Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου

Κανονικά θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου σε συνολικά για τους 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν στις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά:
Πέμπτη 28 Μαΐου: Συντάξεις ΙΚΑ, συντάξεις παλαιών συνταξιούχων Δημοσίου
Παρασκευή 29 Μαΐου: Συντάξεις ΤΑΠ – ΟΤΕ, συντάξεις ΝΑΤ
Δευτέρα 1η Ιουνίου: Συντάξεις ΟΓΑ, συντάξεις ΟΑΕΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου: Συντάξεις νέων συνταξιούχων Δημοσίου.

Εκτροπή λεωφορείου στην περιοχή Πλατανάκια Τερόβου

Την Τετάρτη το μεσημέρι, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο-Ιωάννινα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ξέφυγε της πορείας του στην περιοχή Πλατανάκια Τερόβου χτύπησε σε ένα βράχο  με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Μετέφερε 7 επιβάτες, εκ των οποίων μια γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά, ωστόσο για προληπτικούς λόγους όλοι, μαζί με τον οδηγό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία  στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και γερανός για να επαναφέρει το λεωφορείο και να ξεκινήσει η ρυμούλκηση του.

Παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου η ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών έως και σήμερα 26 Μαΐου παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης και βελτίωσης των οδικών-αγροτικών υποδομών και πολιτισμού

Αποφάσεις για δημοπρατήσεις έργων και ανάδειξη αναδόχων για έργα, που αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου, των αγροτικών υποδομών και του πολιτισμού, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, δημοπρατούνται τα έργα:  
Ø  Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης οδού από περιφερειακή οδό έως “όμορφη ράχη” Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
Ø  Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ανθοχώρι – Άγιος Νικόλαος – διακλάδωση Κερασέα έως Τύρια Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού   72.000 ευρώ
Ø  Συντήρηση 1ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ
Ø  Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Ø  Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου προϋπολογισμού 23.000 ευρώ
Ø  Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό, αλιευτικού συνεταιρισμού Ανέζας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 10.272,66 ευρώ

Περιφέρεια Ηπείρου: Σεμινάριο για την πιστοποίηση των μονοπατιών της Ηπείρου

Η Περιφέρεια συνεχίζοντας τις προσπάθειες της για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον εναλλακτικό τουρισμό της Ηπείρου, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο στην Κόνιτσα, με αντικείμενο την "Πιστοποίηση των μονοπατιών".
 Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν σχέση με το αντικείμενο, ήτοι μέλη ορειβατικών συλλόγων, στελέχη του τουριστικού κλάδου κ.ά.. Το θεωρητικό σκέλος έγινε στο Δημαρχείο Κόνιτσας και το πρακτικό σε μονοπάτια της περιοχής. Τεκμηριωμένες εισηγήσεις έγιναν από τα μέλη της Γερμανικής Ένωσης Πεζοποριών LianeJordan και DirkZimmermann.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η μετάδοση τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες ώστε να έχουν τη δυνατότητα καταγραφής διαδρομών στην Ήπειρο, με επιδίωξη να αποκτήσουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση, προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό για την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους από Ευρωπαϊκές και άλλες αγορές.

Συλλήψεις φυγόποινων στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Πρέβεζας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (26-05-2015) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως προέκυψε από το διαβατηριακό έλεγχο εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης επτά (7) μηνών, για μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, κατά συναυτουργία.
2. Σήμερα (27-05-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Άρτα: Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη, σήμερα (27-05-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (3,84) γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 9:30 π.μ.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-05-2015 συνεδριάσεως.
1.  Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου», προϋπολογισμού  € 40.000,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Πηγάδια – Πλατανούσα και Μονολίθι – Πράμαντα», αναδόχου Αθανασίου Π. Μηλιώνη, μέχρι την 19-07-2015.
3. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», αναδόχου Γεωργίου Τάση, μέχρι την 27-08-2015.
4. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας προς Μουσιωτίτσα», αναδόχου Γεώργιου Σδράλαγκα, μέχρι την 30-09-2015.
5.  Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», αναδόχου «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», μέχρι την 31-08-2015.
6. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης οδού από περιφερειακή οδό έως “όμορφη ράχη”», προϋπολογισμού  € 200.000,00 με ΦΠΑ.
7. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ανθοχώρι – Άγιος Νικόλαος – διακλάδωση Κερασέα έως Τύρια», προϋπολογισμού  € 72.000,00 με ΦΠΑ.
8. Απόφαση επί της από 12-05-2015 ένστασης – ενδικοφανούς προσφυγής του Απόστολου Μιμηγιάννη κατά της αριθμ. 11/589/06-05-2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ο Μπάμπης Νταλάκας στην τεχνική ηγεσία στη νέα αγωνιστική σεζόν

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ανακοίνωσε ότι την τεχνική ηγεσία στη νέα αγωνιστική σεζόν θα αναλάβει Μπάμπης Νταλάκας.
Ο Μπάμπης Νταλάκας την περσινή χρονιά ξεκίνησε με την ομάδα του Α.Ο. Κόντσικας από την οποία συνέχεια αποχώρησε.

Μετά ανέλαβε τον Α.Ο. Βελισσαρίου με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ αποχώρησε από την ομάδα.

Ιόνια Οδός: 100 χλμ λειτουργικού δρόμου μέχρι τα τέλη του έτους

Τρεις μεγάλες ειδήσεις έβγαλε η  επίσκεψη στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έγινε την περασμένη Πέμπτη  στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού με τη συνοδεία του διευθυντή της Υπηρεσίας Έργων Παραχώρησης Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας, Ζήσιμο Καρβούνη.
Η πρώτη μεγάλη και ευχάριστη είδηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 100χλμ λειτουργικά μέσα στον άξονα. Όπως είπε ο κος Καρβούνης ένα τμήμα μήκους 34 χλμ. έξω από το Αγρίνιο και ένα ακόμα 50 χλμ. στην περιοχή της Αρτας είναι ήδη λειτουργικά, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα προστεθούν δύο ακόμα τμήματα.
Η δεύτερη μεγάλη αλλά όχι ευχάριστη είδηση είναι η λειτουργία σταθμού διοδίων καθώς ο κος Καρβούνης εκτίμησε πως αυτό θα γίνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Αγρινίου.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου

Η πορεία υλοποίησης του έργου "Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας" απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στην Επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, των ΟΤΑ, γυναικείων φορέων και συνεταιρισμών της Ηπείρου, η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Μητροκώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης τόνισε πως πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι "να θέσει ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα ισότητας των φύλων. Γι' αυτό και η παρούσα Επιτροπή θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση με γνώμονα την άρση τυχόν αδικιών που παρατηρούνται σε βάρος κάποιου φύλου. Όπως αποδείξαμε και με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, που αποτελεί πρότυπο - μοντέλο για τις υπόλοιπες Περιφέρειες, με σεβασμό στον συνάνθρωπο μπορούμε να αναπτύξουμε δράσεις".

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα, η οποία διαπράχθηκε πριν από τέσσερις ημέρες (22-05-2015) στην Άρτα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, ενός 20χρονου άνδρα και μίας 22χρονης γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει και μία ακόμα γυναίκα συνεργό τους, που αναζητείται.
Ειδικότερα, αργά το απόγευμα της 22-05-2015, οι προαναφερόμενοι, εισήλθαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Άρτα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (769) ευρώ.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Σουηδός με χρόνιο σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη βρήκε την υγεία του στην Ελλάδα

Σουηδός πολίτης, που για 13 και πλέον χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική του στήλη  με αφόρητους πόνους, βρήκε την υγεία του στην Ελλάδα, αφού πρώτα μάταια την αναζήτησε σε τρείς άλλες χώρες!
Η περίπτωση του 38χρονου Σουηδού  MamentAhmed, όπως και πολλές άλλες, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Έλληνες γιατροί παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει εδώ και μια πενταετία την χώρα μας.
Ο Σουηδός (Ιρακινής-Κουρδικής καταγωγής) έπασχε από σοβαρότατο πρόβλημα δισκοπάθειας, οστεοφύτων και στένωσης στο Θ12-Ο1 διάστημα, η οποία του προκαλούσε μόνιμους αφόρητους πόνους.
Η πάθηση του αντιμετωπίστηκε σε  θεραπευτήριο της Αθήνας στις αρχές Απριλίου με τη μέθοδο της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας και αποσυμπίεσης από την ομάδα του  διακεκριμένου νευροχειρουργού-χειρουργού σπονδυλικής στήλης, κ. Ιωάννη Πολυθοδωράκη.
«Η επέμβαση έγινε σε τρία στάδια την ίδια ημέρα,  χωρίς να χρειασθεί να γίνει μετάγγιση αίματος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» αναφέρει ο κ. Πολυθοδωράκης και προσθέτει
«ο ασθενής σηκώθηκε  και περπάτησε την επόμενη ημέρα του χειρουργείου και λίγες ημέρες αργότερα επέστρεψε υγιής στην Σουηδία».