Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ για την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου

Περιφερειακή σύσκεψη με αντικείμενο την προβολή και την τόνωση του τουρισμού στην Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Τ. και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κ. Γ. Κολέτσα.
Κοινή συνισταμένη ήταν η αναγκαιότητα συντονισμού όλων των φορέων, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Απαιτείται ενιαία στρατηγική, ενιαίος φορέας, με ομπρέλα την Περιφέρεια» ήταν η καταληκτική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ..
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος σήμερα είναι να διατηρηθεί κατά το δυνατόν αλώβητη η Ήπειρος από την οικονομική κρίση, να κρατήσει σε πρώτη φάση τον ίδιο αριθμό διανυκτερεύσεων και σταδιακά να τις αυξήσει.
Αναφέρθηκε στην αναζήτηση νέων τουριστικών αγορών ενώ έθεσε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα εστίασε στην κατάργηση της Εργατικής Εστίας, η οποία όπως είπε «εκτός των άλλων, θα οδηγήσει σε κατάρρευση δεκάδες τουριστικές μονάδες της Ηπείρου και θα προκαλέσει νέο κύμα ανέργων», ζητώντας την παρέμβαση του ΕΟΤ, ώστε αν δεν καταστεί δυνατή η διατήρησή της, τουλάχιστον να συνεχιστεί μέσω άλλου φορέα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που υλοποιούσε.
Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ήταν το κόστος θέρμανσης των τουριστικών μονάδων της Ηπείρου και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές. «Ο χειμώνας είναι βαρύς και η επιβάρυνσή τους είναι πολύ μεγάλη από τη χρήση πετρελαίου. Αν δεν ληφθεί μέριμνα θα έχουμε νέα λουκέτα, περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και φυγή τουριστών προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Πρέπει λοιπόν σε πρώτο στάδιο να ληφθούν μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους και τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού», είπε, ενώ συνεχίζοντας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή για την προσέλκυση μαθητικών εκδρομών για περιβαλλοντική εκπαίδευση από την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης συμπλήρωσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και για προσέλκυση εκδρομών από ΚΑΠΗ, άλλους συλλογικούς φορείς και τη διοργάνωση συνεδρίων, για τα οποία ζήτησε και τη συμβολή του Ε.Ο.Τ.
Τέλος αναφέρθηκε και στα έργα που σχεδιάζονται ή εκτελούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές για την ύδρευση και την αποχέτευση, αλλά και για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα.
«Η Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί την ομπρέλα για τις εκθέσεις και την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου. Πρωταγωνιστές όμως είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν και ζουν τον τουρισμό» κατέληξε.
Στη σύσκεψη παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας, Θανάσης Οικονόμου και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου από τους Νομούς της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/