Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Δήλωση υποψηφιότητας της Σοφίας Τζαρούχη υποψήφιας βουλευτή Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων


Η απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. και αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο νίκης του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων, αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Νιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και να τον διαβεβαιώσω ότι δεσμεύομαι να προσφέρω στον τόπο και τη χώρα με έργα και όχι με λόγια!
 Η πολύχρονη επιστημονική και εργασιακή μου διαδρομή έχει αφήσει αποτύπωμα έργου και προσφοράς στην περιοχή. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω με σχέδιο, όραμα, εμπειρία και δυναμισμό για να κερδίσουμε όχι μόνο την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου αλλά και την κρίσιμη μάχη της ελπίδας, της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης της χώρας μας.
 Στις 7 Ιουλίου δίνουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη της παράταξης, τη νίκη των πολιτών και τη νίκη της ίδιας της χώρας. Για να κάνουμε τον τόπο μας πεδίο δημιουργίας και ευκαιριών.
 Ζητώ την ψήφο των πολιτών στο Νομό Ιωαννίνων για να αγωνιστούμε και να φέρουμε το Νομό Ιωαννίνων ξανά στο προσκήνιο. Για να τον μετατρέψουμε σε πρωταγωνιστή ανάπτυξης.
 Σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα σας θέλω μαζί μου. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη και μαζί θα νικήσουμε!

«Λαϊκά μαθήματα» και καλοκαιρινή προετοιμασία μαθητών της Γ΄ Λυκείου


Στις 24 Ιουνίου ξεκινούν τα καλοκαιρινά μαθήματα και η προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις.
Η προετοιμασία αφορά μαθητές  της Γ΄ Λυκείου που θα δώσουν την επόμενη χρονιά εξετάσεις και είναι στα πλαίσια των "λαϊκών μαθημάτων".

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής οικοδομικών εργαλείων από νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Ελεούσα Άρτας


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 25χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής οικοδομικών εργαλείων από νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Ελεούσα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 25χρονος την 14/15-06-2019, αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Ελεούσα Άρτας, οικοδομικά εργαλεία.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε σε αποθήκη του δράστη μέρος των κλοπιμαίων, όπου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Επισκέψεις του Γιάννη Καραγιάννη, σε Γαλακτοκομική Σχολή, Ένωση Αγροτών, ΟΑΕΔ και Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 18/6, την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων- Ένωση Αγροτών, τον ΟΑΕΔ και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Xορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης (που έχει συνάψει γάμο το έτος 2018) της Τ.Κ.Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ » του Δήμου Πωγωνίου


Ο Πρόεδρος της  Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου ως  Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» έχοντας υπόψη:
·  Την από 20-01-1912 δημόσια διαθήκη του  Λουκά  Κόντη , ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Βήσσανη Ιωαννίνων
·  Τις διατάξεις του ν. 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολάζουσων κληρονομιών  και λοιπές διατάξεις  όπως τροποποιήθηκε και  ισχύει σήμερα
·  Τον προϋπολογισμό  έτους 2019 στον οποίο έχει εγγραφεί σχετική πίστωση 
·  Το με αρ.  1 /2019 πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βήσσανης
·   Την αρ.  16 /2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Έγκριση όρων  πρόσκλησης  χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης
Καλεί τις δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» η οποία έχει συγκεκριμένα ως εξής:   «οι τόκοι του ως είρηται κεφαλαίου θέλουσι διατίθεσθαι κατ΄έτος προς προίκησιν μιας κόρης άπορον της αυτής Κοινότητας δια κλήρου, με τη μεγίστην λεπτομέρειαν θα τίθεται εντός κληροτίδος τα ονόματα των προς γάμον ωρίμων..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου  στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 08 /08/2019 με  τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Αίτηση ενδιαφερομένου (με όλα τα στοιχεία του-διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.)
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δήμο). Απαραίτητη προϋπόθεση  οι ενδιαφερόμενες να είναι  δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικό σημειώματος έτους 2018 ( των γονέων εάν δεν υποβάλλει μόνος του ο ενδιαφερόμενος, όπως και της ενδιαφερόμενης εφόσον  υποβάλλει).
4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.  και αντίγραφο  εντύπου  Ε9 ακίνητης περιουσίας) του ιδίου του ή των γονέων εφόσον υποβάλλουν.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. 
5) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνει η ενδιαφερόμενη ότι δεν έχει προικοδοτηθεί από άλλο Νομικό πρόσωπο
6) Πιστοποιητικό απορίας-οικονομικής αδυναμίας το οποίο εκδίδεται από το Δήμο Ιωαννιτών - Δ/νση Κοινωνικής προστασίας (Αβέρωφ 6 -Ιωάννινα τηλ. 2651361393)
7) Ληξιαρχική πράξη γάμου (αφορά αυτές που έχουν συνάψει γάμο  εντός του έτους 2018)
      Η επιλογή της δικαιούχου γίνεται αρχικώς από το τοπικό συμβούλιο της Τ. Κ.Βήσσανης το οποίο μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά και προτείνει  την  δικαιούχο,  με σχετική απόφασή, μετά από κλήρωση, ,(σε περίπτωση περισσοτέρων δικαιούχων) η οποία θα γίνει δημόσιατην 11/8/2019 ημέρα Κυριακή στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης και κατά την ημέρα της διεξαγωγής κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της κάθε ενδιαφερόμενης ή μέλους της οικογένειά της. 
Κατόπιν στέλνει στην οικονομική επιτροπή ως η  διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος το πρακτικό του τοπικού συμβουλίου μαζί με  όλο το σχετικό φάκελο για την  έγκριση αυτού.
Κατόπιν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την τελική δικαιούχου θα τοιχοκολληθεί στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr) και οι υποψήφιες που απορρίφθηκαν θα μπορούν εντός προθεσμίας (10) δέκα ημερών να υποβάλλου ένσταση κατά της  σχετικής απόφασης 
Τέλος  η οικονομική επιτροπή διαβιβάζει όλο τον φάκελο μαζί με τις σχετικές αποφάσεις στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών για να ελεγχθεί η όλη διαδικασία και   εγκριθεί αρμοδίως
Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2018 είναι 3.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής-διαχειριστικής  επιτροπής του κληροδοτήματος και την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου της Τ. Κ. Βήσσανης.
   Οι υποψήφιες υποχρεούνται να υποβάλλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός της καθορισμένης προθεσμίας που αναγράφεται στην παρούσα προκύρυξη.
Παράλειψη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού εντός της καθορισμένης προθεσμίας συνεπάγεται την απόρριψη της αίτησης.
Η παρούσα θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου Πωγωνίου στο Δημοτικό Κατάστημα Καλπάκι και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου  καθώς και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.pogoni.gr   
   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653 360 117 ή 6977410159 τοπικού εκπροσώπου Βήσσανης.           

ΝΔ: Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Περιφέρεια Ηπείρου


Οι υποψήφιοι βουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Νομός Άρτας:
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    
Νομός Ιωαννίνων:
ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ   
ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ      
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       
ΤΖΑΡΟΥΧΗ ΣΟΦΙΑ     
ΤΣΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ      
Νομός Πρέβεζας:
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΟΝΤΑΞΗ  ΣΕΒΑΣΤΗ 
ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΡΑΒΑΝΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ
Νομός Θεσπρωτίας: 
ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ       
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΟΛΓΑ
ΦΙΛΗ-ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ 

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


Στις 23 Ιουνίου 2019, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10.00, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα:
Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 10.00.
Στην Πρέβεζα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 10.00.
Στην Άρτα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ώρα 10.00.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου απευθύνει πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., τους πολίτες και το αστυνομικό προσωπικό, να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δήμος Πωγωνίου: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» για το έτος 2018


Ο Πρόεδρος της  Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου ως Πρόεδρος της  Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»  έχοντας υπόψη:
· Την με αρ. 162/25-5-1903  δημόσια διαθήκη του  Αναστάσιου Δ. Ιλαρίδη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Βήσσανη Ιωαννίνων
·  Τις διατάξεις του ν.4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολάζουσων κληρονομιών  και λοιπές διατάξεις  όπως τροποποιήθηκε και  ισχύει σήμερα
·  Τον προϋπολογισμό  έτους 2019  στον οποίο έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση 
·   Το με αρ.   1 /2019 πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βήσσανης
·  Την αρ. 17 /2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Έγκριση όρων  πρόσκλησης  χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου  για το έτος 2018 από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΛΑΡΙΔΗ»
καλεί τις περισσότερο πτωχές οικογένειες  της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη  η οποία έχει  ως εξής:    «μετά το θάνατο της συζύγου μου οι τόκοι  και τα μερίσματα των πέντε μετοχών και εις τα κατατεθειμένα ποσά θα διανέμωνται καλοκαγάθως και δικαίως κάθε εξάμηνίαν πάντοτε και αματατρέπως εις τας μάλλον πτωχοτέρας οικογενείας της πατρίδας μου Βησσάνης..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις         08/08/2019  με τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Αίτηση ενδιαφερομένου   (με όλα τα στοιχεία του, διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.) 
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι  δημότες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει από κάθε οικογένεια ένα μέλος.
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2018 
4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.
5) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν  εισπράξει τέτοιου είδους οικονομική ενίσχυση  από άλλο Νομικό πρόσωπο
Η επιλογή των  δικαιούχων γίνεται αρχικώς από το τοπικό συμβούλιο της Τοπ. Κοινότητας Βήσσανης το οποίο μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά και προτείνει  τους  δικαιούχος, με σχετικό πρακτικό του.
Κατόπιν στέλνει στην οικονομική επιτροπή ως η  διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος το πρακτικό του τοπικού συμβουλίου μαζί με  όλο το σχετικό φάκελο για την  έγκριση αυτού
Κατόπιν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής με τους τελικούς δικαιούχους θα τοιχοκολληθεί στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ) και οι υποψήφιοι που απορρίφθηκαν θα μπορούν εντός προθεσμίας (10) δέκα ημερών από την τοιχοκόλληση  να υποβάλλουν ένσταση κατά της  σχετικής απόφασης  
Τέλος  η οικονομική επιτροπή διαβιβάζει όλο τον φάκελο μαζί με τις σχετικές αποφάσεις στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών για να ελεγχθεί η όλη διαδικασία και   εγκριθεί αρμοδίως
   Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2018 είναι 750,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Τοπικής κοινότητας  και της οικονομικής επιτροπής-διαχειριστικής του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»
   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653 360 117 ή 6977410159   Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βήσσανης.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υποθέσεις κλοπών καυσίμων από δίκυκλα οχήματα, που διαπράχθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας, 23, 25, 31 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Οι δράστες αφαιρούσαν τα καύσιμα, προκαλώντας φθορά στα καλώδια τροφοδοσίας καυσίμων του κινητήρα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υποθέσεις κλοπών καυσίμων από δίκυκλα οχήματα, που διαπράχθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 23, 25, 31 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και από τον τρόπο δράσης ( modus operandi ), οι δράστες αφαιρούσαν καύσιμα (βενζίνη) από δίκυκλα οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα κάτω από τις οικίες των παθόντων, προκαλώντας φθορά στα καλώδια τροφοδοσίας καυσίμων του κινητήρα.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται σε δέκα υποθέσεις κλοπών καθώς και σε δύο απόπειρες κλοπής καυσίμων από δίκυκλα μοτοποδήλατα και δίκυκλες μοτοσικλέτες, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2019 έως 07-06-2019, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κωφά παιδιά και ενήλικες μπορούν πλέον να ακούν χάρις στα επαναστατικά εμφυτεύματα ακοής


Νέα… ζωή  σε 360 εκατομμύρια πάσχοντες  από απώλεια ακοής (κωφών) προσφέρει η αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας με τα επαναστατικά εμφυτεύματα ακοής!
Κι αυτό γιατί με τα κοχλιακά  και  οστικής αγωγιμότητας εμφυτεύματα   κωφά παιδιά κι ενήλικες μπορούν πλέον να ακούν!
Αυτό ανακοινώθηκε στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ωτολογίας,  (πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία της Πολωνίας 28η  Μαΐου με 1η Ιουνίου),  όπου παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και βελτιστοποίηση των υπαρχόντων στον τομέα της ακοής.
 Επικαιροποιήθηκαν επίσης από τους ειδικούς επιστήμονες τα κριτήρια υποψηφιότητας των ατόμων (παίδων και ενηλίκων), για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων όλων των ειδών.
Το κοχλιακό καθώς και το οστικής αγωγιμότητας εμφύτευμα καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία στα  νοσοκομεία, κρατικά και ιδιωτικά, που έχουν πιστοποίηση ως κέντρα εμφυτευμάτων.
«Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα καθώς αλλάζει η ζωή 360 εκατομμυρίων πασχόντων από απώλεια ακοής αλλά και των οικογενειών τους» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το συνέδριο και συνεχίζει.
«Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναιμία αποτελεσματική λύση υψηλής απόδοσης για άτομα με σοβαρή έως βαριά νευροαισθητήρια απώλεια ακοής. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τη μουσική ή να συμμετάσχουν χωρίς πρόβλημα σε συζητήσεις ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες».