Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αντάμωμα των Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 από της 10:00 το πρωί στην τοποθεσία Μαχούνια Βαρυμπόμπης

Αγαπητοί συμπατριώτες σας καλούμαι όλους γνωστούς και φίλους στο αντάμωμα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 από της 10:00 το πρωί έως όπου φτάσει !!! στην γνωστή από παλιά τοποθεσία Μαχούνια Βαρυμπόμπης
Σας περιμένουμε να ανηφορήσετε για μια συνάντηση, ένα γλέντι σαν τον παλιό καλό καιρό!!!!
Ελάτε με τα κουμάντα σας ( πίττες-κεφτεδάκια κλπ )με καλή διάθεση και πολύ κέφι !!!!
Εκτός της ζωντανής ορχήστρας και τον ελεύθερο χορό (πληρωμένα όργανα ) σας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις !!!!
Θα υπάρχουν πινακίδες ενημέρωσης καθ ΄οδον μετά την γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Υ.Γ.: Παρακαλείσθε να ενημερώσετε συγχωριανούς και φίλους σας.

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού διοργάνωσε την φιλανθρωπική του εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου 1 Ιουνίου

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου

 Το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού ευχαριστεί θερμά τις φίλες και τους φίλους του, τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες όχι μόνο του Δήμου μας αλλά & όλων όσων ήρθαν από πολλές άλλες περιοχές για την προαναγγελθείσα εκδήλωση, γεγονός που βάρυνε ιδιαίτερα μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις στη διενέργειά της.
Οι "παραξενιές" του καιρού, η κατά διαστήματα βροχή, ο αέρας, δεν θύμιζαν πρωτομηνιά Ιουνίου, ήταν δε (ο) βασικός ανασταλτικός παράγοντας που αρκετός κόσμος βρέθηκε σε αδιέξοδο, και τον οποίο βέβαια στα τηλεφωνήματα και στα ερωτήματα που έκανε, δεν μπορούσες με ασφαλή πρόβλεψη, εκτίμηση, με σιγουριά να του πεις να ΄ρθει από μακρύτερες περιοχές να δει τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Αντώνη Κυρίτση και την κομπανία τους, αφού όλα ήταν δυστυχώς ρευστά και εκκρεμή...

Τελικά αποφασίστηκε με τη συναίνεση του Πετρολούκα και του Αντώνη Κυρίτση η διενέργεια της εκδήλωσης, με ομολογουμένως μεγάλο ρίσκο, και μπορεί μεν να μην κερδήθηκε στον αναμενόμενο βαθμό η μάχη του μεγάλου πλήθους -αφού οι κρατήσεις εισιτηρίων ήταν ήδη πολύ υψηλές- κερδήθηκε όμως η μάχη των εντυπώσεων!
Πολλά μπράβο στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου για το εκπληκτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν και περισσότερα εύγε αξίζουν στο δάσκαλο του Συλλόγου κ. Αποστόλη Γεωργίου για την επιμελημένη και μεθοδική δουλειά που κάνει!

Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, θα πληρώνουν υποχρεωτικά τους φόρους και τα χρέη τους οι πολίτες από σήμερα

Τέλος οι ουρές στα ταμεία των εφοριών

Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, αντί για τα ταμεία των εφοριών, θα πληρώνουν υποχρεωτικά τους φόρους και τα χρέη τους οι πολίτες από σήμερα, ενώ μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα παρέχεται δυνατότητα πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ.
Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, αντί για τα ταμεία των εφοριών, θα πληρώνουν υποχρεωτικά τους φόρους και τα χρέη τους οι πολίτες από σήμερα, ενώ μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα παρέχεται δυνατότητα πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ.
«Λουκέτο» μπαίνει από σήμερα στα ταμεία των εφοριών.
Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τους φόρους και τα χρέη τους υποχρεωτικά στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, ενώ μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα παρέχεται δυνατότητα πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ.
Κατ΄ εξαίρεση και έως τις 30 Νοεμβρίου 2013 οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν στις εφορίες τις δόσεις των βεβαιωμένων οφειλών που τελούν σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Το Τσερνόμπιλ στοιχειώνει εκτάσεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Ποσότητες του ραδιενεργού καισίου 137 εντόπισαν επιστήμονες σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι, 26 χρόνια μετά, το Τσερνόμπιλ εξακολουθεί να στοιχειώνει μεγάλες εκτάσεις εδαφών της χώρας.
Η έρευνα των ελλήνων ειδικών από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και των Ιωαννίνων παρουσιάστηκε χθες στο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πυρηνικής Φυσικής που πραγματοποιείται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη στους ειδικούς είναι ότι το καίσιο 137, το οποίο αποτελεί ένα ανθρωπογενές στοιχείο – κατάλοιπο πυρηνικής έκρηξης – έμεινε στις ίδιες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες έπεσε πριν από 26 χρόνια. Το καίσιο 137 είναι κατεξοχήν ραδιενεργό στοιχείο αλλά επί του παρόντος στη χώρα μας κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι επιπτώσεις είχε ή έχει στον άνθρωπο και στο οικοσύστημα.

Σύλληψη 25χρονου στο στάδιο Ιωαννίνων για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη στις 2-06-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, στα πλαίσια προληπτικών ελέγχων, πριν από την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟΚ, στους φιλάθλους που προσέρχονταν στο γήπεδο, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 0,6 γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: «Μπλόκο» σε κλεμμένο πολυτελές ΙΧ

Αλβανός υπήκοος επιχείρησε να οδηγήσει στη γειτονική χώρα ένα πολυτελές Ι.Χ, το οποίο όμως ήταν κλεμμένο και συνοδευόταν από πλαστά συνοδευτικά έγγραφα.
Οι τελωνειακοί κάνοντας χρήση ηλεκτρονικής διαγνωστικής μηχανής εντόπισαν τον παραποιημένο αριθμό πλαισίου, κατέσχεσαν το όχημα και συνέλαβαν τον οδηγό.

Νέες επιβαρύνσεις για τα ακίνητα

Επιπλέον 200-300 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες έπειτα από την εξαίρεση των επαγγελματιών αγροτών

Πρόσθετες επιβαρύνσεις ύψους 200-300 εκατ. ευρώ φέρνει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων η εξαίρεση 16 εκατ. στρεμμάτων που ανήκουν σε κατ’ επάγγελμα αγρότες από τον Ενιαίο Φόρο, ενώ νέες ανατροπές φέρνει για ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις η πρώτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης που ολοκληρώνεται εντός του μήνα.
Με την άφιξη των κλιμακίων της τρόικας, σήμερα και αύριο στην Αθήνα, όταν και θα αρχίσει ο νέος γύρος ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του επιτρόπου Φορολογίας της Ε.Ε., Αλγκρίντας Σεμέτα, που φθάνει σήμερα στη χώρα μας και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης των αλλαγών στη φορολογία, με την κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, αλλά και τη θέσπιση του Ενιαίου Φόρου ύστερα από οκτώ μήνες αντεγκλήσεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Σήμερα, πάντως, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να κοινοποιήσει στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης το «λογαριασμό» από τη μη φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων των κατ’ επάγγελμα αγροτών, ο οποίος υπολογίζεται ότι κυμαίνεται από 200 έως και 300 εκατ. ευρώ.  Αύριο εξάλλου θα συνεδριάσει εκ νέου η διακομματική επιτροπή, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι ιδιοκτήτες θα καλύψουν το «κενό» αυτό, αλλά και για εάν τελικά τα φυσικά πρόσωπα θα έχουν αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ή όχι.
Με βάση τα νέα δεδομένα, πάντως, ο μέσος φόρος για τα εκτός σχεδίου ακίνητα -πλην των αγροτικών εκτάσεων- θα φθάσει τα 15 ευρώ ανά στρέμμα, αφού για τα «φιλέτα» που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες ή τουριστικές περιοχές ή συνορεύουν με εθνικές οδούς, ο φόρος θα ξεκινά από τα 20 ευρώ, φθάνοντας σε εξαιρετικές περιπτώσεως τα 30 ή 50 ευρώ το στρέμμα.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή φωτοβολίδων και καπνογόνων στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας

Κατασχέθηκαν συνολικά 72 φωτοβολίδες και καπνογόνα, τα οποία κατείχαν μέσα στο κυλικείο του γηπέδου

Συνελήφθησαν, χθες (02-06-2013) το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 47 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας για τον Αθλητισμό καθώς και για κατοχή φωτοβολίδων και καπνογόνων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κυλικείο που λειτουργούσαν, χωρίς άδεια, οι δύο δράστες μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
πενήντα επτά (57) φωτοβολίδες χειρός διαφόρων μεγεθών.
δέκα πέντε (15) καπνογόνα.
Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στα καθίσματα του γηπέδου, πριν από την ποδοσφαιρική αναμέτρηση και την προσέλευση των φιλάθλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες σαράντα πέντε (45) κροτίδες.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Δήλωση του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου, για την ανιστόριτη παρέμβαση της Ρεπούση για την αυτοθυσία του Ζαλόγγου

Έχει δικαίωμα η Κυρία Ρεπούση να πιστεύει ό,τι θέλει δεν είναι όμως επιτρεπτό στη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα να προκαλεί, να αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά σημερινά προβλήματα και να επιχειρεί να διαστρεβλώσει και να παραμορφώσει την ιστορική πραγματικότητα .
Υπάρχει πλειάδα άπειρων ντοκουμέντων που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ...όπως είναι το έργο του πρώσου περιηγητή Ιάκωβου Μπαρτόλοντυ που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Ελλάδα και ο οποίος στο έργο του «Ταξίδιον στην Ελλάδα 1803-1804» γράφει: «Καμιά εκατοστή απ΄ αυτούς τους δυστυχισμένους είχαν αποτραβηχτεί βόρεια της Πρέβεζας στο Μοναστήρι του Ζαλόγγου. Τους επιτέθηκαν εκεί θεωρώντας ότι τάχα αυτή η τοποθεσία, πράγματι ισχυρή, θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα νέο τόπο μόνιμης διαμονής, όπου και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε φρικτή. Τριάντα εννέα γυναίκες γκρεμίστηκαν από τα βράχια με τα παιδιά τους που μερικά ακόμη βύζαιναν, προτιμώντας έτσι, παρά να πέσουν ζωντανές στα χέρια των εχθρών τους».
Τεκμαίρεται λοιπόν κατά τρόπο αναντίλεκτο ότι ο χορός του Ζαλόγγου στις 19 Δεκεμβρίου 1803 αποτελεί μια πρωτοφανή ηρωϊκή πράξη που μοιάζει με θαύμα και που μόνο Σουλιώτισσες μπορούσαν να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν τον παγκόσμιο θαυμασμό.
Η λάμψη της θυσίας τους καταύγασε την οικουμένη , πύρωσε τις ευαίσθητες χορδές των καλλιτεχνών , που δημιούργησαν αθάνατα έργα (πίνακας με το χορό του Ζαλόγγου στο μουσείο Λούβρου) και πιστοποίησε τη φρικώδη συμπεριφορά των τούρκων κατακτητών , προκαλώντας έτσι μεγάλο κύμα φιλελλήνων και μετατρέποντας παράλληλα το Ζάλογγο σε θεϊκό τέμενος.
Η κα Ρεπούση ανήκει σ΄ αυτούς τους ιστορικούς που πρωταγωνιστούν στο έργο της "αποδόμησης" της ιστορικής αλήθειας . Προφανώς ανήκει σ΄ εκείνους που αρνούμενοι , τάχα την ιδεολογική χρήση της ιστορίας , επιδίδονται στην πλέον ιδεολογηματική κατάχρησή της, με τις "νεωτερικής" και προπαντός "νεοταξικής" κοπής προδεσμεύσεις στις οποίες υποτάσσουν αυτά που γράφουν.
Επίσης η κα Ρεπούση επιδίδεται και σε ιδεολογική τρομοκρατία , ενοχοποιώντας ως κρυπτοεθνικιστικές ή και εθνικιστικές τις όποιες αντίθετες πρός τις δικές της απόψεις.
 Η πλούσια ιστορία μας δεν έχει ανάγκη από διαστρεβλωτές , είναι δε ανίερο και βέβηλο να αποπειράσαι , με πρόσχημα την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας , να αποδομήσεις την ίδια την ιστορική αλήθεια.
Τότε εξυπηρετείς τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν το ξαναγράψιμο της ιστορίας.

Γιώργος Οικονόμου
Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Η Παμβώτιδα είναι δώρο της Φύσης

Άρθρο του Μίλτου Μπούκα στην Ελευθεροτυπία
30-5-2013

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με προκλητική ιδιοκτησιακή αντίληψη, πέντε και πλέον μήνες τώρα εκτελεί παράνομες χωματουργικές εργασίες εκρίζωσης καλαμιών, εκσκαφών εκβάθυνσης, και επιχώσεων αδρανών υλικών στη λίμνη Παμβώτιδα και σε ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) στον υγροβιότοπο Αμφιθέας.

Το πασίδηλα καταστροφικό έργο γίνεται για την κατασκευή στίβου θαλασσίου σκι για τη φιλοξενία πανευρωπαϊκών αγώνων, που θα λάβουν χώρα το Σεπτέμβρη, για τα εκατοντάχρονα «ελευθέρια» της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Η κατασκευή του θα σημάνει την ανάλωση ενός από τα πιο πολύτιμα φυσικά κεφάλαια του λιμνιαίου οικοσυστήματος, την τελευταία εναπομείνασα καθαρή περιοχή της Παμβώτιδας.
Ο αυταρχισμός και η δημαγωγική εκτόξευση του θέματος, από πλευράς δημάρχου Φίλιππα Φίλιου δεν έχει προηγούμενο. Ωστόσο σε μια τόσο ξεκάθαρη υπόθεση ούτε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας δια του Γενικού της Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη, δεν κατάφερε να περιορίσει το πλήγμα στην πολιτική της αξιοπρέπεια, θέτοντας σε κίνδυνο κι αυτή τη θεσμική της αξιοπιστία, όταν ενώ αρχικά και μετά από επερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου των Οικολόγων Πράσινων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος είχε ζητήσει την άμεση διακοπή των παράνομων χωματουργικών εργασιών και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης. Η συνέχεια συνίσταται σε χορήγηση άδειας προφανώς στο μεταξύ ανακάλυψε την αξιοποίηση των υδατικών πόρων και εν συνεχεία βάφτισε το όλο εγχείρημα «έργο προστασίας-συντήρησης οικοσυστημάτων», συνοδευόμενο με την αναγκαία κοπή των καλαμιώνων!
Οι υπηρεσιακές «ακροβασίες» δεν έχουν τέλος, η υποδεικνυόμενη έκταση «διαχείρισης» του καλαμιώνα είναι ταυτόσημη με αυτή του προτεινόμενου αγωνιστικού χώρου, έχοντας τις ίδιες διαστάσεις 800 μ. x 80 μ. = 64.000 μ2! Από την Δ/νση Υδάτων Ηπείρου ουσιαστικά δίνεται το πράσινο φως, σε εκσκαφές και εκβάθυνση μεγάλης κλίμακας, από τα 0,40 μ. του υφιστάμενου βάθους στο προσδοκούμενο 1,50 μ. και πλέον (προδιαγραφές αγωνίσματος).
Τα «slalom»  της δημοτικής αρχής περιλαμβάνουν και επίχωση με αδρανή υλικά σε περιοχή natura, που δεν προβλέπει καμμία μελέτη, να χρησιμοποιηθούν ως βάση έδρασης των πύργων παρακολούθησης ή των κερκίδων των χειροκροτητών της…
Το «τσαλαπάτημα» της νομοθεσίας δεν σταματά εδώ όμως, όπως προκύπτει από το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα Διανομής Αμφιθέας τα δύο επίμαχα τεμάχια 188, 189 τα οποία απεικονίζονται για υγρό στίβο, χαρακτηρίζονται ως «βάλτος» και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στην κυριότητα του δήμου Ιωαννιτών.
Ακόμη και οι συντεταγμένες που αφορούν στην εν λόγω περιοχή εργασιών είναι παντελώς εσφαλμένες, καθότι αφορούν στην εξωτερική πλευρά του αναχώματος προς τη μεγάλη υδάτινη επιφάνεια της Παμβώτιδας, ενώ το επίμαχο σημείο είναι εντός του αναχώματος…
Επειδή το εκτελούμενο έργο αποτελεί μνημείο γελοιοποίησης της διοίκησης και ακολουθεί τον κατήφορο, υιοθετώντας πρακτικές και συμπεριφορές που καθιστούν την έννοια της περιβαλλοντικής νομιμότητας για τους ιθύνοντες «κενό γράμμα», καταγγέλουμε ως Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Οικολόγοι Πράσινοι, την αυθαιρεσία επικαλούμενοι την ποινική προστασία του περιβάλλοντος, την εφαρμογή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται από το Ν. 4042/2012 αριθ. 7, υλοποιώντας την επιταγή του ευρωπαϊκού και εθνικοί δικαίου για κυρώσεις, ανάλογες με τη σοβαρότητα, τη συχνότητα και την υποτροπή της παράβασης, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και αποτελεσματικά στο μέλλον…
Η εμμονή των υπεύθυνων υπέρ της συγκεκριμένης χωροθέτησης, καταδεικνύει ότι είναι το μόνο σημείο που είναι καθαρά τα νερά καθόσο, αποτελούν υπόγεια νερά των πηγών του όρους Μιτσικελίου και προστατεύονται από το ανάχωμα από το  υπόλοιπο υγρό σώμα της λίμνης, το οποίο κυριαρχείται από ανοξικές συνθήκες. Συντρέχουν δηλαδή λόγοι δημόσιας υγείας για τους αθλητές, από την έκθεσή τους στα κυανοβακτήρια (μικροκυστίνες) της λίμνης. Η υψηλή τοξικότητα των θερινών μηνών από μετρήσεις του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου, κατέγραψαν ευρήματα της τάξης του 90-99%, που συνιστούν για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας απειλή για δραστηριότητες αναψυχής.

Με εκτίμηση
Μίλτος Μπούκας

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από τη ρύθμιση των δανείων

Ρύθμιση - ανάσα για περίπου 150.000 νοικοκυριά με καθαρό οικογενειακό εισόδημα ίσο ή κάτω των 30.000 ευρώ, αλλά και για ανέργους που έχουν στεγαστικά και λοιπά ενυπόθηκα δάνεια προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Με τις διατάξεις των 20 άρθρων και των δύο κεφαλαίων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής», καθιερώνεται το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιείται και ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη».
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διευκόλυνσης, σύμφωνα με τα όσα προ­βλέπει το νομοσχέδιο που ετοίμασαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, προβλέπεται 48μηνη περίοδος με χαμηλή μηνιαία δόση, στο 30% του εισοδήματος, ενώ οι άνεργοι στο διάστημα της τετραετίας έχουν το δικαίωμα καταβολής μηδενικών δόσεων για περίοδο έξι μηνών. Για ακόμη χαμηλότερα εισοδήματα το επιτόκιο στους 48 μήνες ορίζεται μόλις στο 1,25%.
Αλλαγές έρχονται και στον νόμο Κατσέλη, με σκοπό τη σύντμηση της δικαστικής διαδικασίας για τη διαγραφή και ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Ποιους αφορά και υπό ποιες προϋποθέσεις η ρύθμιση
Το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» κατατίθεται στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου και προβλέπει 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος. Υπάγονται άνεργοι, φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι) με καθαρό ατομικό εισόδημα τις 15.000 ευρώ, οικογενειακό τις 25.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ για νοικοκυριά με τρία παιδιά και πάνω, καθώς και με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που μετέφερε κρυμμένους στον χώρο του φορτίου δύο αλλοδαπούς

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της Παρασκευής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 29χρονος οδηγός  φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο.
Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε κρυμμένους στον χώρο του φορτίου δύο αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.