρηματικότητα και Δημιουργική Βιομηχανία, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως «προωθητική δραστηριότητα», δηλαδή ως ατμομηχανή στη διαμόρφωση της οικονομικής και κοινωνικής φυσιογνωμίας της περιοχής μας.

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες σήμερα και από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου τα
νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου οι προαναφερθείσες περιοχές, η Δυτική Μακεδονία και πιθανόν η κεντρική Στερεά, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο Δελτίο Ε.Μ.Υ. για καταιγίδες, ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γνωστοποιείται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός  από τα Βορειοδυτικά θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις απογευματινές ώρες σήμερα, έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Για τους λόγους αυτούς εφιστάται η προσοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών, Δήμων και πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Γιάννης Καραγιάννης: Αναφορά στη Βουλή για την υπαγωγή των νεοσσών πάχυνσης και των πουλάδων αναπαραγωγής στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε αναφορά στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επιστολή του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, με την οποία αιτείται την υπαγωγή των νεοσσών πάχυνσης και των πουλάδων αναπαραγωγής στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
Στην επιστολή του ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων εκφράζει τη διαμαρτυρία πως παρά την πρόσφατη επαναφορά του δασμολογικού κώδικα για τα ζώντα ζώα στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, οι νεοσσοί πάχυνσης και οι πουλάδες αναπαραγωγής παρέμειναν στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 24% και επικαλούμενος το πρόβλημα ρευστότητας που δημιουργείται  στους πτηνοτρόφους και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τους εισαγόμενους (με μηδενικό ΦΠΑ) νεοσσούς, αιτείται την υπαγωγή τους στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Γιάννενα: 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λιθαρίτσια

Για ακόμα μια φορά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, κάνει στάση στο πανελλαδικό ταξίδι του, στην πόλη μας, τα  Γιάννενα!
Αφιερώνουμε το Φεστιβάλ μας στα 100 χρόνια της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, στα 100χρονα του κόκκινου Οκτώβρη, που συγκλόνισε τον κόσμο, που άλλαξε για πάντα τον τροχό της ιστορίας.
Το φετινό σύνθημά μας είναι:
«Το μέλλον δε θα ρθει από μονάχο του ... αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς!»,
δανεισμένο από τον ποιητή της επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Παρασκευή:
Μεγάλη συναυλία με τους Imam Baildi
Βιβλιοπαρουσίαση: «Η μαχητική πείρα των μπολσεβίκων- Η πορεία τους προς την νίκη», από τη Μιχαλιού Κατερίνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ
Ομιλία- Συζήτηση: «Για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση» με τη Χαχάμη Ζωή, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Συναυλίες με μαθητικά- φοιτητικά συγκροτήματα: #tag, Golden stone, Σκληροί, Βοικόπουλος- Τσουρούλας- Βούλγαρης  και χορευτικές επιδείξεις
Λαϊκό Γλέντι
Σάββατο:
Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα και project για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Che Guevara «Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία... είσαι σύντροφός μου» από μαθητικές ομάδες
Μεγάλη Μουσικοθεατρική Παράσταση «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο!»
Ομιλία με τον Τηλεμαχο Δημουλά,
μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
Μεγάλη Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά
Παραδοσιακό Γλέντι με το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων
Τι θα συναντήσουν οι συμμετέχοντες στο χώρο του Φεστιβάλ:
Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και χώρος για παιδιά δημοτικού με δικό του πρόγραμμα με θέμα «Ανακαλύπτουμε το διάστημα!» και δραστηριότητες:
 Φτάνουμε το δικό μας φεγγάρι και το δικό μας διαστημόπλοιο
 Μαθαίνουμε την ιστορία του Γιούρι Γκαγκάριν
 Παιχνίδια...ηλιακού συστήματος!!!
 Αφήγηση σοβιετικού παιδικού παραμυθιού
Για τις ανάγκες των «μικρών εξερευνητών» θα υπάρχουν στο χώρο τηλεσκόπια και διαστημικοί χάρτες!
Επίσης θα λειτουργούν:
 Εκθέσεις «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», «Τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ»  και  «Έργα της Ρώσικης Πρωτοπορίας», στις οποίες θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις
 Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
 Στέκια μαθητών, ΑΕΙ-ΤΕΙ- νέων ανέργων- αλληλεγγύης
 Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων

 Μπαρ-Ψησταριά

Τα καλύτερα τρόφιμα για υγιή δόντια

Άλματα προόδου έχουν κάνει τις τελευταίες δεκαετίες η Οδοντιατρική και η Ορθοδοντική και μπορούν να αντιμετωπίσουν και να διορθώσουν σχεδόν όλα τα προβλήματα, τις ατέλειες και τις δυσμορφίες που θα εμφανιστούν στα δόντια.
Ωστόσο η πρόληψη εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη θεραπεία και η προσεγμένη διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της για την υγεία του στόματος.
«Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει πως η οδοντική και στοματική υγεία δεν επηρεάζονται μόνο από τα γονίδια, τη στοματική υγιεινή και συνήθειες όπως το πιπίλισμα του δακτύλου ή η αναπνοή από το στόμα, αλλά και από το τι και πόσο συχνά τρώμε», λέει η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων. «Και αυτό γιατί τη στιγμή που βάζουμε στο στόμα μας έστω και μια μπουκιά ή μια γουλιά από ένα τρόφιμο ή ρόφημα, ενεργοποιούνται χημικές διεργασίες ανάλογα με τα συστατικά του. Αν, για παράδειγμα, το τρόφιμο περιέχει ζάχαρη ή άλλους υδατάνθρακες, τα βακτήρια του στόματος τους μετατρέπουν σε οξέα τα οποία αρχίζουν να επιτίθενται στην αδαμαντίνη ουσία των δοντιών, δηλαδή στο σμάλτο τους. Η επίθεση αυτή είναι η απαρχή της τερηδόνας και όσο πιο συχνά τρώει ή τσιμπολογά κανείς τέτοιου είδους τρόφιμα, τόσο περισσότερο εκτίθενται τα δόντια στα οξέα, άρα αυξάνεται ο κίνδυνος τερηδόνας».

1η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Κράψης-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 10-09-17/17:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ  
ΩΡΑ: 17:30

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:30)
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (17:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:30)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:30) 
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  (17:30) 
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30) 
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)  

1η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αστήρ Αμφιθέας 10-09-17/17:30), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Γιάννενα 10-09-17/17:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ     
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ   
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:30)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:30)
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:30)

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής σε νέες εκθέσεις

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής,  κατά το προσεχές διάστημα θα συμμετάσχει στις παρακάτω εκθέσεις:
1.2η Έκθεση ΝΟΣΤΟΣ το διάστημα 13-16/10/2017 στη Ναύπακτο. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί σημείο αναφοράς του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής, για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του τομέα που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις πιο δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό.
2.1η Μεσογειακή Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Μ.Ι.Τ.Ε. (Mediterranean International Tourism Exhibition) το διάστημα 19-22/10/2017, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα. Στόχος των διοργανωτών είναι η έκθεση αυτή να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών για την νέα σεζόν. Επίσης, η έκθεση αποσκοπεί στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τις οποίες διαθέτει σε αφθονία η περιοχή μας και συμβάλλουν σημαντικά στην διεύρυνση της, τουριστικής περιόδου. Η έκθεση Μ.Ι.Τ.Ε. φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μια πραγματικά πρωτοποριακή και αποτελεσματική διοργάνωση για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού. Εκτός από τα ξενοδοχεία και τους προορισμούς η διοργάνωση δίνει μεγάλη έμφαση στις υπηρεσίες και την online εποχή στην οποία έχει εισέλθει ο Τουρισμός σήμερα. Μια σημαντική διαφοροποίηση της ΜΙΤΕ είναι ότι ο επισκέπτης της ξενοδόχος, επιχειρηματίας και επαγγελματίας τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, βρίσκεται στο επίκεντρο της διοργάνωσης και αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας.
3.Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 16-19/11/2017. Η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού Ελλάδας, στην οποία η Περιφέρεια ηπείρου συμμετέχει για 7η χρονιά, ενώ ανελλιπής ήταν και η παρουσία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ηπείρου από το 2000.
4.Έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία το διάστημα 1-3/12/2017. Η μοναδική έκθεση τουρισμού της Πολωνίας στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει για 2η χρονιά Η έκθεση περιλαμβάνει και προβολή προϊόντων και γαστρονομίας.
5.4η Greek Tourism Expo το διάστημα 8-10/12/2017, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 150 Host Byers από όλο τον κόσμο, ενώ ειδικά φέτος θα γίνει άνοιγμα σε νέες αγορές της Ασίας. Και σε αυτή την έκθεση ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και  τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο e-mail: v.barka@php.gov.gr  το αργότερο ως τις 3-10-2017.
Επίσης, ως τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να προσκομίσουν στην υπηρεσία διαφημιστικό υλικό, προκειμένου να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι φορείς των Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας μπορούν, εφόσον το επιθυμούν και προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της μεταφοράς ως τα Ιωάννινα, να παραδώσουν το διαφημιστικό τους υλικό ως τις 2-10-2017 στα κατά τόπους Τμήματα Εμπορίου & Τουρισμού.

Οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου: Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:00, στα πλαίσια του 2ου Παραδοσιακό Φεστιβάλ Ζωγράφου στο πάρκο Γουδή, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου, διοργανώνουν συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά και την Αντώνη Κυρίτση


Ανακοίνωση

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η Ήπειρος'', τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20.00, στα πλαίσια του 2ου Παραδοσιακό Φεστιβάλ Ζωγράφου στο πάρκο Γουδή, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου, διοργανώνουν συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά και την Αντώνη Κυρίτση. 
Συμμετέχουν  και θα χορέψουν ηπειρώτικους χορούς, τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου και της Ένωσης Ηπειρωτών Ζωγράφου. Θα ακολουθήσει ηπειρώτικο γλέντι.
Σας περιμένουμε όλους.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η Ήπειρος''