Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης του 2014

Άλλα 104 εκατ. ευρώ από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014

Υπεγράφησαν την Δευτέρα  21-12-2015, από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργο Αποστολάκη, άλλα 104 εκατ. ευρώ για πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014.
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά που τους αναλογούν να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Σημειωτέον πως οι ενισχύσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο, χωρίς καμία μείωση ή παρακράτηση.

Παρακάλαμος: Πάρτι για τα μικρά παιδιά, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 στο "PLEGMA cafe bar"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»  σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου διοργανώνει πάρτι για τα μικρά παιδιά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο "PLEGMA cafe bar".

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ευχές για τις γιορτές

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» εύχονται Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 μ.μ.

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 8ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κεραματών Άρτας»,προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου στο Δ.Δ. Καναλίου» προϋπολογισμού 35.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Εμβολιασμός και σήμανση των αδέσποτων ζώων (σκύλων ) στην περιοχή του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 10.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ Ν. Σαμψούντας» προϋπολογισμού 30.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Ευχές του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνου

Εύχομαι σε όλους τους συγχωριανούς Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος  χρόνος, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ευημερία.

Κωνσταντίνος Μπίκας

Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου

Πάγωσε το ποτάμι στους Κήπους Ζαγορίου

Στους -7 βαθμούς η θερμοκρασία

Τους -7 βαθμούς δείχνει το θερμόμετρο στα ορεινά της Ηπείρου τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Παγωνιά, ομίχλη αλλά και ήλιος με δόντια το μεσημέρι, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην περιοχή.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών μάλιστα, έχουν δημιουργήσει έντονα φαινόμενα παγετού. Χαρακτηριστικές εικόνες στους Κήπους Ζαγορίου.
Στον ποταμό Βίκο, εκεί όπου υπάρχει το πασίγνωστο τρίτοξο γεφύρι, τα νερά παγωμένα και οι εικόνες μοναδικές.
Εικόνες που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 18 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για την βασική ενίσχυση


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 θέτει την 18η Ιανουαρίου σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως τονίζεται, δεν απαιτείται να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης (ένσταση) γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και για τους οποίους εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών, καθότι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και για τον αριθμό και την μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.
 Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάρχουν τέσσερα κριτήρια στα οποία πρέπει να εντάσσονται οι αγρότες ώστε να έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης.
 Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 23, της υπ' αριθμ. 104/7056/2015 ΥΑ, οι γεωργοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης εντός ενός ημερολογιακού μήνα από τη γνωστοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο των ατομικών πράξεων προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης. Δεδομένου ότι οι λεπτομέρειες υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης περιγράφονται στην εν λόγω εγκύκλιο, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται ένας ημερολογιακός μήνας από την δημοσίευση της εν λόγω εγκυκλίου, δηλαδή η 18η Ιανουαρίου 2016».

Ερώτηση των βουλευτών των Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης στην περιοχή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης στο Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων κατέθεσαν οι βουλευτές του νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Καραγιάννης, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη.
Παλαιότερη ερώτηση που είχε κατατεθεί στις 10.1.2014, προς τον τότε Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., εστίαζε στην ένταξη του νομού Ιωαννίνων στην Α΄ κλιματική Ζώνη αλλά και τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Παρόλο που και τα δύο αυτά ζητήματα έχουν πλέον τακτοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, το πρόβλημα της αιθαλομίχλης εξακολουθεί να κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή.
Η τότε κυβέρνηση εξέδωσε Κ.Υ.Α. με αριθμό 70601/23.12.2013 «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο.

Σπουδαστές του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας δέχτηκε ο Περιφερειάρχης

Σπουδαστές από το Χειμερινό Πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου και το πρόγραμμα Erasmus υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.
Τους σπουδαστές συνόδευε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιθυμία των σπουδαστών των προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού να συναντηθούν και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο γνωριμίας τους με την Ήπειρο συνολικά.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που φέρνει στην Ήπειρο "πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε άλλα κράτη".

Σε απονομή βραβείου σε μετανάστρια από την Αλβανία παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης

Προσκεκλημένος από την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, παρευρέθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και απένειμε ένα από τα βραβεία, στην εκδήλωση "Γυναίκες της Χρονιάς στην Ελλάδα 2015".
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων, με αφορμή την 18η Δεκεμβρίου, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Δικαιωμάτων του Μετανάστη, για να βραβευθούν μετανάστριες από την Αλβανία που αναδείχθηκαν το 2015 ως "Γυναίκες της Χρονιάς", για την δράση τους στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες και την επιχειρηματικότητα.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στην εκδήλωση του Ν.Τ./ΑΔΕΔΥ για την βράβευση της ομάδας έργου του "Οδηγού του Πολίτη"

"Παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης την ομάδα έργου του "Οδηγού του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου,   σε εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα για τη βράβευσή της το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη διάκριση που απέσπασε η Περιφέρεια Ηπείρου, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015, υπογράμμισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοί της, κατάφεραν κάτι που δεν είχαν καταφέρει κατά το παρελθόν άλλοι μεγαλύτεροι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου με άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως ήταν το πρόγραμμα "Διαύγεια", ή και ακόμη άλλες χώρες όπως η Γερμανία με τη φετινή συμμετοχή τους. Έδειξαν - πρόσθεσε- ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφέρουν πολλά στο πλαίσιο της αρχής ότι το Δημόσιο είναι υπηρεσία στη διάθεση του πολίτη.
Καταλήγοντας ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε ότι ο "δημόσιος τομέας ως υπηρεσία και ο ιδιωτικός τομέας που παράγει πλούτο" πρέπει να συνεργάζονται στενά, κάτι για το οποίο, όπως συμπλήρωσε απαιτείται δουλειά, αλλά και σεβασμό από την κεντρική εξουσία.
Τέλος ο Περιφερειάρχης συνεχάρη το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για την πρωτοβουλία του να οργανώσει τη σημερινή τιμητική εκδήλωση.
Οι βραβευθέντες

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 35η/22-12-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 22-12-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-12-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων) Συντήρηση Εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-09-2016.
2. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά», προεκτιμώμενης αμοιβής € 301.534,24 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του Πρακτικού 2/17-12-2015 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017, με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης (έως 30-11-2017), συνολικού προϋπολογισμού € 5.918.418,21 συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και Φ.Π.Α.
4. Συγκρότηση και ορισμός των μελών: α) της Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών και των διαδικασιών διαπραγμάτευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου και β) της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων του άρθρου 15 του Π.Δ. 118/2007 και Προσφυγών του Ν. 3886/2010, της Περιφέρειας Ηπείρου (Έδρα) και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2016.
5. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την ανάθεση της απομαγνητοφώνησης των Πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, για το έτος 2016.