Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Με τους παλιούς κωδικούς η πρόσβαση στο «Taxisnet»

To Yπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των εμπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων με ατομικά εσοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (εκτός των συνταξιούχων) για το Οικονομικό Έτος 2012, υπενθυμίζει την Απόφαση ΠΟΛ 1079/2012, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει:

*Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012 και οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών αυτών προσώπων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών χωρίς να απαιτείται κλειδάριθμος
* Σε όσους φορολογούμενους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή (φορολογούμενοι που δήλωσαν το προηγούμενο έτος εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ πλήν των συνταξιούχων) και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.
Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των παραπάνω υφιστάμενων διευκολύνσεων που αποφασίστηκαν προς αποφυγή συνωστισμού, μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., για την υποβολή αίτησης και την απόκτηση κλειδαρίθμου, ανεξάρτητα από την αποστολή των συστημένων επιστολών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με απλή εξουσιοδότηση, πλην όμως προτείνεται να αναμένουν τη λήψη των συστημένων επιστολών.

22 κόμματα στην τελική ευθεία για τις επαναληπτικές της 17ης Ιουνίου

Ποια κόμματα "έκοψε" ο Άρειος Πάγος



Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε - όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία - από τον Άρειο Πάγο.
Σύμφωνα με απόφαση του Α' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.
Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα.
Επίσης δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, ύστερα από τη δήλωση παραίτησης του νομίμου εκπροσώπου του.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό.
Μετά από δικές τους δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α' Τμήμα Αρείου Πάγου δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την β' Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ).
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι συνδυασμοί ανακηρύχθηκαν με βάση τις δηλώσεις υποψηφιότητάς τους , που είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο την περασμένη εβδομάδα.
Τα 22 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές του Ιουνίου είναι:
Νέα Δημοκρατία
ΣΥΡΙΖΑ/ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
ΠΑΣΟΚ
Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος
ΚΚΕ
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Δημοκρατική Αριστερά
Οικολόγοι Πράσινοι
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)
Δημιουργία, ξανά! (Δημιουργία ξανά!- Δράση –Φιλελεύθερη Συμμαχία)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κόμμα Πειρατών
ΚΚΕ (μ-λ)- ΜΛ ΚΚΕ
Κίνημα Δεν πληρώνω
Ένωση Κεντρώων
Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ)
Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια
Κόμμα Φιλελευθέρων
Εθνική Ελπίδα

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης 6 μηνών στις 18 Ιουνίου

Σίγουρα τα πρόσθετα μέτρα!!!


Μονόδρομο αποτελεί πλέον η επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού προγράμματος, καθώς πέρα από πολιτικές εξαγγελίες αυτή θα υπαγορευθεί εν τέλει από τις μεγάλες αποκλίσεις που καταγράφονται ήδη στη φετινή του εφαρμογή. Πρακτικά αυτό θα σημάνει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την κατάρτιση ενός, εξάμηνης διάρκειας, «εκτάκτου σχεδίου ανάγκης» ώστε να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί. Καθοριστικής σημασίας σε αυτό το εγχείρημα θα είναι και η πρόοδος που θα επιτευχθεί, ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα στο «μέτωπο» της παροχής επιπλέον χρόνου προσαρμογής στην Ελλάδα, κατ' ένα έτος τουλάχιστον, θέμα που συζητούν πλέον ανοικτά στην τρόικα, τονίζοντας όμως πως αυτό επ' ουδενί δεν θα σημάνει ουσιαστική χαλάρωση στα πεδία περιστολής των δαπανών και των μεταρρυθμίσεων.

Διαπραγματεύσεις με τρόικα
Αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα επικεντρωθούν σε αλλαγές του προγράμματος για το τρέχον έτος με το σκεπτικό ότι οι στόχοι που έχουν καθορισθεί στο Μνημόνιο είναι αδύνατον να επιτευχθούν, λένε παράγοντες του οικονομικού επιτελείου.
 

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου τα προνοιακά επιδόματα

Στις 15 Ιουνίου θα δοθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Δημήτρης Μπαλασόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή τους έχει καθυστερήσει λόγω της απογραφής των δικαιούχων.

Το «Βήμα» παραποιεί τις δημοσκοπήσεις;



Αν οι αριθμοί δεν βολεύουν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς

Του Στρατή Μπουρνάζου
Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια. Παραβιάζει κανείς ανοιχτές θύρες (ή, για να το πω απλούστερα, κλέβει εκκλησία) αν θελήσει να τεκμηριώσει ή να αναλύσει πώς το Βήμα ή η Καθημερινή, λ.χ., δίνουν, καθημερινά, αυτό τον αγώνα: ένα ξεφύλλισμα αρκεί για του λόγου του ασφαλές.
Ωστόσο, αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου, το Βήμα έκανε κάτι που δύσκολα θα φανταζόταν και ο πιο καχύποπτος: άλλαξε, στον σχετικό πίνακα, τα νούμερα της δημοσκόπησης της Public Issue. Έτσι, ενώ η εταιρεία έδινε 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και 25,5% στη Νέα Δημοκρατία, στον πίνακα του Βήματος διαβάζουμε το ακριβώς αντίθετο: ΝΔ: 31,5% και ΣΥΡΙΖΑ 25,5% (το δημοσίευμα του Βήματος: http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=460664  και η έρευνα της Public Issue: http://www.publicissue.gr/2026/varometro-3o-kyma-mai-2012/ ).
Το γεγονός δεν είναι καθόλου αμελητέο, ούτε πρέπει να περάσει στα ψιλά.
Πρώτον, η Public Issue έχει αποδειχθεί, τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες, ειδικά στις προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος – επομένως μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, που δίνει, έχει βαρύτητα. Δεύτερον, χάρη σε αυτή την αντιστροφή, το Βήμα εμφανίζει, στο σχετικό δημοσίευμα, πέντε δημοσκοπήσεις της Παρασκευής 1.6 να δείχνουν όλες πρωτιά της ΝΔ – ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τέσσερις (της Kάπα Research, της Rass, της Μarc και της Μetron Analysis) δείχνουν μικρό προβάδισμα της NΔ (μία με δύο μονάδες), και μία (της Public Issue) δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με έξι μονάδες.
Πρόκειται άραγε για σφάλμα ή για συνειδητή παραποίηση;
Μου φαίνεται δύσκολο να αποφασίσω. Η εκδοχή της «πατάτας» μού μοιάζει ανήκουστα ερασιτεχνική για μια εφημερίδα σαν το Βήμα. Η εκδοχή της παραποίησης (την οποία δεν αποκλείει το κείμενο του Βασίλη Χιώτη, στο οποίο ανήκει ο πίνακας, αφού και αυτό είναι γραμμένο σαν μην υπάρχει η επίμαχη δημοσκόπηση) μου φαίνεται εξωφρενική για μια εφημερίδα σαν το Βήμα, όσο κι αν έχει χοντρύνει το παιχνίδι.
Δεν έχει, νομίζω, τόση σημασία σε ποια από τις δύο παραπάνω εκδοχές θα καταλήξει ο καθένας μας. Μεγαλύτερη σημασία έχει (γιατί είναι ενδεικτικό της καταβαράθρωσης των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης) ότι, ενώ πριν από κάποια χρόνια θα ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται περί γκάφας –μεγάλης, χοντρής, πρωτοφανούς–, σήμερα δεν είμαστε.
Ας πάρουμε όμως την πιο αθώα και διασκεδαστική εκδοχή: το λάθος – ανθρώπινον γαρ, και άλλωστε πάντα βοηθάει, ως υπόθεση εργασίας, να παίρνουμε την πιο ευνοϊκή για τον «αντίπαλο». Και πάλι όμως, το πράγμα παραμένει σκανδαλώδες, και διόλου διασκεδαστικόν. Όχι μόνο επειδή οι καιροί είναι πονηροί, το θέμα λεπτό κλπ. κλπ.
Αλλά, επειδή, ενώ αυτή την παραποιημένη και εντελώς αντεστραμμένη εικόνα τη διάβασαν χιλιάδες άνθρωποι (πάνω από 100.000 είναι η πανελλαδική κυκλοφορία του κυριακάτικου Βήματος, χώρια οι χιλιάδες ηλεκτρονικοί αναγνώστες), μορφώνοντας την ψευδή εικόνα ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ (και μάλιστα ότι δήθεν η Public Issue τη δείχνει θριαμβευτικά μπροστά, με έξι μονάδες), η εφημερίδα μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν έκανε τον κόπο να πει μισή κουβέντα, δεν είχε προβεί σε καμιά επανόρθωση ή συγγνώμη.
Γιατί ασφαλώς το Βήμα οφείλει και επανόρθωση και συγγνώμη: όχι τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Public Issue, αλλά προς τους αναγνώστες της και τη δεοντολογία, πάνω απ’ όλα.

ΠΗΓΗ: http://rednotebook.gr/details.php?id=5861

Αμπελόφυλλα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε συλλογή αμπελόφυλλων από αγνώστους σε αμπέλια της περιοχής Ζίτσας που δεν είναι περιφραγμένα κατάλληλα.
Καθώς την χρονική περίοδο και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν γίνονται τακτικά ψεκασμοί με γεωργικά φάρμακα που έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπολειμματικής δράσης, παρακαλούμε για την αποφυγή συλλογής φύλλων για διατροφή, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη 24χρονης αλλοδαπής με 110 κιλά κάνναβη

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Συνελήφθη χθες (03.06.2012) το πρωί, για τη συμμετοχή της σε αυτή την υπόθεση, μία 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, η οποία κατηγορείται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κεφαλόβρυσου – Κακόλλακου, διενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 24χρονη υπήκοος Αλβανίας και μέσα σε αυτό βρέθηκαν τέσσερις (4) σάκοι, που περιείχαν εκατόν ένα (101) δέματα με κάνναβη βάρους 110.085 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, αποτελούμενο τουλάχιστον από δύο ακόμη ομοεθνείς της.
Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των ερευνών, το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται και σε άλλες δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα:
*στη διακίνηση ποσότητας κάνναβης βάρους περίπου -106- κιλών (Την 28-5-2012 το πρωί, σε δασώδη έκταση στο Ωραιόκαστρο Ιωαννίνων είχαν βρεθεί από αστυνομικούς «σε καβάντζα» τέσσερις σάκοι με κάνναβη βάρους -106.690- γραμμαρίων).
*στη διακίνηση ποσότητας κάνναβης βάρους 111 κιλών (όπως προέκυψε προανακριτικά, 23χρονος αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο την 23-05-2012 είχε εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο στo 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κεφαλοβρύσου - Ιωαννίνων και έμφορτο με κάνναβη βάρους  111,190 γραμμαρίων).
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: Τα κλειδιά για τόκους στεγαστικών και αποδείξεις

Δραστικά ψαλιδισμένες φέτος οι φοροαπαλλαγές


Κλειδί ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών αποτελεί ο πίνακας 7 του βασικού εντύπου Ε1, στον οποίο καταγράφονται οι δαπάνες που μειώνουν τον φόρο αλλά και οι αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες φέτος δεν οδηγούν σε έκπτωση φόρου αν είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες, αλλά μόνο σε επιβαρύνσεις αν υπολείπονται του 25% του ατομικού πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος του φορολογουμένου.
Οι φοροαπαλλαγές, όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα», είναι φέτος δραστικά ψαλιδισμένες καθώς ύστερα από διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις δεν έχει απομείνει ούτε μία δαπάνη που να μειώνει το εισόδημα του φορολογουμένου.
Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν οδηγούν σε μειώσεις μόνο από τον φόρο και σε ποσοστό 10%, ενώ ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ο φορολογούμενος έκπτωση φόρου 20% είναι να κάνει δωρεά στον λογαριασμό του Δημοσίου για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Με την αναπροσαρμογή των δαπανών που μειώνουν τον φόρο το μεγαλύτερο μαχαίρι υπέστησαν οι τόκοι στεγαστικών δανείων.
Μέχρι πέρυσι δάνεια που είχαν συναφθεί προ του 1999 οδηγούσαν σε έκπτωση 100% από το εισόδημα, ενώ για μεταγενέστερα δάνεια η έκπτωση, στη χειρότερη περίπτωση, έφτανε το 20% των τόκων από τον φόρο. Φέτος, μόλις 10% των τόκων αφαιρείται από τον φόρο και αυτό υπό περιορισμούς. Η έκπτωση αφορά δάνεια έως 200.000 ευρώ για κατοικίες έως 120 τ. μ.
Οι τόκοι στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας συμπληρώνονται στους κωδικούς 063-064 του πίνακα 7. Δεδομένου ότι υπάρχει το όριο των τετραγωνικών αλλά και του ύψους του δανείου, πέραν των κωδικών 063-064, απαιτείται και η συμπλήρωση των κωδικών 071 που αφορά στην επιφάνεια του ακινήτου αλλά και των κωδικών 069-070 που αφορούν στο συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει ο κάθε σύζυγος για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας.
Οι κωδικοί αυτοί είναι από τις χαρακτηριστικές παγίδες λαθών στις δηλώσεις. Πέρυσι, σε 7.227 δηλώσεις, ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να ταλαιπωρηθούν με διορθώσεις.
Προσοχή στις αποδείξεις
Οι αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών δηλώνονται στον κωδικό 049. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός του. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, μετράει το τεκμαρτό για τον υπολογισμό των αποδείξεων.
Ας υποθέσουμε ότι ένας φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και αποδείξεις 1.250 ευρώ. Αν η εφαρμογή των τεκμηρίων δεν οδηγήσει σε υψηλότερο εισόδημα, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο. Αν όμως, για παράδειγμα, το τεκμαρτό εισόδημα αυξηθεί στα 10.000 ευρώ, τότε αφενός προκύπτει έξτρα φόρος λόγω τεκμηρίων 500 ευρώ (10.000-5.000 ευρώ=5.000 , 10%= 500 ευρώ) αλλά και έξτρα φόρος 125 ευρώ καθώς λείπουν αποδείξεις 1.250 ευρώ (το 25% των 10.000 ευρώ είναι 2.500 ευρώ αξίας απαιτούμενων αποδείξεων).
Για να αποφευχθεί ο έξτρα φόρος λόγω αποδείξεων θα πρέπει να δηλωθούν δαπάνες ύψους 2.500 ευρώ.
Επίσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η δήλωση αποδείξεων ακόμα κι αν το εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, είναι χαμηλότερο από τα 5.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου. Οι αποδείξεις φυλάσσονται στο σπίτι για την περίπτωση ελέγχου και δεν υποβάλλονται μαζί με τη δήλωση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (02-06-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 38 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας (διακινητές) μετέφεραν τρεις μη νόμιμους μετανάστες (δύο υπηκόους Γεωργίας και ένα υπήκοο Ισραήλ), έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μία πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας, ένα πλαστό διαβατήριο Τσεχίας και ένα πλαστό διαβατήριο Ισραήλ.
• δύο χρυσές λίρες Αγγλίας.
• το χρηματικό ποσό των (2.070) ευρώ.
• τρία κινητά τηλέφωνα
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.