Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»

Όταν μια ολόκληρη τετραετία έχετε κάνει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ,
όταν το έργο σας είναι το απόλυτο ΜΗΔΕΝ,
όταν το πρόγραμμά σας για την νέα τετραετία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΟ,
όταν δεν έχετε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,
τότε σας κυριαρχεί ο πανικός και προσπαθείτε να γαντζωθείτε στην εξουσία ανασύροντας από το συρτάρι παλιές μεθόδους που μας φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές.
Αυτό συνέβη και αυτή την φορά!!!
Επιστρατευτήκαν κι αυτή τη φορά, οι γνωστές «χουγιέχτες» που περιφέρονται ασκόπως στα καφενεία, με βρισιές και απειλητικά τηλεφωνήματα.
(694----807, 697----723)
«Κύριοι» τα ψέματα τελείωσαν!
Της 7 Νοέμβρη θα πάρετε αυτό που σας αξίζει.
Ο Παρακάλαμος δεν σας αντέχει άλλο.
Καληνύχτα!!!

ΕΠΑΚ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Σχεδόν έτοιμη είναι η φοροκάρτα που θα μπει στη ζωή μας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να λάβει την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να κλείσει την τελική συμφωνία με τις τράπεζες.
Η φοροκάρτα που πιστοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΟΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχει ούτε ΑΦΜ, ούτε όνομα, αλλά μόνο έναν αύξοντα αριθμό, τον οποίο μόνο το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ταυτίσει με πρόσωπο.
Οι πολίτες, χωρίς κόστος, θα προμηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη μία όψη της κάρτας αποτυπώνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας και ο μοναδικός αριθμός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει μια μαγνητική ταινία.
Ο φορολογούμενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και με τους προσωπικούς του αριθμούς, σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί, ταυτίζει την κάρτα με τον ΑΦΜ του. Οι οικογένειες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Οσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο taxisnet, θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΕΙΣΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΕΙΣΗΧΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο προέδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας έχει εισαχθεί, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από την προηγούμενη Τρίτη, σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η ίωση που τον ταλαιπωρεί από την προηγούμενη βδομάδα, εξελίχθηκε αρνητικά.
Για την κατάστασή του ενημερώνεται συνεχώς, ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ



ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ
Το Κεφαλόβρυσο, θα επισκεφτεί σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο.
Το απόγευμα στις 6:00 μ. μ. ο κ. Καψάλης θα μιλήσει, σε κατοίκους του χωριού.

ΣΧΟΛΙΟ: "ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ"


(Φωτό Αρχείου)
ΣΧΟΛΙΟ: "ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ"
Από «έναν Πωγωνήσιο με ανοιχτά τα μάτια»

Καλά τα λες πατριώτη μόνο που εμείς δεν πηγαίναμε σχολείο μόνο τα καλοκαίρια. Το έγγραφο που έστειλες, είναι απόσπασμα πρακτικού Δημοτικού Συμβουλίου της 29/10/2007 (ένα χρόνο πριν τη σχετική μελέτη) και αφορά στην έγκριση "χορήγησης σύμφωνης γνώμης για την πραγματοποίηση μέτρησης αιολικού δυναμικού και εγκατάστασης σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές ΒΑΛΑΩΡΑ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙ-ΠΩΓΩΝΑΤΟ-ΔΟΥΣΚΟΝ ΟΡΟΣ του Δήμου" κατόπιν σχετικής αίτησης της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης από την Περιφέρεια. Δηλαδή η συμμετοχή του δήμαρχου στο μεγαλόπνοο έργο του οποίου την πατρότητα οικειοποιείται, είναι η χορήγηση της σχετικής σύμφωνης γνώμης. Ρε σας πήρανε χαμπάρι.

“ΕΝΑΣ ΠΩΓΩΝΗΣΙΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ” - ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»


ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»
Από τον «Κεφαλοβρυσιώτη»- Κεφαλόβρυσο

Κύριε δήμαρχε και λοιποί κομματοσπουδαγμένοι (στα Κίεβα και ένας Θεός ξέρει που αλλού), άρχοντες, το βουνό από αρχαιοτάτων χρόνων ονομάζεται ΜΕΡΟΠΗ και έτσι είναι καταγεγραμμένο. Το αρβανιτοβλάχικο Νεμέρτσικα που τα τελευταία χρόνια προσπαθείτε να επιβάλετε, από που κι ως που και για ποιο λόγο; "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΚΑ" (στη γλώσσα του δήμαρχου) "ΣΚΑΘΑΡΙ" (στη γλώσσα των Πωγωνήσιων.

«ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΩΤΗΣ»- ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»


(Φωτό Αρχείου)
ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»
Από τον «Άνεργος Πωγωνήσιος»- Κεφαλόβρυσο

Για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους, θα ήθελα να τονίσω τα εξής: Οι δύο μελέτες στις οποίες αναφέρεται ο Δήμος Άνω Πωγωνίου στην ανακοίνωσή του και πρόσφατα αναρτήθηκαν στο site του Δήμου Άνω Πωγωνίου εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Ανάπτυξης Διασυνοριακής Επιχειρηματικότητας «ΕΡΜΗΣ» και είναι έργο της Περιφέρειας Ηπείρου και όχι του Δήμου Άνω Πωγωνίου. Χαρακτηρίζονται ως «Διαγνωστικές Μελέτες» δηλαδή, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του έργου (www.investinepirus.gr) μελέτες που περιλαμβάνουν αναλύσεις των δεδομένων της περιοχής και προτάσεις για επιχειρηματικούς τοµείς για την ανάπτυξη των οποίων προσφέρεται η περιοχή. (ή αλλιώς: πιάσ’ το αυγό και κούρευτο!) Αυτές είναι οι μελέτες που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια και παρουσιάστηκαν στις ημερίδες που αναφέρονται στην ανακοίνωση. Οι ιδιώτες που αναφέρει η ίδια ανακοίνωση είναι η μελετητική εταιρεία που ανέλαβε από την Περιφέρεια το έργο της εκπόνησης των διαγνωστικών μελετών. Όχι δηλαδή ότι έτρεξε κάποιος ιδιώτης να επενδύσει στα έργα που εξαγγέλθηκαν και ήδη έχει ολοκληρώσει την μελέτη τους και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κατασκευή. Και με την ευκαιρία, γιατί όποιος διαβάζει όλο κάτι μαθαίνει, στην μελέτη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, διαβάσαμε ότι, αν τελικά αυτές προχωρήσουν, ο Δήμος δεν θα πρέπει να ζητήσει ενοίκιο για την έκταση που θα παραχωρήσει (τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια), ούτε να απαιτήσει να εργαστούν κάτοικοι της περιοχής σε αυτές. Δηλαδή κι αν τελικά γίνουν αυτές οι επενδύσεις, εμείς δεν θα κερδίσουμε τίποτα. (ή αλλιώς: χωρίς κέρδος κέρατα)!!!

"ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΩΓΩΝΙΣΙΟ"- ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΓΑ»

(Φωτό Αρχείου)
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΓΑ»
Από τον «Κατάσκοπο»

Ο κ. Στεργίου μας καθησύχασε δια του «εκπροσώπου τύπου» ότι, για το μεγαλόπνοο έργο «της ανάπλασης της Κεντρικής Αγοράς-Πλατείας, καθώς και η υλοποίηση του Βιολογικού- Αποχευτικού Παρακαλάμου» υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη σε ώριμο στάδιο και πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη του χωριού !! (Πόσα χρόνια χρειάζεται να ωριμάσει δεν μας εξήγησε).
Δεν μας εξήγησε ακόμη για την εμμονή του να γίνει ο σταθμός επεξεργασίας στους Ντερέδες και όχι στον κάμπο.
Δεν γνωρίζει ότι εκεί είναι ο υδροφόρος ορίζοντας και η γεώτρηση της Αγίας Παρασκευής από την οποία υδρεύεται μέρος του Παρακαλάμου και της Ρεπετίστας!
Γιατί δεν αναφέρει καθόλου το κόστος λειτουργίας των μηχανημάτων που θα στέλνουν τα λύματα στους Ντερέδες (ανηφόρα).
Γιατί σιωπά;
Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;
Μα φυσικά οι κάτοικοι του Παρακαλάμου!!!

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ»


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Από τον «Κατάσκοπο»

Λιγότερες από δέκα μέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και το πολιτικό θερμόμετρο στον Παρακάλαμο αρχίζει να ανεβαίνει. Άνοιξαν και τα πρώτα δύο εκλογικά κέντρα (Καψάλη, Ντόντη) στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Από την πλευρά του κ. Στεργίου δεν έχει γίνει γνωστή η πρόθεσή του να ανοίξει εκλογικό κέντρο. Εδώ και πολύ καιρό έχει εγκαταστήσει το στρατηγείο του στο Δημαρχείο Παρακαλάμου.
Είναι και η οικονομική κρίση, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο βασικός υποστηρικτής- χορηγός της προηγούμενης τετραετίας τώρα κρατάει αποστάσεις.

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΔΕΗ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ»


ΔΕΗ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ»
Οι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και μέσω των ΚΕΠ.
Η κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος και Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης, προβλέπει ότι στα ΚΕΠ μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους προκειμένου να ελεγχθούν από τη ΔΕΗ σχετικά με τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που έχουν τεθεί για να ενταχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, κατά 10-20% όπως έχει ανακοινωθεί. Η υποβολή αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου 2010 και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Τα ΚΕΠ είναι αρμόδια αποκλειστικά και μόνο για τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας και σε καμία περίπτωση για την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων. Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση του υποψηφίου και θα την αποστέλλουν στη ΔΕΗ.
Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος που προσέρχεται στο ΚΕΠ πρέπει να προσκομίσει και να επιδείξει την ταυτότητά του, να προσκομίσει πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με ημερομηνία έκδοσης μετά τις 27/9/2010. Επίσης πρέπει να δηλώσει τον ΑΦΜ (σε περίπτωση έγγαμου θα δηλώνεται και ο αριθμός ΑΦΜ του/της συζύγου).
Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, το οποίο θα προσκομίζει για επίδειξη στο ΚΕΠ τα δικαιολογητικά, την ταυτότητά του και σχετική εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με την οποία θα δηλώνει ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο. Οι αιτήσεις για τους πελάτες της ΔΕΗ Α.Ε. μπορούν να συμπληρωθούν και μέσω τηλεφωνικού κέντρου στο 210-9298000 ή να κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.dei.gr.