Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Μπλόκο» σε 195 κιλά χασίς στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Δύο φορτία με χασίς σε Καλπάκι και Νεγράδες Πωγωνίου

Μεγάλη ποσότητα χασίς, 195 κιλά, με διαφορά 20 λεπτών εντόπισαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με συνοριοφύλακες από την Κόνιτσα, σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς, αργά το μεσημέρι.
Στο πρώτο αυτοκίνητο που σταμάτησαν για έλεγχο στο Καλπάκι Πωγωνίου και το οποίο οδηγούσε ένας 38χρονος, βρέθηκαν 9 δέματα με 38 κιλά χασίς.
Λίγο αργότερα έξω από το χωριό Νεγράδες Πωγωνίου, σε ένα δεύτερο ΙΧ, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, βρέθηκαν 134 δέματα με χασίς βάρους 157 κιλών.
Οι ποσότητες των ναρκωτικών κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων και η γυναίκα συνεπιβάτης.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για χασίς από την Αλβανία και θεωρούν ότι είναι καινούργιας παραγωγής.
***
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), έμποροι ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Εντοπίστηκαν στο Καλπάκι και τους Νεγράδες Ιωαννίνων, να μεταφέρουν με δύο αυτοκίνητα, συνολικά περισσότερα από (196) κιλά κάνναβης

Δύο διαδοχικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας χθες (23-09-2013) το μεσημέρι στο Καλπάκι και του Νεγράδες Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 41, 38 και 45 ετών, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.


Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας, που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, (9) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (38.100) γραμμαρίων.
 Ο 38χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.
 Στη δεύτερη περίπτωση, λίγη ώρα αργότερα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο όποιο επέβαινε ανδρόγυνο ημεδαπών (ηλικίας 41 και 45 ετών). Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους άνω των -157- κιλών, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε εκατόν τριάντα τέσσερις (134) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, με έξι κάρτες SIM .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.