Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από (381) δενδρύλλια σε πρώιμη ανάπτυξη, έτοιμα προς μεταφύτευση, σε δύσβατη και δασώδη περιοχή της Πάργας Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε δύσβατο και δασώδες σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας Πρέβεζας, φυτώριο κάνναβης αποτελούμενο από τριακόσια ογδόντα ένα (381) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε στην παραπάνω περιοχή φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από (381) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη (ύψους από 10 έως 30 εκατοστά) και έτοιμα προς μεταφύτευση σε φυσικό περιβάλλον, τα οποία σήμερα (11-08-2016) το πρωί κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν το φυτώριο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Παρασκευή 12 Αυγούστου

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 05-08-2016 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (οδοιπορικά μηνός Σεπτεμβρίου).
2.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
3.Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέντρο Νεότητας Φιλιατών  και έγκριση των σχετικών δαπανών.
4.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση-καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου» Υποέργο: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Καναλίου», αναδόχου εταιρείας ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.
5.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ) Περιφέρειας Ηπείρου (Υποέργο: Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας – Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα) – Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού)», προϋπολογισμού € 96.000,00 με ΦΠΑ.
6.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/01-08-2016 (Αποσφράγισης & Ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού, για την προμήθεια χρωμάτων διαγράμμισης επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
7.Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών και προμηθειών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
8.Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια στεγάστρου περιοχής Ασπραγγέλων», προϋπολογισμού 24.800,00 € με ΦΠΑ.1.Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια κατασκευαστικών υλικών για τις ανάγκες της υπηρεσίας», προϋπολογισμού 21.000,00 € με ΦΠΑ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Νέες αλλαγές στο κυνήγι

Τι ισχύει πλέον για την πέρδικα, την ασπρομέτωπη χήνα και το αγριογούρουνο

Οριστικοποιήθηκε και  υπεγράφη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι.
Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στη διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Σε σχέση με τις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής, ελήφθη υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, καθώς επίσης και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών.
Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας, ενώ απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού.
Τέλος, συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στο Δάσος της Στροφυλλιάς.

Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά (342) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ο εντοπισμός τους είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης - εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών 

Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά (342) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.


Ο εντοπισμός των φυτειών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης - εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε χθες (10-08-2016) το πρωί, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία (222) και (120) δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους από (0,24) έως και (2,13) μέτρων.
Επιπλέον, στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.

Άρτα: Συνελήφθησαν εννέα άτομα, για απόπειρα κλοπής από χώρο ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (10-08-2016) το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εννέα άτομα, επτά ημεδαποί Ρομά (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 56 ετών) καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, όταν οι δράστες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς, να επιχειρούν από κοινού να αφαιρέσουν παλαιά αντικείμενα και σίδερα ( scrap ) από χώρο ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Άρτας, ενώ όπως διαπιστώθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα είχαν μεταφορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Το παραπάνω Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και τα κλοπιμαία που βρέθηκαν σε αυτό κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο 5ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης

Οι δράστες επέβαιναν σε λεωφορείο ενώ στις αποσκευές τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12.100- γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (10-08-2016) το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν στις αποσκευές τους, έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12.100) γραμμάριων.
Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό (800) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της φετινής ημερίδας την Κυριακή 7 Αυγούστου, στα Κτίσματα


Αθήναι, 8 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της φετινής ημερίδας Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στα Κτίσματα, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κτισμάτων και Νεοχωρίου Πωγωνίου, το Δήμο Πωγωνίου, την Τοπική Κοινότητα Κτισμάτων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Ηπείρου. Προηγήθηκε η πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του χωριού, οποίος είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρίου κυρίου Ανδρέα, την οποία παρακολούθησαν, εκτός από τους συνέδρους και τους κατοίκους του χωριού, και παιδιά από το παράρτημα της "Κιβωτού του Κόσμου" στην Πωγωνιανή. 
      Η εκδήλωση περιλάμβανε δυο μέρη. Το πρώτο αφορούσε τα εγκαίνια του νέου εξοπλισμού του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006, και την παρουσίαση της Ομάδας Πολυφωνικού Τραγουδιού που δημιούργησε ο Δήμος Πωγωνίου. Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του βουλευτή Ιωαννίνων κυρίου Ιωάννη Στέφου και του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Κτισμάτων κυρίου Ιωάννη Τσιάβου, το λόγο έλαβε το Δήμαρχος Πωγωνίου κύριος Κώστας Καψάλης, ο οποίος μίλησε για το ρόλο και τη σημασία του συγκεκριμένου κτιρίου σε σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι και τη μουσική παράδοση του Πωγωνίου γενικότερα, αλλά και τις δραστηριότητες της νεοσύστατης Ομάδας Πολυφωνικού Τραγουδιού του Δήμου.
       Στη συνέχεια, ο συνταξιούχος δάσκαλος και επί σειρά ετών πρόεδρος της τέως Κοινότητας Κτισμάτων κύριος Γεώργιος Παππάς ανέπτυξε την προέλευση, την ιστορία και την εξέλιξη του ηπειρώτικού πολυφωνικού τραγουδιού, τους κινδύνους που το απειλούν καθώς και τις προσπάθειες για την ανάδειξή του. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με πλούσιο αρχειακό υλικό. Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Πανεπιστημιακού κυρίου Μπάρκα από το Αργυρόκαστρο για την προσπάθεια της γειτονικής χώρας να παρουσιάσει το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι ως αποκλειστικό στοιχείο της δικής της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάγκη να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού UNESCO (2005), ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με την ερμηνεία πολυφωνικών τραγουδιών τόσο από παραδοσιακό πολυφωνικό συγκρότημα των Κτισμάτων όσο και από τη νεοσύστατη ομάδα πολυφωνικού τραγουδιού που ιδρύθηκε πρόσφατα από το Δήμο Πωγωνίου.
     Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κύριος Γρηγόρης Άρμπυρος έκλεισε τις εργασίες του πρώτου μέρους αναφερόμενος στην ιστορία του κτιρίου του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού και  διευκρίνισε ότι σήμερα εγκαινιάζουμε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Εν συνεχεία διεκτραγώδησε την οικτρή κατάσταση της Επαρχίας μας από πλευράς ασφάλειας και αστυνόμευσης. Γενικότερα, κατήγγειλε διαχρονικά όλους τους υπουργούς Δημοσίας Τάξεως και Αμύνης μέχρι και σήμερα για την αθέτηση των υποσχέσεων των για την επαναφορά των συνοριοφυλάκων στην αρχική αριθμητική σύνθεση και επαναλειτουργία των σταθμών συνοριοφύλαξης που έκλεισαν. Επίσης και την υπόσχεση του νυν Υπουργού Αμύνης για την επάνδρωση των φυλακίων στρατού της παραμεθόριας περιοχής. Εν συνεχεία εισήγαγε τους συνέδρους  στο δεύτερο μέρος κάνοντας λόγο για το μείζον θέμα της ασφάλειας της ευαίσθητης παραμεθόριας επαρχίας Πωγωνίου και την  επείγουσα ανάγκη στελέχωσης  της με προσωπικό και κατάλληλα μέσα. Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ήταν η σειρά του κεντρικού ομιλητή, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας και γεωλόγου κυρίου Στέλιου Λιάγκου να παρουσιάσει τα βασικά προβλήματα που απομένουν στο οδικό δίκτυο του Πωγωνίου, τα οποία είναι η επέκταση της Ιόνιας Οδού προς Κακκαβιά και η ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού από το Χάνι Δελβινάκι ως το Σουλόπουλο Ιωαννίνων και ειδικά το τμήμα της στη θέση "Αρμύρες", το οποίο υποφέρει από συνεχείς κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα κάποια χωριά του Δήμου Πωγωνίου να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στην έδρα του Δήμου ή ακόμα και να παραμένουν πρακτικά αποκλεισμένα. Για το σημείο αυτό μάλιστα έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης εκπόνησης ειδικής γεωλογικής μελέτης.
      Ενδιαφέρουσες ήταν οι παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας για όσα έγιναν γύρω από το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών, στον οποίο ο Πρόεδρος ανταπάντησε ότι δεν ικανοποιεί ο απολογισμός του έργου αυτού και έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστές οι προτάσεις της Ομοσπονδίας που θα υποβάλλει στα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αμύνης με τα πορίσματα του παρόντος συνεδρίου,  του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κυρίου Οδυσσέα Πότση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Πωγωνίου, του τέως Βουλευτή Ιωαννίνων και επί σειρά ετών Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.  κυρίου Σταύρου Καλογιάννη για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου και του προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κύριου Δόση, ο οποίος έκανε πρόταση για Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο. Παράλληλα, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Στέφος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τοποθετήθηκε γύρω από τα θέματα του συνεδρίου, δεσμεύτηκε με παρέμβασή του να στηρίξει τη διεκδίκηση της ηπειρώτικης ταυτότητας του πολυφωνικού τραγουδιού και να δοθεί σύντομα οριστική απάντηση στο Δήμο Πωγωνίου για το θέμα του Μουσείου Καλπακίου.
          Χαιρετισμούς απεύθυναν επιπλέον ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Αμερικής κύριος Μιχάλης Σέρβος, ο κύριος Ελευθέριος Γείτονας, ιδρυτής και διευθυντής των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κτισμάτων κ. Χρήστος Μάτσιας και ο Κώστας Μάτσιας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νικόλαος Γαλίτσης, Στυλιανός Κουκουλάρης και Αναστάσιος Γιούνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Μάτσιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, πρόεδροι και εκπρόσωποι Αδελφοτήτων και φορέων της επαρχίας μας αλλά και πλήθος κόσμου. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, τοπικοί παραγωγοί αγροτικών προϊόντων του Δήμου Πωγωνίου αλλά και τα εργαστήρια της "Κιβωτού του Κόσμου" παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο κοινό. Οι εργασίες της ημερίδας έκλεισαν με τη  βράβευση  της πωγωνήσιας αγωνίστριας, ιδρύτριας και προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ηπείρου κυρίας Εύας Χαλατσά από την Αγία Μαρίνα. Κατόπιν, η φιλοξενούσα Αδελφότητα παρέθεσε προς τιμήν των προσκεκλημένων το καθιερωμένο νηστίσιμο γεύμα.



Εκ της Γραμματείας

Τέλος και η προσωρινή σύνταξη, όσοι χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ

Ούτε την «κουρεμένη» έως 38% (μετά την ισχύ του νέου ασφαλιστικού) προσωρινή σύνταξη δεν θα μπορούν να λάβουν όσοι χρωστούν στον ΟΑΕΕ πάνω από 20.000 ευρώ (15.000 ευρώ κύρια οφειλή + 5.000 ευρώ προσαυξήσεις) ακόμη κι αν έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Το «απαγορευτικό» βάζει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ για τις προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά της νέας προσωρινής σύνταξης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο προσωρινή σύνταξη δικαιούνται όσοι έχουν οφειλή μόνο από αναγνώριση πλασματικών χρόνων και εφόσον εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης (η εξαγορά του χρόνου θα γίνεται τμηματικά με παρακράτηση του σχετικού ποσού από τη σύνταξη του δικαιούχου).
Τα ποσά
Η προσωρινή σύνταξη θα κυμαίνεται από 384 ευρώ έως 768 ευρώ για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας. Σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης τα ποσά μειώνονται κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης. 

Έρχεται η «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ, από την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ΕΝΦΙΑ σε λίγες ημέρες καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Αυγούστου θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά στους ατομικούς λογαριασμούς στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά με τα ποσά του φόρου.
Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις με την πρώτη να ξεκινά από τα τέλη Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση της πληρωμής να γίνεται τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ο συνολικός λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι και εννέα στα δέκα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν περίπου τον ίδιο φόρο με την περσινή χρονιά.

Βήσσανη Πωγωνίου: Συναυλία με τον Χρήστο Ζώτο και τον Βασίλη Κώστα, το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 21:30

Συναυλία με τον Χρήστο Ζώτο και τον Βασίλη Κώστα, το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 21:30 στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Ανταπάντηση του πρώην Δημάρχου Δελβινακίου κ. Θανάση Μποζιάρη στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

Θα δώσω μιαν ανταπάντηση στο Δήμαρχο Πωγωνίου και δεν επιθυμώ να επανέλθω.
      Τον ευχαριστώ που με την απάντησή του επιβεβαίωσε ό,τι υποπτεύτηκα και κατέγραψα με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία στο αριθμ. 2 ενημερωτικό μου.
     Το ήθος και η συμπεριφορά του καθενός ορίζονται κυρίως από τα έργα και τις ημέρες του. Και θα πρέπει να εξηγήσει ο Δήμαρχός μας με τι είδους λογική μπορεί να θεωρεί ότι η κριτική που ασκούμε για τα έργα του και τις δικές του ημέρες «προσβάλλει» τους ... συνδημότες μας; Τόσον αλαζονική και καθεστωτική (αν μη τι άλλο) αντίληψη έχει;
    Και πώς γίνεται ο Δήμαρχος (με την επίκληση μάλιστα «λαθών») να υποτάσσεται πειθήνια σε αποφάσεις άλλων για το ποια εκδήλωση θα γίνει και ποια θα καταργηθεί, ποιος θα μιλήσει και ποιος όχι, ποιος θα προσκληθεί και ποιος δεν θα προσκληθεί (και τούτο ασχέτως αν μου είναι και προκλητικά ακατανόητη η γνώμη του ότι έστω και απρόσκλητος θα έπρεπε να παραστώ και σε νέα εγκαίνια παρότι αυτά και καθόλα είχαν ήδη γίνει από τον πρώην Δήμο Δελβινακίου!..);
    Φοβάμαι όμως για τη συνέχεια μήπως το Κέντρο Πολυφωνίας Κτισμάτων, αν έχει ακόμη μία 6/χρονη εγκατάλειψη από το Δήμο μας, δεν θα αντέξει τότε και …άλλα εγκαίνια!
    Τέλος, για «την τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει βάλει το Δήμο Πωγωνίου», την οποία βλέπει ο Δήμαρχός μας, «Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου»…

Θανάσης Μποζιάρης
πρώην Δήμαρχος
πρώην Δήμου Δελβινακίου

ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοτική βραδιά, το Σάββατο 13 Αυγούστου

Δημοτική βραδιά, το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η ΑΕΔ Πωγωνάτος διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τετάρτη 17 Αυγούστου

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος  διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτή καλαμποκιού 2016, το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει «Γιορτή καλαμποκιού 2015», τo Σάββατο 13 Αυγούστου με το συγκρότημα του Δάμου Ναπολέων.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει γλέντι, την Πέμπτη 11 Αυγούστου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 στο γλέντι που διοργανώνει στην πλατεία του χωριού μας.
Ελάτε να γλεντήσουμε με την ορχήστρα του Νίκου Τάσση.
Στο τραγούδι η Παγώνα Αθανασίου και ο Θοδωρής Ευαγγέλου.

Την βραδιά θα ανοίξουν τα χορευτικά του Χωριού μας!!!

Περιφέρεια Ηπείρου: Ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» των Σχεδίων Ασφάλειας Νερού των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας

Με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξης», τρεις πράξεις που αφορούν αντίστοιχα την Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού των Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.
Η υλοποίηση των εν λόγω σχεδίων είναι από τα μέτρα που προβλέπονται από το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, σύμφωνα με την Οδηγία 98/83/ΕΚ περί πόσιμου νερού στην Ελλάδα.
Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού στοχεύουν στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών -ειδικά στην πηγή του-, σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.
Οι προϋπολογισμοί των πράξεων  έχουν ως  εξής:
Σχέδιο ΔΕΥΑ Άρτας: συνολικό κόστος 222.69,33 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 179,410.75 €.
Σχέδιο ΔΕΥΑ Πρέβεζας: συνολικό κόστος  155.178,25 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 125.143,75 €.
Σχέδιο ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: συνολικό κόστος 256.741,94 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 207.049,95 €.
Φορείς υλοποίησης είναι οι αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α.
  
 ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr