Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων: 2η Μουσικοχορευτική εκδήλωση Ζάππειο Μέγαρο Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει  τη 2η  Μουσικοχορευτική  εκδήλωση στην Αθήνα,  το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των Βλάχικων Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Είσοδος ελεύθερη
 

Ανέκδοτα των ημερών

(α) Μια Βαλτόπαπια ρωτάει έντρομη μια άλλη που ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το μακρινό ταξίδι τους, της Αφρικής:
- «…η Αμερικανική Γερουσία έδωσε το πράσινο φως για επέμβαση στη Συρία…;»
- «…όχι, τοπική εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής είναι για την έναρξη των αγώνων θαλασσίου σκι…»

(β) Βάτραχος της Παμβώτιδας που παρακολουθεί το φαντασμαγορικό θέαμα της τελετής έναρξης της πλατείας Μαβίλη, ψηφίζει ότι το μεγαλύτερο πυροτέχνημα που εκτοξεύτηκε ήταν από τον Όμιλο Θαλασσίου σκι «…ότι κέρδισε η νομιμότητα και η ευπρέπεια…»

(γ) Πρωτάθλημα ψαρέματος στην Παμβώτιδα την Κυριακή 8/8/2013 (με φελούς) …Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με χώρο παράταξης των αγωνιζομένων από την Κυρά-Φροσύνη ως τα παλιά Σφαγεία, κομμάτι φιλόδοξο (…)
Διάλογος μεταξύ πεταλούδας και γκρας (ψάρια πρωταθλητές του ευτροφισμού):
«…Εάν η πρώτη διάκριση απονεμόταν σε εκείνον που θα ψάρευε ενδημικό είδος, το πρωτάθλημα ψαρέματος δεν θα είχε συνέχεια
- Μην ξύνεις πληγές…»


Διάλογοι από το Ζωϊκό Βασίλειο της Παμβώτιδας

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο με αγώνες Α΄ και Β΄ ερασιτεχνικής και ο Α.Σ. Καλπακίου αγωνίζεται εκτός με ΠΑΣ Αετό Χαροκοπίου (8-09-13/17:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά με τον ΠΑΟ Κόνιτσας (8-09-13/17:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τον Α.Ο. Ζωοδόχου (8-09-13/17:00 μ.μ.), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς (8-09-13/17:00 μ.μ.)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- ΑΡΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

Το πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής (Β΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σταυράκι-ΑΠΟΕΛ
Κεφαλόβρυσο-Ζωοδόχος
Αγία Μαρίνα -Αμπελόκηποι
Πεντέλη-Περίβλεπτος
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Πωγωνάτος-Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
Δόξα Αναργυρων-Αετός Πρωτόπαππας
Ραφταναίοι-Αστήρ Αμφιθέας
Δαβάκης-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου

Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους, αντί για μείωση της τιμής

Αρνείται κατηγορηματικά το υπουργείο οικονομικών την μείωση του φόρου

Στην προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο. Ταυτόχρονα εξετάζεται η απλοποίηση του συστήματος με λιγότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Βέβαια, και με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα. Σημειώνεται ότι την περασμένη – χειμερινή– περίοδο από τα 260 εκατ. ευρώ (που ήταν το συνολικό κονδύλι) απορροφήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.
Δεν αποκλείεται να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες.
Με το ισχύον σύστημα, για να λάβει κάποιος το επίδομα θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

1os ποδηλατικός αγώνας στην Δωδώνη στις 8 Σεπτεμβρίου 2013


ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Διήμερο παραδοσιακό  πανηγύρι  «Γέννησης της Θεοτόκου» θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο χωριό Ωραιόκαστρο Πωγωνίου.

ΔΟΛΙΑΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ημερήσιο παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών κα η Εκκλησιαστική Επιτροπή διοργανώνουν ημερήσιο παραδοσιακό γλέντι  «Γέννησης της Θεοτόκου» στο οποίο θα προσφερθεί «παραδοσιακός κοφτός»,  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.
 
 

ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  «Γέννησης της Θεοτόκου» θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο χωριό Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΛΑΣ: Παραδοσιακό πανηγύρι «Γέννηση της Θεοτόκου» την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  «Γέννησης της Θεοτόκου» θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή  Βελλάς.

ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μικρό πανηγύρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Μικρό πανηγύρι   θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο χωριό Καστάνιανη Πωγωνίου.

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  «Γέννησης της Θεοτόκου» θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο χωριό Σταυροδρόμι Πωγωνίου.

Συνελήφθησαν διακινητής και λαθρομετανάστες στον Κόμβο της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας (Μπάφρα)

Συνελήφθη προχθές (04-09-2013) αργά το απόγευμα στον Κόμβο της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας (Μπάφρα), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις υπηκόους Συρίας, ηλικίας 23, 30, 21 και 22 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

ΚΑΤΩ ΛΑΒΔΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι "Γέννησης της Θεοτόκου"  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου.

Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη, την Πέμπτη (05-09-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 40χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο ομοεθνείς του, (έναν 27χρονο άνδρα και μία 32χρονη γυναίκα), από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέσω του Νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστή ταυτότητα Εσθονίας, δύο πλαστές ταυτότητες Τσεχίας καθώς και τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 27χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, συνεπεία διοικητικής του απέλασης.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο διακινητής και οι δύο λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.