Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Tο τελειωτικό κτύπημα στις ακριτικές περιοχές...

Τα νέα φορολογικά μέτρα και το νέο ασφαλιστικό, έρχονται να δώσουν το τελειωτικό κτύπημα ιδιαίτερα στις ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας. Η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες, ήδη έχει επιφέρει τις πρώτες παρενέργειες: 
Οι μικροί αγρότες εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στο αυξημένο κόστος παραγωγής απ' την επιβολή των φόρων στα γεωργικά εφόδια, στο πετρέλαιο και λοιπά. Οι μεγάλοι αγρότες απλώς θα παλεύουν για το μεροκάματο, ενάντια στις κάθε λογής αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Και όσοι συμπλήρωναν το εισόδημά τους με το εισόδημα από ένα μικρό μαγαζάκι, από ένα καφενεδάκι, πλέον δεν θα μπορούν αφού θα υποχρεώνονται να ασφαλίζονται στο Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! 
Και η εξουσία σημερινή και χθεσινή δυστυχώς, ουδέποτε αναλογίστηκε και δεν μπόρεσε να νιώσει τους ανθρώπους της υπαίθρου, της παραμεθορίου και να σταθεί δίπλα τους. Δίπλα στους πραγματικούς ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, της καθαρής ψυχής, που φυλάττουν τις σύγχρονες Θερμοπύλες.
Το αθηνοκεντρικό Κράτος για άλλη μια φορά εκδικείται τους πιο αδύναμους, αυτούς που δεν κλείνουν δρόμους, που δεν κλείνουν διακόπτες, αυτούς που πάντα έβαζαν πλάτη και χέρια για να ταΐζουν την χώρα!
Καλά τα λόγια κυρίες και κύριοι της εξουσίας, αλλά οι άνθρωποι δεν ζουν με λόγια, με αριθμούς και με "πλεονάσματα".
Ας το καταλάβετε επιτέλους!
Όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι!


ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Συγχαρητήρια Δημήτρη Ντότη στα παιδιά της περιοχής που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις

Την Παρασκευή 18/06/2016 αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων και η αγωνία όλων των συμμετεχόντων έφτασε στο τέλος της.
Ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ντότης επειδή ένιωσε την υποχρέωση να συγχαρεί τα επιτυχόντα παιδιά του Δήμου μας προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά του Δήμου Πωγωνίου, σε όποιο σημείο της Ελλάδος και να βρίσκονται συγχαρητήρια για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις! Οι κόποι χρόνων ανταμείφθηκαν. Οι νέοι και οι νέες του τόπου μας απέδειξαν ότι τα δύσκολα επιτυγχάνονται με συστηματική προσπάθεια και επιμονή!!! Καλή αρχή στην φοιτητική σας πορεία!!

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και σε  όσα από τα παιδιά μας δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Η ζωή δεν σταματά εδώ και η προσπάθεια συνεχίζεται. Μία αποτυχία είναι μόνο αναβολή της επιτυχίας. Αυτό και μόνο θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και να συνεχίσετε να αγωνίζεστε»!

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας με ακατέργαστη κάνναβη

Συνελήφθη, χθες (21-06-2016) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετά από έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΚΕΘΕΑ Ηπείρου: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σας καλεί να  γιορτάσετε μαζί του  αυτή την ημέρα με το κοινωνικό μήνυμα «Χωρίς εσένα αποκλείεται»  και με τις εξής εκδηλώσεις:
•Ενημερωτικά περίπτερα από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ιωάννινα-Μιχαήλ Αγγέλου 
22/6/16  – 24/6/16 19:00 μ.μ.-21:00 μ.μ.
25/6/16   10:00 π.μ.-13:00 π.μ. &    19:00 μ.μ.-21:00 μ.μ.
Ηγουμενίτσα – πεζόδρομος της πόλης Γρηγορίου Λαμπράκη
25/6/16  10:00 π.μ.-13:00 π.μ.
Άρτα – πλατεία Σκουφά
25/6/16  10:00 π.μ.-13:00 π.μ.
•Η εταιρεία HEADCOM, HeadPress, Justradio σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ διοργανώνουν για την Κιβωτό του Κόσμου Τουρνουά 5Χ5 με την συμμετοχή φορέων της πόλης στις 25-26 Ιουνίου 2016 στις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού – Γήπεδα 

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι ημεδαποί με ακατέργαστη κάνναβη

Συνελήφθησαν, χθες (21-06-2016) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο 21χρονοι ημεδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» την Κυριακή 26 Ιουνίου

Στις 26 Ιουνίου 2016, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10:00, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ιδία ημέρα:
Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 09:30.
Στην Πρέβεζα, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 10:00.
Στην Άρτα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας και ώρα 10:30.

Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων, συνδικαλιστικοί φορείς, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε καθώς και όσοι επιθυμούν.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ως εξής:
1) Την Πέμπτη 23-06-2016:
Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: 
Αγία Μαρίνα Δελβινακίου.
2) Την Παρασκευή 24-06-2016:
Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:
Δολιανά, Παρακάλαμος, Ρεπετίστα, Αρετή, Άνω Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Ριάχοβο, Καταράκτης, οικ. Μελισσίου Ζίτσας, Λίμνη, Σιταριά, Μαυρονόρος, Κ. Ραβένια, Κρυονέρι.
Β) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Δελβινάκι, Δημόκορη, Στρατινίτσα, Καστανή, Κεράσοβο, Περιστέρι Πωγωνίου, Φαράγγι, Τεράχιο, Μαυρόπουλο, Κτίσματα, Χαραυγή, Τελωνείο Κακαβιάς, Ορεινό, Αργυροχώρι, Βροντισμένη, Ποντικάτες, Πωγωνιανή, Δρυμάδες, Σταυροσκιάδι, Δολό, Παλαιόπυργος, Κακόλακκος, Κάτω Μερόπη.
Γ) Από ώρα 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ωραιόκαστρο, Βήσσανη, Άγιος Κοσμάς, Ρουψιά, Λίμνη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

H ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, στο 12ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στη Καβάλα

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Φίλες και φίλοι της Ηπείρου και της Ηπειρωτικής παράδοσης σας μεταφέρω τους θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη σημερινή μας αντάμωση.
Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια οικονομική κρίση που για την αντιμετώπιση τους πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί για να ξεπεραστεί. Είμαστε σήμερα εδώ όχι ως απλοί θεατές, αλλά όπως οι καιροί απαιτούν είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον, είμαστε όλοι μαζί και συμμετέχουμε και απολαμβάνουμε τον παλμό και το ρυθμό της γνήσιας ηπειρωτικής παραδοσιακής δημοτικής μουσικής και όχι μόνο.
Είναι τέτοια η αγάπη των ηπειρωτών για την παράδοση και τέτοια η προνομιακή σχέση μαζί της έτσι ώστε να αποτελεί ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς μας, ένας άκοπος ομφάλιος λώρος με την καταγωγή μας και την προγονική μας ρίζα.
Εμείς οι ξενιτεμένοι ηπειρώτες και οι φορείς της Ηπειρωτικής αποδημίας πρωτοστατούμε στον αγώνα για τη διάσωση, τη διάδοση, τη διατήρηση, τη μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά και την προβολή της σε τόπους μακρινούς και περιβάλλοντα τελείως αλλιώτικα από το φυσικό και κοινωνικό χώρο της επιβίωσής της. Ο αγώνας είναι συνεχής, αδιάκοπος και καρποφόρος.
Ακόμα και σήμερα που οι εποχές είναι δύσκολες λόγω της παρατεταμένης,  και ατελείωτης οικονομικής κρίσης, ο αγώνας για την παράδοση και τον πολιτισμό δεν υποστέλλεται, αναβαθμίζεται και ενισχύεται.
Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες ίσως είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ανταμώσουμε τόσο μαζικά στον κοινό τόπο της παράδοσης και εκπέμπουμε μηνύματα με γενικότερη αξία και σημασία.
Το σημερινό αντάμωμα των ηπειρωτικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι μόνο που το συνθέτουν και το προσδιορίζουν κυρίως ο χορός και η κίνηση, το τραγούδι και τα  ηχοχρώματα του γενέθλιου τόπου μας στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, στον καιρό της παγκοσμιοποιημένης    κοινωνίας είναι το μέσο έκφρασης της τοπικής και εθνικής μας συνείδησης και η μεγάλη συνεισφορά της οργανωμένης Ηπειρωτικής αποδημίας. Είναι ένας φραγμός στην αλλοτρίωση και μια αντίσταση στην αμφισβήτηση του κύρους των ελλήνων.
Η Πανηπειρωτική βιώνει σήμερα σε υψηλό βαθμό την παρακμή και την πολυδιάστατη κρίση της χώρας μας (ηθική, κοινωνική και οικονομική) στέκεται όμως αγωνιστικά απέναντί τους διευρύνοντας και αναπροσαρμόζοντας τις δράσεις της μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό της ρόλο με τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα αναχαιτίσουμε τον κατήφορο και θα περάσουμε σύντομα στην ανάπτυξη, για αυτό  και καλεί την πολιτεία μέσα από τους οποιουσδήποτε μικρούς ή μεγάλους σχεδιασμούς ανάπτυξης, η Ήπειρος της καρδιάς μας να τύχει του ανάλογου μεριδίου. 
 Και ακόμα το αίτημά μας προς την πολιτεία εκτείνεται σε ότι μπορεί να αφορά το έργο και τη λειτουργία της αποδημίας και ζητούμε να γίνει κατανοητό πως είμαστε φορείς λαϊκής παιδείας παράγουμε και απλώνουμε πολιτισμό με εθελοντισμό και όνειρο για την Ελλάδα και απαιτούμε να παγιωθεί η ένταξή μας στα οποιαδήποτε μικρά ή μεγάλα προγράμματα  του Υπουργείου Πολιτισμού.
 Καλούμε επίσης τους ηπειρώτες, την ηπειρωτική αποδημία να στελεχώνει και να υποστηρίζει τους κατά τόπους Συλλόγους Ηπειρωτών με όρους ιστορικής μνήμης, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής μεταγγίζοντας στη νέα γενιά το νόημα του Ηπειρωτισμού ως έννοια αρχών  και αξιών ζωής.
Ανέλαβα την προεδρία της Πανηπειρωτικής το Μάρτη του 2015 μετά από την παραίτηση του Γιώργου Οικονόμου και εκλέχτηκα ξανά μετά από εκλογές τον περασμένο Απρίλιο.
Πρώτη προτεραιότητα τα οικονομικά της Πανηπειρωτικής που δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Έχουμε έρθει μετά  από μεγάλη προσπάθεια σε κάποια σχετική ισορροπία.
Δεύτερον οι σχέσεις μας με τις οργανώσεις μας και κυρίως με τις οργανώσεις της περιφέρειας και αυτό το νόημα έχει και η σημερινή μου παρουσία στο αντάμωμα των συλλόγων σας.Πρέπει να εκφράζεται η περιφέρεια στην Πανηπειρωτική και αυτό το θέμα θα το δούμε στην Γενική Καταστατική Συνέλευση την άνοιξη του έτους 2017.
Και τρίτον η επανασύνδεσή μας με τις οργανώσεις του εξωτερικού.
Έγινε μια πρώτη προσέγγιση το Σεπτέμβριο του 2015 και προσανατολιζόμαστε σε Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο την άνοιξη του 2018  για να βγάλουμε συμπεράσματα βάσει των νέων δεδομένων και συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην πατρίδα μας.
Δεν είναι εύκολα όλα αυτά αλλά θα προσπαθήσουμε να χαράξουμε τη νέα μας πορεία.

Κλείνοντας εύχομαι να ανταμώνουμε με το καλό και καλή διασκέδαση σήμερα.   

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός με ακατέργαστη κάνναβη

Συνελήφθη, χθες (21-06-2016) το απόγευμα  στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε κρυμμένη στο ντουλαπάκι του οχήματος και κατασχέθηκε, μία συσκευασία με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1,2) γραμμαρίων.

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε σχετικά με την αναγκαιότητα θέσπισης ακατάσχετου της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την αναγκαιότητα θέσπισης ακατάσχετου της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα.
Οι δικαιούχοι της ετήσιας εισοδηματική ενίσχυσης ύψους τριακοσίων (300) ευρώ είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, που έχουν τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Ωστόσο, η εν λόγω εισοδηματική ενίσχυση δεν θεσπίστηκε ως ακατάσχετη με αποτέλεσμα το ποσό της ενίσχυσης να είναι κατασχετό και να συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων  προς το Δημόσιο.