Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα καταβληθεί η γ' δόσης του επιδόματος παιδιού


Κλείνει προσωρινά την Παρασκευή 17 Ιουλίου και ώρα 00:01, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2020.
Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 (αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).

Σε οκτώ δόσεις η εξόφληση του φόρου εισοδήματος


Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν φέτος την δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο ως και τον Φεβρουάριο.
Αυτός είναι ένας από τους τέσσερις τρόπους αποπληρωμής, μεταξύ των οποίων υπάρχει και ένας που προβλέπει έκπτωση. Συγκεκριμένα, όσα νοικοκυριά πληρώσουν εφάπαξ το φόρο που τους αναλογεί θα έχουν έκπτωση 2% επί του λογαριασμού.
Οι επιλογές αποπληρωμής του φόρου:
– O φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εξοφληθεί φέτος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021.
– Oι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος στο σύνολό του έως το τέλος Ιουλίου, δηλαδή εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, θα έχουν έκπτωση 2% στο συνολικό οφειλόμενο ποσό φόρου.
– Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στην νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο κυμαίνεται στα επίπεδα του 4,5% ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι πιο αλμυρό καθώς είναι της τάξης του 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη. Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων.
– Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 μηνιαίες δόσεις.
Απομένουν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ενώ δεν έγινε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει παράταση.

Σύλληψη αλλοδαπής για παράνομη συλλογή αρωματικού φυτού από ορεινή περιοχή του Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου


Ακόμη μία σύλληψη ατόμου πραγματοποιήθηκε χθες (08-07-2020) το βράδυ σε ορεινή περιοχή του Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Πρόκειται για αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σε καλύβα – παράπηγμα που βρίσκεται στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου Ιωαννίνων αποθηκευμένη ποσότητα αρωματικού φυτού βάρους -83- κιλών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη, είχε συλλέξει παράνομα την παραπάνω ποσότητα αρωματικού φυτού από την περιοχή και την είχε αποθηκεύσει με σκοπό την εμπορία.
Η παραπάνω ποσότητα αρωματικού φυτού κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 50 νέα κρούσματα


Τα 24 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 50 νέα κρούσματα.
Τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.672.
Επίσης 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας


Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας στην Πρέβεζα και στην Αττική, συνελήφθησαν συνολικά -7- ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ακόμη ένας ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης
Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικής ουσίας MDMA, πιστόλι, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά, αυτοκίνητο και κινητά τηλέφωνα
Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας έβαλαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, αφού με την πολύμηνη και μεθοδική έρευνά τους διακρίβωσαν πλήρως τη δράση της και ταυτοποίησαν τα στοιχεία όλων των μελών της.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (08-07-2020) και σήμερα (09-07-2020), στην Πρέβεζα και στην Αττική, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν:
επτά ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων
τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες, εκ των οποίων ένας πυροσβεστικός υπάλληλος και δύο γυναίκες), μη μέλη της ανωτέρω οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ακόμη ένας ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από -70- άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας "προφίλ" των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του αρχηγού, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κοκαΐνης, κάνναβης και της ναρκωτικής ουσίας MDMA, στην πόλη της Πρέβεζας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:
Ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης αποτελούνταν από το αρχηγικό μέλος και δύο ακόμα από τα συλληφθέντα μέλη, ένα εκ των οποίων τυγχάνει πυροσβεστικός υπάλληλος.
Το αρχηγικό μέλος προέβαινε στην παραγγελία και την παραλαβή των ναρκωτικών, τα οποία παρέδιδε στα ανωτέρω δύο βασικά στελέχη.
Εκείνα προέβαιναν στην αποθήκευση, διαμερισμό και τυποποίηση των ναρκωτικών σε συσκευασίες («φιξάκια») και ακολούθως τις εναπόθεταν σε προκαθορισμένα σημεία («καβάντζες»).
Από τα σημεία αυτά το αρχηγικό μέλος τα παραλάμβανε και τα παρέδιδε προς περαιτέρω διακίνηση στα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη της Πρέβεζας.
Σημειώνεται δε, ότι τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες και λάμβαναν αυξημένα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια των αγοραπωλησιών των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:

ακατέργαστη κάνναβη βάρους -659,05- γραμμαρίων,
κοκαΐνη βάρους -51,6- γραμμαρίων,
ναρκωτική ουσία MDMA βάρους -90,5- γραμμαρίων,
-10- ναρκωτικά χάπια,
-3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
χρηματικό ποσό -6.390- ευρώ
-27- χρυσές λίρες,
-1- πεντόλιρο με αναγραφόμενη χρονολογία 1893,
-500- δολάρια Η.Π.Α.,
πιστόλι,
-39- φυσίγγια,
σιδερογροθιά,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
-4- δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή τους στο παρελθόν,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM ,
σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
χειρόγραφες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός στα Ιωάννινα


Συνελήφθη χθες (08-07-2020) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή  φυλάκισης -5- ετών και  -3- μηνών, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.
Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάσταση των φωτιστικών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Καλπάκι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής ή αντικατάστασης των  60 κεφαλών φωτιστικών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου στο
 Καλπάκι.
 

Παράταση μέχρι τις 21 Αυγούστου των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας


Σύμφωνα με αυτή: «Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/ Γ.Π.οικ. 34060/ 2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού covid-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020».
Όπως έκανε γνωστό μέσω άτυπης ενημέρωσης το υπουργείο, οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ κινούνται στη γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων και αφορούν δύο σημεία: α) η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. (από ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος) και β) για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.
Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σε έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.
Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη, δηλαδή, μεταξύ άλλων, 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας και φυσικός αερισμός του χώρου.

ΑΑΔΕ: Με e-mail ή επιστολή οι δηλώσεις μεταβιβάσεων, γονικών παροχών και κληρονομιών


Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τώρα και στο εξής οι δηλώσεις για υποθέσεις φορολογίας ακινήτων θα υποβάλλονται μέσω e-mail, courier ή συστημένων επιστολών στις εφορίες.
Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος με τις οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου που απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, στην οποία επισημαίνεται ότι μόνο οι δηλώσεις και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν στις εφορίες θα διεκπεραιώνονται κατά σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα οι επισκέψεις που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις ορισθείσες ημερομηνίες.
   Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι από το επόμενο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά από το γραφείο του συμβολαιογράφου. 
Μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, όλες οι δηλώσεις θα στέλνονται μέσω e-mail ή συστημένη επιστολή στις Δ.Ο.Υ. Απόδειξη της ταυτοπροσωπίας των φορολογουμένων μπορεί να γίνεται είτε με υπεύθυνη δήλωση αυτών, η οποία έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας dilosi.services.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr (με την οποία δηλώνουν ότι οι ίδιοι είναι οι υπογράφοντες τη δήλωση/αίτηση), είτε με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής αυτών από ΚΕΠ ή άλλη δημόσια αρχή. 
Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των δηλούντων (σε δήλωση φόρου δωρεάς, γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων) μπορεί να θεωρηθεί και από τον συμβολαιογράφο που θα συνάψει το αντίστοιχο συμβολαιογραφικό έγγραφο, εφόσον προκύπτουν τα στοιχεία του από την υποβαλλόμενη δήλωση και η υπογραφή τίθεται ενώπιόν του. 
Σε περίπτωση αποστολής των δηλώσεων ηλεκτρονικά, η υπεύθυνη δήλωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά μαζί με την υποβαλλόμενη δήλωση.

Σφριγηλά μπράτσα: Βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει


Η χαλάρωση και το τοπικό λίπος στα μπράτσα είναι από τα πιο συχνά προβλήματα στο σώμα μίας γυναίκας, που, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δύσκολα κρύβονται. 
Το ελαφρύ και ενίοτε αποκαλυπτικό ντύσιμο, που αφήνει τα χέρια εκτεθειμένα, αποκαλύπτει την κατάσταση. 
Η έλλειψη σωματικής άσκησης, η ηλικία, αλλά και οι συχνές αυξομειώσεις του σωματικού βάρους είναι οι κύριοι λόγοι για την εμφάνισή της. 
Και η ανάγκη για σύσφιξη γίνεται επιτακτική.
Διότι ακόμη κι αν κάποιες γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ασκούνται τακτικά, γεγονός είναι ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τα σφιχτά και τονωμένα μπράτσα, που είχαν όταν ήταν νεότερες. 
Οι δυνατοί μύες παραμένουν «κρυμμένοι» κάτω από στρώματα επίμονου και ανθεκτικού στην άσκηση λίπους κι έτσι τη λύση μπορεί να δώσουν μόνο οι σύγχρονες θεραπείες ομορφιάς, όπως εξηγεί o πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου κ. Απόστολος Γαϊτάνης (www.agaitanis.gr).
Ο κύριος Γαϊτάνης αναλύει τους τρεις τρόπους, με τους οποίους διορθώνεται το πρόβλημα της χαλάρωσης των μπράτσων.
Arm Tite. Είναι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. H νέα τεχνολογία Arm Tite αποτελεί μια σύγχρονη λύση για τους ασθενείς, που θέλουν να απαλλαγούν από τη χαλάρωση στα μπράτσα, χωρίς, όμως, μεγάλες ουλές. «Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις, που δεν υπάρχει έντονη χαλάρωση και ουσιαστικά είναι λιποαναρρόφηση, αλλά με την βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων RF», διασαφηνίζει ο πλαστικός χειρουργός.
Ειδικότερα το ArmTite είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με σημαντικά ελάχιστη ουλή στο δέρμα και μειωμένο χρόνο αποθεραπείας. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, με την οποία εξασφαλίζεται θερμική λύση του υποδόριου λίπους, με ταυτόχρονη σύσφιξη του συνδετικού ιστού.