Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Γιάννης Καραγιάννης: Στήριξη της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), στο πλαίσιο της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, άριστος γνώστης του ζητήματος της φέτας.
Ο κ. Καραγιάννης χαιρέτησε την προσπάθεια ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα - στα πρότυπα της ιταλικής παρμεζάνας και του γαλλικού ροκφόρ - την οποία χαρακτήρισε ως τον καθ' ύλην αρμόδιο φορέα που θα κληθεί να εποπτεύσει την παραγωγή του προϊόντος, να το προστατεύσει από τις απομιμήσεις και να φροντίσει για την προώθηση και την προβολή του στη διεθνή αγορά.
Παράλληλα επισήμανε ότι η καθυστέρηση της ίδρυσης της διεπαγγελματικής, κόστισε πολλά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος φέτα από παντός τύπου λευκά τυριά και εταιρείες στη διεθνή αγορά.