Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Μπλόκο» σε 195 κιλά χασίς στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Δύο φορτία με χασίς σε Καλπάκι και Νεγράδες Πωγωνίου

Μεγάλη ποσότητα χασίς, 195 κιλά, με διαφορά 20 λεπτών εντόπισαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με συνοριοφύλακες από την Κόνιτσα, σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς, αργά το μεσημέρι.
Στο πρώτο αυτοκίνητο που σταμάτησαν για έλεγχο στο Καλπάκι Πωγωνίου και το οποίο οδηγούσε ένας 38χρονος, βρέθηκαν 9 δέματα με 38 κιλά χασίς.
Λίγο αργότερα έξω από το χωριό Νεγράδες Πωγωνίου, σε ένα δεύτερο ΙΧ, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, βρέθηκαν 134 δέματα με χασίς βάρους 157 κιλών.
Οι ποσότητες των ναρκωτικών κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων και η γυναίκα συνεπιβάτης.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για χασίς από την Αλβανία και θεωρούν ότι είναι καινούργιας παραγωγής.
***
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), έμποροι ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Εντοπίστηκαν στο Καλπάκι και τους Νεγράδες Ιωαννίνων, να μεταφέρουν με δύο αυτοκίνητα, συνολικά περισσότερα από (196) κιλά κάνναβης

Δύο διαδοχικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας χθες (23-09-2013) το μεσημέρι στο Καλπάκι και του Νεγράδες Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 41, 38 και 45 ετών, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.


Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας, που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, (9) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (38.100) γραμμαρίων.
 Ο 38χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.
 Στη δεύτερη περίπτωση, λίγη ώρα αργότερα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο όποιο επέβαινε ανδρόγυνο ημεδαπών (ηλικίας 41 και 45 ετών). Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους άνω των -157- κιλών, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε εκατόν τριάντα τέσσερις (134) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, με έξι κάρτες SIM .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014. ''Τα πρόσωπα του χρόνου''», από τη ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας με εκδηλώσεις, στα αρχαιολογικά Μουσεία Νικόπολης και Άρτας, από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Οκτωβρίου 2013


Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Α. Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων                                                                                                  
 •Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Ιωάννη Σειραδάκη, καθηγητή Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η ανακάλυψη - Η μελέτη - Οι τεχνικές - Η χρήση».
Στη συνέχεια θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στην οποία θα εκτεθεί το πλέον πρόσφατο και πιστό αντίγραφο του μηχανισμού, πλαισιωμένο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 06 Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
•Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής -κατόπιν ραντεβού- θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μαζί με τους καθηγητές τους, την περιοδική έκθεση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και να ενημερωθούν για την ανακάλυψη και τη χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αθηνά Κωνσταντάκη,αρχαιολόγο,στο τηλέφωνο 2682089890 και τον κ. Διονύσιο Κιτσαντά, αρχαιοφύλακα, στο τηλέφωνο 2682089892.
Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης
Β. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να.
•Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να.». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές γ΄ έως στ΄ δημοτικού, σε ομάδες έως 30 ατόμων. Η δράση θα διαρκεί μία ώρα και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού (κα Ιουλία Πετράκη, τηλ. 2681071700).
•Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις για ενηλίκους με θέμα: «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για την κατασκευή ενός πήλινου αγγείου και για την ύφανση ενός ενδύματος».
 Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
•Από την Τρίτη 08 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα μεταφερθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και θα παρουσιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στην οποία θα εκτεθεί το πλέον πρόσφατο και πιστό αντίγραφο του μηχανισμού, πλαισιωμένο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Από την Τρίτη 08 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής -κατόπιν ραντεβού- θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μαζί με τους καθηγητές τους, την περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και να ενημερωθούν για την ανακάλυψη και τη χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασίλειο Καπόπουλο, αρχαιολόγο,στο τηλέφωνο 2681071700.

Άρτα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη την Παρασκευή (20-09-2013) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο (2) μηνών και δέκα (10) ημερών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Η αλληλεγγύη, απάντηση στην κρίση που περνά η Πατρίδα μας!

Γράφει ο Λευτέρης Γείτονας*

Αλληλεγγύη είναι το ηθικόν καθήκον της αλληλοβοήθειας. Στην κρίση που περνά η πατρίδα μας πιστεύω στην αλληλεγγύη. Και πιστεύω σ' αυτή διότι αυτή «ρύσεται ημας εκ παγίδος θηρευτών και από λόγου ταραχώδους». 
Θα μας γλιτώσει από  την παγίδα των αγρίων κυνηγών του πλούτου και από λόγο διχαστικό  και αλληλοσπαραχτικό.
Με την αλληλεγγύη θα απομακρύνουμε τα ποικίλα κακά που μας επιτίθενται και οι μάστιγες της ανεργίας και της πείνας θα φύγουν από τα σπίτια, από τα νοικοκυριά στα οποία έχουν κατασκηνώσει.
Με  την αλληλεγγύη η κοινωνική ισχύς θα ξαναζωντανέψει και η γλώσσα θ' αρχίσει με λόγια και έργα να σκορπίζει την ελπίδα.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια νέα δυναμική συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και ενσυναίσθησης, για να φτάσει στον κοινωνικό ιστό η λυτρωτική και ευλαβητική δύναμη της αλληλεγγύης. Όμως πέρα από την εννοιολογική και φιλοσοφική θεώρηση του όρου χρειαζόμαστε και πρακτικές προτάσεις για να υφανθούν τα ιστία με τη βοήθεια των οποίων θα κινήσουν τα καράβια για τα πελάγη της ανθρωπιάς.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανεύρεση κλεμμένου αυτοκινήτου-σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού

Από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), βρέθηκε την Κυριακή (22-09-2013) το απόγευμα στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (Βουνοπλαγιά), ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 03-07-2013 από την πόλη της Ξάνθης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ήταν στην κατοχή 21χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε αλλαγή στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη την Κυριακή (22-09-2013) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 26χρονου καθώς και σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Ποσότητα κάνναβης, βάρους (0,62) γραμμαρίων
•    Είκοσι πέντε (25) σπόροι κάνναβης

•    Μία πλαστική κάρτα με υπολείμματα ηρωίνης. 

Αδειάζει το καλάθι του 'Ελληνα καταναλωτή

Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ

Αδειάζει το καλάθι του σούπερ μάρκετ για πολλούς Έλληνες καταναλωτές, καθώς αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και τα φθηνά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία πλέον δεν είναι τόσο φθηνά.
Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθούν να διατηρήσουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, σταθερά μειούμενη βαίνει η πορεία των πωλήσεων συνολικά στις αλυσίδες της οργανωμένης λιανικής, οι οποίες στο οκτάμηνο φέτος έχουν χάσει 100.000.000 ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα, το 2012.
Ειδικότερα, στο σύνολο του λιανεμπορίου, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σε 3,30 δισ. ευρώ από 3,42 δισ. ευρώ, το οκτάμηνο του 2012.
Την ίδια ώρα, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας φαίνεται ότι χάνουν τη «φόρα» που είχαν, μια και τα νοικοκυριά περιορίζουν στο ελάχιστο τις δαπάνες τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τεράστιες φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Στο οκτάμηνο του 2013, οι πωλήσεις της ιδιωτικής ετικέτας αυξήθηκαν οριακά κατά 0,4% και ανήλθαν σε 299.000.000 ευρώ, με πολλά προϊόντα στις ταχυκίνητες κατηγορίες να παρουσιάζουν απώλειες.

Απεργούν Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου οι εφοριακοί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ.
«Ο αγώνας για το σταμάτημα των απολύσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνεχίζεται.

Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τις απεργιακές συγκεντρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Rass: Πρωτιά στη ΝΔ, απώλειες για τη Χρυσή Αυγή

Στο 2,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, κατά 2,5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση καταγράφει η δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο».
Η συλλογή των στοιχείων έγινε το διάστημα 19 ως 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Στη μέτρηση:
ΝΔ: 25,4%,
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
Χρυσής Αυγής: 5,8%
ΚΚΕ: 5,7%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,3%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων», με σχεδόν 8 στους 10 πολίτες (78,9%), να απαντούν «ΝΑΙ

Χαράτσι 35 ευρώ σε 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Κτηματόσημο σε δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων σε μεγάλα αστικά κέντρα που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του '90

Ένα ακόμα χαράτσι έρχεται να επιβαρύνει από τις αρχές του 2014 πάνω από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα.
Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του '90.
Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Η υλοποίηση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και "καίει" ιδιαίτερα την τρόικα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στην Ελλάδα και πρωτίστως η δημόσια περιουσία.
Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.

48ωρη πανελλαδική απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, την Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για σήμερα Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το ''Ηπειρώτικο πανηγύρι'' του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού και φέτος, αναδείχθηκε σε γεγονός επιστροφής στην Ηπειρώτικη παράδοση, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά θετικής ενέργειας και δράσης από τους απόδημους της περιοχής

Είναι αυταπόδεκτο γεγονός αλλά και καθημερινά επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας.
Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.

Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των αποδημικών πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους, ηπειρώτικης καταγωγής.
 Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.
 Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της ηπειρωτικής εποποιίας και κουλτούρας.
 Ένα τέτοιο παραδοσιακό πανηγύρι επιστροφής στις ρίζες, έζησαν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, οι Ηπειρώτες του Ελληνικού και των γύρω περιοχών, αλλά και οι φίλοι της Ηπείρου και του Συλλόγου, στην πλατεία Σουρμένων Ελληνικού.
Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Βάσης και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. έκαναν τα αδύνατα δυνατά, για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι, γνήσια και παραδοσιακά ηπειρώτικα, έτσι όπως αρμόζει σε αυτούς που είναι ''εραστές'' της ηπειρώτικης παράδοσης και της ηπειρώτικης μουσικής.
Την διασκέδαση είχε αναλάβει και έφερε επάξια σε πέρας η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία, του εξαίρετου κλαρινίστα Βασίλη Τόλη, που υπήρξε μαθητής και διάδοχος στην κομπανία του Τάσου Χαλκιά, γνήσιος υπηρέτης της ηπειρώτικης παράδοσης.
 Κατά τα παλαιά, μετά την χορευτική παράσταση του χορευτικού του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελλληνικού, ο Πρέδρος και τα μέλη του Δ.Σ. και οι προσκεκλημμένοι και ακολούθησαν στη συνέχεια όλοι.
Στο ηπειρώτικο αυτό πανηγύρι παρέστησαν, ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, συνοδευόμενος από τον Ηπειρώτη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Μπούκα, αντιδημάρχους και δημοτικούς Συμβούλους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Γιάννης Κωνσταντάτος συνοδευόμενος από δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του,  εκπρόσωποι των άλλων δημοτικών παρατάξεων καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων αποδημικών οργανώσεων που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και κατοικούν στο Ελληνικό, όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Ελλληνικού- Αργυρούπολης.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Βησσαρίωνα πραγματοποιεί αρτοκλασία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου