Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ!

Τo απαιτούν από την Πολιτεία τρεις Δήμαρχοι της Ηπείρου κι ένας της Δυτικής Μακεδονίας
Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (Πωγωνίου): Το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του…
Μ. ΠΑΠΠΑΣ (Φιλιατών): Η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει…
ΧΡ. ΓΚΟΣΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Νεστορίου): Θέλουμε μελέτη φύλαξης των συνόρων…
Π. ΓΑΡΓΑΛΑΣ (Κόνιτσας): Θα αντιδράσουμε δυναμικά…

Σε μια εποχή που η συνοριακή γραμμή του Έβρου θωρακίζεται με φράχτες και ενισχύεται με αστυνομικούς απ’ όλη την Ελλάδα, η αντίστοιχη μεθόριος στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα θυμίζει… ξέφραγο αμπέλι, όπως αποδεικνύουν με τον πιο ατράνταχτο τρόπο τα γεγονότα.
Όποιος θέλει τα περνάει, μπαίνει στο έδαφος της Ηπείρου ή της Δυτικής Μακεδονίας, αποψιλώνει δασικές εκτάσεις, ψαρεύει παράνομα, ληστεύει, σκοτώνει, μεταφέρει ναρκωτικά. Η Αστυνομία κάνει βέβαια φιλότιμες προσπάθειες να ελέγξει την παραμεθόριο, ωστόσο ούτε αρκετούς άνδρες έχει, ούτε τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα, όπως συχνά επισημαίνει ο «Π.Λ.».
Οι ακρίτες λοιπόν που έχουν μείνει στις παραμεθόριες περιοχές από τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ως την Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας δε νιώθουν ασφαλείς και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναγκάζονται τελικά να αφήσουν τον τόπο τους, κατεβαίνοντας προς το εσωτερικό της χώρας μας, όπως συνέβη και στην περιοχή Πωγωνίου, μετά το τραγικό περιστατικό του Μαΐου στα Κτίσματα με τη στυγερή δολοφονία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από Αλβανό κακοποιό.
Ενώνουν δυνάμεις
Η έντονη ανασφάλεια, λοιπόν και ο φόβος που διακατέχει τους  ακρίτες  της παραμεθορίου, καθώς και ο κίνδυνος πλήρους ερήμωσης των περιοχών κατά μήκος των Ελληνο-αλβανικών συνόρων αναγκάζει τους Δημάρχους στη μεθόριο να ενώσουν δυνάμεις ζητώντας το αυτονόητο: Τη «θωράκισή» της με περισσότερη αστυνόμευση και με επάνδρωση ξανά των φυλακίων που έχουν κλείσει!

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος

Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή  χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις -14.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (10-12-2013) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, οι δύο ανήλικοι δράστες μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι 72χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, έγιναν αντιληπτοί όμως από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν έξω από το σπίτι από διερχόμενους πολίτες και  συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι της παθούσας, τους  ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, διέπραξαν δώδεκα κλοπές – διαρρήξεις από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι δράστες από την παραπάνω εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (14.000) ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να  διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή από εργοστάσιο κοπής μαρμάρων στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες (11-12-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 47 ετών,  κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από εργοστάσιο κοπής μαρμάρων στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, πλάκες μαρμάρων, συνολικής αξίας (300) ευρώ, τις οποίες είχαν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Σκανδαλώδες τίμημα για πολυτελείς αθλοπαιδιές στην Παμβώτιδα

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Ως ακραία ειρωνεία μπορεί να θεωρηθεί ο περιβαλλοντικός μανδύας προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου που μέσω ανακοίνωσης ομιλεί για προστασία των παρόχθιων εκτάσεων με την εκπόνηση Μελέτης της ροής των υδάτων στο ανάχωμα της Αμφιθέας, το οποίο και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση της Λίμνης των Ιωαννίνων προϋπολογισμού 350.000€!!!
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι είναι η κατασκευή του υγρού αθλητικού σκάμματος θαλασσίου σκι των πανευρωπαϊκών αγώνων, που επιδείνωσε την κατάσταση, διπλασιάζοντας το όγκο του αναχώματος της δικτατορίας, με φαραωνικές επιχωματώσεις και τις εκβαθύνσεις των 2 dragline (εκσκαπτικά βαρέου τύπου κατασκευής λιμένων) που δούλευαν για μήνες…
Η Ειδική Υπηρεσία  των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σε επιτόπια αυτοψία 20-6-2013, μετά από εισαγγελική παραγγελία, κάνει αναφορά για παρενέργειες από τις εκτελούμενες από τον Δήμο Ιωαννιτών εργασίες, που έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση του καθεστώτος της ροής των υδάτων, εντός του καλαμώνα, εξ’ αιτίας των επιχωματώσεων και των εκβαθύνσεων. Καταγγέλλει συρρίκνωση κατά 17 στρέμματα, της προστατευομένης από διεθνείς Συμβάσεις περιοχή Natura, και γίνεται σαφής αναφορά για επηρεασμό της δυνατότητας ανάσχεσης πλημμυρικών φαινομένων!!!
Καταγγέλλουν πρόκληση αναστάτωσης στην περιοχή σε χρονική περίοδο αναπαραγωγής του ενδιαιτήματος για αμφίβια, ασπόνδυλα, πτηνά και θηλαστικά με βαθμιαίο περιορισμό της λειτουργίας στήριξης τροφικών πλεγμάτων.

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τους κλειδάριθμους

Μια ειδική εφαρμογή για τους παλαιούς χρήστες ενεργοποίησε στο taxisnet η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η νέα εφαρμογή ενεργοποιήθηκε για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην παραλαβή των κλειδάριθμων.

Με την εισαγωγή του ΑΦΜ ο φορολογούμενος μπορεί να δει αν είναι παλαιός χρήστης και κατά συνέπεια χρειάζεται νέο κλειδάριθμο ή αν είναι κάτοχος νέων κωδικών οπότε δεν χρειάζεται να προμηθευτεί νέο.

Η προθεσμία για την παραλαβή κλειδάριθμου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Ξεκίνησε από περιοχές της Π.Ε. Θεσπρωτίας η ρίψη εμβολίου δολώματος για τη λύσσα

Ξεκίνησε από περιοχές της Π.Ε. Θεσπρωτίας η ρίψη από αέρος εμβολίου δολώματος για τη λύσσα των αλεπούδων, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί σε όλη την Ήπειρο.
Τα δολώματα έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους.
Στο εσωτερικό τους περιέχουν πλαστική κάψουλα γεμάτη με εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή.
Το Υπουργείο συνιστά την προσοχή των πολιτών, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας.
Ωστόσο επισημαίνει να μην έρχονται σε επαφή με το εμβόλιο δόλωμα με γυμνά χέρια.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συστήνει ακόμη ότι σε περίπτωση που κάποιος πολίτης και ειδικά οι κυνηγοί, βρουν εμβόλιο δόλωμα, σε δρόμους, προαύλια, μονοπάτια, χώρους άθλησης κλπ, να το συλλέξουν με γάντι ή πλαστική σακούλα, να το παραδώσουν στις τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, ή να το εναποθέσουν σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή, ώστε να μην έλθει σε επαφή με τους ανθρώπους.

Τρεις φορές ισόβια στον Αλβανό δολοφόνο των δυο ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων καταδίκασε τρεις φορές ισόβια τον 30χρονο Αλβανό που τον περασμένο Μάιο δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου.
Ο 30χρονος Αλβανός εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού και αφού τους χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, την ώρα που κοιμόντουσαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, αφαίρεσε χρυσαφικά και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι, με το οποίο και διέφυγε.
Ο δράστης καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια συν άλλα 25 χρόνια κάθειρξη, για μια σειρά αδικημάτων που είχε διαπράξει και αναμένεται να περάσει πια τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ορισμός νέων αναδόχων σε έργα της Περιφέρειας Ηπείρου από την Οικονομική Επιτροπή

Κατά τη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών και υποδομών.
Ειδικότερα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
- «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας & Ιωαννίνων - Πρέβεζας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
- «Αποκατάσταση οδού προς συνοικισμό Κοκκινόχωμα Σπαθαραίων», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (ανάδοχος: Λάμπρου Αλκιβιάδης του Μιχαήλ)
Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε τη διακήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας και στη θέση Ταράνα Δήμου Πρέβεζας – Β Φάση», προϋπολογισμού 175.000 ευρώ
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάκληση της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», προϋπολογισμού 624.000 ευρώ και την επαναδημοπράτηση του έργου με νέα διακήρυξη.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη προχθές (10-12-2013) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 24χρονο, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από αποθήκη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.