Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»

Με επιτυχία και την αναμενόμενη συμμετοχή των αντιπροσώπων των Αδελφοτήτων και Συλλόγων, διεξήχθη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΠΣΕ

Από 1-4-2014 έως 28-3-2015
Και προγραμματισμός για το 2015
Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας μας, σας καλωσορίζει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση.
Μετά την παραίτηση του Γιώργου Οικονόμου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της ΠΣΕ στις 5/1/15 το ΔΣ πρόσφατα εξέλεξε πρόεδρο του ΔΣ, τον Γιώργο Δόση, εφαρμόζοντας την γενική αρχή της αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας. Το ΔΣ αποδεχόμενο την παραίτηση αποφάσισε σε ειδική συνεδρίαση να γίνει αναφορά στη θητεία και την προσφορά του Γιώργου Οικονόμου στην Ηπειρωτική Αποδημία και την Ήπειρο.
Δυστυχώς τα προβλήματα που άρχισαν στην πατρίδα μας από το τέλος του 2008 με την οικονομική κρίση εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υφίστανται. Η οικονομική κρίση ζει και βασιλεύει και η ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τα προβλήματα αυτά όλοι μας τα βιώνουμε καθημερινά και ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, ακόμη χειρότερα, βρίσκεται στην ανεργία, την απόλυση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η νεολαία μας, που αποτελεί το μέλλον για την Πανηπειρωτική και τις οργανώσεις, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ευρέσεως εργασίας, με αποτέλεσμα να ακολουθεί το δρόμο της ξενιτιάς. Όσα επισημαίναμε στην περσινή μας Γενική Συνέλευση συνεχίζουν να ισχύουν:

Ευνοϊκότερη έγινε η ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών σε 100 δόσεις

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών σε 100 δόσεις.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη από το υπουργικό συμβούλιο την προηγουμένη Παρασκευή προβλέπει πως εκτός από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης πληρωμής διαγράφονται και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης, καθώς και πρόσθετοι φόροι ή τέλη του Ν. 2523/1997.
Συγκεκριμένα η ΠΝΠ στο άρθρο 2 αναφέρει πως το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 (Α΄ 32) αντικαθίσταται ως εξής:

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων περίπτωση κλοπής από σπίτι, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 28.03.2015 στο χωριό Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, μία χρυσή λίρα και ένα ρολόι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «παρουσίαση CD με το Κτηματολόγιο της Καστάνιανης» το Σάββατο 18 Απριλίου, ώρα 18:00

Πανελλήνια συνάντηση ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε

Εκπρόσωποι της ομάδας βρεθήκαν στην Πανελλήνια συνάντηση που έγινε στις 28-3-15 στην Θεσσαλονίκη.
Μπορεί τα αποτελέσματα της συνάντησης να μην είναι άμεσα μιας και δεν καταλήξαμε στην ψήφιση κάποιας συγκεκριμένης  πρότασης.
Καταλήξαμε όμως στην κοινή προφορική απόφαση πως πρέπει ο αγώνας μας να κλιμακωθεί μιας και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου μας το 90% των ασφαλισμένων αδυνατεί να πληρώσει πλέον τις υπέρογκες οφειλές του ΟΑΕΕ και το 85% πιστεύει στην δικαίωση μέσω δικαστηρίων.
Από την συζήτηση που κάναμε τονίστηκε  η ανάγκη:
·  κοινών δράσεων πανελλαδικά
·  της ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων μεταξύ των συλλόγων-κινήσεων
·  των κοινών αποφάσεων σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο.
 Τα κοινά αιτήματα που αποφασίσαμε μεταξύ των συλλόγων δείχνουν πως ολόκληρο το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι έρμαιο των πολιτικών και των τραπεζιτών εδώ και 60 χρόνια. Καθαροί κοινοί στόχοι πλέον είναι
a. διεκδίκηση των αποθεματικών με την τιμωρία όσων ευθύνονται γι αυτό
b. οι μειώσεις των εισφορών βάση αντικειμενικών οικονομικών κριτηρίων
c. οριστική διαγραφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μαζί με κάθε λογής  παράνομες προσαυξήσεις  και αναπροσαρμόσεις  από τις οφειλές
d. προστασία του συνταγματικού δικαιώματος της κατοικίας και του ασύλου
e. την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα
f. το πάγωμα των οφειλών που δημιουργηθήκαν μέσα στην κρίση
g. διαχωρισμός των οφειλών με τις τρέχουσες εισφορές
Βέβαια ήδη με νομικές ενέργειες ,πολλά από τα παραπάνω διεκδικούνται σε όλη την Ελλάδα με προσφυγές, αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα κτλ και σε μερικά έχουμε στα χέρια μας αποφάσεις θετικές. Στην συνάντηση όμως αυτή έγινε σαφές πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ακομμάτιστη συλλογικότητα χωρίς συνδικαλιστικές ταμπέλες και στεγανά που μπορεί να κατευθύνει και να συντονίζει προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση προς την πολιτεία δηλ σε πολιτικό, κοινωνικό και νομικό επίπεδο.
Σαν ομάδα Ιωαννίνων είμαστε ικανοποιημένοι από την Πανελλήνια συνάντηση των συλλόγων- κινήσεων ανά την Ελλάδα που κινούνται ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του ΟΑΕΕ και αυτών που τις  κατευθύνουν και θα προσπαθήσουμε την επόμενη φορά να γίνει στην πόλη μας.

ΟΜΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Προσλήψεις-εξπρές 1.295 μόνιμων και εποχιακών έως το Πάσχα

Σε προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων προχωρούν διάφοροι φορείς μέχρι το Πάσχα.
Συνολικά αναμένεται να γίνουν 1.295 προσλήψεις σε φορείς όπως δήμοι, εφορείες αρχαιοτήτων, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες κ.α.
Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι:
Διοικητικοί, οικονομολόγοι, γυμναστές, μουσικοί, συντηρητές, μηχανοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων κ.α.

Το μόνιμο προσωπικό αφορά τη ΔΕΗ, η οποία θα ενισχυθεί με 11 διοικητικούς και μηχανικούς και αργότερα θα ανακοινώσει και δεύτερη προκήρυξη για 450 μονίμους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.