Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ξεκίνησε η λειτουργία της η πλατφόρμα για την επανένταξη στις ρυθμίσεις τω 100 και 120 δόσεων


 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέσω του myBusinessSupport, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις που απομένουν.

 Οι πολίτες για την επανένταξη στις ρυθμίσεις πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση και να καταβάλουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δόση Δεκεμβρίου 2020.

Η καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει σε πίστωση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ), αποκλειστικά με έναν από τους δύο πιο κάτω τρόπους:

 · μέσω web-banking ή · σε υποκατάστημα στην τράπεζα, μόνο αν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web-banking Η επανένταξη των οφειλετών στις ρυθμίσεις γίνεται την επομένη εργάσιμη από την ημέρα παραλαβής του σχετικού αρχείου των τραπεζών από την Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ.

Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για ενίσχυση των υποδομών Νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων Υγείας

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να στηρίζει τις δομές δημόσιας Υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό  έχει εκδώσει πρόσκληση ύψους 12 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «΄Ήπειρος 2014-2020», ενώ πληρωμές για δαπάνες Υγείας θα γίνουν και μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg. Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την πραγματοποίηση Rapidtest μέσα από αυτοκίνητο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης  ευχαρίστησε την Προϊσταμένη και τα μέλη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ για το έργο τους, ως επίσης και την Τροχαία για την διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης των δειγμάτων. Συνολικά διενεργήθηκαν 232 τεστ εκ των οποίων προέκυψε ένα θετικό.

Πρόσθεσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναλογικά,  τα περισσότερα τεστ στη χώρα, ενώ και σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις είπε ότι «ξέρουμε τι γίνεται στη περιοχή.  Με τη δουλειά όλων αυτών φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία {…} Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι έχουμε προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι 23 Δεκεμβρίου παρατείνεται η πρόσκληση για την ενίσχυση των Μικρών- Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

 


Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τροποποιήθηκε η Πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για την υποβολή προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid–19 στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην πρόσκληση εντάσσονται νέοι ΚΑΔ και καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ορίστηκε η 23η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 15.00.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΟΔΥ: Εξήντα δυο θάνατοι σήμερα, 639 νέα κρούσματα

 


15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα δυο νέοι θάνατοι, 639 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Έργα 930.000 ευρώ δημοπρατούνται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας

 


«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 930.000ευρώ που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας, έδωσε με απόφαση της  η Οικονομική Επιτροπή στη διάρκεια της συνεδρίασής της το πρωί της Δευτέρας (14/12/2020). 

Το έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Ζίτσας» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΉΠΕΙΡΟΣ», και τον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», με τίτλο: «Αναβάθμιση Κτιρίων και Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης σε Δημόσια Κτίρια» και αφορά στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων (04) σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

 «Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της ότι η σχολική κοινότητα και οι υποδομές που τη στεγάζουν  αποτελούν πρώτιστο μέλημα μας», τονίζει  ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και προσθέτει: «στα πλαίσια αυτά καταφέραμε να εντάξουμε το εν λόγω έργο και θα συνεχίσουμε εκπονώντας συνεχώς μελέτες προκειμένου να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να αποτελούν πρότυπα».   

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν στα κτίρια των  Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας, έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων αλλά και την επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Συλλήψεις ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο για διάφορα ποινικά αδικήματα σε περιοχές της Ηπείρου

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (15) άτομα και συγκεκριμένα:

• Αλλοδαπός στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν αλλοδαπό που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.

• Ημεδαπός στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, για παράνομη οπλοφορία. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αεροβόλο πιστόλι το οποίο έφερε στη θαλάμη του πλαστικό σφαιρίδιο και γεμιστήρα με -24- πλαστικά σφαιρίδια, χωρίς να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

• Αλλοδαπή στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διότι όπως διαπιστώθηκε εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

• Δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6,6) γραμμαρίων.

• Οκτώ αλλοδαποί στην Καστανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

• Ημεδαπός στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αρρεναγωγείο-Παρθεναγωγείο Δελβινακίου: Ένα σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και πολιτισμού θα αποκτήσει ο Δήμος Πωγωνίου

 


Ένα σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και πολιτισμού θα αποκτήσει ο Δήμος Πωγωνίου αφού δημοπρατήθηκε η «Επανάχρηση Δημοτικού Κτηρίου πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου για πολυχώρο παροχής γνώσεων και πολιτισμού» στην ακριτική Κοινότητα Δελβινακίου, ένα σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το όμορφο πέτρινο κτίριο θα μετατραπεί σε εκπαιδευτικό & πολιτιστικό ίδρυμα, μία κοιτίδα γνώσης και πολιτισμού, που θα συνδυαστεί αρμονικά με την επιβλητικότητα και την "αυστηρή" συμμετρία του διατηρητέου αυτού μνημείου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία Δελβινακίου.

Στον χώρο θα λειτουργούν δανειστική Βιβλιοθήκη, χώροι διαλέξεων, σεμιναρίων και εκπαίδευσης,  εκθεσιακοί χώροι λαϊκού πολιτισμού κ.α. καθώς και κυλικείο - αναψυκτήριο. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί εκθετήριο ενώ στον κτίριο θα φιλοξενηθούν και διακρατικές δράσεις και συναντήσεις. Στους χώρους του κτιρίου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και οι Αδελφότητες.

Το ιστορικό αυτό κτίριο είναι κτισμένο το 1875 με κάτοψη σε σχήμα "Ε", η οποία συμβόλιζε τη λέξη "Ελευθερία" και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια - δείγμα Ηπειρώτικης Αρχιτεκτονικής.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε  1.265.602,00 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-20201 με ποσό 1.150.000,00€,  ενώ το υπόλοιπο ποσό 115.602,00€ χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λυκείο Βελλά στο 3rd EuropeanYouth Work Convention

 


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του  Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου  Βελλάς, συγχαίρει για την επιτυχή συμμετοχή του τον επιλεγέντα, από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., μαθητή του της Γ΄ Λυκείου, Λάμπρο  Λελοβίτη, ο οποίος  ήταν το μικρότερο σε ηλικία μέλος της 10μελούς ελληνικής αντιπροσωπίας που  έλαβε μέρος στο 3rd EuropeanYouth Work Convention.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαδικτυακό συνέδριο  με  1000 συμμετέχοντες, από 50 χώρες με  θέμα την ενίσχυση και  εγκαθίδρυση του youth  work, δηλαδή της εργασίας με και για τους νέους συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή κοινωνική ένταξή τους  και  διεξήχθη 7 με 10 Δεκεμβρίου 2020,  υπό την αιγίδα της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. με έδρα τη Βόννη.

Εξήντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.124) έλεγχοι, από τους οποίους οι (9.119) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.267) παραβάσεις και συνελήφθησαν (35) άτομα, ως ακολούθως:

(926) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(232) στην Αττική,

(126) στη Θεσσαλονίκη,

  (88) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (81) στη Δυτική Ελλάδα,

  (78) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (65) στην Ήπειρο,

  (61) στην Κρήτη,

  (58) στη Στερεά Ελλάδα,

  (50) στη Θεσσαλία,

  (30) στην Πελοπόννησο,

  (18) στη Δυτική Μακεδονία,

  (18) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (14) στα Ιόνια Νησιά και

    (7) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (42.906) ομοειδείς παραβάσεις.

(301) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (286) πρόστιμα των 300 ευρώ και (15) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(78) στην Αττική,

(30) στην Κεντρική Μακεδονία,

(29) στη Θεσσαλονίκη,

(28) στη Δυτική Ελλάδα,

(25) στο Βόρειο Αιγαίο,

(25) στην Κρήτη,

(22) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(21) στη Στερεά Ελλάδα,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

  (8) στην Πελοπόννησο,

  (8) στη Δυτική Μακεδονία,

  (6) στην Ήπειρο,

  (5) στη Θεσσαλία και

  (4) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.210) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (17.147) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.063) των (150) ευρώ.

(38) παραβάσεις και (35) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στην Αττική, 2 πρόστιμα των 5.000 ευρώ σε καφενεία και 5.000 ευρώ σε καφέ μπαρ,

στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο,

στην Κρήτη, 5.000 ευρώ σε καφενείο και

στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (425) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (412) άτομα.

(2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (12) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διανομή τροφίμων του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. στους δήμους του Νομού Ιωαννίνων

 


Διανομή τροφίμων κατ΄ οίκον θα πραγματοποιηθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ

ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Από 14/12/2020 ΚΑΛΕΝΤΖΙ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Έως 23/12/2020 ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ

ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οι ποσότητες και τα είδη που θα διανεμηθούν βασίζονται στον παρακάτω κανόνα:

ΦΑΣΟΛΙΑ: ΑΠΟ 1-3 ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ= 4 ΤΕΜΑΧΙΑ, ΑΠΟ 4 ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΑΝΩ = 6 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΑΚΕΣ, ΡΥΖΙ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. όταν ειδοποιούνται για την κατ’ οίκον παραλαβή προϊόντων να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, χωρίς απαραίτητα βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Για την αποφυγή εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και των ωφελουμένων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να υπογράφουν σε κατάσταση για την παραλαβή των προϊόντων με δικό τους στυλό.

Το νέο ωράριο για τα καταστήματα τροφίμων


 

Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πουλούν τα super market

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων (super market) επεκτείνεται έως τις 21:00  αντί 20:30. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00 π.μ..

Τα καταστήματα τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών ύπνου (ΚΑΔ 47.51.51.08), το λιανικό εμπόριο κουβερτών και κλινοσκεπασμάτων ταξιδιού (εκτός από ηλεκτρικές κουβέρτες) [ΚΑΔ 47.51.51.17] και το λιανικό εμπόριο παπλωμάτων (ΚΑΔ 47.51.51.29)/ΚΑΔ 47.51,

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,

Ρήξη μηνίσκου και σύγχρονη αντιμετώπιση

 


Σώστε τους μηνίσκους σας: Το σύνθημα  της σύγχρονης ορθοπαιδικής

Η ρήξη μηνίσκου είναι από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στο γόνατο. Συναντάται πιο συχνά σε αθλητές κατά τη διάρκεια κάποιας αθλητικής δραστηριότητας,  αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας λόγω εκφύλισης και απώλειας της ελαστικότητας του μηνίσκου.

Οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκοπικής Χειρουργικής (ESSKA) καθώς και της Διεθνούς Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Ορθοπαιδικής Αθλητιατρικής (ISAKOS) με σύνθημα  “save the meniscus’’ έχουν σκοπό τη διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος του μηνίσκου και όταν είναι εφικτό, την επιδιόρθωση των βλαβών αντί της αφαίρεσης των τραυματισμένων περιοχών.

Η διατήρηση του μηνίσκου βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του γόνατος και στην αποφυγή ανάπτυξης πρώιμων αρθριτικών αλλοιώσεων (οστεοαρθρίτιδας), εξηγεί ο δρ Αναστάσιος  Δεληγεώργης  MD, MSc, Aναπλ. Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Eξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός γόνατος, ώμου & ισχίου.

Tι είναι οι Μηνίσκοι και Ποιος ο Ρόλος τους

Οι μηνίσκοι είναι δύο (2) χόνδρινοι σχηματισμοί που βρίσκονται μέσα στο γόνατο και  παρεμβάλλονται ανάμεσα στο μηρό και την κνήμη. Αποτελούνται από ένα πλέγμα από ίνες κολλαγόνου, πρωτεογλυκάνες και γλυκοπρωτεΐνες. Ο κύριος ρόλος τους είναι να κατανέμουν ομοιόμορφα τα φορτία κατά τη φόρτιση και τη βάδιση καθώς και  να συμμετέχουν στη σταθεροποίηση και στη λίπανση του γόνατος. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουν τις αρθρικές επιφάνειες από τη φθορά – εκφύλιση, συντελώντας στη διατήρηση μιας υγιούς άρθρωσης (του γόνατος).

Η απώλεια τμήματος ή ολόκληρου του μηνίσκου λόγω ρήξης προδιαθέτει τη δημιουργία εκφυλιστικών αλλοιώσεων του γόνατος με τα ανάλογα συμπτώματα, σε ένα χρονικό διάστημα που ποικίλλει.