Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων για την 1η συναυλία αλληλεγγύης Αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν με οιοδήποτε τρόπο, αγκαλιάζοντας, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την ιδέα της 1ης συναυλίας αλληλεγγύης Αστυνομικών με τον τίτλο «Μοιράζουμε αγάπη».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ στα Γιάννενα με πρωτοβουλία της Ένωσής μας και είχε ως στόχο την στήριξη Αστυνομικών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν από μόνοι τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Με την βοήθεια των συναδέλφων, αλλά και πλήθους συμπολιτών μας, η προσπάθειά μας αυτή στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο από τα Γιάννενα ένα ηχηρό μήνυμα Αλληλεγγύης, Ανθρωπιάς, Προσφοράς και Ελπίδας…!!!
Ο έντεχνος τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής καθώς και οι καλλιτέχνες που τον πλαισίωσαν, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τραγουδήσουν και να παίξουν αφιλοκερδώς, χάρισαν στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά όμορφη, κεφάτη και μελωδική, δίνοντας  ότι καλύτερο είχαν… την ίδια τους την ψυχή, ενώ ο κόσμος που συμμετείχε ενεργά, χορεύοντας και τραγουδώντας, έγινε μια μεγάλη παρέα αποτελούμενη από άτομα διαφορετικής ηλικίας και επαγγελματικού χώρου τα οποία όμως ένωσε ο κοινός αυτός σκοπός.
   Ο ένας και μοναδικός αυτός σκοπός με την βοήθεια όλων επετεύχθη και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν άμεσα για την ενίσχυση των συναδέλφων που νοσούν ή νοσηλεύονται και στους οποίους όλοι μαζί ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. 

 Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!

Στην Πλατανούσα το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης

Δ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Στέλνει μηνύματα ενότητας η προσπάθεια του κ. Στέφανου Φούσα»
  Με πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, το  οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της –από δεκαετίας- εκστρατείας ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης, φιλοξενήθηκε στην Πλατανούσα, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, του τοπικού συμβουλίου και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πλατανούσας.  Μετά την αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην αίθουσα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γρηγόρης Κωσταγιώργος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Τσιλογιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και τον πρώην Πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας και τόνισε:
«Ο Δήμος και τα χωριά μας, έχουν ανάγκη ανθρώπους και επιστήμονες όπως ο κύριος Στέφανος γιατί μας ενώνουν οι πρωτοβουλίες του, στέλνουν μηνύματα ενότητας, είναι η τέταρτη φορά που βρίσκομαι στο ακροατήριό του, στο Δήμο μας και γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η εθελοντική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει. Άλλωστε και ο Σεβασμιότατος μας μίλησε στην εκκλησία για τη σημασία της ομαδικής εργασίας στον αμπελώνα και έχουμε ανάγκη την ευλογία του».
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων αλλά και τον πρώην Πρόεδρο της ΕΚΕ για τον «εύληπτο τρόπο μεταφοράς των επιστημονικών γνώσεων» στους πολίτες από τον ίδιο και τα μέλη της επιστημονικής του ομάδας. Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας επισήμανε: «Ο εθελοντισμός μας φέρνει πιο κοντά και στην εκκλησία και είναι πολύ σημαντική η δραστηριότητα του καθηγητή, που τρέχει εθελοντικά σε όλη την Ήπειρο». 
«Ιστορική» χαρακτήρισε την Πλατανούσα ο εμπνευστής της αλληλεγγύης και πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας και υπογράμμισε: «Μετά την κρίση του 2009 ανέλαβα την πρωτοβουλία για την κίνηση αλληλεγγύης που εξυπηρετεί τρεις σκοπούς, κατά πρώτο λόγο να στηρίξουμε το λαό μας με τη βοήθεια και άλλων φορέων όπως η εκκλησία, να συμπαρασταθούμε στο συνάνθρωπό μας, κατά δεύτερο να βοηθήσουμε με προσφορά υλικού, φαρμακευτικού ή άλλου, όπου υπάρχει ανάγκη και κατά τρίτο να παρασχεθεί προληπτική ιατρική σε γλώσσα κατανοητή».
Ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης, Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, με αδιάλειπτη και άοκνη συμμετοχή στο οδοιπορικό υγείας και προσαρμοσμένες -στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής- προτάσεις ανάπτυξης,  τόνισε: «Η αλληλεγγύη είναι ηθικό καθήκον, σημαίνει συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και αλληλοβοήθεια και έχει ανάγκη από αποφασιστικούς ανθρώπους όπως ο Ηπειρολάτρης Στέφανος Φούσας και ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος». 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μέγας Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανούσας κ. Τριάντος Γεώργιος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μονολιθίου κ. Πλιακοπάνου Κωνσταντίνα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πλατανούσας στην Αθήνα «Αγία Παρασκευή» κ. Κωσταγιώργου Ευαγγελία, ο Διευθυντής του Κ.Υ. Πραμάντων κ. Μπατσής Κώστας και πολλοί κάτοικοι από την Πλατανούσα, το Μονολίθι και την ευρύτερη περιοχή.  
Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Παππάς, Διευθυντής Καρδιολογίας στο ΠΓΝΙ, Παρασκευή  Κίτσου, χειρουργός οδοντίατρος, Βασίλειος Μούρας, χειρουργός οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc, Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος και Ζαχαρίας Χριστογιάννης, καρδιολόγος.      



Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 17 το 2016 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 5 το 2016)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2016)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 10 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 25 το 2016).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (έναντι 5 το 2016 )
2 σοβαρά τραυματίες (όσοι και το 2016 )
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 18 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
αντικανονικό προσπέρασμα
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

Νέα παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες

Νέα παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για την ανάρτηση των δασικών χαρτών που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος χαρακτήρισε  ως τελευταία.
Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη προθεσμία έληγε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.
Στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται η ανάρτηση του 17% των δασικών χαρτών, στην οποία πρόκειται να συμπεριληφθούν και τα όρια των αναδασωτέων περιοχών, που επλήγησαν από πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περί τις 60 χιλ. αντιρρήσεις.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 27ης/01-09-2017 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στην Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 01-09-2017, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 25-08-2017 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 27/01-09-2017
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1263. Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2018 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1264. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-08-2017 ανοιχτής διαδικασίας ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
1265. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-08-2017 ανοιχτής διαδικασίας ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση E.O. Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
1266. Έγκριση του από 03-07-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση – Προστασία βάθρων Γέφυρας Αβαρίτσας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 65.000,00 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Ιωαννίνων

Έναρξη λειτουργίας του ΚΕΥΔ στα Ιωάννινα

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) επισκέφτηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Γιάννης Στέφος. 
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το σκοπό λειτουργίας του ΚΕΥΔ και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες. 
Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΥΔ παρέχει δωρεάν στους πολίτες τις παρακάτω υπηρεσίες:  ενημερώνει τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, παρέχει συμβουλές διαχείρισης των δανειακών υποχρεώσεων, μεσολαβεί, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγεται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης διακανονισμού της πληρωμής, παρακολουθεί και παρεμβαίνει, κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών, για λογαριασμό τους ώστε να προσαρμόζουν ή να τροποποιούν τις συμφωνίες σε περίπτωση νέων δεδομένων για τον δανειολήπτη, παρέχει εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς και υποστηρίζει και καθοδηγεί τους δανειολήπτες στην κατάρτιση οικογενειακών και ατομικών προϋπολογισμών που βοηθούν στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τις τράπεζες. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχτούν μέχρι 10 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωση του ΚΕΥΔ.
Το ΚΕΥΔ των Ιωαννίνων, το οποίο ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του, στεγάζεται προσωρινά στο ισόγειο του Δημαρχείου και είναι ένα από τα πρώτα που συστήνονται στη χώρα μας. Η σύστασή του έγινε δυνατή εξαιτίας και της συμπαράστασης και της άψογης συνεργασίας με το Δήμο, ο οποίος παραχώρησε χώρο και υλικοτεχνική υποδομή και προετοιμάζει και τον οριστικό χώρο που θα στεγαστεί.

Ο κ. Στέφος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπαλλήλους, ενώ ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο για την αρωγή του Δήμου στη σύσταση του Κέντρου. Στην συνομιλία που είχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ο βουλευτής τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να βρεθεί διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ επεσήμανε ότι τα ΚΕΥΔ αποτελούν ένα θεσμό που μπορεί να βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας. 

Μεταγραφική ενίσχυση της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου

Η διοίκηση της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου ανακοινώνει την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τους παρακάτω ποδοσφαιριστές ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Ποδοσφαιριστής της ομάδας στη θέση του τερματοφύλακα είναι πλέον ο Δημήτρης Μόσχος που αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Ελληνικού.

Επίσης την φανέλα της Αναγέννησης θα φοράνε για την νέα αγωνιστική σεζόν ο Σπύρος Χατζόπουλος, που αγωνιζόταν στον Π.Α.Σ. Κράψης και ο Θεόφιλος Συμεωνίδης, που αγωνιζόταν στην ομάδα του Α.Ο. Αμπελοκήπων.

Μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία παραλαβής των δελτίων κοινωνικών προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας

H προθεσμία παραλαβής των δελτίων κοινωνικών προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας είναι μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΟΓΑ, οι κληρωθέντες των προγραμμάτων του κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, του εκδρομικού προγράμματος και δελτίων θεάματος του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017, οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει τα δελτία τους, πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να τα παραλάβουν, μέχρι και την Παρασκευή 8/9/2017.
Υπενθυμίζεται ότι οι κληρωθέντες των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού, προκειμένου να παραλάβουν τα δελτία τους, πρέπει να προβούν σε κράτηση δωματίου και να παραλάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους.
Μέχρι και τις 8/9/2017, πρέπει να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, με τίτλο «καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν οι ίδιοι, εφόσον έχουν τη δυνατότητα ή μέσω των ΚΕΠ, τα στοιχεία της κράτησης. Στη συνέχεια, μπορούν να παραλάβουν τα δελτία τους από τα ΚΕΠ. Η παραλαβή των δελτίων μπορεί να γίνει αυθημερόν με αναμονή 30 περίπου λεπτών. Στα δελτία θα εμφανίζονται τα στοιχεία του καταλύματος στο οποίο έχει γίνει η κράτηση.

Γιάννενα: Εσπερίδα με θέμα: «Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές» την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00-21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Παράρτημα Ηπείρου-Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 - 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς Σάρκα, Ιωάννινα).   Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης  είναι ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ
«Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές»
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00-21:00
Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου
(Ναπ. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς Σάρκα, Ιωάννινα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19:00-19:10 Προσέλευση
19:10-19:20 Έναρξη, (χαιρετισμοί επισήμων & ανακοινώσεις)
19:20-19:50
Προσκεκλημένος ομιλητής
Τσιρώνης Γιάννης
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θεματικοί εισηγητές
19:50-20:00
«Τι είναι τα διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης»
Τσιακίρης Ρήγας, Δασολόγος, Σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
20:00 – 20:10 «Προβλήματα και προοπτικές των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ήπειρο»
Κορωναίος Θόδωρος, Γεωπόνος-Μελετητής, Μέλος Δ.Ε. Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου-Νήσων
20:10-20:20 Τα θέματα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ήπειρο
Δεκόλης Ιωάννης, Πρόεδρος Μετακινούμενων κτηνοτρόφων Ηπείρου
20:20-20:30 «Προβλήματα που αναδείχτηκαν με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στον πρωτογενή τομέα»
Βάκκα Ελένη, Δασολόγος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων
20:30-20:40 «Η πληρωμή των δικαιωμάτων βοσκής στην Περιφέρεια Ηπείρου ως καλή πρακτική»
Σακκάς Βαγγέλης, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Περιφέρειας Ηπείρου

20:40-21:00 Συζήτηση-Συμπεράσματα

Δείτε αν βρίσκεστε στην λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων

Πρόστιμα-παράβολα πάνω από 1.000.000 έχουν αναρτηθεί στο Taxis, στα ΑΦΜ των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων.
Πολλά από αυτά δεν είναι ανασφάλιστα, ή ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους λίγο πριν αναρτηθεί το πρόστιμο, οπότε αυτό δεν ισχύει.
Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι ο κάτοχος να απευθυνθεί στην εταιρεία που ασφάλισε το αυτοκίνητό του, ώστε να κάνουν μαζί το ανάλογο αίτημα διαγραφής απο τη λίστα.
Όμως πως μπορούμε να ελέγξουμε αν το όχημα μας δε βρίσκεται ή βρίσκεται στη λίστα των ανασφάλιστων που έχει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πατήστε ΕΔΩ και άμεσα θα το μάθετε:

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Ηπειρώτικη βραδιά τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων (Πλατεία Ηρώων – Δημαρχείο).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μία σπάνια συνάντηση δύο ζωντανών θρύλων του κλαρίνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων (Πλατεία Ηρώων – Δημαρχείο). Ο 88χρονος Γρηγόρης Καψάλης, από το Ζαγόρι και ο 72χρονος Σταύρος Καψάλης από τη Ζίτσα ανταμώνουν μετά από 40 χρόνια για μια και μοναδική φορά. Η τιμητική αυτή «Ηπειρώτικη βραδιά» οργανώνεται από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, έναν από τους πλέον δραστήριους συλλόγους Ηπειρωτών σε πανελλήνιο επίπεδο, με την αρωγή του Δήμου Φυλής και του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα».
Μαζί τους θα συμπράξουν τρεις επίσης ζωντανοί θρύλοι του τραγουδιού της Ηπείρου: ο Σάββας Σιάτρας, η Παγώνα Αθανασίου και ο Γιάννης Παπακώστας που μαζί με τους δύο εξαίρετους εκφραστές της νέας γενιάς του ηπειρώτικου τραγουδιού τον Κώστα Μήτση και τη Λευκοθέα Φιλιππίδη θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές τους στα μονοπάτια του ηπειρώτικου τραγουδιού.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους στη μουσική παράδοση της Ηπείρου οι Γρηγόρης και Σταύρος Καψάλης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτό για τον κόσμο γλέντι με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ένα γλέντι που στόχο έχει να μεταφέρει στον αστικό ιστό την ενέργεια και τη δυναμική των πανηγυριών του καλοκαιριού της Ηπείρου, να μας δώσει την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους σπουδαίους καλλιτέχνες και παράλληλα να δημιουργήσει βιώματα και μνήμες στους νέους της ηπειρώτικης διασποράς.

Δελτίο Τύπου -Ψήφισμα Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου Ιεράς Μητροπόλεως Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης

Κωδωνοστάσιον Ἱ. Μ. Εἰσοδίων Θεοτόκου Μολίστης

Τοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Ξεκίνησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου & λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας εργαζομένων, δικαιώματα ΑμεΑ & άλλες διατάξεις». 
Το σχέδιο νόμου αποτελεί το πρώτο αμιγώς προστατευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, επιλύοντας προβλήματα που αφορούν στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ρυθμίζοντας σειρά ζητημάτων για τα εργασιακά, με επιμέρους διατάξεις για την αδήλωτη, απλήρωτη και την υποδηλωμένη εργασία και επεκτείνοντας τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε εκτενώς στον άξονα του νομοσχεδίου που αφορά στις διατάξεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.
Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές ρυθμίσεις διοικητικού και οργανωτικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των ΑμεΑ και στη διευκόλυνση της ζωής τους, αλλά και των οικογενειών τους. Επίσης, τόνισε τη σημασία της θεσμικής αναδιοργάνωσης μέσω της συγκρότησης συντονιστικού μηχανισμού στην Κυβέρνηση υπό τον Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος επιφορτίζεται με το συντονισμό των συναρμόδιων Φορέων και Υπουργείων που υλοποιούν πολιτικές για την αναπηρία. Υπογράμμισε επίσης την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του Συνηγόρου του Πολίτη και στη δυνατότητα της ΕΛΣΤΑΤ να συλλέγει πλέον αξιόπιστα, έγκυρα και ποιοτικά στοιχεία, ώστε να διευκολύνει το σχεδιασμό και τη χάραξη των πολιτικών για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2017 στη Φιλιππιάδα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού του ο πολιούχου της πόλης Αγίου Βησσαρίωνα.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου
Ώρα 19.30: Τέλεση Μέγα Εσπερινού.
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
10.30: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίστηκε ο κ. Γιάννος Γεώργιος, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Ο τουρίστας κ. Καχριμάνης

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Η δικαίωση στην πολιτική είναι ένα πολύ σπάνιο πράγμα. Είναι όμως και πολύ δυσάρεστο όταν αυτό συμβαίνει εις βάρος των πολλών, εις βάρος της κοινωνίας. Πριν από μερικές ημέρες αφιέρωσα ένα άρθρο σε σχέση με τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού προτείνοντας στον Αλέκο Καχριμάνη να θέσει μια σειρά ζητημάτων ενώπιον του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δημοσίως στηρίζει τα συμφέροντα των Ηπειρωτών και αφουγκράζεται τις ανάγκες τους.
Δυστυχώς πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο κ. Καχριμάνης επιβεβαίωσε τα λεγόμενά μου δια της εκκωφαντικής απουσίας του από τα εγκαίνια του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που έχει δει η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια.
Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εκαταποντίσθη εμφανιζόμενος, όπως έλεγε ο Γέρος της Δημοκρατίας.