Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πεντάσφαιροι Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

*Ο Αγροτικός Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 14΄ με τον Γκίκα Αριστοτέλη.
Ο Χαρίσης Θεόδωρος έκανε το 2-0 στο 20΄ με πέναλτι και το 3-0 στο 55΄.
Ο Ντρουμπάλης Αναστάσιος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0 στο 60΄.
Το τελικό 5-0 έκανε ο Άμρο Χρήστος στο 65΄.
Αγροτικός Αστέρας: 
Ζota Joel, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Σκόρδος Κων/νος, Άμρο Παντελής, Νάτσης Σταύρος, Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Μπίκας Νικόλαος 66΄), Γκίκας Αριστοτέλης (Ζιάκας Γρηγόριος 70΄), Μπίκας Κων/νος (Άμρο Χρήστος 46'), Χαρίσης Θεόδωρος

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95   5-0
 Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  1-5
 Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ   6-4
 Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ   2-3
 Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 1-4
 ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ- Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ  0-0
 ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 3-1
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΝΑΓΕΝΝΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ  0-5


Βαθμολογία (4η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 12 
2.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 12 
3.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  10
4.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 9
5.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 9 
6.  Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 8  
7.  ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7  
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 6 
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6    
10. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 4
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3 
12. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3 
13.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3
14.  ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2
15.  Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2 
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1
17. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 1
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 1

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο MedLS στη διεθνή έκθεση «FIERA DEL LEVANTE» στο Μπάρι της Ιταλίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου MedLS «Mediterranean Life Style: Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» στην 78η διεθνή έκθεση FIERA DEL LEVANTE που υλοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 13-21 Σεπτεμβρίου 2014. 
To έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά 75% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας κατά 25%, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013».
Η εντεκαμελής αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Hπείρου, αποτελούμενη από τρία (3) στελέχη της Περιφέρειας και οκτώ (8) εκπροσώπους των επιχειρήσεων που έχουν επιλεγεί να αποτελέσουν τα πρώτα μέλη του δικτύου MedLS που προωθεί το ομώνυμο έργο, συμμετείχε στην έκθεση από τις 13-16 Σεπτεμβρίου προβάλλοντας από το περίπτερο του MedLS τα παραδοσιακά προϊόντα της Ηπείρου.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα πρώτη αιτία θανάτου

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες και υπολογίζεται ότι περίπου 17,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων.
 Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που έχει ορισθεί την 29η Σεπτεμβρίου, υλοποιεί μια σειρά από ενημερωτικές ενέργειες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη σημασία της πρόληψης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των ενεργειών αυτών, μέλη του Δ.Σ της Ε.Κ.Ε, τόνισαν ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, επηρεάζουν όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και όλες τις κοινωνικές ομάδες και είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για συστηματική εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν σε αυτά.
 Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω παρεμβάσεων, κυρίως σε πρωτογενές επίπεδο πρόληψης, με βασικούς άξονες τη μείωση του καπνίσματος, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της υπέρτασης και του σακχαρώδη διαβήτη.

Αξιολόγησης συνέχεια ή όταν το δούλεμα δίνει και παίρνει!

Κύριε Μητσοτάκη, είπατε ότι οι  κατεργάρηδες υπάλληλοι, οι οποίοι προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά στις υπηρεσίες τους και βάσει αυτών προσελήφθησαν, θα απολυθούν.
Δεν μας είπατε όμως για τις υπηρεσίες εκείνες (π.χ. ΕΜΠ), οι οποίες ενέχονται και προέβησαν σε εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων, βάσει πλαστών προϋπηρεσιών!
Δεν μας είπατε για τις υπηρεσίες εκείνες που είχαν στήσει ολόκληρη φάμπρικα παράνομων προσλήψεων ημετέρων και οι ίδιες εξέδιδαν βεβαιώσεις πλαστών προϋπηρεσιών και έκαναν έτσι αθρόες ιδαχοποιήσεις ημετέρων!
Περιορίσατε το θέμα σε κάποιους κατεργάρηδες υπαλλήλους, για τις υπηρεσίες όμως που έκαναν αυτές τις απατεωνιές, τι προτίθεσθε να κάνετε;
Δεν θα αποδοθούν διοικητικές και ποινικές ευθύνες;

Υποχρεωτικό το «μπλοκάρισμα» κλεμμένων κινητών τηλεφώνων μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ

Την υποχρέωση να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν) τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα θα έχουν από την Παρασκευή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους γνωστοποιείται από τους συνδρομητές ο κωδικός ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής.
Την υποχρέωση να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν) τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα θα έχουν από την Παρασκευή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους γνωστοποιείται από τους συνδρομητές ο κωδικός ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής.
Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητά» της.
Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:
στη συσκευασία της συσκευής
πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Εφορία: 100 δόσεις για τους πολλούς και 72 για λίγους

Την απόφαση να μην κάνουν πίσω στο σχέδιο για 100 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο, φαίνεται πως έχουν λάβει στο υπουργείο Οικονομικών.
Αν και δεν έχουν αποσπάσει την έγκριση της Τρόικα, στο οικονομικό επιτελείο δείχνουν αποφασισμένοι τη φορά αυτή να προσφέρουν στους πολίτες ακόμα και 8 χρόνια περιθώριο για να πληρώνουν ό,τι μπορούν στην εφορία για τα χρέη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες  το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:
- 100 δόσεις για όσους έχουν «μικρά» χρέη, κάτω από 50.000 ευρώ (το όριο θα συζητηθεί με την Τρόικα). Στην κατηγορία αυτή υπάγονται περισσότεροι από 2 εκατ. μικροφειλέτες.
- 72 δόσεις για όσους έχουν μεγάλα χρέη, υψηλότερα από το όριο που θα τεθεί.
Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο θέλουν να μπορέσουν να δώσουν και κίνητρα για να προσπαθήσουν να φανούν συνεπείς οι πολίτες, ώστε να μην επαναπαυθούν στις δόσεις.
Πρόβλημα πάντως θεωρείται αν η Τρόικα επιμείνει στην άρνησή της για περισσότερες από 48 δόσεις. «Ποντάρουν» όμως και στο ενδεχόμενο μετά τον Οκτώβριο να χαλαρώσει η παρουσία και η πίεση της Τρόικα, τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίζαμε ως τώρα.


ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr  

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία

Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη

Συνελήφθησαν σήμερα (24-09-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 40χρονος άνδρας και μία 47χρονη γυναίκα, μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Επίσης, συνελήφθησαν και οκτώ (8) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 18 έως 36 ετών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, κλειστού τύπου, με Βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος δράστης και επέβαινε ως συνοδηγός η 47χρονη, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) του οχήματος, οκτώ (8) παράνομοι μετανάστες.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο διακινητές είχαν παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρουν, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ έκαστος.

Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια
δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Άρτα: Συνελήφθη μία 37χρονη ημεδαπή με ηρωίνη

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (27,02) γραμμάρια ηρωίνης και μία ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (23-09-2014) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 37χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κατοχή ηρωίνης.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην 37χρονη, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,88) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (26,14) γραμμάρια ηρωίνης καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Χωρίς έλεγχο οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ άνω των 300 ευρώ

Δεν θα υποστούν τελικά φορολογικό έλεγχο όσοι φορολογούμενοι - περίπου 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - είδαν τον φόρο τους στα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν την Κυριακή 21-09-2014 να μειώνεται πάνω από το ποσό των 300 ευρώ αλλά και όσοι περιμένουν μελλοντικές διορθώσεις και εκπτώσεις (λόγω εισοδήματος, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.α.).
Σύμφωνα εγκύκλιο ΠΟΛ.1209/19.9.2014 της γγ Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, «στις περιπτώσεις εκκαθάρισης σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 της παρούσας δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 3β του άρθρου 6 του N. 4223/2013», δηλαδή «η εκκαθάριση με βάση το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 της παρούσας» αφορά τα εκκαθαριστικά που αναρτήθηκαν την Κυριακή 21-09-2014 για τα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος αξιών και τα ακίνητα της Κεφαλονιάς.

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Jilin Κίνας στην Ήπειρο

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Jilin της Κίνας, η οποία συνοδεύονταν από στέλεχος της Πρεσβείας στην Αθήνα,  επισκέφτηκε το διήμερο Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου την Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στους τομείς Τουρισμού, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού.
Από τη συνάντηση που είχαν με τα μέλη της Κινέζικης αποστολής, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, προέκυψε έντονο ενδιαφέρον για τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου.
Στην επίσκεψη αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος είπε ότι η επίσκεψη της Κινέζικης Αντιπροσωπείας, ήταν απόρροια συζήτησης που είχε στο παρελθόν ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον Ελληνικο- Κινεζικό Σύνδεσμο.
Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, είπε και τα εξής: