Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων εξελίσσεται σε προσωπικό φιάσκο για τον κ. Αυγενάκη

 


Η  άτακτη υπαναχώρηση του κ. Αυγενάκη, μετά τη γενική κατακραυγή από την αναστολή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων και της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Super League 2, μαρτυρούν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά τις συνεχείς μεθοδεύσεις του στο θέμα του Μητρώου των Αθλητικών Σωματείων.

Ο κ. Αυγενάκης από την πρώτη στιγμή, χρησιμοποίησε το Μητρώο ως μοχλό ανάδειξης των αρεστών και των κολλητών του στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών. Δεν δίστασε μάλιστα σε αυτή την κυνική του προσπάθεια να στερήσει από τις τοπικές κοινωνίες και το τελευταίο εναπομείναν κύτταρο ερασιτεχνικού αθλητισμού, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων που κάνουν μπίζνες και στο χώρο του αθλητισμού.

Έφτασε δε μέχρι και στο ακραία αντικοινωνικό και αυταρχικό μέτρο του αποκλεισμού των ερασιτεχνικών σωματείων που δεν είχαν καταφέρει ακόμη να εγγραφούν στο Μητρώο, από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ξανά πάνω από τα 2 ευρώ οι τιμές των καυσίμων


Η τιμή του πετρελαίου καλπάζει τις τελευταίες ημέρες και το Brent είναι μία ανάσα από τα 100 δολάρια του βαρέλι. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την επόμενη εβδομάδα η συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων θα πωλούν τόσο την βενζίνη, όσο και το diesel κίνησης πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών η μέση τιμή την Πέμπτη για τη βενζίνη διαμορφώθηκε στα 1,994 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του diesel κίνησης ήταν μία ανάσα χαμηλότερα στα 1,961 ευρώ.

Η τιμή του Brent μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να κάνει ένα πραγματικό άλμα περίπου 19% και να βρεθεί από τα 82 δολάρια το βαρέλι στα 98,6 δολάρια.

Χτες, μάλιστα, ήταν η 5η διαδοχική ημέρα ανόδου για την τιμή του «μαύρου χρυσού», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το Brent να βρεθεί στα υψηλά του μήνα.

To Brent χτες και προχτές κέρδισε πάνω από 5 δολάρια πάνω στο υψηλότερο σημείο από τις 30 Αυγούστου, που ήταν στα 97,8 δολάρια το βαρέλι και διαμορφώθηκε μία ανάσα από τα 98,6 δολάρια το βαρέλι.

Ιωάννινα: Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού

 


Με την συμμετοχή εκατοντάδων διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού, της διαστρέβλωσης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος στο ψηφιακό πεδίο» που φιλοξενείται στα Ιωάννινα.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τον χαιρετισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Με τον χαιρετισμό ο κ. Πικραμμένος έκανε γνωστό ότι άμεσα θα τεθεί σε εφαρμογή εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού με εμπλοκή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών κα φορέων. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του μίσους και του φανατισμού.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος υπογράμμισε ότι ο αντισημιτισμός είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί και στην χώρα μας με τις καλύτερες πρακτικές.

Στο e-katanalotis θα ανακοινώνονται οι τιμές των προϊόντων που κάθε σουπερμάρκετ θα βάζει της νοικοκυράς

 


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Αντώνης Μακρής είπε στην ΕΡΤ, «Κληθήκαμε να φτιάξουμε ένα «καλάθι της νοικοκυράς» με 50 προϊόντα που είναι βασικά και απαραίτητα για την καθημερινότητα του πολίτη καθώς η πολιτεία γνωρίζει ότι το 22% των πολιτών δεν μπορούν λόγω της ανέχειας να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες».

«Το υπουργείο έδωσε τις κατηγορίες και είναι στη διακριτική ευχέρεια των σουπερμάρκετ το ποια προϊόντα θα βάλουν στο καλάθι.

Οι εταιρίες με πάνω από 90 εκατ. τζίρο το χρόνο είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τις τιμές τους στο e–katanalotis.

Από το 2023 έρχονται τα ψηφιακά επιδόματα

 


Στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης είναι επί της ουσίας να καταργήσει τα μετρητά στην πληρωμή των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ και να τα αντικαταστήσει από μια νέα ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα.

Βάσει της ρύθμισης που προωθείται θα προβλέπεται η καταβολή των επιδομάτων μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας, ενώ θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση των προπληρωμένων καρτών για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες (όπως οι δαπάνες για τα παιδιά ή για τον τοκετό) και θα απαγορευθούν άλλες δαπάνες, όπως… ο τζόγος.

Αυτό σημαίνει ότι για περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους τα ποσά των επιδομάτων θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προπληρωμένη κάρτα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Παράλληλα, θα καθιερωθούν όρια ανάληψης μετρητών για τις προπληρωμένες κάρτες και το ποσό που θα μένει πέραν του ορίου θα μπορεί να δαπανάται μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, δηλαδή με αγορές μέσω POS, αγορές μέσω e-banking κ.α.

Με τον 3ο Διεθνή Αγώνα «Εις μνήμη Σωτήρη Στάμου» κλείνει η επιτυχημένη χρονιά για το Ν.Ο.Ι

 


Με θετικό πρόσημο «κλείνει» η αθλητική χρονιά για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων  που το 2022 έκανε την πόλη μας υπερήφανη σε παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διοργανώσεις με 11 χρυσά μετάλλια και πολλές διακρίσεις, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στο αγώνισμα της κωπηλασίας.

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου με τον 3ο Διεθνή Αγώνα «Εις μνήμη Σωτήρη Στάμου». Πρόκειται για μία διοργάνωση με βαρύνουσα συναισθηματική αξία για το Ν.Ο.Ι. καθώς ο Σωτήρης Στάμος «υπηρέτησε» τον Όμιλο για σειρά ετών αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη.

Στις διακρίσεις των αθλητών αλλά και στο σπουδαίο έργο του Σωτήρη Στάμου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Μάρθα Παλαιοπάνου σημειώνοντας: «Ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλο με διακρίσεις που ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τη δυναμική των σπουδαίων αθλητών μας. Η Κατερίνα Γκόγκου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αλλά και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων και ο Θανάσης Παλαιοπάνος που με τον συναθλητή του Γιάννη Καλανδαρίδη (ΕΝΟΑ) κατέλαβαν την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ολυμπιακό άθλημα του Διπλού Σκιφ Ανδρών, καθώς και όλοι οι αθλητές μας που κατάφεραν εξαιρετικές διακρίσεις και μετάλλια αποδεικνύουν ότι τα Γιάννενα δικαίως θεωρούνται «Μητρόπολη» της Κωπηλασίας. Το 2022 θα ολοκληρωθεί αγωνιστικά με τον 3ο Διεθνή Αγώνα «Εις μνήμη Σωτήρη Στάμου» με τον οποίο τιμούμε έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το άθλημα. Ο Σωτήρης Στάμος υπηρέτησε με αυταπάρνηση τον Όμιλο και οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργο του. Σε αυτή την κατεύθυνση καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φιλοξενήσουμε το 2025 στην πόλη των Ιωαννίνων το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, μία διοργάνωση που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα, η κ. Παλαιπάνου ευχαρίστησε για τη στήριξή τους, τους προπονητές κ.κ. Παλαιοπάνο Απόστολο, Λιόντο Φώτη, Λιόλιο Σάκη, Ευθυμίου Βασίλη, Τσίλη Γιάννη και Μηλιώτη Παναγιώτη καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Παπαγεωργίου Δημήτρη, Μπάγια Σπυριδούλα, Ντάρα Βασίλη, Τσιάβο Γιάννη, Σαραλιώτη Γιώργο, Λαγό Κώστα, Σβάιερ Αντωνία και Ρίζο Λάμπρο χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη βοήθειά τους.

Η Κατερίνα Γκόγκου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αλλά και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων, μίλησε για τις διακρίσεις της ευχαριστώντας ιδιαίτερα το Ν.Ο.Ι. για τη στήριξη και εξέφρασε την ελπίδα η επόμενη χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη για τον Όμιλο. «Ευχαριστούμε πολύ το Ν.Ο.Ι. που μας βοήθησε με την προετοιμασία μας και αυτή η συλλογική προσπάθεια απέφερε καρπούς και πολλές επιτυχίες» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι στον Πρωταθλητισμό υπερτερούν οι δύσκολες στιγμές αλλά οι ευχάριστες είναι αυτές που μένουν για πάντα αποτυπωμένες στην καρδιά και το μυαλό των αθλητών.

Στις δυσκολίες που βίωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ολυμπιακό άθλημα του Διπλού Σκιφ Ανδρών αναφέρθηκε ο Θανάσης Παλαιοπάνος που χαρακτήρισε την 6η θέση ιδιαίτερα ικανοποιητική δεδομένου ότι το πλήρωμά του δεν είχε την εμπειρία των άλλων πληρωμάτων. «Η απόδοσή μας ήταν εξωπραγματική δεδομένης της εμπειρίας των συναγωνιστών μας και αποτελεί μία καλή βάση για τον αγώνα του 2023. Ο Ν.Ο.Ι. με στήριξε και με βοήθησε πολύ όταν μετά από μία διακοπή δύο μηνών αποφάσισα να επιστρέψω στην ενεργό δράση και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα» τόνισε ο αθλητής.

Άμεση σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από σπίτι σε χωριό των Ιωαννίνων

 


Οι συντονισμένες ενέργειες και η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε χθες το απόγευμα στη σύλληψη ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απείθεια.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε εισέλθει σε σπίτι σε χωριό των Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό -300- ευρώ και προσωπικά αντικείμενα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και παρά την προσπάθειά του να διαφύγει κάνοντας ελιγμούς με το όχημά του, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ που είχε αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τα κριτήρια υπαγωγής επιχειρήσεων στο νέο «Εξοικονομώ-Επιχειρώ»

 


Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» ύψους 200 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί ως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Οδηγού του προγράμματος, η εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει από:

Την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού, κλπ, και

 Την εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.

Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 ευρώ, ενώ για τον κλάδο του Τουρισμού τα όρια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης είναι από 50.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της πρότασης.

 Επιλέξιμες επεμβάσεις είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

Ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου

 


Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι ευάλωτοι συνταξιούχοι, δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού.

Το μέτρο αφορά και τους μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όμως για αυτούς δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση αλλά απόφαση της ΔΥΠΑ.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Η διάταξη του μίνι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου που τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει τα εξής:

1. Χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους κατά τον μήνα Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν:

α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

β) προσυνταξιοδοτική παροχή,

γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.),

δ) συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

2. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χορηγείται, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (10-16/10/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (10 έως 16 Οκτωβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 11/10/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 13/10/2022

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 11/10 /2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 13/10/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10/2022

Συρράκο - Καλαρρύτες – Ματσούκι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 11/10/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 13/10/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 11/10/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 13/10/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 14/10/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο - Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 11/10/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 13/10/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Επιμήκυνση μορίου: Επιτυγχάνεται χωρίς χειρουργείο;

 


Ανικανοποίητο είναι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών για το μέγεθος των γεννητικών οργάνων τους, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους και εάν αυτό ικανοποιεί τις γυναίκες. Ωστόσο, η ικανοποίηση από την εικόνα που έχουν, έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές επεκτάσεις και επηρεάζει τη σεξουαλική τους υγεία. Το άγχος ορισμένων είναι τόσο έντονο που προκαλεί δυσλειτουργίες.

Συγκεκριμένα, πολλοί άνδρες που πάσχουν από άγχος μικρού πέους έχουν μειωμένη ικανοποίηση από τις σεξουαλικές επαφές τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και με την επιθυμία τους για σεξ.

Στοιχεία δείχνουν ότι όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι με το μήκος ή/και την περίμετρο του πέους τους είναι λιγότερο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί από εκείνους που είναι ικανοποιημένοι με τις διαστάσεις του. Επίσης, κάνουν λιγότερο σεξ. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι το ήμισυ των ανδρών που ήταν ικανοποιημένοι είχαν εβδομαδιαία σεξουαλική δραστηριότητα, σε σύγκριση με το 39% εκείνων που ήταν δυσαρεστημένοι με ό,τι βρισκόταν… κάτω από τη ζώνη τους. Επιπλέον, οι δυσαρεστημένοι άντρες είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να γίνουν αποδέκτες στοματικού σεξ και να το απολαύσουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους συχνά καταφεύγουν σε ειδικούς, προκειμένου να βρουν τρόπο επιμήκυνσής του, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να απογειώσουν τη σεξουαλική ζωή τους.