Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Όταν πριν 4 και πλέον χρόνια καταγγέλαμε τους πιθανούς κινδύνους και παρενέργειες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 30-4-2010 από τις ανοξικές συνθήκες (μειωμένο οξυγόνο) των νερών της Παμβώτιδας για την ιχθυποανίδα, το οικοσύστημα και την δημόσια υγεία η τότε Νομαρχιακή Αρχή αντέκρουε δια του κου Σαΐνη- τέως Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης, και έκτοτε «μόνιμου» υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου κου Καχριμάνη τι απαντούν σήμερα;
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο με τον τίτλο του:

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παρεμπορίου σε διάφορες περιοχές της Πρέβεζας

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, οι ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου σε διάφορες περιοχές της Πρέβεζας.
Στα πλαίσια των στοχευμένων δράσεων , αστυνομικοί της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, πραγματοποίησαν χθες (20-08-2014) ελέγχους, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα,
κατελήφθη στο Βράχο Πρέβεζας, ένας 46χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, να διαθέτει προς πώληση διάφορα προϊόντα ένδυσης και αξεσουάρ, για τα οποία συντάχθηκαν πρωτόκολλα κατάσχεσης - καταστροφής.
κατελήφθη στην περιοχή Κήπερη της Πάργας, ένας 21χρονος ημεδαπός, να διαθέτει προς πώληση, με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, (750) κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων, στερούμενος άδειας άσκησης πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου.

Οι ειδικές δράσεις θα συνεχισθούν σε όλη την Ήπειρο. 

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (21-08-2014) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 47χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (94.862,85) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός στο Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν -367- γραμμάρια κάνναβης και -5- δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (20-08-2014) το πρωί στο Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 59χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο σπίτι και σε αποθήκη του 59χρονου στο Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, βρήκαν και κατάσχεσαν:
(367) γραμμάρια κάνναβης αναμεμειγμένη με σπόρους κάνναβης.
πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,28) έως (2,5) μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν σε δύο διαφορετικές εκτάσεις κοντά στο σπίτι του 59χρονου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μέτσοβο Ιωαννίνων: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται στη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που έγινε την 03-04-2012

Συνελήφθη, στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών και το Γραφείο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών Ηπείρου, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται στη ληστεία που έγινε την 03-04-2012 σε κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο Ιωαννίνων (Σχετικό το από 03-04-2012 Δελτίο Τύπου μας).
Ο 30χρονος δράστης οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και προφυλακίστηκε, κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά

Με μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, που ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι κατά 500 λιγότερες, επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα 3.000 κενά που απειλούν να δυναμιτίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», τα κενά αναμένεται να καλυφθούν και με συμπληρωματικές αναθέσεις μαθημάτων.
Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι φέτος τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και η χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά, όμως όλα είναι ομαλά για το 2015, καθώς μειώνονται κατά 50% τα κονδύλια για τους αναπληρωτές.

Πότε θα βγουν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Τι θα γίνει με τις εκπτώσεις

Ευνοϊκές αλλαγές που συνδέονται με όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Οι αλλαγές αυτές που θα διορθώσουν διαπιστωμένες αρρυθμίες του Ν.4223/2013 θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση μετά τις 26 Αυγούστου στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής το υπουργείο Οικονομικών. 
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαϊδου αναμένεται να εκδώσει αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου τη σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνονται εντολές στη φορολογική διοίκηση για τη μεταχείριση των δικαιούχων έκπτωσης και απαλλαγής.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 174η Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ.κ. Ἀνδρέου: «Ἀγρίανε τὸ Γένος μας» (Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός)


-Α-

            χουν περάσει περισσότερα π διακόσια (200)χρόνια π τν μαρτυρικ θάνατο τοῦἘθνοϊερομάρτυρος κα σαποστόλου γίου Κοσμ τοΑτωλο. Παρ τατα μνήμη του, ο Διδαχές του, οπροφητεες κα ο μιλίες του λο κα πι πολ ζον στνμνήμη κα στν ψυχ τν ρθοδόξων Χριστιανν.ζησε κα δρασε σ δύσκολους καιρος κα σ χρόνιαδίσεκτα, ταν Τορκος κυριαρχοσε στ Βαλκάνια. καταπίεση τν χριστιανν, μεγάλη, κυρίως μ τς βαρειςφορολογίες. Γι' ατό, κα ρκετο χριστιανοί, μὴἀντέχοντας ατν τν τυραννία, λλαξοπιστοσαν καὶ γινόντουσαν μουσουλμνοι, γι ν περισώσουν τνπεριουσία τους καί, κάποτε, κα τν ζωή τους.

Μπόνους δύο εξεταστικές για «αιώνιους» φοιτητές που δείχνουν ενδιαφέρον

Το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τους Πρυτάνεις ων Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή όλων των αιώνιων φοιτητών στις 31 Αυγούστου, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Ωστόσο, και επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, στις 26 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή.
Όμως, ο υπουργός έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους «αιώνιους φοιτητές» έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.