Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Οι θέσεις των φορέων Τοπικής Κοινότητας Δολιανών σχετικά με την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΟΛΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΔΟΛΙΑΝΑ 10 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016
Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι μάρτυρες του συνεχιζόμενου προσφυγικού δράματος το οποίο παίρνει νέες διαστάσεις. Η Μαθητική εστία Δολιανών μαζί με άλλα πέντε σημεία σε ολόκληρη την Ήπειρο, σύμφωνα με δήλωση κορυφαίου υπουργού, αποτελεί έναν από τους υπό επιλογή τόπους υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων
Πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν είναι να κλείσουμε τα σύνορα. Δεν είναι να υψώνουμε φράκτες, αλλά αντίθετα να γκρεμίσουμε κι αυτούς που υπάρχουν. 
Δεν είναι η ενίσχυση της FRONTEX στην κατεύθυνση της καλύτερης φύλαξης των συνόρων, αλλά στην ενίσχυση των δυνάμεων διάσωσης των ξεριζωμένων που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Δεν είναι να προσχωρήσουμε σε ανάλγητες αντιλήψεις που δείχνουν την ιδεολογική ταυτότητα αυτών που καλλιέργησαν τις πολιτικές καταστολής και αναξιοπρέπειας, που είναι πέρα από κάθε αίσθημα ανθρωπισμού και έξω από τις Διεθνείς Συμβάσεις.
Η Ελλάδα είναι χώρα εισόδου έτσι κι αλλιώς, χώρα πρώτης υποδοχής και χρειάζεται στήριξη, πόρους και υποδομές για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Στα όρια των δυνατοτήτων της και μάλιστα καθ΄ υπερβολή μπόρεσε να διαχειριστεί τεράστιες προσφυγικές ροές. Μια ορθολογική ρύθμιση του προσφυγικού, συναρτάται με την πάταξη της δουλεμπορίας και του εμπορίου των διακινητών, αλλά και το σημαντικότερο το σταμάτημα των πνιγμών των προσφύγων στο Αιγαίο, με κατανομή των ανθρώπων στις διάφορες χώρες που θα γίνεται νόμιμα και με ασφάλεια από την Τουρκία.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε τις μεγάλες ευθύνες των χωρών της Ευρώπης, τη σιωπή και την αδιαφορία τους για τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα των φονταμενταλιστών στην Τουρκία και για τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων της Συρίας.
Πρέπει να τονίσουμε πως η ευρωπαϊκή ηγεσία σιωπά για το ποιος εξόπλισε το ISIS και έχει τεράστια ευθύνη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή της μέσης ανατολής.
Επισημαίνουμε ότι για να είναι λειτουργικά και αποτελεσματικά τα κέντρα υποδοχής θα πρέπει:
Οι δομές να είναι πανέτοιμες πριν αρχίσει η υποδοχή των προσφύγων.
Να είναι μικρού μεγέθους, και ανάλογες του μεγέθους της τοπικής κοινωνίας που θα τις δεχτεί ώστε να είναι εύκολα διαχειρίσιμες.

Να είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους στην παροχή ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς από τους φιλοξενούμενους.
Να εξασφαλιστεί νομοθετικά ότι το κέντρο υποδοχής θα αφορά την προσωρινή διαμονή και ότι όσοι δεν θα μπορούν να μεταβούν στη χώρα προορισμού τους ή θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους ή θα μεταβαίνουν σε άλλα κέντρα διαμονής οργανωμένα με διαφορετικό τρόπο.
Όσον αφορά τη δημιουργία κέντρου υποδοχής στην περιοχή των Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου απαιτούμε να συντρέξουν οι εξής προϋποθέσεις:
- Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά.
- Δημιουργία αξιοπρεπούς, υγιεινού και ασφαλούς χώρου υποδοχής.
- Καταγραφή και φιλοξενία με ευθύνη των Ελληνικών Αρχών και όχι των διάφορων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης:
Τέλος απαιτούμε το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη μέση ανατολή, την ανάληψη από την κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς πρωτοβουλιών για το άμεσο σταμάτημα των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ, γιατί ο πόλεμος είναι η κύρια αιτία της δημιουργίας του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
1. ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
2. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
4. ΑΣΜΕΚ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

Έφτασαν οι πρώτοι 150 Σύροι πρόσφυγες στην Κόνιτσα, τους υποδέχτηκαν με συγκίνηση οι κάτοικοι

Μια ζεστή αγκαλιά στην Κόνιτσα βρήκαν οι πρώτοι 150 πρόσφυγες, από οικογένειες της Συρίας, που έφθασαν στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.
Στο χώρο της φιλοξενίας, τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος, τοπικοί φορείς, κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, και δεκάδες κάτοικοι της ηπειρώτικης κωμόπολης, οι οποίοι με ευαισθησία και ανθρωπιά, είχαν νωρίτερα σπεύσει ο καθένας να προσφέρει ό,τι μπορούσε, τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, ενώ προσπάθησαν να τους βοηθήσουν να βγουν από τα λεωφορεία και να μεταφέρουν τα πράγματα τους στο Κέντρο. 

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών

Συνελήφθη, σήμερα (11-03-2016) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα του Σαββάτου

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο  της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το απόγευμα του Σαββάτου τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Την Κυριακή σειρά θα έχουν η ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία και η Μακεδονία και σταδιακά η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρά Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα της Κυριακής θα εξασθενήσουν βαθμιαία.
Θα επικρατήσουν όμως βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική και νότια χώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Χαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην ανοιχτή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Άρτας

Ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στο Επιμελητήριο Άρτας, με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Ιδιωτικών, Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Αλέξη Χαρίτση, και θέμα: «Επιχειρηματικότητα - Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020».
Κυρίες και κύριοι,
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να θέση να χαιρετίσω την αποψινή εκδήλωση και να καλωσορίσω κι εγώ απ’ την πλευρά μου στην Άρτα, τον Υφυπουργό  Ιδιωτικών, Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ το Επιμελητήριο Άρτας για την πρωτοβουλία αυτή, που θα δώσει τη δυνατότητα στους αρτινούς πολίτες να ενημερωθούν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τις δυνατότητες, τις διεξόδους και τους στόχους του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί για μας ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τις απαραίτητες διαθρωτικές αλλαγές στη χώρα, που θα οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική μεταστροφή. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανασύσταση του κοινωνικού ιστού.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, σήμερα (11-03-2016) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (53) μηνών και χρηματικής ποινής (48.000) ευρώ, για φοροδιαφυγή
απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (11.000) ευρώ, για υγειονομικές παραβάσεις
απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για υπεξαγωγή εγγράφων
δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για υγειονομικές παραβάσεις

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (10-03-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος δράστης, χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε από εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ στην Ελεούσα Ιωαννίνων, (15) ξύλινες παλέτες.
Για την εξιχνίαση της κλοπής, ενεργήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Θετική στάση στην φιλοξενία των προσφύγων στην Μαθητική Εστία Δολιανών, αλλά υπό προϋποθέσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου έγινε αποδέκτης της εντολής του Αν. Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημ. Βίτσα για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.
Ένας από τους πιο αδικημένους Δήμους της χώρας καλείται σήμερα, από την Κυβέρνηση, να ξεπεράσει τα τοπικά προβλήματα που είναι αυξημένα σε αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που έχουν περιέλθει οι Ο.Τ.Α. και να φιλοξενήσει τον αριθμό των προσφύγων που θα φτάσουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο καταλληλότερος χώρος είναι η Μαθητική Εστία Δολιανών. Από την πλευρά μας επισημάνθηκε το γεγονός ότι η μαθητική εστία βρίσκεται εντός του χωριού και πλησίον λειτουργούσας σχολικής μονάδας (Γυμνάσιο και Λύκειο Δολιανών με 200 μαθητές). 
Η απόφαση της πολιτείας εντούτοις είναι τελεσίδικη, με τα συνεργεία να έχουν προχωρήσει ήδη σε παρεμβάσεις στον χώρο.
Επισημαίνουμε δε στην πολιτεία ότι ο Δήμος δε δέχεται να δημιουργηθεί και δεύτερο κέντρο φιλοξενίας, στο γήπεδο Δολιανών. 
Αφενός ο χώρος χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους και δη τα παιδιά της Τ.Κ. Δολιανών κι αφετέρου ο κοινωνικός ιστός ενός παραμεθόριου χωριού δε μπορεί να αντέξει δύο κέντρα φιλοξενίας. 
Η θέση του Δήμου είναι ξεκάθαρη και συμβαδίζει απόλυτα με την άποψη των κατοίκων της περιοχής.
O Δήμος Πωγωνίου είναι θετικός στην φιλοξενία των προσφύγων, υπό προϋποθέσεις. Ο Δήμος θέτει βασικούς όρους που αφορούν στην υγιεινή, ασφάλεια και καλή διαβίωση αυτών των ανθρώπων. Ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπεράσει τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς η εστία, μετατρέποντάς την σε «αποθήκη ψυχών». Αυτοί είναι όροι που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Η ευθύνη για την υποδοχή και φιλοξενία ανήκει στο κράτος και ο Δήμος Πωγωνίου επικουρικά θα συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση.
Η περιοχή του Πωγωνίου έχει γνωρίσει τη βία που ξυπνάει ο πόλεμος και έχει ζήσει τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. 
Άλλωστε και στο παρελθόν ο Δήμος Πωγωνίου είχε γίνει ο μεγάλος αποδέκτης όσων εισέρρεαν από τη γείτονα Αλβανία. Τώρα, για μία ακόμη φορά, ο Δήμος Πωγωνίου καλείται, να δείξει το αίσθημα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που διακατέχει τους δημότες του.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για χιλιάδες συνανθρώπους μας, ανοίγουμε την πόρτα μας και προσφέρουμε καταφύγιο σε όσους βρεθούν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργείται με απόφαση της πολιτείας.
Καλούμε τους δημότες μας να σταθούν στο πλευρό του Δήμου, προκειμένου να σχεδιαστεί μια κοινή στρατηγική για την συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων.  
Για όσο διάστημα παραμείνουν στο Δήμο, πριν πάρουν το δρόμο για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο Δήμος Πωγωνίου θα σταθεί αρωγός τους.
Το προσφυγικό πρόβλημα είναι τεράστιο και καθημερινά μεγεθύνεται. 
Ο ανθρώπινος πόνος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανέναν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
Ο Δήμος Πωγωνίου, με τη συμπαράσταση των δημοτών του, δηλώνει παρών και έτοιμος να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους την χρειάζονται.
Επισημαίνουμε δε στην Κυβέρνηση, ότι δεν ξεχνούμε και τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τους δημότες μας και την καλούμε να δείξει τη δέουσα ευαισθησία σε αυτό το παραμεθόριο κομμάτι της ελληνικής γης που πλήττεται από την φτώχεια.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οι τέσσερις άξονες του εθνικού διαλόγου για το κυνήγι

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που κατέθεσε ο Γιάννης Τσιρώνης

Τέσσερις βασικούς άξονες περιλαμβάνει η ατζέντα του διαλόγου σχετικά για τη διαμόρφωση του εθνικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο σχέδιο νόμου για το κυνήγι.
Ειδικότερα, οι άξονες, όπως τους παρουσίασε σήμερα στο ΥΠΕΝ ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, αφορούν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι, το οικονομικό πλαίσιο, τη φύλαξη της φύσης και την πάταξη της λαθροθηρίας, καθώς επίσης και τα διαχειριστικά σχέδια βιοποικιλότητας.

Συμβουλές για την προστασία των πολιτών κατά το πέταγμα του αετού από την ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι όσοι πετάξουν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ωστόσο αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα. Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12/13 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με πωγωνίσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 13-03-16/16:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πασσαρώνας Ροδοτοπίου 12-03-16/16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
 
Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 12 Μαρτίου  2016
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:00)   
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΖΙΤΣΑΣ  (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (16:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:15)  
Κυριακή 13 Μαρτίου  2016
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)  
Τετάρτη 16 Μαρτίου  2016

Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)

Ολοκληρώθηκε η 3η δράση-αντίδραση της «Κίνησης Πολιτών Αντι…δρώ» και της «Ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ»

ΟΜΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 10/3/2016
3η Δράση - Αντίδραση
Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η 3η δράση-αντίδραση της «Κίνησης Πολιτών Αντι…δρώ» και της «Ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ».
Η προγραμματισμένη ομιλία - ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες διατάξεις για την πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (όλων;) των ανασφάλιστων πολιτών και την κατάφωρη αδικία όσων έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, κατέληξε σε συζήτηση όπου το συμπέρασμα ήταν ένα: Άμεση κινητοποίηση, με κάθε τρόπο, ώστε ν’ ακυρωθεί το έγκλημα που επιχειρείται εις βάρος μεγάλης μερίδας ασφαλισμένων που τα τελευταία χρόνια αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στις παράλογες απαιτήσεις των ταμείων τους και πρωτίστως του ΟΑΕΕ.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή έρευνες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών ή/και Στατιστικών Ανταποκριτών, για τις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές έρευνες (περιόδου Μαΐου-Δεκεμβρίου 2016), να υποβάλουν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την 10η Μαρτίου 2016 μέχρι και την 24η ώρα της 10ης Απριλίου 2016. Τα Μητρώα αυτά που τηρούνται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα έχουν ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2016.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή: α) στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών και β) στο Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών έχουν μόνον γεωπόνοι (γεωτεχνικοί), ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22-69 ετών, με γνώση Η/Υ (Microsoft Office Excel).
Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής σε αυτά τα Μητρώα.

Κατάθεση Ερώτησης από τον Γιάννη Καραγιάννη για το εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Ηπείρου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με το ΠΕΔΥ Ηπείρου.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Ηπείρου, επί των οδών Μ. Κοτοπούλη & Καλπακίου στα Ιωάννινα, παραμένει επί σειρά ετών κλειστό και αναξιοποίητο. Στον τοπικό Τύπο αναφέρεται ως "εργαστήριο μαυσωλείο" ή ως "ένα ΠΕΔΥ στα αζήτητα", καθώς είναι απροσπέλαστο και εγκαταλελειμμένο από την ημέρα που παραδόθηκε. Το διώροφο κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.000 τμ και έχει αύλειο χώρο περιμετρικά. Δημοσιογραφικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το εργαστήριο κατασκευάστηκε προ δεκαπενταετίας με πόρους του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και εξοπλίστηκε πλήρως με υπερσύγχρονα (για την εποχή) μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Το 2005 εντάχθηκε στο Δίκτυο Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, υπό την εποπτεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και το 2009 ανακοινώθηκε στον Τύπο η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του και ο ορισμός του Επιστημονικού του Υπευθύνου.

Ο Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Άρτας, με τον ΓΓ Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε


Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ο Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά, τους Δημάρχους Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδο και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Νικόλαο Σιμόπουλο, ως εκπρόσωπο του Δημάρχου κ. Μαρίνου Γαρνέλη.
Ο κ. Δέδες ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τις εργασίες περάτωσης του έργου της Ιονίας Οδού και έθεσε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσής του. Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη καλοκαιριού του 2016 θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιονίας που συνδέει τον Κουβαρά με την Αμφιλοχία, έως τα τέλη του ίδιου έτους θα δοθεί το τμήμα Άρτας – Ιωαννίνων, ενώ έως τον Μάρτιο του 2017 όλη η Ιονία Οδός θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία. Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε σε χρηματοδοτήσεις έργων που έχουν πιστωθεί και αφορούν στην περιοχή του Νομού Άρτας και δήλωσε ότι η Ήπειρος και η περιοχή της Άρτας βρίσκονται στην καρδιά της αναπτυξιακής πορείας για την κυβέρνηση.