Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ένας 48χρονος για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας κατασχέθηκαν 217 κιλά χασίς,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ συνελήφθη, ένας 48χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα αυτοκίνητο, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 48χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 188 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 217,6 κιλών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτρια του οχήματος είναι υπήκοος Ουκρανίας, η οποία και αναζητείται.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

«Εκπτώσεις» στο χαράτσι των ακινήτων μπροστά στην γενική κατακραυγή διαρρέει η κυβέρνηση

Τι προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Μικρότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με μείωση των συντελεστών στο ειδικό τέλος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και 20% και με οροφή τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στις τιμές ζώνης, προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».
Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παραδοθεί εντός των προσεχών ημερών στον πρωθυπουργό ώστε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης σε μικρά και μεσαία ακίνητα, που θα προέλθει από το συνδυασμό της μείωσης, τόσο των συντελεστών παλαιότητας, όσο και των τιμών ζώνης των ακινήτων.
Προωθείται, επίσης, χαλάρωση των κριτηρίων, προκειμένου να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και πολύτεκνοι.
Με βάση το σχέδιο, προβλέπεται, συν τοις άλλοις, παροχή εκπτώσεων, ανάλογα με τους συντελεστές παλαιότητας.
Οι μειώσεις στο ειδικό τέλος θα κυμαίνονται από 0,60 ευρώ, μέχρι 1,60 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η κάθε κατοικία.

EOZ στο Πωγώνι

Με αφορμή την επιστολή του κ. Τσαβίδη που δημοσιεύσατε το Σάββατο 23 Μαρτίου, θα ήθελα να επισημάνω την παραπληροφόρηση που κάνει ο κ. Τσαβίδης, σχετικά με δήθεν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου, για την δημιουργία ΕΟΖ στην περιοχή μας και μάλιστα μας κατηγορεί για επιπολαιότητα. 
κ. Τσαβίδη, επιπόλαιοι είναι αυτοί που τα γράφουν αυτά, χωρίς να γνωρίζουν και εάν δεν γνωρίζουν ας ρωτήσουν να μάθουν τι, πότε και ποιος. 
Σε κάθε περίπτωση και αφού δεν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε και να μάθετε έγκυρα, σας πληροφορώ πως ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει τέτοια απόφαση (για την δημιουργία, το τονίζω, ΕΟΖ στην περιοχή μας) και μάλιστα με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως λέτε.
Πάντως θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μας πείτε τις ¨καλές¨ και σίγουρες και χωρίς επιπολαιότητα, πηγές σας.

 Εάν χρειαστεί θα επανέλθω !

 Μάγκος Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τη νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας δήλωσε:
 «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση», είπε ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας. «Χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποδυναμώνεται η διπλωματική ικανότητα της χώρας μας. Αναλαμβάνετε σε μία δύσκολη περίοδο συγκρούσεων, πολιτικών, γεωστρατηγικών και ενεργειακών και αποτελείτε εγγύηση της διασφάλισης των συμφερόντων μας», είπε. 

ΚΑΠΑ Research: Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Σε έρευνα της εταιρείας ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 26,6%
ΝΔ: 25,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  13%
ΠΑΣΟΚ: 8,8%
ΚΚΕ: 6,4%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  4,8%
Άλλο κόμμα: 7%
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από ποσοστό 44,1% ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα.
Ποσοστό 23,1% απορρίπτουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη:
ΣΥΡΙΖΑ: 17,3%
ΝΔ: 17%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  7,9%
ΠΑΣΟΚ: 6%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  4,2%
ΚΚΕ: 3,7%
Οικολόγοι Πράσινοι:1,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,8%
ΝΔ: 25,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  11,7%
ΠΑΣΟΚ: 9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  6,3%
ΚΚΕ: 5,5%
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.

Αγνή Σμπόνια και ΕΟΖ

Γράφει ο Τσαβίδης Γεώργιος

Με αφορμή την δήλωση της κυρίας Αγνής Σμπόνια  κατά των φυλετικών διακρίσεων που δημοσιεύσατε στις 21-03-13 , θέλω να επισημάνω στην εν λόγω κυρία , ότι χωρίς να παραγνωρίζω την σοβαρότητα του θέματος ,  υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία γενικότερα και ειδικότερα όπως π.χ. η επαπειλούμενη δημιουργία ΕΟΖ στο Πωγώνι που τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου με ελάχιστες εξαιρέσεις , με τέτοια επιπολαιότητα αποφάσισαν.
Ας πάρει η λαλίστατη κυρία , θέση μαζί και το κόμμα που εκπροσωπεί για ένα θέμα που κατά γενική ομολογία , θα είναι καταστροφικό για την περιοχή μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου

Ενώ η κρίση της Κύπρου κορυφώνεται, το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην υλοποίηση των εξαγγελιών του για δέσμευση καταθέσεων απέναντι σε εκείνους που έχουν οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες καταθετών – οφειλετών του Δημοσίου, από τους λογαριασμούς τους έχουν αρχίσει να αφαιρούνται ποσά ή μέρος ποσών τα οποία οφείλουν προς την Εφορία. Το Δημόσιο παρεμβαίνει έτσι σε λογαριασμούς που συνδυάζονται με ΑΦΜ οφειλετών για να προχωρήσει στην κατάσχεση κεφαλαίων που θα καλύψουν απαιτήσεις του από όσους έχουν καθυστερήσει να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ή δεν έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις.
Η κίνηση αυτή δείχνει την αυστηρότητα με την οποία προτίθεται να κινηθεί το ελληνικό κράτος για να ενισχύσει τις αποκλίσεις των εσόδων από εδώ και στο εξής, οδηγώντας παράλληλα, πλήθος οφειλετών να αναγκαστούν να προβούν στις ρυθμίσεις, τις οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απέφυγαν μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις Π.Ε. της Ηπείρου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
- στα Ιωάννινα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης,
- στην Πρέβεζα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Μπούσιος,
- στην Άρτα, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, και
- στην Ηγουμενίτσα, ο Ειδικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Τριάντης.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Βρέθηκαν 172 κιλά χασίς

Το απόγευμα της Πέμπτης στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, σε αγροτική περιοχή πλησίον της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν (172.255) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.      
Ενεργείται προανάκριση.

Παρουσία του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου 2013 των Ελληνικών Γεωπάρκων προβάλλοντας τα τέσσερα Ελληνικά Γεωπάρκα στην παγκόσμια τουριστική αγορά ως γεωτουριστικούς προορισμούς ποιότητας υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η παρουσίαση οργανώθηκε από το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων υπό την καθοδήγηση του Μουσείου του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μαζί με το οποίο εκπροσωπήθηκαν μέσα από πόστερς, φυλλάδια και άλλα εκθέματα, το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου, το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη και το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Περίπτερο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, μέλος του οποίου είναι και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου, αναδείχθηκε ως το 3ο καλύτερο περίπτερο των Μη Κυβερνητικών –Μη-Κερδοσκοπικών Εκθετών της συγκεκριμένης έκθεσης.
Η τελετή παράδοσης του βραβείου έγινε παρουσία πολύ κόσμου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν αρκετοί υπουργοί και πολλοί εθνικοί ανταποκριτές τουρισμού και ΜΜΕ από διάφορες χώρες.

Δρίσκος Ιωαννίνων: Λήστεψαν 77χρονη


Το βράδυ της Πέμπτης στο Δρίσκο Ιωαννίνων, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία 77χρονης ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα. Οι δράστες αναζητούνται.