Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Αργύρη Τσαμπάζη «ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» στην αίθουσα «Δ. ΧΑΤΖΗ» (στα Παλιά Σφαγεία), την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ώρα 20:00

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα «Δ. ΧΑΤΖΗ» (στα Παλιά Σφαγεία), την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00, με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» του Σερραίου συγγραφέα Αργύρη Τσαμπάζη.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Μαρία Ράπτη και ο φιλόλογος -συγγραφέας  Ιωάννης Γιώσας θα παρουσιάσουν το βιβλίο, ενώ η ηθοποιός-μουσικός Κοντοθανάση Αγγελική θα αποδώσει αποσπάσματα από το βιβλίο.
Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα επικεντρωμένο στα λαογραφικά στοιχεία του βιβλίου από τους Τσιτοφώτο Νικόλαο (Δάσκαλο) τραγούδι, Μπέλλο Γεώργιο κλαρίνο και Μπέλλο Κώστα λαούτο.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σωκράτης Μπαλάφας. 
Είσοδος ελεύθερη.
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ              ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΩΛΕΤΤΑΣ

Θετική εξέλιξη για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά

Θετική εξέλιξη προδιαγράφεται για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, μετά και το τελευταίο αίτημα/πρόταση που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η Περιφέρεια Ηπείρου, δια της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τ. Καλογιάννη.
Συγκεκριμένα μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη και του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, συμφωνήθηκε να διαβιβαστεί ο φάκελος του έργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ενταχθεί στον μηχανισμό "Συνδέοντας την Ευρώπη" (CEF). Ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο για την παροχή κάθε στοιχείου που θα απαιτηθεί στη συνέχεια των διαδικασιών.
Τον Σεπτέμβριο και μετά τη σχετική έγκριση, το έργο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Εγκατάσταση θερμικών καμερών κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο υπουργείο Δημόσιας τάξης επεξεργάζονται σχέδιο για εγκατάσταση θερμικών καμερών κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Σκοπός του σχεδίου, είναι ο γρηγορότερος εντοπισμός εμπόρων ναρκωτικών που αφήνουν ή περνούν οι ίδιοι σάκους με κάνναβη στο Ελληνικό έδαφος.
Οι αξιωματικοί προσβλέπουν πως με την εγκατάσταση καμερών οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε ένα κέντρο ελέγχου, θα έχουν άμεση εικόνα των εμπόρων ναρκωτικών και κλιμάκια συναδέλφων τους που θα βρίσκονται σε καίρια σημεία με τζιπ μεγάλου κυβισμού, θα επεμβαίνουν άμεσα και θα τους συλλαμβάνουν.
Το σχέδιο αυτό εκτιμά αξιόπιστη πηγή της ΕΛ.ΑΣ εκτός από σημαντικά αποτελέσματα, «θα εξοικονομήσει και δυνάμεις οι οποίες δεν θα χρειάζεται να περιπολούν καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας τα σύνορα».

Ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση 5 τουλάχιστον θερμικών καμερών κατά μήκος της συνοριογραμμής.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία στον Κερασώνα Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 67 ετών

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων Πρέβεζας, εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία στον Κερασώνα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 67 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, εμπλέκονται σε διάρρηξη-κλοπή σε μονοκατοικία, που έγινε την 09/10-06-2017 στον Κερασώνα Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και δύο tablet.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα tablet, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Δασικοί χάρτες: Υπό αμφισβήτηση οι ιδιοκτησίες δεκάδων Παρακαλαμιωτών!

Yπό αμφισβήτηση τίθεται η ιδιοκτησία δεκάδων Παρακαλαμιωτών  με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες της περιοχής. Ιδιαίτερα ένα πολύ μεγάλο τμήμα της τοποθεσίας «Λόγγος»  ( συμπεριλαμβανομένων των διανεμηθέντων παλαιότερα οικοπέδων απ’ την τότε Κοινότητα), οικίες, σταβλικές εγκαταστάσεις,  άλλες επιχειρήσεις και χωράφια) χαρακτηρίζεται ως ΧΑ.  Τι σημαίνει ΧΑ;  Σημαίνει ότι το έτος 1945 ήταν χορτολίβαδα και τώρα  (2007) είναι εκτάσεις άλλης μορφής. Και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις ισχύει ότι και για τις δασικές, δηλαδή ότι είναι κατά τεκμήριο δημόσιες.
Όσοι κατέχουν ιδιοκτησίες στην εν λόγω τοποθεσία, αλλά και σε άλλες,  θα πρέπει άμεσα  να δουν στους αναρτημένους δασικούς χάρτες το απόσπασμα που αφορά την ιδιοκτησία τους και αν διαπιστώσουν  ότι αυτή είναι χαρακτηρισμένη ως ΧΑ, ή ακόμη ως ΑΔ (αγρός το ΄45, δασική έκταση σήμερα) κ.λπ., τότε θα πρέπει   αν πρόκειται για πρόδηλο λάθος στον χαρακτηρισμό να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών και αν δεν πρόκειται για πρόδηλο λάθος  τότε να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται η πληρωμή παραβόλου  αξίας ανάλογης της έκτασης της ιδιοκτησίας.
Ιδιαίτερα για το θέμα των διανεμηθέντων οικοπέδων απ’ την τέως Κοινότητα, θα πρέπει να ζητηθεί η παρέμβαση του Δήμου, άλλωστε πριν τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων ζητήθηκε απ’ τις αρμόδιες  Υπηρεσίες  η παροχή σχετικών στοιχείων απ’ το σύνολο των Δήμων της χώρας, ώστε να  εξαιρεθούν οι εκτάσεις που διανεμήθηκαν ως οικόπεδα απ’ τους δασικούς χάρτες.
O λόγος  όμως που δεν εξαιρέθηκαν απ’ τον χαρακτηρισμό τα οικόπεδα  του «λόγγου»  είναι άγνωστο.
Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων λήγει την  27η  Ιουλίου.

Παναγιώτης Μανούρης

Ιωάννινα: Συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή για κλοπές ρούχων από εμπορικά καταστήματα

Συνελήφθη, χθες (19-06-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, η 52χρονη αφαίρεσε από δύο εμπορικά καταστήματα διάφορα ενδύματα, αποκόπτοντας τις αντικλεπτικές ετικέτες αυτών.
Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκαν τα κλεμμένα προϊόντα, τα οποία αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα πρώτα αυτοκινούμενα στον ειδικό χώρο του δήμου Πωγωνίου

Τους πρώτους επισκέπτες δέχτηκε το campervanstopπου έχει διαμορφώσει ο Δήμος Πωγωνίου στο Καλπάκι.
Ο χώρος έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες όσων επιλέγουν τις εξορμήσεις με αυτοκινούμενα, ένα είδος διακοπών που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθιση και στην Ελλάδα.

Ο Δημός Πωγωνίου αρχίζει να αποτελεί σταθμό στάσης για πολλούς επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή για τη μοναδική και παρθένα φυσική της ομορφιά, τους αγνούς και φιλόξενους ανθρώπους και τα ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα.

Στόχος του Δήμου Πωγωνίου είναι η δημιουργία ανάλογων χώρων στάθμευσης και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες.

Λίμνη Πωγωνίου: Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (19-06-2017) αργά το απόγευμα στη Λίμνη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα, ο 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη αρχικά για παράνομη είσοδο στη χώρα καθόσον στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όπως διαπιστώθηκε δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων, για το αδίκημα της ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 20 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα

Εμπλέκονται σε έξι απόπειρες κλοπών οχημάτων στην Ελεούσα, στο Λυκόστομο και στην Κρανούλα Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (19-06-2017) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι δύο δράστες εμπλέκονται σε έξι περιπτώσεις διαρρήξεων Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων, με σκοπό την κλοπή, που έγιναν χθες τα ξημερώματα, στην Ελεούσα, στο Λυκόστομο και στην Κρανούλα Ιωαννίνων.
Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο ενώ στην κατοχή του 20χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπρόσθετα μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους και τον εντοπισμό συνεργών τους.

Το ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2017'', το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21.00', στο γήπεδο Baseball, στο χώρο της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού

Αριθ. Πρωτ.: 3131    Αθήνα 20-6-2017
Δελτίο Τύπου
Το ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2017'', το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21.00', στο γήπεδο Baseball, στο χώρο της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού.
Πανηπειρώτικο Πανηγύρι, διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το  Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, ώρα 21.00', στο γήπεδο της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Ανατολικής Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2017», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.
Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 21.00 ' , οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο γήπεδο Baseball της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2017'' εξαπλώνεται σε όλο το χώρο του γηπέδου του Baseball της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού , που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών και με τεράστιο πάρκινγκ για χιλιάδες αυτοκίνητα.
 Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου.
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Σταύρος Καψάλης, μαζί του, ο μοναδικός Πρεβεζάνος κλαρινίστας-σαξοφωνίστας-φλαουτίστας και στέλεχος στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας Απόστολος Βαγγελάκης  και οι, Τάσος Μαγκλάρας με τη κομπανία του, Πετράκης Χαλκιάς με τη κομπανία του και Σταύρος Λότσης και Χρήστος Γκίτζιος στο κλαρίνο,  με τους κορυφαίους τραγουδιστές,  Μάκη Κιάμο, Κώστα Λεοντίδη, Δημήτρη Καλογήρου, Κώστα Μήτση, Θωμά Κυρίτση, Χρήστο Αγγελή, Αφοί Κόντη και Άννα Μαντζούκη. Με τον Βαγγέλη Κουμτζή στο βιολί, τους Νίκο Χαλκιά και Κώστα Βουρεκά στο λαούτο και τους Αλέξανδρο Μαγκλάρα και Σπύρο Βουρεκά στο ντέφι.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.
Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, στο γήπεδο της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού . Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα.
Με δωρεάν είσοδο.
Για ενίσχυση των οικονομικών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, θα εκδοθεί λαχειοφόρος αγορά που θα αποτελείται από 5.000 λαχνούς των 2 ευρώ ο καθένας, με πλούσια δώρα και με επιτόπια δημόσια κλήρωση. Μια συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και των Συλλόγων Ηπειρωτών της Ανατολικής Αθήνας και Αττικής, που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.
Η λαχειοφόρος αγορά της ΠΣΕ, θα διανείμει πολλές  3ήμερες και 4ήμερες διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας και στα Ζαγοροχώρια, προσφορά των ξενοδόχων της Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ζαγορίου και άλλα πλούσια δώρα. Επειδή συνεχίζονται οι προσφορές των χορηγών μας, θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ανακοίνωση με τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας μας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Στο χώρο θα στηθούν περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από τη ζωή των Ηπειρωτών, των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Το Σάββατο 24  Ιουνίου 2017, από τις 21.00' μέχρι που θα βγει ο ήλιος την άλλη μέρα, ανταμώνουμε όλοι στο γήπεδο Baseball, της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού!
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια του περσινού καλοκαιρινού ανταμώματος στο δημοτικό γήπεδο Ιλίου στο πάρκο Τρίτση, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουμε και να το μολογάμε, για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου (Μάρτιος-Απρίλιος-Μαΐος 2017)


Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου διοργανώνει Ηπειρώτικο γλέντι, τη Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ώρα 21.00', στο πάρκο της Νέας Ζωής Περιστερίου

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου διοργανώνει Ηπειρώτικο γλέντι, τη Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ώρα 21.00', στο πάρκο της Νέας Ζωής Περιστερίου.

Μύθοι για την εξωσωματική

Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει εξελιχθεί πολύ από τη δεκαετία του ’70, όταν γεννήθηκε το πρώτο «μωρό του σωλήνα». Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να περιβάλλεται από μύθους και ανακριβείς πληροφορίες.
O μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ, εξηγεί τι ισχύει και τι όχι.
Μύθος: Είναι αδύνατο να πετύχει με την πρώτη προσπάθεια η εξωσωματική.
Η αλήθεια: Ο μύθος αυτός πηγάζει από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως η εξωσωματική θα πετύχει με τον πρώτο κύκλο. Εντούτοις δεν είναι απίθανο να συμβεί, αν και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως η ηλικία της γυναίκας και η αιτία της υπογονιμότητάς της. 

Σε γενικές γραμμές είναι πιθανότερο να πετύχει με το πρώτο η εξωσωματική σε νεότερες ηλικιακά γυναίκες (κάτω από 35 ετών) που έχουν για παράδειγμα απόφραξη στις σάλπιγγες, παρά σε γυναίκες πάνω από 40 ετών με σοβαρή ενδομητρίωση. Ούτε στη μια περίπτωση, όμως, ούτε στην άλλη αποκλείται να συμβεί - απλώς είναι διαφορετικές οι πιθανότητες.