Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στην τελική ευθεία η χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ήπειρο

 Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ήπειρο καθώς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επίβλεψης και παραλαβής της μελέτης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης(31/5/11) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας τα μέλη της Επιτροπής μετά από ομόφωνες αποφάσεις ζήτησαν από τον ανάδοχο μελετητή, εντός των επόμενων 15 ημερών, να ολοκληρώσει το φάκελο της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με προτεινόμενη θέση χωροθέτησης το Λατομείο Εγνατίας.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης και στο πλαίσιο εκπόνησης της ΠΠΕ (προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) ο ανάδοχος μελετητής, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής τα κριτήρια αξιολόγησης των θέσεων και τα αποτελέσματα της συγκριτικής αξιολόγησης για τις εναλλακτικές θέσεις χωροθέτησης της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ήπειρο.


Οι αρχικώς προτεινόμενες εναλλακτικές θέσεις για τις οποίες θα γινόταν στο πλαίσιο εκπόνησης της ΠΠΕ, συγκριτική αξιολόγηση και κατάταξη ήταν:


Α. θέση «Λατομείο Εγνατίας» με 1 Γήπεδο, στο Δήμο Δωδώνης
Β. θέση «Μέγα Τσούκα» με 3 Γήπεδα στο Δήμο Ιωαννιτών
Γ. θέση «Καστρί» με 2 Γήπεδα στο Δήμο Δωδώνης
Δ. θέση «Λατομείο Μακρυβούνι» με 1 Γήπεδο στο Δήμο Δωδώνης
Ε. θέση «Αμυγδαλιά» με 1 Γήπεδο στο Δήμο Ζηρού
ΣΤ. θέση «Θησαυρός» με 1 Γήπεδο στο Δήμο Ζηρού
Η. θέση ΒΙ.ΠΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με 1 Γήπεδο, στο Δήμο Ζίτσας


Σύμφωνα με τη διαδικασία , η οποία είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, για τις προαναφερόμενες θέσεις ζητήθηκε προκαταρτική γνωμοδότηση από την δ/νση ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ. Ηπείρου, από τα αρμόδια Δασαρχεία και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Μετά τις απαντήσεις των υπηρεσιών, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης:


§ Τα Γήπεδα 1 και 2 στην θέση Μέγα Τσούκα απορρίφθηκαν διότι αποτελούν τμήματα ευρύτερης έκτασης που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα λόγω πυρκαγιάς, με την με αριθ. 3595/09-11-99 απόφαση του Γενικού Δ/ντή Περιφέρειας Ηπείρου και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. 931/30-12- 1999 τεύχος Δ'.
§ Τα Γήπεδα 1 και 2 στην θέση Καστρί απορρίφθηκαν λόγω αρνητικής προκαταρτικής γνωμοδότησης από την IB' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, καθώς βρίσκεται σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο όπου υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη κατοίκηση.


Οι τελικώς προτεινόμενες εναλλακτικές θέσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν για τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ήπειρο είναι:


§ Το Γήπεδο 3 στην θέση «Μέγα Τσούκα» του Δήμου Ιωαννίνων
§ Το Γήπεδο στην θέση «Λατομείο Εγνατίας» του Δήμου Δωδώνης
§ Το Γήπεδο στην θέση «Λατομείο Μακρυβούνι» του Δήμου Δωδώνης
§ Το Γήπεδο στην θέση «Θησαυρός» του Δήμου Ζηρού
§ Το Γήπεδο στην θέση «Αμυγδαλιά» του Δήμου Ζηρού
§ Η ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων του Δήμου Ζίτσας


Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίστηκαν σε εξειδικεύσεις των κριτηρίων συγκριτικής αξιολόγησης για τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων που περιγράφονται στην ΚΥΑ 114218/1997, αλλά και στον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Ηπείρου και αποτελούν τέσσερις διακριτές ομάδες οι οποίες είναι: γεωλογικά , περιβαλλοντικά, χωροταξικά και οικονομικά - λειτουργικά κριτήρια

Σύμφωνα με την τεχνική εισήγηση του μελετητή προς τα μέλη της Επιτροπής, η εφαρμογή των κριτηρίων στο πλαίσιο της πολυκριτηριακής ανάλυσης και αξιολόγησης ως προς την καταλληλότερη θέση για την χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, κατέληξε στην ακόλουθη κατάταξη: Πρώτη θέση το Λατομείο Εγνατίας, δεύτερη η Μέγα Τσούκα, ενώ στη τρίτη θέση κατατάσσεται η ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.
Τα μέλη της επιτροπής αναγνωρίζοντας την επιστημονική αρτιότητα της μελέτης, μετά από εισήγηση του προέδρου της Θανάση Μανταλόβα και αφού προηγήθηκε ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος, ομόφωνα αποδέχτηκαν το περιεχόμενο της τεχνικής εισήγησης του ανάδοχου μελετητή τόσο ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης, όσο και ως προς την κατάταξη των θέσεων που προέκυψε μετά την εφαρμογή αυτών, στο πλαίσιο της πολυκριτηριακής ανάλυσης και αξιολόγησης.
Εξέφρασαν παράλληλα – μετά από πρόταση του κ. Γιαννούλη, Δήμαρχου Νικολάου Σκουφά και Προέδρου του ΦΟΔΣΑ 3ης Διαχ. Ενότητας - την ομοθυμία τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στο σύνολο της Ηπείρου, όσον αφορά όχι μόνο το λειτουργικό κόστος της μονάδας, αλλά και την μεταφορά των απορριμμάτων από τους σταθμούς μεταφόρτωσης, προκειμένου να μην υπάρξουν αδικίες για περιοχές που τοποθετούνται μακρύτερα από την προτεινόμενη θέση χωροθέτησης της μονάδας.

Τα μέλη της επιτροπής καλούν ταυτόχρονα τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν παράλληλα με τη χωροθέτηση της μονάδας και τη χωροθέτηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, προκειμένου να καταστεί αποδοτικότερο και λειτουργικότερο το σύστημα ενιαίας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο.
Έτσι, καταλήγοντας τα μέλη της επιτροπής έδωσαν εντολή στον ανάδοχο μελετητή, εντός των επόμενων 15 ημερών, να ολοκληρώσει το φάκελο της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με προτεινόμενη θέση χωροθέτησης το Λατομείο Εγνατίας.


Το προτεινόμενο Γήπεδο καταλαμβάνει έκταση περίπου 140 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο νέο Δ. Δωδώνης, βόρεια της Εγνατίας Οδού, νοτιοανατολικά του οικισμού Ελευθεροχώρι, ενώ απέχει από τον κόμβο «Τύρια» περίπου 3 Km . Το προτεινόμενο γήπεδο βρίσκεται σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 515 m έως 560 m. Από το προτεινόμενο γήπεδο κατά την ανάπτυξη της μονάδας θα εξαιρεθούν περίπου 30 στρ., γιατί σύμφωνα με την προκαταρκτική γνωμοδότηση του Δασαρχείου είναι δάσος.


Να σημειωθεί τέλος, πως μετά την ολοκλήρωση της ΠΠΕ, θα ακολουθήσει η διαδικασία της κατάθεσης στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της Π.Π.Ε.Α.

ΠΗΓΗ:http: www.apdhp-dm.gov.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για την λειτουργία των πτηνοτροφικών μονάδων

Την υποχρέωση των ιδιοκτητών πτηνοτροφικών μονάδων να τηρούν επακριβώς τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους για την διάθεση των στερεών αποβλήτων, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Παράλληλα προανήγγειλε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για τη διαχείριση των νεκρών πτηνών, καθώς και για λήψη άλλων μακροπρόθεσμων μέτρων.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι αρμόδια για τον έλεγχο τήρησης των Περιβαλλοντικών όρων είναι η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, η οποία και δια των τοπικών της συμβουλίων θα πρέπει να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τις υπηρεσίες για τις απαραίτητες στη συνέχεια ενέργειες.


«Μέχρι σήμερα στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν έχει γίνει καταγγελία για περιστατικά ρύπανσης στην περιοχή Κουτσελιού. Παρά ταύτα οι Υπηρεσίες κινήθηκαν και πραγματοποίησαν έλεγχο από αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος έκανε αναφορά και στους διαρκείς ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Επιτροπή Εξέτασης Θεμάτων Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.


Αναφορικά με την λήψη νέων μέτρων για τα νεκρά πτηνά, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι εξετάζεται εισήγηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για εγκατάσταση ψυκτών σε κάθε πτηνοτροφική μονάδα στην οποία θα αποθηκεύονται τα πτηνά, μέχρις ότου αυτά οδηγούνται στους κλιβάνους αποτέφρωσης. Και σε αυτό το ζήτημα κάλεσε να συμβάλλουν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που διαθέτουν κλιβάνους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2011, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι για την ανανέωση των δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουνίου και ως ημερομηνία λήξεως ισχύος των δελτίων του έτους 2010, ορίζεται η 15η Ιουλίου.
Για την έκδοση νέων δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουλίου.
Η ανανέωση και έκδοση των δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείταιστη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων (γραφείο 131) και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πoλιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΛΓΑ: Κρατικές ενισχύσεις 1,7 εκατ. σε 1.340 αγρότες

Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.340 δικαιούχων παραγωγών καταβάλλει αυτή την εβδομάδα ο ΕΛΓΑ.



Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό τα ποσά αυτά αφορούν οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) για ανασύσταση κεφαλαίου και συμπληρωματικής ενίσχυσης (έως τρίτη δόση) και για την αποκατάσταση παγίου κεφαλαίου, για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν το α' τρίμηνο του 2008 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις παραγωγών των νομών: Άρτας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Λασιθίου, Πρεβέζης, Πέλλας, Ρεθύμνης, Χανίων.

ΔΕΗ: Προχωρά από σήμερα 1η Ιουνίου σε μειώσεις τιμολογίων για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης

Οι μειώσεις θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης.
Η κίνηση αυτή γίνεται έπειτα από τη διαπίστωση ότι η νέα δομή των τιμολογίων της ΔΕΗ, που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, οδήγησε σε υπερβολικές ανατιμήσεις για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών.
Όπως έγινε γνωστό οι αυξήσεις προέκυπταν για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε μικρό βαθμό τις εγκαταστάσεις τους, κάτι που μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω εποχικότητας, είτε λόγω οικονομικής κρίσης που έχει αναγκάσει αρκετές επιχειρήσεις να υπολειτουργούν.
Έτσι με την απόφαση του ΥΠΕΚΑ τίθεται όριο στην "ποινή" που επιβάλλεται για τη χαμηλή χρήση των εγκαταστάσεων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Είχε κρύψει κάνναβη στο Ι.Χ.

Ένας 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, στις 22:20 το βράδυ της Τρίτης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του βρέθηκε κρυμμένο στην πάνω αριστερή γωνία της οροφής κάτω από το κάλυμμα μία πλαστική συσκευασία, πιθανόν με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αποσύρει τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.

Τον πρόεδρο της Βουλής ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πως προτίθεται να αποσύρει τους βουλευτές του. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια από τη Μεταπολίτευση και μετά, η οποία, αν υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις.
Το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».
Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ότι αυτός ο Ιούνιος θα είναι ο πιο δύσκολος Ιούνιος των τελευταίων δεκαετιών και υποστήριξε ότι κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
«Κάποιοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διαφωνιών, "γιατί να πάμε όλοι μέσα και να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν μπορούμε να σώσουμε την κοινωνία, αν εν τέλει έχουμε περιθώριο να σώσουμε την Ελλάδα;". Επειδή όλα αυτά είναι ρευστά και επειδή όλα αυτά τυραννούν, ταλανίζουν καθημερινώς το μυαλό μου, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ. από τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε, αυτό πιθανώς θα υποχρεώσει τα δύο μεγάλα κόμματα να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, «γιατί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. έφεραν τα πράγματα όχι από οικονομικής μόνο κατάθλιψης αλλά και κοινωνικής, να έρθουν να βάλουν πλάτη να σώσουμε τον τόπο. Ο τόπος χάνεται».
Έκανε λόγο, τέλος, για απραξία της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι βλέπει «έναν πρωθυπουργό, ο οποίος τα έχει χάσει» και «μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία φοβάται να μπει μέσα στο παιχνίδι να σώσει την πατρίδα» και «μια Αριστερά, η οποία είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος. Αυτό με φοβίζει».


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΒΟΥΛΗ: Σε εξέλιξη συνάντηση Καρατζαφέρη-Πετσάλνικου

Μετά τη βόμβα για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΛΑΟΣ από τη Βουλή



Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του προέδρου του ΛΑΟΣ, ότι εξετάζει ενδεχόμενο να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός του από τη Βουλή.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».


Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».
Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσάραξη πλοίου

Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.



Σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας προσάραξε χθες το φορτηγό πλοίο «Bulk Victory», σημαίας Κύπρου, με πλήρωμα 21 ναυτικούς και δυο Έλληνες επιβάτες, το οποίο αποκολλήθηκε στις 4:40 το βράδυ.
Το φορτηγό έχει αγκυροβολήσει με ασφάλεια στον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοίας από το Νηογνώμονα.
Το «Bulk Victory» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Πρέβεζας με προορισμό το Σουσάκι Κορινθίας, μεταφέροντας σογιάλευρο.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ακαριαίος θάνατος για δύο μοτοσυκλετιστές

Θρήνος στην Ηγουμενίτσα.

Θανατηφόρο δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι.
Ένας 43χρονος οδηγός μηχανής, από άγνωστη αιτία, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα η μηχανή να βγει εκτός δρόμου και να προσκρούσει πάνω σε ένα δέντρο.
Από τη σύγκρουση ο θάνατος ήταν ακαριαίος και για τον οδηγό, αλλά και για την 30χρονη συνοδηγό του.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η τροχαία Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Είχε κρύψει τέσσερις μετανάστες

Στη σύλληψη ενός 39χρονου οδηγού φορτηγού προχώρησαν οι άνδρες της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, στις 02:30, ύστερα από έλεγχο, βρέθηκαν εντός της καμπίνας του τράκτορα τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Και οι τέσσερις μετανάστες συνελήφθησαν επίσης.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Ο.Γ.Α.: Σήμερα η καταβολή των συντάξεων


Μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού σε ΕΛ.ΤΑ. θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων Ιουνίου σε 813.230 δικαιούχους του Ο.Γ.Α..
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2011 ανέρχεται σε 346.178.018,40 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Έκλεβε τσάντες από το νοσοκομείο

Μία ημεδαπή η οποία αποσπούσε τσάντες από θαλάμους της παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων συνελήφθη από τις Αρχές.
Η γυναίκα είχε αφαιρέσει δύο τσάντες, οι οποίες περιείχαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, ατομικά έγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 δισκία φαρμάκου, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»…

Μπήκαμε ήδη στον έκτο μήνα λειτουργίας του εγχειρήματος του «Καλλικράτη» που κατά τις δηλώσεις των σχεδιαστών του θα έφερνε την «επανάσταση» στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα ήταν μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας και θα ωφελούσε πολλαπλά τους πολίτες.

Όπως σωστά λέει μια λαϊκή παροιμία, «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι», έτσι συνέβη και με τον «Καλλικράτη». Πολλές υποσχέσεις και πολλές κουβέντες που όπως διαφαίνεται μένουν ως λόγια που δεν υλοποιούνται και δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν.


Επί πεντάμηνο διαπιστώνουμε ότι το όλο εγχείρημα στήθηκε υπό πίεση με απίστευτη προχειρότητα με συνέπεια- κυρίως οι μικροί- Δήμοι να αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα που οδηγούν σε αδυναμία επιβίωσης.


Τα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» βλέποντας ότι βρίσκονται σε πορεία αδιεξόδου.
Κάποιοι λειτουργοί της αυτοδιοίκησης που απ’ την αρχή ήταν δύσπιστοι –δυστυχώς- δικαιώνονται…
Κάποιοι άλλοι που ήταν φανατικοί υπέρμαχοι του εγχειρήματος νιώθουν απογοήτευση γιατί διαψεύδονται οι προσδοκίες και τα οράματά τους.
Και φυσικά οι πολίτες βλέπουν ότι στις πλάτες τους και πάλι θα πέσει η αποτυχία με πολλές αρνητικές- δυσάρεστες συνέπειες…


Παναγιώτης Μανούρης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Επίσκεψη σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2011, θα βρίσκεται στην Κέρκυρα όπου θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, κ. Παπουτσής θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα όπου στη 1:00 μ.μ. θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που διοργανώνει ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κάτσινος, για θέματα ασφάλειας της πόλης.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 3:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, υπό την προεδρία του Υπουργού σύσκεψη, με θέμα: αντιπυρική προστασία 2011 και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας .

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης.

ΤΡΟΪΚΑ: Συμφωνεί στη μείωση του ΦΠΑ

Στόχος η συναίνεση της ΝΔ στα μέτρα λιτότητας.



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο γερμανικές πηγές, υποστηρίζει ότι η τρόικα συμφωνεί στη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, με απώτερος στόχο να κερδίσει τη συναίνεση της ΝΔ για την εφαρμογή μέτρων λιτότητας και αποκρατικοποιήσεων.


Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν διέψευσαν τις φήμες τονίζοντας, όμως, ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο μέλλον (και όχι μέσα στο 2011) όταν θα υπάρχουν επαρκή έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Λαθεμένη συνταγή που χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση»

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Αντώνη Σαμαρά.



«Λαθεμένη συνταγή που», όπως είπε, «χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση», χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην εισαγωγική του ομιλία, το απόγευμα, σε φορείς των Χανίων που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του τμήματος δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
«Επειδή, το μνημόνιο, για μένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λαθεμένη συνταγή, πρέπει να γίνει και μια επαναδιαπραγμάτευση», είπε ο Αντώνης Σαμαράς που συνέχισε λέγοντας: «Αυτό όμως είναι το γενικότερο ζήτημα, το οποίο δεν αφορά αυτά τα οποία θα μπορούσαν τώρα, να γίνουν σε επίπεδο, μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας, με συγκεκριμένες αναπτυξιακές ανάγκες, στις οποίες θα μπορούσε να δοθεί κάποια λύση με ιδιαίτερη φαντασία με μια άλλη άποψη πιο εξωθεσμική -εξωσυστημικη, εννοώ- με την έννοια ότι θα μπορέσουμε στη δύσκολη στιγμή να βρούμε και τις έκτακτες λύσεις.
Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Από την άλλη πλευρά είναι η κοινωνία, είναι τα προβλήματα της, είναι ο τουρισμός, είναι αν αυτός ο τουρίστας ο ξένος, που θα έρθει φέτος θα έρθει και του χρόνου, εάν θα μπορέσομε να έχομε την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο ζητούμενο, αυτά είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος».
Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων τόνισε:
«Είμαστε εδώ για να ακούσομε από σας συγκεκριμένες λύσεις, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν αδυναμίες και ανεπάρκειες, πως μπορούμε να τις καλύψομε. Και εμείς, από την πλευρά μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση. τι μπορούμε να κάνομε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών


Δύο συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία.


Νέα συμπλοκή και ληστεία με την χρήση και μαχαιριών, σημειώθηκε στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, μεταξύ Ιρακινών και Αφγανών λαθρομεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την ελπίδα ότι θα περάσουν με κάποιο πλοίο σε ιταλικό λιμάνι.

Από την αστυνομία, συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί, γιατί με άλλους 8 συμπατριώτες τους οι οποίοι αναζητούνται, με την πρόφαση ότι θα οδηγήσουν σε κατάλυμα και θα προσφέρουν φαγητό σε τέσσερις Αφγανούς, τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και με την απειλή αυτοσχέδιων μαχαιριών τους άρπαξαν 500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Βούτηξε στη λίμνη για να αυτοκτονήσει

Σε κρίσιμη κατάσταση η 57χρονη που την έσωσαν τελευταία στιγμή.



Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου μεταφέρθηκε μία 57χρονη, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη λίμνη Ιωαννίνων.


Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και αστυνομικοί περιπολικού που την αντιλήφθηκαν έτρεξαν και την ανέσυραν από τα νερά και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη λόγω εισρόφησης μεγάλης ποσότητας νερού.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/