Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Έχουν υποβληθεί 2,9 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις

Σε 2,9 εκατομμύρια ανέρχονται οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στο Taxisnet.
Εξ αυτών οι 1.114.099 είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου ύψους 1 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά χρεωστικό εκκαθαριστικό ανέρχεται στα 947 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων έχει παραταθεί έως τις 27 Ιουλίου, ήτοι απομένουν 14 ημέρες για να υποβληθούν 2,8 εκατ. δηλώσεις.

Για να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων θα πρέπει να υποβάλλονται 200.000 δηλώσεις την ημέρα, όταν σήμερα υποβάλλονται περίπου 95.000.

24ωρη πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών την Τετάρτη 15 Ιουλίου

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν:
- τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις
-την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό
- και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν.
«Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημά τους τη χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών» τονίζει ο Σύλλογος.

Από Τρίτη 14 Ιουλίου, τα δελτία του προγράμματος Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ

Αρχίζει Τρίτη 14 Ιουλίου η διανομή από τα ΚΕΠ όλης της χώρας των δελτίων του προγράμματος της Αγροτικής Εστίας σε 419.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους που ανέδειξε ως δικαιούχους σχετική ηλεκτρονική κλήρωση.
Τα Προγράμματα που υλοποιούνται είναι:
1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 85.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016.
2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016.
3) Εκδρομικό Πρόγραμμα τριήμερων, διήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 49.000 άτομα, διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016.
4) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 90.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2016.
5) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 180.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2015.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού οι δικαιούχοι αφού ενημερωθούν ότι έχουν κληρωθεί για τη συμμετοχή τους στα σχετικά προγράμματα θα πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους.

Συλλήψεις για ηχορύπανση

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνελήφθησαν,  για ηχορύπανση δύο ιδιοκτήτες, ηλικίας 29 και 48 ετών, και ένας 32χρονος υπεύθυνος λειτουργίας μπαρ σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου διαπίστωσαν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, ότι παραβίαζαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Επίσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, συνελήφθη επίσης για ηχορύπανση ένας 22χρονος υπεύθυνος λειτουργίας καφέ - εστιατορίου.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε στερεοφωνικό συγκρότημα και έπαιζε μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Παράταση παίρνει η τραπεζική αργία

Στην επέκταση της τραπεζικής αργίας προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, κ. Δημήτρης Μάρδας, με εκπροσώπους των τραπεζών.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία πρόκειται να εκδοθεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του νεότευκτου παρεκκλησίου του Οσίου Παΐσιου στην Ιερά Μονή Σωσίνου, την Κυριακή 12 Ιουλίου

Φωτό: Dimitris Ntotis





Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στην πόλη της Άρτας

Συνελήφθη, χθες (12.07.2015) τ o μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, χθες (12.07.2015) τα ξημερώματα στην πόλη της Άρτας, ο 28χρονος αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να κλέψει σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας με τσεκούρι το οπίσθιο παρμπρίζ του.
Ειδοποιηθέντες για το συμβάν αστυνομικοί αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.
Κλαρίνο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Τραγούδι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ