Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ζωοκτονία στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (09-02-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 61, 63 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, προέβησαν στη θανάτωση δυο χοίρων, τους οποίους εξέτρεφε 36χρονος ημεδαπός, σε αγροτεμάχιο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στην πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθη μία 45χρονη ημεδαπή, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ακόμα γυναικών συνεργών της

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή πού έλαβε χώρα χθες (09-02-2016) το απόγευμα, σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, μέσα σε κατάστημα στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά, κατηγορούμενη για κλοπή ενώ από την αστυνομική έρευνα, έχουν ταυτοποιηθεί και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών γυναικών συνεργών της, ηλικίας 20, 28 και 36 ετών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι τέσσερις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στα Ιωάννινα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του ιδιοκτήτη, χρηματικό ποσό.

Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Δωδώνης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ντακαλέτση και μέλη της δημοτικής αρχής.
Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Δωδώνης συζητήθηκαν αρχικά οι ναζιστικές θηριωδίες, οι εκτελέσεις και οι υλικές καταστροφές που διεπράχθησαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής, καθώς η προοπτική πολεμικής αποζημίωσης.
Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της αρμόδιας επί του θέματος επιτροπής της Βουλής Των Ελλήνων.
Στη συνέχεια διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, και η προοπτική οικονομικής στήριξης υποδομών απαραίτητων για τη λειτουργία του Δήμου. Επισημάνθηκε πως ο Δήμος Δωδώνης είναι αρκετά μεγάλος χωροταξικά και οι ανάγκες του πολλές.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΠ Δήμου Ιωαννιτών για μαθήματα αλληλεγγύης

Είναι γνωστό στην πόλη των Ιωαννίνων ότι τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, λαμβάνουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, με σκοπό την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιούν οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν τα κέρδη των επιχειρηματιών, ειδικά μέσα στην οικονομική κρίση. Μια από αυτές είναι και τα ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που προσφέρονται σε μαθητές από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, τις απογευματινές ώρες, εδώ και δύο χρόνια. Την περασμένη σχολική  χρονιά, περισσότεροι από 20 εκπαιδευτικοί και 50 μαθητές συμμετείχαν στα μαθήματα. Η βοήθεια που δόθηκε στους μαθητές, ήταν κατά γενική εκτίμηση πολύτιμη.
Την τρέχουσα σχολική χρονιά, επειδή πολύ περισσότεροι γονείς μαθητών απευθύνθηκαν  στα σωματεία για τα παιδιά τους, ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή της πόλης, στις 9 Σεπτεμβρίου να παραχωρηθούν κάποιες αίθουσες σχολείων, στις οποίες εκπαιδευτικοί θα πρόσφεραν εθελοντικά δωρεάν μαθήματα.
Η στάση της Δημοτικής Αρχής ήταν στην ουσία από την αρχή αρνητική. Από την αρχή υπήρξε συνεχής μετάθεση ευθυνών μεταξύ φορέων (δήμου, Σχολική επιτροπή κλπ) και αναβολή στο να ληφθεί απόφαση. Όλο αυτό το διάστημα, τα μαθήματα αλληλεγγύης γίνονται απρόσκοπτα με συμμετοχή ακόμη περισσότερων μαθητών και εκπαιδευτικών. Ωστόσο δεκάδες μαθητές είναι ακόμα στην αναμονή, λόγω έλλειψης χώρου.
Το ζήτημα ξανασυζητήθηκε πριν λίγες μέρες στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αφού πρώτα «τηρήθηκαν οι διαδικασίες» και συζητήθηκε στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία είχε φτάσει απόφαση από το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μαρμάρων.
Εκεί λοιπόν αποκαλύφτηκε ο εμπαιγμός και η εμπάθεια, τόσο από τους αρμόδιους στο Δήμο, όσο και από τους εκπροσώπους του πρώην και του νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο των εκπαιδευτικών, απέναντι στα σωματεία και το εργατικό κίνημα, δηλαδή τα σωματεία των Οικοδόμων, Ιδιωτ. Υπαλλήλων, Επισιτισμού-Τουρισμού, Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, Φαρμακοϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Χαρακτηριστική είναι η στάση του Διευθυντή του 3ου Δ. Σχ. Κ. Μαρμάρων, (συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τους πρώτους Διευθυντές στα Γιάννενα που εφάρμοσαν το πλαίσιο της «αξιολόγησης Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλου») που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση της ΔΕΠ και αιτιολόγησε με απαράδεκτα επιχειρήματα την απόρριψη του αιτήματος των σωματείων, όπως: «δεν μπορεί να παραχωρηθεί το σχολείο σε οργανώσεις με πολιτικό προσανατολισμό, «δεν κατατέθηκε από τα σωματεία, συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων, τα προσόντα των εκπαιδευτικών που θα διδάσκουν και η σχετική άδεια εξάσκησης επαγγέλματος»,  «δεν ορίστηκε νομικός εκπρόσωπος των σωματείων»!!!
Ταυτόχρονα βέβαια δεκάδες αίθουσες, προαύλια και αίθουσες γυμναστικής των σχολείων έχουν παραχωρηθεί σε ΜΚΟ, ιδιώτες, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για διάφορες δραστηριότητες που είναι μάλιστα επί πληρωμή οι περισσότερες (π.χ. Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, σεμινάρια του Συλλόγου Τυφλών, Γαλλικό Ινστιτούτο, ΠΑΣ Γιάννενα, διάφορα χορευτικά και θεατρικά πολιτιστικών συλλόγων κ.α), όπως και αθλητικές ομάδες π.χ. Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου, Αθλητικός Σύλλογος «Απείθαρχος» κ.α. Μόνο στα εργατικά σωματεία δεν επιτρέπουν να υλοποιήσουν δραστηριότητες αλληλεγγύης!!
Επιπλέον τα σωματεία δεν είναι πολιτικοί φορείς, τα μαθήματα αλληλεγγύης δεν είναι «φροντιστήρια» και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί δεν είναι «φροντιστηριάρχες» για να ελέγχουν οι αρμόδιοι την «άδεια εξάσκησης επαγγέλματος» για το αν είναι ικανοί για να «εξασκήσουν» …την αλληλεγγύη τους. 
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που τόσο ενδιαφέρεται για την «ποιότητα» των μαθημάτων, είναι αυτός που στηρίζει  την αντιλαϊκή πολιτική που έχει διαμορφώσει την άθλια κατάσταση στα δημόσια σχολεία και που ληστεύει τις λαϊκές οικογένειες για να μορφώσουν τα παιδιά τους. Τους ενοχλεί όμως η δράση των σωματείων που αναδεικνύει αυτή τους την στάση και αντιπαλεύει την πολιτική αυτή, ταυτόχρονα με την οργάνωση της αλληλεγγύης.
 Στην ίδια κατεύθυνση η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ., που εκπροσωπούσε τον εαυτό της καθώς ο σύλλογος δεν είχε σχετική απόφαση για το ζήτημα) επίσης διαφώνησε με την παραχώρηση αιθουσών και υπεραμυνόμενη των επιχειρημάτων του Δ/ντή του Σχολείου για «τήρηση της νομιμότητας» λασπολόγησε  ασύστολα λέγοντας  ότι  «άκουσε» πως στα «μαθήματα αλληλεγγύης» …«γίνεται πολιτικός προσηλυτισμός». 
Οι συνδικαλιστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού που δουλεύουν ακούραστα για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, που  χόρτασαν τους εκπαιδευτικούς χαμόγελα και χειραψίες και τους μαθητές με μαθήματα «υποταγής και φόβου» φαίνεται ότι ενοχλούνται από τη στάση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα μαθήματα αλληλεγγύης και με αυτοθυσία επιτελούν το καθήκον τους απέναντι στην ΤΑΞΗ τους διαθέτοντας προς αυτό το σκοπό το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.
Η μεγάλη αύξηση των μαθητών φέτος στα «Μαθήματα Αλληλεγγύης» και η συνεχής απαίτηση βοήθειας από εργατικές-λαϊκές οικογένειες της πόλης, αποτελούν τη «στήριξη» των σωματείων σε αυτή την προσπάθεια που επιδιώκεται να αμαυρώσουν και να εμποδίσουν.
Δεν μας ξαφνιάζει η στάση της προέδρου της ΔΕΠ. Θα ήταν έκπληξη αν διαφοροποιούνταν από τη γενικότερη πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Μιας Δημοτικής Αρχής που εξαντλεί την  «αλληλεγγύη» της στις «παροχές» του ΟΚΠΑΠΑ, που αφορούν όμως ελάχιστους εξαθλιωμένους, αφού τα εισοδηματικά κριτήρια που θέτει, είναι απαγορευτικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών εργαζόμενων-ανέργων της πόλης μας.
Μπορεί άνετα λοιπόν η Δημοτική Αρχή της πόλης των Ιωαννίνων να διεκδικήσει τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του κεφαλαίου και της ανέχειας» μιας και ο «πολιτισμός της» κλείνει τα μάτια μπροστά στη φτώχεια και την αμορφωσιά των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, συνταυτιζόμενη απόλυτα με τα συμφέροντα του τουριστικού - και όχι μόνο- κεφαλαίου που  είναι πανέτοιμο να κερδοσκοπήσει από τις «πολιτιστικές μπίζνες».
Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι τα σωματεία και οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ των «ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», ούτε «φροντιστηριάρχες» είναι,  ούτε χρειάζονται «άδειες» από κανέναν, προκειμένου να εκφράσουν τη γνήσια – λαϊκή, αγωνιστική αλληλεγγύη τους. Γυρίζουν την πλάτη τους στη «νομιμοφροσύνη» που απαιτεί η αστική τάξη.
Διαχωρίζουμε το νόημα της γνήσιας - λαϊκής αλληλεγγύης, από τη φιλανθρωπία,  την πολιτική διαχείρισης και διαιώνισης της φτώχειας και της αμορφωσιάς των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Η δράση και ο αγώνας  μας έχουν στόχο, η νέα γενιά να μη μάθει να ζει ως επαίτης, αλλά να συνδυάζει τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων, με τον αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή που της αξίζει.
Αγωνιζόμαστε όλα τα παιδιά να έχουν πραγματικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, αξιοπρεπείς υποδομές στα σχολεία, για την κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς, για περιεχόμενο μόρφωσης που θ’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και του λαού και όχι μία παιδεία που από το νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο θα υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, θα ληστεύει τις λαϊκές οικογένειες, θα διδάσκει την υποταγή.


8 Φλεβάρη 2016

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Για τη διάπραξη των κλοπών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 34 ετών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν, την 07-02-2016, σε καταστήματα στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 23 και 34 ετών, σε βάρος των σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δράστες εισήλθαν σε ανθοπωλεία, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από τις ταμειακές μηχανές, χρηματικά ποσά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδήλωση για την παραδοσιακή τέχνη στο Καλπάκι, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00

Ο Δήμος Πωγωνίου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση «Info-Day» που διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου «CRAFTIN - CraftsinAction», και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου στο Καλπάκι την Παρασκευή 12/2/2016, ώρα έναρξης 18:00.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και να καταρτιστούν στο χώρο των παραδοσιακών τεχνών και της χειροτεχνίας και σε επαγγελματίες χειροτέχνες – τεχνίτες για να ενημερωθούν για τις δράσεις του έργου.
Οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων θα ενημερωθούν για τη συμβολή του έργου στην προσπάθεια διάσωσης των παραδοσιακών τεχνών και την ενσωμάτωσή τους στο ευρύτερο πλαίσιο της τοπικής οικονομίας, για τις δράσεις προώθησης της συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Αλβανίας, για τα εργαλεία που παρέχονται για την προώθηση πωλήσεων καθώς και για τις επικείμενες εκδηλώσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου www.craftin.eu
Το έργο «CraftsinAction» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013".

Ποιοι γλιτώνουν φόρο για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ

Διάταξη η οποία θα σβήνει εξωφρενικούς φόρους επί περιστασιακών και χαμηλών εισοδημάτων του 2015 προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η διάταξη αναμένεται να είναι αντιγραφή του περυσινού μοντέλου, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με φόρο και προκαταβολή φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, όχι όμως χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, περιστασιακά απασχολούμενοι το 2015, φοιτητές, άνεργοι, όσοι είχαν μοναδικό εισόδημα από ενοίκια ή ελάχιστους τόκους καταθέσεων, πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων και φορολογούνται επί του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει από το άθροισμα των ελάχιστων ποσών τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 5.000 ευρώ για τους έγγαμους και των λοιπών τεκμηρίων διαβίωσης που θα ληφθούν υπόψη με βάση τα σπίτια στα οποία διαμένουν και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούν.

Στο τεκμαρτό εισόδημα, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και βέβαια προκαταβολή φόρου η οποία φέτος θα είναι αυξημένη στο 75%.

Υπουργείο Παιδείας: Από 11 έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Πανελλαδικές

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν  οι εγκύκλιοι στις οποίες περιέχονται όλες οι πληροφορίες για τους υποψηφίους και τα Λύκεια για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. 
Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Σύλληψη δύο φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα και στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας, εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σε βάρος του 55χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης (14) μηνών και χρηματικής ποινής (2.500) ευρώ, για παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα.
απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών, για υπεξαγωγή εγγράφων και υπεξαίρεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες για την ίδρυση Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει για την δυνατότητα ίδρυσης Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (εφεξής ΣΤΕΕΕΓΦ), αντικείμενο των οποίων είναι η επιθεώρηση και χορήγηση πιστοποιητικού επιθεώρησης στον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση με αριθμό Ε8 1831/39763 (ΦΕΚ671/Β/21-04-2015).
Οι ΣΤΕΕΕΓΦ μπορούν να λειτουργούν κατόπιν έγκρισης από το εργαστήριο αναφοράς (Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - “ΔΗΜΗΤΡΑ”) και εξουσιοδότησης από την αντίστοιχη υπηρεσία χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία διατηρούν την έδρα τους (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Ε. Πρεβέζης και Π.Ε. Άρτας, καθώς και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου για την περιοχή των Ιωαννίνων).