Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1 (κύπελλο)

 


Στο 11' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν ο Χασάν βρέθηκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο διαιτητής, αφού ήλεγξε τη φάση, αποφάσισε για πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε χέρι του Μπα από σουτ του Κάστρο.

Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, και ο ΠΑΣ παίρνει το προβάδισμα στην αναμέτρηση πριν από το ημίχρονο.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 65' όταν ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Σα με το πόδι.


Στο 73΄ ο Ολυμπιακός φτάνει στην ισοφάριση όταν ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χασάν με όμορφο γυριστό έγραψε το 1-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πέερσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Καρτάλης (Άγγελος Λιάσος 94΄), Ελευθεριάδης (Παντελής Πανουργιάς 81΄), Παμλίδης (Φαμπρίσιο Mπρένερ 87΄), Μιλιντσεάνου (Γιάννης Κάργας 81΄)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (Χοσέ Χολέμπας 46΄), (Λαλά 46΄), Θανάσης Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (Γιώργος Μασούρας 61΄), Μπουχαλάκης, Καμάρα (Γιαν Εμβιλά 69΄), Μπρούμα (Γιουσέφ ελ Αραμπί 69΄), Φορτούνης, Χασάν

Νίκη Κεραμέως: Ανοίγουν τα λύκεια τη Δευτέρα 12 Απριλίου- δύο υποχρεωτικά self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς την εβδομάδα

 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το  άνοιγμα των τα λύκεια όλης της χώρας τη Δευτέρα 12 Απριλίου με  δύο υποχρεωτικά self test  για μαθητές και εκπαιδευτικούς την εβδομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως:

Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Επιπλέον προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 3.445 νέα κρούσματα

 

9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα πέντε θάνατοι, 3.445  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,96 (95% Crl: 0.4 – 1.54)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0,38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0,2 έως 103 έτη).

Στοχευμένοι έλεγχοι στην Ιόνια Οδό για εντοπισμό φορτηγών με μηχανισμούς αλλοίωσης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου

 


Κατά το προηγούμενο δίμηνο βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις σε -12- οχήματα από το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Αστυνομικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου- Ιωαννίνων πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για φορτηγά οχήματα που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021 εντοπίστηκαν δώδεκα (12) τέτοιες περιπτώσεις φορτηγών και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους στα ανωτέρω οχήματα, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, με την οποία ο οδηγός μπορούσε να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων του ταχογράφου αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα). Επίσης, από την επισταμένη μελέτη των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου προέκυψε η μη αποτύπωση των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.

Οι παραπάνω μηχανισμοί αφαιρέθηκαν ενώ τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν έως ότου αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία των ταχογράφων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ελέγχων κατελήφθη οδηγός φορτηγού να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Οι ειδικοί έλεγχοι στα φορτηγά συνεχίζονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος (ξενώνας-κεντρικό καφενείο) στην Κοινότητα Δελβινακίου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 13/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 70/2021 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Κοινότητας Δελβινακίου  το οποίο συνορεύει γύρωθε με δημοτική έκταση , δημοτικό δρόμο,  ιδιοκτησία Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως  Πωγωνιανής και Κονίτσης και ιδιοκτησία Τράπεζας πρώην ΑΤΕ και νυν Πειραιώς, με συνολικό εμβαδό  κύριας χρήσης 416,64 τ.μ. και υπόγειο αποθηκευτικό χώρο 208,32 τ.μ.  ήτοι αναλυτικά:

1.Το ισόγειο αποτελείται από αίθουσα καταστήματος (καφέ – ψησταριά) 105,55m2, WC 15,47 m2 και Reception- σαλόνι ξενώνα 87,30m2.

2.O 1ος όροφος αποτελείται από 7 δωμάτια με λουτρά  συνολικού εμβαδού 208,32 m2.

3.Το υπόγειο είναι  αποθηκευτικός χώρος αποτελούμενος από δύο χώρους συνολικού εμβαδού 208,32 m2.

 Επίσης συμπεριλαμβάνονται στην εκμίσθωση του εν λόγω καταστήματος  έπιπλα και είδη ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τα οποία θα συνταχθεί  αναλυτικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής.

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με την αρ. 158/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Εξήντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 6 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη, 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (66.446) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.636) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.243) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (14) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(962) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(166) στην Αττική,

(119) στη Θεσσαλονίκη,

(94) στην Κεντρική Μακεδονία,

(91) στη Δυτική Ελλάδα,

(80) στη Στερεά Ελλάδα,

(78) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(74) στην Πελοπόννησο,

(65) στην Ήπειρο,

(57) στην Κρήτη,

(46) στα Ιόνια Νησιά,

(31) στη Θεσσαλία,

(30) στο Βόρειο Αιγαίο,

(21) στη Δυτική Μακεδονία και

(10) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (167.588) ομοειδείς παραβάσεις.

(226) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (220) πρόστιμα των 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

( 31 ) στην Αττική,

(28) στο Βόρειο Αιγαίο,

(27) στη Στερεά Ελλάδα,

(20) στη Θεσσαλονίκη,

(19) στην Κεντρική Μακεδονία,

(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(15) στα Ιόνια Νησιά.

(13) στην Ήπειρο,

(13) στην Κρήτη,

(13) στη Θεσσαλία,

(12) στην Πελοπόννησο,

(10) στο Νότιο Αιγαίο και

(9) στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (48.186) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (46.222) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.964) των (150) ευρώ.

(55) παραβάσεις και (14) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ σε 6 πελάτες.

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες.

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-ζαχαροπλαστείου για παραμονή πελατών εκτός του καταστήματος.

- 6 συλλήψεις για λειτουργία 2 οίκων ανοχής, από 3.000 ευρώ πρόστιμο στις προσωρινά υπεύθυνες και από 300 ευρώ σε 4 εργαζόμενες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- από 1.000 ευρώ σε 3 κουρεία/κομμωτήρια για μη τήρηση του προβλεπόμενου καταλόγου,

- 3.000 πρόστιμο σε κατάστημα μαζικής εστίασης για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες.

- 3 συλλήψεις και ιδιοκτητών ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο, από 3.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και από 300 ευρώ σε συνολικά 10 πελάτες.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κουρείου.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια καφενείου για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας-πιτσαρίας, αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες και από 300 ευρώ σε 4 πελάτες.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 παρευρισκόμενους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.931) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.745) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΜΥ: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τετάρτης 7 Απριλίου

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη 7 Απριλίου, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο που από το απόγευμα θα επεκταθούν και στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει κυρίως για την Ήπειρο έως το πρωί και για τη Θράκη από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 8 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 17, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 10 έως 23, στη Δυτική Πελοπόννησο από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 20, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς. Σημειώνεται ότι στα νησιά του Ιονίου, στα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι, στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα και από Βορρά προς Νότο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Θανάσης Μιχαηλίδης: Μαρμάρινη πλάκα με το όνομα της Λίνας Μενδώνη στον ιερό βράχο της ακρόπολης


«Το να καταστρέφεις και να θες να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα  "τιμής ένεκεν" στον καταστροφέα, μόνο η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να το καταφέρει. Πάνω από τα τσιμέντα που καλύπτουν την ιστορία και την αισθητική ενός παγκόσμιου μνημείου αλλά και ενός λαού που εναντιώνεται στην καταστροφή του, η κ. Μενδώνη προσδοκά να ενσωματωθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ως "μαρμάρινη πλάκα". Θα αφαιρέσω το "μαρμάρινη" και θα μείνω στο "πλάκα" μιας και μόνο ως πλάκα θα μπορούσε να  εκλάβει κάποιος μία τέτοια πρόταση.

Λύπη και μόνο λύπη για την κατάντια που προκαλεί στον πολιτισμό μας αυτή η "πολιτική" παρέα..... 

Τελικά, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα έπιασε "κακιά σκουριά".....»

Θανάσης Μιχαηλίδης 

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ν. Ιωαννίνων

Προληπτικός Οφθαλμολογικός Έλεγχος σε προνομιακή τιμή στο Metropolitan General

 


Mήπως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα πρέπει να κάνετε κάτι «για τα μάτια σας μόνο»; Το Metropolitan General, μέλος του Hellenic HealthCare Group, και η υπερσύγχρονη Οφθαλμολογική Κλινική του σας προσφέρουν έναν προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ που περιλαμβάνει μέτρηση της οπτικής οξύτητας, μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση) και οφθαλμοσκόπηση από έμπειρους οφθαλμίατρους.

Ο ετήσιος έλεγχος, ιδίως σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, είναι σημαντικός για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του οπτικού συστήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 210 6502662 (Δευτ. - Παρ. 08.00-20.00)  και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους έως τις 16 Απριλίου 2021. Ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με εμπειρία 20 ετών, η πρότυπη Οφθαλμολογική Κλινική του Metropolitan General είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και διαθέτει  εξειδικευμένα τμήματα, εργαστήρια, ειδικές κλινικές και χειρουργικές αίθουσες όπου εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Η Κλινική ειδικεύεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία όχι μόνο των συνηθισμένων παθήσεων του οπτικού συστήματος, αλλά και δύσκολων και σπάνιων περιστατικών. Με Lasers τελευταίας γενιάς, εφαρμόζονται πρωτοποριακές θεραπείες με ελάχιστη παρέμβαση, ανώδυνες, αποτελεσματικές και διάρκειας λίγων λεπτών.

Προγραμματίστε, λοιπόν, άμεσα το ραντεβού σας… γιατί τα μάτια μας πρέπει να τα προσέχουμε σαν… τα μάτια μας!

Μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουλίου, οι αγορές laptop και tablet από το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ

 


Με προβλήματα συνεχίζονται οι εγγραφές στην πλατφόρμα digital-access.gov.gr για το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ που αφορά στην απόκτηση tablets, laptops και desktops για μαθητές.

Οι δικαιούχοι των vouchers των 200 ευρώ μπορούν να χρησιμοποιούνται για αγορές laptop και tablet σε εγκεκριμένους προμηθευτές από τη Δευτέρα 12/04/2021 έως και την Παρασκευή 30/07/2021

Η κατάθεση των αιτήσεων των δικαιούχων του προγράμματος θα γίνει σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.