Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Οι λιμενικοί εντόπισαν 14 κιλά χασίς σε ειδικές κρύπτες Ι.Χ

Τα πιο απίθανα μέρη βρίσκουν οι επίδοξοι διακινητές χασίς για να το κρύψουν, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τον έλεγχο των αρχών, οι οποίες όμως βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.
Τη  τιμητική του είχε και πάλι το Λιμενικό Σώμα της Ηγουμενίτσας, όπου μετά την προχθεσινή κατάσχεση πάνω από μισού τόνου χασίς, που ήταν κρυμμένο σε νταλίκα μέσα σε φορτίο με ξύλα, χθες οι άνδρες του, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου, κατέσχεσαν 14 κιλά χασίς, που ήταν όμως κρυμμένα στο εσωτερικό των δύο μαρσπιέ και στις δύο πλευρές ενός αυτοκινήτου.
Ο 34χρονος αλλοδαπός οδηγός, ο οποίος και συνελήφθη, είχε κάνει ειδική κατασκευή – κρύπτη, μέσα στην οποία βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συσκευασμένη σε δεκαοκτώ 18 πακέτα, συνολικού μικτού βάρους 14 κιλών και 290 γραμμαρίων.

Μέχρι τις 15 Μαΐου τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Την Τετάρτη 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Παρασκευή 17-5-2013, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21-05-2013.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15-6-2013  και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17-6-2013 ως και 28-6-2013. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8-6-2013. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3-6-2013 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10-6-2013.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνάντηση του Δημάρχου Πωγωνίου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια την Παρασκευή 5 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου,  είναι πλέον εκτεθειμένος και ως ένα βαθμό ανυπεράσπιστος  στους κλέφτες και τους  παρανόμους,  εφόσον τα τελευταία  χρόνια είναι  συνεχή τα κρούσματα  κυρίως κλοπών, με  αποτέλεσμα την αύξηση της ανασφάλειας και για τους απόδημους  που λεηλατείται η περιουσία τους αλλά και για τους κατοίκους του που ζουν με τον τρόμο κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Παρά τις εκλύσεις   του Δήμου  προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων παρά και τις άλλες ενέργειες που έχουν γίνει όπως  η προηγούμενη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβούλιου, παρουσία και των Διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, καθώς και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Καστανής και Αγίας Μαρίνας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παραπάνω,  το πρόβλημα αντί να λυθεί επιδεινώνεται λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού για την σωστή αστυνόμευση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος  Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης  προγραμμάτισε  και με την Ομοσπονδία Καλαμά,  την Παρασκευή  5 Απριλίου 2013 και ώρα 11:30, επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια , με στόχο να παρθούν άμεσα μέτρα για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Επίσης θα συζητηθούν και άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως το Κέντρο Κράτησης , οι Αστυνομικοί Σταθμοί και άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Ο χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Λέσβου, διοργανώνεται το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο Silver Bay της Μυτιλήνης

Ετοιμαστείτε όλοι για τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Λέσβου, το χορό μας.
Φέτος διοργανώνεται το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο Silver Bay της Μυτιλήνης.
Ενημερώστε φίλους και γνωστούς σας, αλλά και φίλους του Συλλόγου μας και της Ηπείρου και της Ηπειρωτικής μουσικής.
 Η τιμή πρόσκλησης είναι 22 Ευρώ και για τους φοιτητές και τους μαθητές 15 Ευρώ.
Η ορχήστρα μας, είναι μια παραδοσιακή κομπανία από τα Γιάννενα, με τον Μπραχόπουλο στο κλαρίνο, που έρχεται στη Μυτιλήνη για να τα δώσει όλα.
Όσοι περισσότεροι μαζευτούμε, τόσο καλύτερα θα περάσουμε. Να μην λείψει κανείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (03-04-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εξέλθει από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Λομβαρδίας και της Βενετίας κατά τα έτη 2010 και 2011.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 χιλιάδες πολίτες

Μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης αναμένεται να πληρώσουν το 2013 εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν στην φορολογική τους δήλωση (Ε1) όλα τα εισοδήματα που είχαν το 2012, ανεξαρτήτως από το εάν αυτά είχαν φορολογηθεί με άλλο τρόπο.
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα οφείλουν να αναγράψουν στο Ε1 τυχόν επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις, κέρδη από αμοιβαία κεφάλαια, κέρδη από πωλήσεις μετοχών, τόκους από καταθέσεις, ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου που εισπράχθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, ακόμα κι αν αυτά είχαν αυτοτελή φορολόγηση.
Τα εισοδήματα που μέχρι το 2012 δηλώνονταν προαιρετικά, εφέτος θα προσμετρηθούν στα βασικά εισοδήματα, και ακολούθως, επί του νέου συνόλου θα υπολογιστεί η εισφορά αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Κουλούρι και τυρί σε όλους τους μαθητές των σχολείων της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Από το τέλος του μήνα η διανομή, όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας
Στο θέμα του υποσιτισμού των παιδιών που παρατηρείται στα σχολεία της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξαγγέλλοντας ένα νέο μέτρο στήριξης που θα τεθεί σε ισχύ από το τέλος του μήνα: Θα δίνεται σε όλα τα παιδιά κουλούρι και τυρί.
Μιλώντας στον «Bήμα fm» ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία». Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως το θέμα αυτό το αντιμετωπίζουν με δύο τρόπους: «Το ένα είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία. Το άλλο είναι ένα πρόγραμμα που εξασφαλίσαμε 20-25 εκατ. από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να αρχίσουμε ένα επιπλέον μέτρο στήριξης.
Τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Θα γίνει για όλα τα σχολεία».
ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ιωαννίνων διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξαρτήσεις και Εθισμός» την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο του σχολείου

O Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ιωαννίνων και το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς θα πραγματοποιήσουν, την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 10:30 στο χώρο του σχολείου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξαρτήσεις και Εθισμός».
Ειδικότερα, ο υπεύθυνος της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Λάζος θα αναλύσει τις παραμέτρους που σχετίζονται με την εξάρτηση των νέων από τις ουσίες και ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Γρηγόρης Μιχάλης θα αναφερθεί στους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σε θέσεις μάχης οι δάσκαλοι για πειθαρχικό και αξιολόγηση

Ενδεικτικό της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στο χώρο της εκπαίδευσης από την επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις νέες πειθαρχικές διατάξεις ήταν η αθρόα προσέλευση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία στην επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος στα Γιάννενα.
Οι εξαιρετικά αυστηρές πειθαρχικές διατάξεις που προβλέπουν αυτοδίκαιη αργία για κάθε εκπαιδευτικό εις βάρος του οποίου γίνεται αναφορά από οποιονδήποτε πολίτη αποτελούν σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς εργαλείο κατάργησης της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο σχολείο.

Διακοπή σύνταξης σε 2.277 συνταξιούχους του Δημοσίου που δεν απογράφησαν

Στην διακοπή καταβολής της σύνταξης σε 2.277 περιπτώσεις που δεν απογράφησαν από το σύνολο των 447.162 συνταξιούχων του Δημοσίου που συμμετείχαν στη διαδικασία, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης, κατά τη διαδικασία της απογραφής, προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 26,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν τα 14,9 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 11,9 εκατ. ευρώ αναζητείται.
Μάλιστα, απ' αυτές τις 2.304 συντάξεις, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 92 περιπτώσεις άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία, για τις οποίες δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, ενώ δεν βρέθηκε και το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ που είχε κατατεθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς
Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο πλαίσιο και της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».