Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Τα ονόματα των "υποψηφίων" στην Ήπειρο

Οι αιτήσεις για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κατατέθηκαν μέχρι χτες που έληγε η προθεσμία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
Από αυτούς θα επιλεγούν εκείνοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μαζί με τους νυν βουλευτές στις προσεχείς εκλογές στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.
Νομός Άρτας
1. Καραμπίνα Εύη, 2. Μίχου Χριστόφορος, 3. Παπαβασιλείου Γιώργος, 4. Παπαδημητρίου Ευάγγελος, 5. Παπαδημητρίου Ντίνος, 6. Σίμου Τασούλα, 7. Στύλιος Γιώργος, 8. Τσιρογιάννης Χρήστος
Νομός Ιωαννίνων
1. Γιώργος Εμμανουηλίδης, 2. Κώστας Χαραλαμπόπουλος, 3. Βασίλη Τσαλιαμάνη, 4. Παντελή Κολόκα, 5. Φίλιππου Σιάκκα, 6. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, 7. Στέλιου Λέυκοβιτς, 8. Γιούλας Μητροκώστα και 9. Γιώργου Γοργόλη.
Νομος Θεσπρωτίας
1. Γεωργόπουλος Γιάννης, 2. Γιόγιακας Βασίλης 3. Κάτσιος Νίκος 4. Κιάμος Μάκης, 5. Μπέζας Αντώνης, 6. Μπέσης Κώστας
Νομός Πρέβεζας
1. Στέργιος Γιαννάκης, 2. Λάμπρος Πρέντζας, 3. Ξώνα Γεωργία
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό ξεκινά την παροχή πέντε νέων ψηφιακών υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες αυτές αφορούν:

Υποβολή αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012.
Εκτύπωση επικυρωμένων από το ΥπΑΑΤ βεβαιώσεων εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και κατά κύριο Επάγγελμα Αγρότη.
Εκτύπωση βεβαίωσης του ποσού των αγροτικών επιδοτήσεων για το Έτος 2011.
Εκτύπωση συνοπτικής Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2011.
Προβολή στατιστικών στοιχείων σχετικά με το φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο που έχει δηλωθεί στις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2010 (τα στοιχεία δίνονται ανά Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Καλλιέργεια, Ποικιλία, Είδος Ζώου και Επιλέξιμη Έκταση).
Το σύνολο των υπηρεσιών παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr ) με κλειδιά πρόσβασης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ή τα τέσσερα τελευταία ψηφία ΑΔΤ που έχει δηλωθεί στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2010. Σύντομα τα μόνα κλειδιά πρόσβασης σε όλες τις ψηφιακές διαδικτυακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ.
Τονίζεται ότι το σύνολο των νέων προσφερόμενων υπηρεσιών έχει αναπτυχθεί από την Δ/ση Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οποιοδήποτε λειτουργικό πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό και η οποιαδήποτε πρόταση για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών ή παροχής νέων θα είναι ευπρόσδεκτη μέσω των εντύπων του συνδέσμου http://www.opekepe.gr/entypo_erwthmata.asp
Κλείνοντας σημειώνεται για μια ακόμη φορά ότι η καταληκτική προθεσμία λήψης κωδικού διαδικτυακής κατάθεσης Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012 είναι η 19/3/2012. Σημειώνεται ότι για την φετινή χρονιά δεν θα γίνει αποστολή προ-εκτυπωμένων αιτήσεων και καλούνται όλοι όσοι υπέβαλαν την προηγούμενη χρονιά Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ να λάβουν κωδικό. Για αυτή την κατηγορία των δικαιούχων η καταληκτική ημερομηνία λήψης κωδικού πρόσβασης και υποβολής αίτησης είναι η 30/4/2012.

Εκτοξεύθηκε η τιμή της βενζίνης

Σενάρια ότι το καλοκαίρι σταθεροποιείται στα 2 ευρώ!

Την ίδια ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και οι τιμές βασικών προϊόντων μένουν ανυποχώρητες με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 2%, η βενζίνη τραβά την… ανηφόρα.
Κι αυτό γιατί, ο μέσος όρος της τιμής του λίτρου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων φτάνει και κάποιες φορές ξεπερνά το 1,85 ευρώ, ενώ στην επαρχία υπάρχουν περιπτώσεις πρατηρίων βενζίνης που την πουλάνε προς δύο ευρώ το λίτρο.
Και το θέμα που προκύπτει είναι ότι μπορεί να υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο τα φθηνά πρατήρια αλλά κάποιες φορές, ίσως και τις περισσότερες, να μην εξυπηρετούν τους καταναλωτές, οι οποίοι απέχουν από εκείνα αρκετή ώρα.
Πόσο μάλλον για τους οδηγούς που μένουν σε νησιά και στην επαρχία!
Εκεί, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα πρατήρια πάει… περίπατο και οι τιμές κυριολεκτικά «πετάνε»!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο φόρος καυσίμου φτάνει το 1,1 ευρώ σε κάθε λίτρο, ενώ είναι σημαντικό ότι στην τιμή των καυσίμων πατάνε οι τιμές εκατοντάδων χιλιάδων προϊόντων, από τρόφιμα, μέχρι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Κι έτσι φτάνουν στον καταναλωτή τα προϊόντα υπερτιμημένα…
Όλα αυτά τη στιγμή που, από τον επόμενο χειμώνα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εξισωθεί όπως όλα δείχνουν με την τιμή του πετρελαίου κίνησης, πράγμα που, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, σημαίνει τιμή ανά λίτρο κοντά στο 1,5 ευρώ.
Διπλός λοιπόν είναι ο πονοκέφαλος για τους πολίτες καθώς αν επαληθευθούν τα σενάρια που θέλουν το καλοκαίρι η τιμή της βενζίνης να σταθεροποιείται στα δύο ευρώ, τότε τα περισσότερα αυτοκίνητα θα παραμένουν ακινητοποιημένα.
Και το χειμώνα πολλοί δεν θα έχουν ούτε χρήματα για πετρέλαιο, κάτι που άρχισε να ισχύει από φέτος.

ΜΕΤΣΟΒΟ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μικρά Γοτίστα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Μικρά Γοτίστα Μετσόβου από τις 14:50 το μεσημέρι.
Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε περιοχή με ξερόχορτα, ενώ στο σημείο έσπευσαν,  δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες που επιχειρούν την κατάσβεσή της.

Διάκριση για την Ζοίνος Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα η πρώτη εφαρμογή της Εθνικής Διαδικασίας επιλογής των Κρασιών Πρεσβευτών. Σε αυτή υποβλήθηκαν 250 υποψηφιότητες κρασιών από όλη την Ελλάδα ενταγμένες σε 10 κατηγορίες .
Η αξιολόγηση - επιλογή των Κρασιών Πρεσβευτών έγινε από 10 Ομάδες Κριτών, των 4 ατόμων εκάστη. Η τελική ανάδειξη έγινε με απόφαση του Οργάνου Διαχείρισης της Εθνικής Οινικής Οντότητας, με βάση τις αξιολογήσεις των Κριτών.
Στην κατηγορία « Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες» με καθολική αποδοχή Πρεσβευτής αναδείχτηκε το Ζίτσα Ημιαφρώδες 2011 της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ.
Τα Κρασιά- Πρεσβευτές είναι οι «γευστικοί» εκπρόσωποι των New Wines of Greece, στις generic δράσεις στις διεθνείς αγορές.
Η αξιοποίησή τους αρχίζει άμεσα:
Στη διάρκεια της έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των Κρασιών Πρεσβευτών στους ξένους επισκέπτες (αγοραστές, δημοσιογράφοι κ.λ.π.).
Να σημειωθεί ότι το Ζίτσα Ημιαφρώδες καλείται για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια να εκπροσώπησει την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές μετά την επάξια εκπροσώπηση στην παγκόσμια παρουσίαση των αφρωδών και ημιαφρωδών κρασιών στην Βερόνα της Ιταλίας.
Η συνεχής προσπάθεια με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ με στόχο την ανάδειξη της εξεταστικής ελληνικής ποικιλίας ΝΤΕΜΠΙΝΑ έφερε αυτή την εξαιρετική διάκριση που μπορεί να θεωρηθεί ίσως η σημαντικότερη που έχει αποσπάσει διαχρονικά ο Ηπειρωτικός αμπελώνας.
Η διάκριση αυτή δημιουργεί προοπτικές καταξίωσης του Ηπειρώτικου αμπελώνα στις διεθνείς αγορές.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ για την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου

Περιφερειακή σύσκεψη με αντικείμενο την προβολή και την τόνωση του τουρισμού στην Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Τ. και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κ. Γ. Κολέτσα.
Κοινή συνισταμένη ήταν η αναγκαιότητα συντονισμού όλων των φορέων, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Απαιτείται ενιαία στρατηγική, ενιαίος φορέας, με ομπρέλα την Περιφέρεια» ήταν η καταληκτική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ..
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος σήμερα είναι να διατηρηθεί κατά το δυνατόν αλώβητη η Ήπειρος από την οικονομική κρίση, να κρατήσει σε πρώτη φάση τον ίδιο αριθμό διανυκτερεύσεων και σταδιακά να τις αυξήσει.
Αναφέρθηκε στην αναζήτηση νέων τουριστικών αγορών ενώ έθεσε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα εστίασε στην κατάργηση της Εργατικής Εστίας, η οποία όπως είπε «εκτός των άλλων, θα οδηγήσει σε κατάρρευση δεκάδες τουριστικές μονάδες της Ηπείρου και θα προκαλέσει νέο κύμα ανέργων», ζητώντας την παρέμβαση του ΕΟΤ, ώστε αν δεν καταστεί δυνατή η διατήρησή της, τουλάχιστον να συνεχιστεί μέσω άλλου φορέα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που υλοποιούσε.
Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ήταν το κόστος θέρμανσης των τουριστικών μονάδων της Ηπείρου και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές. «Ο χειμώνας είναι βαρύς και η επιβάρυνσή τους είναι πολύ μεγάλη από τη χρήση πετρελαίου. Αν δεν ληφθεί μέριμνα θα έχουμε νέα λουκέτα, περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και φυγή τουριστών προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Πρέπει λοιπόν σε πρώτο στάδιο να ληφθούν μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους και τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού», είπε, ενώ συνεχίζοντας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή για την προσέλκυση μαθητικών εκδρομών για περιβαλλοντική εκπαίδευση από την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης συμπλήρωσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και για προσέλκυση εκδρομών από ΚΑΠΗ, άλλους συλλογικούς φορείς και τη διοργάνωση συνεδρίων, για τα οποία ζήτησε και τη συμβολή του Ε.Ο.Τ.
Τέλος αναφέρθηκε και στα έργα που σχεδιάζονται ή εκτελούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές για την ύδρευση και την αποχέτευση, αλλά και για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα.
«Η Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί την ομπρέλα για τις εκθέσεις και την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου. Πρωταγωνιστές όμως είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν και ζουν τον τουρισμό» κατέληξε.
Στη σύσκεψη παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας, Θανάσης Οικονόμου και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου από τους Νομούς της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: 298,6 εκατ. ευρώ τα φέσια στη αγορά

Σε 298,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν το πρώτο δίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έφτασαν τα 41,1 εκατ ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας».

Οι ακάλυπτες επιταγές το Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 14,38% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011, αλλά αυξήθηκαν κατά 9,21% ως προς τα ποσά, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές του Φεβρουαρίου, μειώθηκαν κατά 17,21% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, και αυξήθηκαν 1,52% σε σχέση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αναφορικά με την αξία που αντιπροσωπεύουν.

ΝΔ: Επιστροφή για πέντε

Επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία οι πέντε βουλευτές που είχαν ψηφίσει «ναι» στους εφαρμοστικούς νόμους.
Πρόκειται για τους Μ. Κεφαλογιάννη, Α. Δερμεντζόπουλο, Ζ. Τζηκαλάγια, Θ. Λεονταρίδη και Αν. Καρυπίδη.

Λήγει σήμερα Παρασκευή η απογραφή για προνοιακά επιδόματα

Αν και η προθεσμία για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων λήγει σήμερα, Παρασκευή, χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 - 40.000 άτομα από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου, είτε διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, λένε με νόημα παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ενώ προσθέτουν ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και μετά την απογραφή.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

Public Issue: Βουλή εννιά κομμάτων

Εικόνα κατακερματισμού, αλλά και πολυκομματικής Βουλής δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής».
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων πρώτη έρχεται η ΝΔ με 25%, ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 15,5%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ με 11,5%, ΠΑΣΟΚ με 11%, την «έκπληξη» κάνει το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμμένου που συγκεντρώνει 6,5%, ακολουθεί ΛΑΟΣ με 4%, Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5% και Χρυσή Αυγή με 3%.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συγκεντρώνουν 36%.
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Φ. Κουβέλης με 54%, ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 37 %, Α. Σαμαράς με 30%, Β. Βενιζέλος 28%, Α. Παπαρηγα 26%, Ντ. Μπακογιάννη με 19% και ισοβαθμεί με τον Γ. Καρατζαφέρη που επίσης συγκεντρώνει 19% και τελευταίος ο Γ. Παπανδρέου με 10%.
Σχετικά με τη δημοτικότητα των κομμάτων, πιο δημοφιλές κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 35% θετικές ψήφους, δεύτερο έρχεται το ΚΚΕ με 28%, τρίτη η ΝΔ με 25%, ΛΑΟΣ με 17% και ΠΑΣΟΚ με 13%.