Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνάντηση του Δημάρχου Πωγωνίου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια την Παρασκευή 5 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου,  είναι πλέον εκτεθειμένος και ως ένα βαθμό ανυπεράσπιστος  στους κλέφτες και τους  παρανόμους,  εφόσον τα τελευταία  χρόνια είναι  συνεχή τα κρούσματα  κυρίως κλοπών, με  αποτέλεσμα την αύξηση της ανασφάλειας και για τους απόδημους  που λεηλατείται η περιουσία τους αλλά και για τους κατοίκους του που ζουν με τον τρόμο κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Παρά τις εκλύσεις   του Δήμου  προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων παρά και τις άλλες ενέργειες που έχουν γίνει όπως  η προηγούμενη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβούλιου, παρουσία και των Διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, καθώς και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Καστανής και Αγίας Μαρίνας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παραπάνω,  το πρόβλημα αντί να λυθεί επιδεινώνεται λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού για την σωστή αστυνόμευση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος  Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης  προγραμμάτισε  και με την Ομοσπονδία Καλαμά,  την Παρασκευή  5 Απριλίου 2013 και ώρα 11:30, επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια , με στόχο να παρθούν άμεσα μέτρα για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Επίσης θα συζητηθούν και άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως το Κέντρο Κράτησης , οι Αστυνομικοί Σταθμοί και άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή.