Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στο Κομπότι Άρτας

Ο δράστης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (74) κιλά ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθη, σήμερα (01-07-2017) το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -62- συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (74.475) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ηγουμενίτσα και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και μία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι οκτώ (28) μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (8.800) ευρώ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις Νομοθεσίας περί επιταγών και αυθαιρέτων.
• Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης Ιωαννίνων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (4.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας διοργανώνει το 2o παραδοσιακό αντάμωμα την Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξης δημοπρασίας έργου «Αποκατάσταση οδού προς εξωκκλήσι Αγ. Αναργύρων (υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014 ΕΠ 53000003) στην Τ.Κ. Κουκλιών»

1. Ο Δήμος Πωγωνίου, διακηρύσσει τη με συνοπτική δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς εξωκκλήσι Αγ. Αναργύρων (υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014 ΕΠ 53000003) στην Τ.Κ. Κουκλιών», με προϋπολογισμό11.670,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
2. Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 18/2016 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 9.411,29 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α. (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).
3. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών από την ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου στην διαδικτυακή διεύθυνση « www.pogoni.gr » και να
τα παραλάβουν ή μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή μέσω ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς αλληλογραφίας ή από τα γραφεία της αναθέτουσας αρχής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ως καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των τευχών και του εντύπου οικονομικής προσφοράς έχει οριστεί η 10/07/ 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 π.μ.
4. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με συνοπτική Δημοπρασία, στις 13/07/ 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στo κτίριο του Δημαρχείου Πωγωνίου στο Καλπάκι (Ταχ. Δ/νση, Τ.Κ. 44004, Καλπάκι) σύμφωνα με τον Νόμο 4412/2016 «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (Προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ».
Το κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 95 παρ.2α. του Ν.4412/2016.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (04-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (05-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (06-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (07-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (08-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.  

Περιφέρεια Ηπείρου: Πράξεις για προσχολική αγωγή και ΚΔΑΠ εντάχθηκαν στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Δύο νέες πράξεις παροχής υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για το σχολικό έτος 2017-2018, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2,236 εκ ευρώ, εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Οι δύο πράξεις αφορούν στην παροχή σε ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το σχολικό έτος 2017-2018, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις πράξεις:
Ø  «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παροχή δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για το σχολικό έτος 2017-2018», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.971.128, ευρώ.  Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:
* η παροχή θέσεων σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για βρέφη από 2 ή από 8 ή από 18 μηνών έως 2,5 ετών και προ-νήπια από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο)

Είναι εύκολη η αφαίρεση ενός τατουάζ;

Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ έχουν γίνει μόδα κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Όμως, σύμφωνα με μελέτες, περίπου τα μισά άτομα που κάνουν τατουάζ, αργότερα το μετανιώνουν και θέλουν να το αφαιρέσουν, είτε γιατί θέλουν να το αντικαταστήσουν ή γιατί δεν επιθυμούν να έχουν πια τατουάζ στο σώματος. Οι λόγοι αφαίρεσης τατουάζ μπορεί να είναι επαγγελματικοί, προσωπικοί, αισθητικοί και κοινωνικοί. Ορισμένες φορές μάλιστα η αφαίρεση είναι απαραίτητη αν υπάρχει αλλεργική αντίδραση του οργανισμού στο μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του τατουάζ.
Πως γίνεται η αφαίρεση ενός τατουάζ
Υπάρχουν δύο μέθοδοι που κυρίως χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ενός τατουάζ:
•        Η χειρουργική αφαίρεση
•        Το laser
Η χειρουργική αφαίρεση εφαρμόζεται κυρίως σε μικρά τατουάζ και σε σημεία που η αφαίρεση δέρματος δεν θα επηρεάσει λειτουργικά τον οργανισμό. Γίνεται με αφαίρεση του τμήματος του δέρματος. Το τατουάζ αφαιρείται εξ΄ ολοκλήρου με διαδικασία τοπικής αναισθησίας, αλλά θα μείνει μια ουλή ανάλογη του μεγέθους του τατουάζ.
Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι μια συχνά επιλεγόμενη διαδικασία για αυτές τις περιπτώσεις, όπου το είδος του τατουάζ το επιτρέπει. Το λέιζερ έχει τη δυνατότητα να διασπά το μελάνι σε μικρά μόρια που στη συνέχεια αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των λεγόμενων μακροφάγων κυττάρων. Η αφαίρεση του τατουάζ γίνεται σταδιακά σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες με τη χρήση του εξειδικευμένου laser. 

Γιάννης Καραγιάννης: Στήριξη της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), στο πλαίσιο της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, άριστος γνώστης του ζητήματος της φέτας.
Ο κ. Καραγιάννης χαιρέτησε την προσπάθεια ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα - στα πρότυπα της ιταλικής παρμεζάνας και του γαλλικού ροκφόρ - την οποία χαρακτήρισε ως τον καθ' ύλην αρμόδιο φορέα που θα κληθεί να εποπτεύσει την παραγωγή του προϊόντος, να το προστατεύσει από τις απομιμήσεις και να φροντίσει για την προώθηση και την προβολή του στη διεθνή αγορά.
Παράλληλα επισήμανε ότι η καθυστέρηση της ίδρυσης της διεπαγγελματικής, κόστισε πολλά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος φέτα από παντός τύπου λευκά τυριά και εταιρείες στη διεθνή αγορά.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτρα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (04-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τετάρτη (05-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (06-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (07-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λίμνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Σάββατο (08-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές. 

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξης δημοπρασίας έργου «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη-εντός οικισμού»

1. Ο Δήμος Πωγωνίου, διακηρύσσει τη με συνοπτική δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη – εντός οικισμού», με προϋπολογισμό 15.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
2. Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 09/2017 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 12.096,77 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α. (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).
3. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών από την ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου στην διαδικτυακή διεύθυνση « www.pogoni.gr » και να τα παραλάβουν ή μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή μέσω ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς αλληλογραφίας ή από τα γραφεία της αναθέτουσας αρχής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ως καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των τευχών και του εντύπου οικονομικής προσφοράς έχει οριστεί η 11/07/ 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 π.μ.
4. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με συνοπτική Δημοπρασία, στις 14/07/ 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στo κτίριο του Δημαρχείου Πωγωνίου στο Καλπάκι (Ταχ. Δ/νση, Τ.Κ. 44004, Καλπάκι) σύμφωνα με τον Νόμο 4412/2016 «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (Προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ».
Το κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 95 παρ.2α. του Ν.4412/2016.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php/item/1638-diakiryksis-dimoprasias-ergou-apokatastasi-odon-t-k-kato-meropis-ieras-monis-agiou-ioanni-entos-oikismoy

Καρδιοπαθείς και καύσωνας: Πώς να προστατεύσετε την καρδιά σας

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας αυτές τις ημέρες προκαλεί δυσφορία στους υγιείς ανθρώπους, πόσο μάλλον στους καρδιοπαθείς, για τους οποίους οι υπερβολικά ζεστές ημέρες, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από υψηλή υγρασία,  μπορεί να είναι απολύτως επικίνδυνες.
Η θερμοκρασία είναι γνωστό ότι μεταφέρεται από τα θερμότερα αντικείμενα ή σημεία στα ψυχρότερα (π.χ. από το σώμα στον δροσερότερο αέρα). Προκειμένου λοιπόν ο οργανισμός να καταφέρει να μειώσει στα φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του, υποχρεώνει την καρδιά να χτυπά ταχύτερα, ώστε να διοχετεύσει περισσότερο αίμα στο δέρμα απ’ όπου αυτή θα αποβληθεί. Όταν όμως η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ίση ή υψηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος η πτώση της με αυτόν τον τρόπο είναι ανέφικτη, μας εξηγεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος.
Η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος γίνεται επίσης μέσω της εφίδρωσης και εξάτμισης του παραγόμενου ιδρώτα. Ο μηχανισμός αυτός είναι αποδοτικός όταν η υγρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή, ωστόσο σε περιοχές ή ημέρες που επικρατεί υψηλή υγρασία η εξάτμιση εμποδίζεται. Και αυτός ο τρόπος μείωσης της θερμοκρασίας καταπονεί την καρδιά καθώς απαιτεί την αύξηση των καρδιακών παλμών.
Σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης ο οργανισμός της πλειονότητας των ανθρώπων μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους καρδιοπαθείς, τους ηλικιωμένους και τους παχύσαρκους, καθώς αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων δεν ανταποκρίνονται αρκετά γρήγορα στις μεταβολές θερμοκρασίας, κινδυνεύοντας έτσι να υποστούν θερμοπληξία, η οποία είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή τους. Γι’ αυτό «όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, ναυτία ή τάση προς έμετο, κόπωση ή σύγχυση, πρέπει να μεταβούν ή μεταφερθούν σε δροσερό, κατά προτίμηση κλιματιζόμενο χώρο, και να ενυδατωθούν επαρκώς με άφθονο νερό. Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν πρέπει να αναζητήσουν αμέσως ιατρική φροντίδα στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας», συμβουλεύει ο κ. Πατσουράκος.
Ειδικότερα, η καρδιά των ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ενδεχομένως να αδυνατεί να στείλει αρκετή ποσότητα αίματος προς το δέρμα ώστε να πέσει η θερμοκρασία του σώματος. Συνεπώς οι ασθενείς αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν θερμοπληξία.