Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανοίγει το ΕΣΠΑ για την υποβολή αιτήσεων από πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στις 8 Μαρτίου ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται για ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2013-2020. Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα στοχεύει την υποστήριξη πτυχιούχων για την έναρξη και υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητα τους, καθώς και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. 
Μπορούν να ενταχθούν άνεργοι πτυχιούχοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης και φυσικά πρόσωπα με πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα. 

Μέσα στον Μάρτιο 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να ανοίξουν 120 κλίνες ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές με στόχο μέχρι το Πάσχα να ανοίξουν τουλάχιστον 120 κλίνες ΜΕΘ.
Ο κ. Ξανθός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «στόχος μας στο υπουργείο Υγείας είναι να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ. Επίσης, να επαναφέρουμε κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού, και κυρίως να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το «απαράδεκτο» φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ».
«Γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στον Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά. Η φιλοδοξία μας είναι ένα μεγάλο μέρος από τα 250 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, ίσως και τα μισά να ανοίξουν πριν από το Πάσχα και ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η λίστα που σε καθημερινή βάση είναι 50 με 60 άτομα», τόνισε.

Έρχονται «ραβασάκια» σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

«Ραβασάκια» με πρόστιμα λαμβάνουν σταδιακά ένα εκατ. ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι, αν δεν συμμορφωθούν, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παράλληλα διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το ΥΠΟΙΚ, σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.
Όπως αναφέρεται, «κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών».

Σημαντική η επιλογή του ενδοφακού για ταυτόχρονη λύση γλαυκώματος και καταρράκτη

Την προσοχή, όσων πάσχουν από γλαύκωμα και καταρράκτη ταυτόχρονα και προχωρήσουν σε εγχείρηση για την τοποθέτηση ενδοφακού,  εφιστά ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ .Βασίλης Κοζομπόλης.
 «Κι αυτό γιατί η επιλογή του τύπου του ενδοφακού που θα τοποθετηθεί σε αυτούς τους ασθενείς είναι ιδιαίτερα σημαντική» ανέφερε μιλώντας  πριν από λίγες ημέρες  στην Κωνσταντινούπολη  σε διεθνή ημερίδα για το γλαύκωμα με θέμα: «Νέες προσεγγίσεις σε παλαιά προβλήματα» ο καθηγητής κ. Κοζομπόλης.
Σύμφωνα με τον Έλληνα Καθηγητή Οφθαλμολογίας οι ασθενείς αυτοί  αποτελούν πολύ ειδική κατηγορία και  πρέπει να τυχαίνουν ιδιαίτερης και προσεκτικής αντιμετώπισης. Και αυτό διότι παρουσιάζουν λειτουργικές και ανατομικές ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν τόσο την προεγχειρητική προετοιμασία τους όσο και την ειδική διεγχειρητική και μετεγχειρητική προσέγγιση που απαιτείται.
Ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι  το γλαύκωμα είναι χρόνια νόσος, που προοδευτικά εξελίσσεται και όποια βλάβη προκαλέσει δεν είναι αναστρέψιμη.
Αντίθετα ο καταρράκτης είναι αντιμετωπίσιμη χειρουργικά νόσος.

Ηγουμενίτσα: Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από 28χρονη ημεδαπή

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ομογενούς

Απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά και πραγματοποίησε αγορές, με κάρτα ανάληψης χρημάτων – χρεωστική, που είχε αφαιρέσει από την παθούσα σε προγενέστερο χρόνο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από 28χρονη ημεδαπή στην Ηγουμενίτσα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου ομογενούς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 33χρονος, φιλικό πρόσωπο της 28χρονης παθούσας, αφαίρεσε σε προγενέστερο χρόνο από την κατοχή της, κάρτα ανάληψης χρημάτων – χρεωστική και αφού κατάφερε να αποσπάσει τον κωδικό ( pin ), κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 12-01-2016, πραγματοποίησε έντεκα διαδοχικές αναλήψεις – αγορές από καταστήματα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.503) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιπτώσεων, προτείνονται τα ακόλουθα:

  • Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας ανάληψης μετρητών που διαθέτετε, επικοινωνήστε άμεσα με το τραπεζικό ίδρυμα έκδοσής της και ζητήστε ακύρωσή της.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
  • Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
  • Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
  • Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
  • Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
  • Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
  • Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
  • Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας. 

Η Αδελφότητα Γαρδικιωτών Φιλιατών Θεσπρωτίας, ανταμώνει και διασκεδάζει, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30, στο ''Αρχοντικό Hall'', Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι του Γαρδικίου
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στον φετινό χορό του χωριού μας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 12.30΄, στο ''Αρχοντικό
Hall'', Καρπενησίου 20, Περιστέρι. Αυτή την χρονιά ιδιαιτέρως, δεδομένων των συνθηκών, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε έναν όμορφο χώρο με καλό φαγητό και γλεντζέδικη ορχήστρα. Με την πρόσκληση καλύπτονται μόνο τα έξοδα και δεν υπάρχει λαχείο. Η παρουσία σας είναι σημαντική για να πετύχουμε τον σκοπό της εκδήλωσης: να ανταμώσουμε, να γιορτάσουμε και να γλεντήσουμε όλοι μαζί αγαπημένοι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ώρα 3:00 μ.μ.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ώρα 3:00 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων- πρακτικών των αριθμ. 11 και 12/23-12-2016 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. ΄Εγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016, τροποποίηση συμπλήρωση των πινάκων των κωδικών σε βάρος των οποίων επιτρέπεται η έκδοση Χ.Ε.Π.
3. Έγκριση τριμηνίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου γα το Δ΄ τρίμηνο έτους 2015.
4. Διόρθωση πίστωσης έργου ενταγμένου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πρέβεζας
5. Ανάκληση της αριθμ. 2/1/13-2-2012 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα: "Έγκριση παραχώρησης της χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων του πρώην συγκροτήματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ σε αθλητικά σωματεία.
6. Τροποποίηση της αριθμ. 6/31/22-7-2015 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: "Έγκριση διάθεσης θέσεων μαθητείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος πρακτικής άσκησης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας για το σχολικό έτος 2015-2016, στην Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Ιωανννίνων".
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Κοινωνικών θεμάτων
Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1.      Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.

Συγκέντρωση φαρμάκων από την Κίνηση Πολιτών «Αντι…δρώ», την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, ώρα 2:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
«ΑΝΤΙ…δρώ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 21/2/2016

2η Δράση - Αντίδραση

Σας ενημερώνουμε ότι η δεύτερη δράση και αντίδραση, ταυτόχρονα, της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ», ορίσθηκε για την Τετάρτη 24/2/2016 στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, ώρα 2:30 μ.μ., όπου αφενός θα συγκεντρωθούν ΦΑΡΜΑΚΑ για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννιτών, και αφετέρου θα πραγματοποιηθεί συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας που ήδη έχουν ξεκινήσει.
Τονίζουμε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας ώστε να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους για τα βασικά της αξιοπρεπούς διαβίωσης (διατροφή, στέγαση, περίθαλψη) τα οποία αξιώνουμε για όλους.
Για όποιον επιθυμεί να… δράσει και να αντιδράσει:
Τηλ. 6947028149


Η Οργανωτική Επιτροπή